iPad Camera Connection Kit
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad Camera Connection Kit

• Sank
  • Moderator
  • 221
17.09.2010 | 16:39
Neki dan sam pored novog iPada nabavio i taj famozni Camera Connection kit pa evo par crtica. Dakle, u lijepoj maloj kutijici upakirana su dva adaptera. Jedan je sa USB priključkom, a drugi sa čitačem SAMO SD tipa memorijskih kartica.
iPad_Camera_Kit.jpg

1) SD card adapter
Korištenje je vrlo jednostavno. Pokrenite Photos i zatim priključite adaptor sa uloženom SD karticom na iPad. Photos će odmah otvoriti novu "karticu" pod nazivom Camera i prikazati slikice (thumbnails). Ako ste već neke slike prebacivali na iPad one će imati zeleni kružić sa kvačicom. U gornjem desnom uglu pojavit će se dugme "Import All", a ukoliko odaberete slikice, koje će onda imati plavi kružić sa kvačicom, Tada dodir na dugme "Import" otvara mogućnost uvoza svih ili odabranih slika. Nakon uvoza slika pojavi se prozorčić sa pitanjem da li želite slike na SD kartici izbrisati ili ostaviti i to je to.

2) USB adapter
Slično je i sa USB adapterom. Ja sam uspio bez problema prebaciti slike sa fotoaparata Panasonic Lumix DMC i Olympusa E-400 te sa Sony HDR-HC3 video kamere. Isto se mogu prebacivati slike sa iPhonea, ali samo one koje su snimljene njime.

Tko voli fotografiju ovaj dodatak je MUST HAVE. iPad + Camera Kit + Fotoaparat i ne treba niš drugo.

I iPad
  • Sank
  • Moderator
  • 221
17.09.2010 | 17:34
Ukoliko vam nije potrebno spajati razne fotoaparate na iPad i dovoljno vam je da si možete prebaciti slike sa iPhonea na njega, onda možete probati slijedeću aplikaciju:

CameraIpad.jpg

Camera for iPad treba skinuti na iPad i iPhone i spaja uživo kameru na iPhoneu na iPad. Snimljene slike spremaju se na iPad. Mogu se spojiti preko WiFi i preko Bluetootha.

I iPad
17.09.2010 | 17:58
Kada budu napravili i adapter za CF kartice stvar dolazi u obzir. Ovako (meni) to nema vrijednost.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
17.09.2010 | 18:04
DrAle je napisao:
Kada budu napravili i adapter za CF kartice stvar dolazi u obzir. Ovako (meni) to nema vrijednost.

A što ti treba CF adapter? Moj Olympus koristi CF i XD kartice i preko USB adaptera se može bez problema prebacit slike na iPad. Zapravo ako ćemo iskreno, najkorisniji je taj USB adapter, a onaj za SD kartice je valjda bonus.

I iPad
17.09.2010 | 19:13
Kako to ide? Spojiš USB kabelom aparat i adapter, a adapter ubodeš u iPad? Koja je brzina prijenosa? Npr. koliko bi trebalo da se prebaci 4 gigabajta raw datoteka u iPad?
Ja imam stari aparat (Canon 20D), a čini mi se da on putem kabela prebacuje datoteke po USB 1 standardu
  • Sank
  • Moderator
  • 221
17.09.2010 | 22:49
DrAle je napisao:
Kako to ide? Spojiš USB kabelom aparat i adapter, a adapter ubodeš u iPad? Koja je brzina prijenosa? Npr. koliko bi trebalo da se prebaci 4 gigabajta raw datoteka u iPad?
Ja imam stari aparat (Canon 20D), a čini mi se da on putem kabela prebacuje datoteke po USB 1 standardu

Priznajem imaš argument! I meni moj Olympus ima USB 1 standard i zaista za raw datoteke prebacit treba čitava vječnost. Stvar je u tome što ja samo rijetke fotografije radim u raw, a većina mi je ok i u JPG.

