13.05.2011 | 17:58
Znam da mnogi koji su na Windowsima ne vole iTunes, ako zbog ničeg drugog onda zbog sporosti i glomaznosti. Zaista ispada da za iTunes treba mrcina od mašine baš isto kao i za zadnju verziju COD-a Modern Warfare verzija X
Zapravo to je i jedan od razloga zašto sam na kraju prešao na Macintosha. Ipak, syncanje sadžaja uz pomoć iTunesa nije baš takva noćna mora čak ni na Windowsima. Tako npr. prebacivanje slika sa računala na iPad nije neka velika zavrzlama. Sve naravno ovisi o količini i veličini slika koje se žele prebaciti.
Kako ja imam preko 20.000 do sada snimljenih digitalnih fotopgrafija i ne trebam baš sve njih na iPadu, onda sam ja jednostavno ptvorio posebnu mapu koju sam nazvao iPadPhoto. Onda sam za svaki album pod tom mapom napravio novu mapu i dao joj ime kako će se zvati album na iPadu i onda u nju iskopirao željene slike. Kad sam to završio pokrenuo sam iTunes, spojio iPad i kad se pojavio na lijevoj strani prvo kliknuo na njega, a zatim kliknuo na list koji se zove
Photos. Uključio sam syncanje fotografija i zatim kliknuo na padajuću listu pored toga i odabrao
Choose folder... Tada sam izabrao gore navedenu mapu (folder, direktorij). Nakon toga još ispod toga treba kliknuti na
All folders ili ako želimo birati na
Selected folders pa staviti kvačicu ispred željenih mapa.
Dakle u odabranoj mapi, podmape su zapravo albumi, ali samo prepoznaje prvi nivo mapa, ako se nastavi dalje nestati mape svjedno se neće pojaviti kao album u albumu.
Slike koje su napravljene na iPadu se pak mogu na računalo prebaciti isključivo kopiranjem bez iTunesa. Tako se pod Windowsima obično iPad pojavi kao Fotoaparat ili kao removable disk. Na Macu to ide sa Image Capture.app.
Vjerojatno postoje i drugi programi umjesto iTunesa koji to mogu, ali ja ih nisam nikada probao jer nisam imao potrebe. Meni iTunesi rade jako dobro jedino što sam ja na Macu