23.11.2010 | 00:05
iOS 4.2.1 (8C148) te modem firmware 07.10.00 je instaliran na 3G iPad. Doduše kod prvog pokušaja iTunesi su mi javili da ne mogu nastaviti sa instalacijom jer da nemaju vezu sa serverima. Tek od drugog pokušaja prošlo je sve ok. Pretpostavljam da su serveri pretrpani updaterima
Dakle, kao sto je Djipi već naveo, sada se OS može prevesti na hrvatski, srećom to je po izboru pa tko voli nek izvoli. Drugo je naša tipkovnica sada sa svim našim kvačicama
Iako je prošlo tek par minuta od updatea, već sam otkrio jednu stvar koja mi se nije svidjela. Naime, onaj prekidač do dugmadi za glasnoću sada više ne služi za zaključavanje rotacije ekrana!!
Nova uloga mu je MUTE!!!
Kako bez veze i nepotrebno, naročito jer su ostavili da ako se dugme za stišavanje drži stisnuto duže od dvije sekunde onda se glasnoća odjednom potpuno stiša kao i prije tj. MUTE! Znači sada ako hoćete zaključati rotaciju ekrana onda morate dva puta pritisnuti Home tipku da bi podigli multitasking traku i pomaknuti je do kontrola za iPod gdje se onda nalazi "rotation lock". Sviđa mi se što su tu dodali slider kotrolu osvjetljenja ekrana, ali slider za glasnoću je valjda samo da popuni prazninu na velikom ekranu iPada. VELIKI MINUS za ovo Appleu i nadam se da će u slijedećem updateu vratiti kako je bilo prije po pitanju porekidača, a umjesto kontrole glasnoće staviti nešto drugo...
Nakon završetka upadtea, Pages, Numbers i Keynote su tražili da se također updateaju i nakon toga se u njima pojavila opcija
Air Printa. Air Print i njegove postavke nisu nigdje drugdje vidljive. Ja imam USB printer spojen na PC računalo tako da naravno od printanja ništa jer iPad takav printer ne vidi. Jasno je da mora biti mrežni printer.
Čini se da će Air Print biti na raspolaganju samo u onim aplikacijama u kojima njihovi tvorci odluče ugraditi tu mogućnost, u drugom slučaju čini se da ću još uvijek koristiti prilično dobar PrintCentral
Sada je vrijeme da ga opteretimo mutitaskingom i vidimo kako će se ponašati