iPad Air
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad Air

18.11.2013 | 01:09
Zdravac kaže:
Da, vjerujem da je super. Zanima me baterija u odnosu na prethodni model, ali u normalnom korištenju. S obzirom na procesor, teško mi povjerovati da traje jednako ko prošli model.

@stefanjos
Kod mene još nijedan tablet nije došao na red. Ali kad bude, to će sigurno biti iPad. Po kvaliteti mu jednostavno nema konkurencije.

Tako je. Jednostavno najbolji. Ima konkurenciju no i dalje najbolji. Meni barem
Baterija traje jednako, ako ne i neznatno dulje nego na iPad2 sa iOS6. Koristim svoj svaki dan (fb, safari, emails, iBooks, YouTube, večernji, jutarnji, flipboard, cineplayer, simpsons...) i traje po 5 dana na jednom punjenju. A uključeni su mi svi alerti, Location services. Ništa nisam posebno isključivao nakon prvog paljenja.
18.11.2013 | 01:21
Borisone kaže:
Danas skoknuo do Trsta uzeti iPad Mini po ovoj novoj cijeni od 289 Eur.
Pored njega stajao Air. Nakon 2 minute bio sam lakši za 479 Eur.

Tako treba

Prevagnula retina i fascinantna lakoća (naspram originalnog i prastarog iPad-a). 478g mi se čini vrrrrrlo blizu Miniju. Onako od oka u mojoj šapi.

Slažem se u potpunosti. Vrlo lagan za držanje u jednoj ruci, dok se drugom tap-a po ekranu. I meni se čini da je težine poput minija. Prvo htjedoh nabaviti ipad mini retinu, no kad primih air u ruku, to je to. Ipak je surfanje webom, čitanje knjiga ugodnije na većem displayu. A sad je i lagan kao mini.

Od dojmova nemam što pametno za podijeliti osim da je Retina+GoodReader totalno zakon za čitanje u fotelji/krevetu.

A tek iBooks ili Kindle app, ili silni magazini u Newsstandu! Cijela nova era digitalnog izdavaštva (British Journal of Photography primjerice). Eto što sve Air pruža-čisti užitak
18.11.2013 | 01:26
drlovric kaže:
Ja se opasno dvoumim izmedju Air i Retine Mini.

Stari Mini sam prodao prije par dana (jako me nervirao taj non-retina screen, neka prica ko sta hoce ja razliku itekako vidim).

Tako da novi tablet ce stici jako skoro, samo dok odlucim sto uzeti

Imao sam istu dvojbu.
Rješenje: sad uživaj u Airu.
Kasnije nabavi i mini retinu

I jedan, a vjerujem i drugi, vrijede.
Air za po doma, mini za on-the-go. A pošto puno putuješ, oba
18.11.2013 | 04:40
Moj Artie, recesija je, globalna kriza, a ti mi bas ne pomazes

Odlucio sam da uzmem Air za kcerku. Ako joj bude prevelik (mada mislim da nece jer je lagan), onda bi joj poslao Mini a ostavio Air meni, tako da tvoja taktika mozda bude i realizirana

Dijete od 6 godina mi kaze "Tata, hocu tablet ko tvoj s jabukom, ovaj moj "enderoid" se non-stop gasi i blokira"

Ima doduse neko smece od 80-ak dolara, da nije steta ako ga i razbije, ali prilicno je indikativno da i djeca znaju sta valja, a nije uopce pod mojim utjecajem...
18.11.2013 | 07:27
drlovric kaže:
Moj Artie, recesija je, globalna kriza, a ti mi bas ne pomazes

Odlucio sam da uzmem Air za kcerku. Ako joj bude prevelik (mada mislim da nece jer je lagan), onda bi joj poslao Mini a ostavio Air meni, tako da tvoja taktika mozda bude i realizirana

Dijete od 6 godina mi kaze "Tata, hocu tablet ko tvoj s jabukom, ovaj moj "enderoid" se non-stop gasi i blokira"

Ima doduse neko smece od 80-ak dolara, da nije steta ako ga i razbije, ali prilicno je indikativno da i djeca znaju sta valja, a nije uopce pod mojim utjecajem...

Tako treba, neka odmalena "jede" Jabuke. Voće je zdravo, zdravije od slatkiša, posebice Jabuke.
Ne veli se bezveze: an Apple a day keeps the doctor away

Ono malo što sam se družio sa enderoidima, doista trokiraju, štucaju, error ovo error ono. Nije da ne rade, ali kako (anegdota: prvi email klijent koji nije mogao dohvatiti gmail - email app na Kindle Fire HDu - veli "Your email cannot be synced with this server"... trik je ne koristiti @gmail.com nego @googlemail.com - svašta. A "ljuti" konkurent Apple protiv gmaila nema apsolutno ništa - radi savršeno i bez greške i na iPh i na iPadu i na OS X. Da, ipak je to Apple

Tako da iPad mini retinu za kćerkicu svakako (ne želiš valjda da "izgubi" oči na non-retini ).
A jedan Air za tebe... tati treba veće.

Uživajte
18.11.2013 | 11:16
@Artie Znaci ti si se slikao tamo kod ormarica, iso sam u nadi da ce biti neki poveci red pa da imam sto izvijestiti za MacKorisnik. Ali zbog jednog nisam vidio razloga. bez uvrede no
18.11.2013 | 11:57
stefanjos kaže:
@Artie ... bez uvrede no

None taken
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 5 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?