U svakom slučaju u pravu si. Kome treba RAW s nekim fotoaparatima je prava tlaka skidat slike preko USB-a.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
07.12.2010 | 00:36
Čini se da je instalacija novog iOS 4.2 učinila USB adapter iPad Camera Connection Kita još manje kompatibilnim sa fotoaparatima nego je to bio prije na iOS 3.2.

Naime, Struja koju može dati 30-pinski konektor iPada na USB adapter je sa 100mA smanjena na samo 20mA?

Vidi više na www.engadget.com

Ima li netko da je već primjetio sličan problem?
07.12.2010 | 07:37
mala digresija. CF kartice se koriste zbog velike brzine zapisivanja (najbrze medju karticama). Imam jednu od 16GB, koliko bi to trajalo? Inace slikati u RAW-u je puno pametnije jer se naknadnom obradom mogu popraviti stvari koje su u jpegu nepovratno izgubljene. Inace ima puno elegantnijih rjesenja za prebaciti slike s fotica. Ima za kupiti vanjskih diskova s baterijom i ctacem CF kartica puno veceg kapaciteta od 64GB koliko ima iPad.
Kad bi iPad mogao sluziti umjesto LCD-a na foticu, to bi bilo odlicno.
07.12.2010 | 08:24
zabac je napisao:

Kad bi iPad mogao sluziti umjesto LCD-a na foticu, to bi bilo odlicno.

Tome može služiti i iPad i iPhone: http://www.ononesoftware.com/products/dslr-camera-remote/
  • Sank
  • Moderator
  • 221
07.12.2010 | 11:00
@Zabac:

Prebacivanje jedne slike u RAW formatu veličine oko 22Mb (10Mpix 3648x2736) preko USB adaptera sa Olympusa E400 (ima USB 1.1) traje točno 31 sekundu, dakle za 10 slika 5 min, 20 slika 10 min, ostatak matematike prepuštam tebi Naravno, ne vidim razloga da se sve slike prebacuju na iPad, već obično one koje su bitne i da se provjere na većem ekranu.

No, da li mi to sada ovdje pišemo samo o profesionalcima, kojih je zapravo mali broj ili o ljudima koji rade obiteljske fotografije? Dakle, ti Zabac i svoje obiteljske fotografije snimaš baš sve u RAW formatu? Ja još uvijek mislim da je meni kao amateru mogućnost da prebacim svoje obiteljske fotografije (većinom JPG, a tek pokoja RAW) sa fotoaparata na iPad i više nego dobrodošla. Tako ih možemo na licu mjesta pregledati na iPadovom sasvim dovoljno velikom ekranu. Definitivno je veći od standardne veličine isprintanih fotografija Da ne spominjem mogućnost da onda pokoju fotografiju emajliramo svojoj rodbini ili prijateljima

@DrAle:

Provjerio sam i još nije izašla verzija za iPad koja mi se zapravo čini i logičnijom zbog većeg ekrana. Šteta je što moj Olympus nije podržan, ali kako ja nisam profi fotograf neće mi nedostajati.
07.12.2010 | 12:23
Bas sve idu u RAW. Velicina je 20MB. Tiff je dupo veci. RAW cuva sve detalje i kasnije mores WB podesiti, ekspoziciju, a i HDR napraviti ako treba. Meni nije stos cuvat slike, vec osloboditi karticu. 16GB oko 770 slika. Imam i jedno SD karticu u foticu gdje paralelno idu i jpeg-ovi.
Kaj se tice onog programa, za to treba komp koliko se sjecam.
07.12.2010 | 16:46
Evo da i ja kažem koju o fotografijama. Amater sam, no baš sve fotografiram u RAW formatu jer mi to daje veliku slobodu u kasnijoj obradi. Ne sjećam se jesam li uopće ispucao koji jpeg otkad sam kupio fotoaparat (4 godine). Nisam od onih koji ispucavaju ogromne količine fotki pa im se kasnije neda sjesti za računalo i "razvijati" fotke. I dok nije postojao DSLR razvijanje je bio ravnopravni dio izrade fotografija tako da taj dio procesa radim iz gušta.

