07.12.2010 | 11:00
@Zabac:
Prebacivanje jedne slike u RAW formatu veličine oko 22Mb (10Mpix 3648x2736) preko USB adaptera sa Olympusa E400 (ima USB 1.1) traje točno 31 sekundu, dakle za 10 slika 5 min, 20 slika 10 min, ostatak matematike prepuštam tebi
Naravno, ne vidim razloga da se sve slike prebacuju na iPad, već obično one koje su bitne i da se provjere na većem ekranu.
No, da li mi to sada ovdje pišemo samo o profesionalcima, kojih je zapravo mali broj ili o ljudima koji rade obiteljske fotografije? Dakle, ti Zabac i svoje obiteljske fotografije snimaš baš sve u RAW formatu?
Ja još uvijek mislim da je meni kao amateru mogućnost da prebacim svoje obiteljske fotografije (većinom JPG, a tek pokoja RAW) sa fotoaparata na iPad i više nego dobrodošla. Tako ih možemo na licu mjesta pregledati na iPadovom sasvim dovoljno velikom ekranu. Definitivno je veći od standardne veličine isprintanih fotografija
Da ne spominjem mogućnost da onda pokoju fotografiju emajliramo svojoj rodbini ili prijateljima
@DrAle:
Provjerio sam i još nije izašla verzija za iPad koja mi se zapravo čini i logičnijom zbog većeg ekrana. Šteta je što moj Olympus nije podržan, ali kako ja nisam profi fotograf neće mi nedostajati.