18.12.2010 | 00:03
Dok je jedan oblak tresao snijeg po Rijeci, drugi mi je izmamio uzvik "To hoću!" već nakon prvih par sekundi igranja Braida preko OnLivea!
Prespavao bih cijelu epizodu da me nije zaintrigirao
demo Maye (!) na iPadu (!!).
Impresivan je onaj dio u kojem playaju kompleksnu scenu real-time, zahvaljujući OnLive infrastrukturi koja zapravo vrti Mayu na zilion CPUa i koristi iPad samo za input/output.
Nakon što pogledate demo, pravac App Store (može i HR) - na raspolaganju je besplatan OnLive Viewer preko kojeg se možete spojiti na OnLive i gledati što ekipa igra.
Taman sam mislio da je to sve što ću danas vidjeti, kad ono, na OnLive webu - Mac client raspoloživ za download! I omogućena mogućnost free triala! Hoho!
I eto me, igram arkadu u HD rezoluciji, streamanu preko oceana.
Vidi se kompresija (na iPadu je izraženija!), ali dovoljno je responzivno da bude igrivo.
Najbolji dio? Suprotnost onome što mi na PS3 (i svemu drugom u zadnje vrijeme!) posebno diže živac - NEMA čekanja. Browsam kroz igre, kliknem i igram istog trena. Ništa se ne učitava! Savršeno. S obzirom da obično ne stignem odigrati ni demo do kraja, veselim se OnLiveu kao što sam se nekad veselio... Eridinim sinovima (sjeća li ih se tko?) na Z3.
S tom razlikom da ovo mogu i igrati, dok sam u Eridinim sinovima mogao samo gledati kako se oni igraju.
Živim u nadi da će u skorije vrijeme proraditi punom parom i u našem susjedstvu tako da se možemo veseliti kristalno čistoj slici. "Pay per play" koncept - dobrodošao!