Što se dslr camera remote softvera piše da izlazi ovih dana. Volio bih probati kombinaciju sa iPadom. Mogućnosti prikazane u popratnom filmiću mi se prilično sviđaju.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
09.12.2010 | 19:36
Eto, isprobao sam moje kamere i fotoaparate spojit na iPad preko USB adaptera i sve radi kao i prije instalacije iOS 4.2.1 Usput da naglasim da se slike u RAW formatu mogu pregledavat na iPadu, barem one koje radi Olympus E-400

Toshiba Camileo P10 se ne može spojiti na iPad jer iPad odmah javi da je prevelika potrošnja na USB portu, ali kako Camileo koristi SD kartice može preko SD adaptera. Video se može kopirati, ali format ne odgovara iPadu. To je inače kamera koju je dijelio T-Com za produženje Max Adsl ugovora
09.12.2010 | 20:09
Sank je napisao:
Eto, isprobao sam moje kamere i fotoaparate spojit na iPad

Ako se dobro sjećam u nekoj od tema obećao si javiti dojmove vezane za korištenje navigacijskog softvera CoPilot. Hoće li biti štogod od toga?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
09.12.2010 | 20:30
DrAle je napisao:
Sank je napisao:
Eto, isprobao sam moje kamere i fotoaparate spojit na iPad

Ako se dobro sjećam u nekoj od tema obećao si javiti dojmove vezane za korištenje navigacijskog softvera CoPilot. Hoće li biti štogod od toga?

Bit će, ali treba mi još malo vremena jer je CoPilot prepun zanimljivih opcija, a i još nisam stigao pronaći soluciju kako iPad instalirati u moj auto i isprobati na cesti. Mislim da ću ga na kraju uhvatit s velpro trakom Ako ti nije problem da se još malo strpiš. No, donijet ću ga na iParty.
10.12.2010 | 00:25
Ništa hitno. Kada stigneš.
Hvala
  • Sank
  • Moderator
  • 221
17.12.2010 | 18:47
Eto, za one koji su zadovoljni sa JPG slikama sa ljetovanja i veseli ih mogućnost da mogu vidjeti svoje slike na iPadu pa razmišljaju o kupovini Camera connection kita, evo sada još jedne mogućnosti i to jeftinije:

iPad Connection Kit 3-in-1
13.02.2011 | 13:49
Sank kaže:
Bit će, ali treba mi još malo vremena jer je CoPilot prepun zanimljivih opcija, a i još nisam stigao pronaći soluciju kako iPad instalirati u moj auto i isprobati na cesti. Mislim da ću ga na kraju uhvatit s velpro trakom Ako ti nije problem da se još malo strpiš. No, donijet ću ga na iParty.

Mozes primjenit onu tehniku vjesanja iPada na vrata kuhinjskog ormarica, a dok ovo pisem pali su mi na pamet nosaci za spigl u kupaoni...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.02.2011 | 14:03
NenadX kaže:
Sank kaže:

Mozes primjenit onu tehniku vjesanja iPada na vrata kuhinjskog ormarica, a dok ovo pisem pali su mi na pamet nosaci za spigl u kupaoni...

Primjenio sam slijedeće rješenje jedino što ja traku nisam zalijepio driektno na iPad nego sam ga prvo obukao u onu plastičnu zaštitu:

Sad još samo ostaje da napišem i osvrt
13.02.2011 | 17:30
@Sank
Čekamo!
09.09.2011 | 14:00
Postoji li način spajanja npr Canon 5d mark ll aparata na ipad2 bez posredstva računala?
Nisu mi potrebne kontrole samo ekran.
09.09.2011 | 15:49
Ono na plafonu je zaaakon. LOL
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 16 sati
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, jura22, MacSlavko, Anonimci (439)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO