15.05.2011 | 10:11
Tomek kaže:
... I sad što više razmišljam, mislim da mi 3G nije potreban. .
Postoji jos jedan razlog zbog kojeg mozes izabrati 3g verziju, a nema veze s celular data:
GPS. Naime, wifi only verzija nema "pravi" gps, tj ne moze pratiti satelite, vec te locira samo na osnovu wifi signala.
Ja ipad koristim i za nauticke karte. Znam ljude koji ga koriste za letenje itd.
Postoje ipad verzije navigatora koje mozes koristiti u autmobilu, i jos brojne aplikacije koje koriste gps.
[/quote]Ajde mi netko kaže, Sank možeš i ti, da li je stvarno potrebno toliko GB na iPadu? Kaj sve ide gore? Koje filmove si ti Sank spominjao da gledaš preko iPada? Direktno na njemu ili preko WiFija?[/quote]
Ipad 2 moze playati 720p hd video u raznim formatima -mkv, divx, avi, wmv itd.
Ja downloadam filmove direktno na ipadu (icab browser - vrhunski!)
kad se downloadaju otvorim ih u avplayerhd aplikaciji.
Serije imaju po 1.5 gb. U trenutku prebacivanja imas dvije kopije filma. Jedna u browseru, jedna u playeru. Film u browesru mozes izbrisati, pa na kraju zauzme samo 1.5 gb, ali u procesu duplo.
Dakle, ovisno o tome zelis li spremati filmove i gledati ih u vise navrata, ili samo downloadati,gledati i brisati, ovisti ce koliko prostora trebas.
Moje razmisljanje bilo je slijedece: upgrejdati ne mozes, ukoliko si mozes priustiti, uzmi si 64gb. Ukoliko ne mozes, 32gb biti ce odlican izbor.
Ja imam 64gb ipad 2 3g.
Postoji opcija gledanja preko wifi (airvideo app npr) ali to znaci da moras sve pripremiti n kompu pa onda gledas. Od kad je stigao ipad nisam upalio laptop, a ni ne namjeravam u buducnosti.