novi korisnik iPada... pomoć!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

novi korisnik iPada... pomoć!!

13.05.2011 | 13:33
kako da prebacim slike sa kompa na ipad?? dali samo preko iTunesa??
13.05.2011 | 17:57
Ima raznog softwera za to osim iTunes, npr. DiskAid ( instaliraš na komp) i Fileapp ( instaliraš na iPad).
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.05.2011 | 17:58
Znam da mnogi koji su na Windowsima ne vole iTunes, ako zbog ničeg drugog onda zbog sporosti i glomaznosti. Zaista ispada da za iTunes treba mrcina od mašine baš isto kao i za zadnju verziju COD-a Modern Warfare verzija X

Zapravo to je i jedan od razloga zašto sam na kraju prešao na Macintosha. Ipak, syncanje sadžaja uz pomoć iTunesa nije baš takva noćna mora čak ni na Windowsima. Tako npr. prebacivanje slika sa računala na iPad nije neka velika zavrzlama. Sve naravno ovisi o količini i veličini slika koje se žele prebaciti.

Kako ja imam preko 20.000 do sada snimljenih digitalnih fotopgrafija i ne trebam baš sve njih na iPadu, onda sam ja jednostavno ptvorio posebnu mapu koju sam nazvao iPadPhoto. Onda sam za svaki album pod tom mapom napravio novu mapu i dao joj ime kako će se zvati album na iPadu i onda u nju iskopirao željene slike. Kad sam to završio pokrenuo sam iTunes, spojio iPad i kad se pojavio na lijevoj strani prvo kliknuo na njega, a zatim kliknuo na list koji se zove Photos. Uključio sam syncanje fotografija i zatim kliknuo na padajuću listu pored toga i odabrao Choose folder... Tada sam izabrao gore navedenu mapu (folder, direktorij). Nakon toga još ispod toga treba kliknuti na All folders ili ako želimo birati na Selected folders pa staviti kvačicu ispred željenih mapa.

Dakle u odabranoj mapi, podmape su zapravo albumi, ali samo prepoznaje prvi nivo mapa, ako se nastavi dalje nestati mape svjedno se neće pojaviti kao album u albumu.

Slike koje su napravljene na iPadu se pak mogu na računalo prebaciti isključivo kopiranjem bez iTunesa. Tako se pod Windowsima obično iPad pojavi kao Fotoaparat ili kao removable disk. Na Macu to ide sa Image Capture.app.

Vjerojatno postoje i drugi programi umjesto iTunesa koji to mogu, ali ja ih nisam nikada probao jer nisam imao potrebe. Meni iTunesi rade jako dobro jedino što sam ja na Macu
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.05.2011 | 18:11
vlucic kaže:
Ima raznog softwera za to osim iTunes, npr. DiskAid ( instaliraš na komp) i Fileapp ( instaliraš na iPad).

Ja imam plaćenu verziju DiskAida i taj kad klikneš na mapu od slika traži da pokreneš PicsAid tako da ne znam koliko je dobar za prebacivanje slika? Dobar je samo za slike napravljene na iUređaju, dakle one slikane kamerom ili nekako drukčije napravljene i spremljene. Ne i za Albume slika koje želimo sinkronizirati sa računala.

Naravno, imam isto tako instaliran FileApp Pro i to je ok aplikacija, ali sve što preko njega uploadaš na iUređaj nalazi se u njemu, pa onda slike nisu pod originalnom aplikacijom Foto (Photo) ona sa suncokretom na ikoni i nisu podjeljene u albume već mogu biti podijeljene u mape.
13.05.2011 | 18:31
Sank:Istina je sve što si rekao, iTunes je tu vjerojatno najbolji. DiskAid je neka alternativa, jer iz FileApp na iPadu možeš pomoću "Open in" opcije otvoriti fotografiju u drugom pregledniku.
23.06.2011 | 16:26
Zasto mi na ipad-u nece da prihvati lozinku sa itunes-a, a koju vec koristim na iphone-. Javlja mi non stop da je lozinka netacna. Help
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 16 sati
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, MacSlavko, Anonimci (548)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa