23.05.2011 | 17:34
Pa sad, kad smo kod detalja... ja imam malo problema skužiti kome je zapravo namjenjena aplikacija mX Croatia - smart travel guide?
Naime sama aplikacija je na Engleskom jeziku, no kada se npr. ode u "Rooms" i tapne na "Search" za traženje smještaja, onda se otvori stranica booking.com koja je na hrvatskom?
Kad se uđe u opciju "Transport", jedino putovanje avionom ide na Expedia stranice gdje se može naći odgovarajući let. Međutim, biranje Autom, brodom ili vlakom daje samo mogućnost biranja broja valjda HAK-a, Jadrolinije ili HŽ-a, a navedeni linkovi na web stranice na žalost iz nekog razloga nisu aktivni da pokrenu Safari??
Najbolji mi je dio aplikacije "Gastro". Mislim da je sramotno nedovoljno da našu kuhinju i gurmanske specijalitete predstavlja tek kratki opisni tekst i to čak i bez ijedne slike? Iskreno, očekivao sam puno više, a i kakav POI, da me dovede do najbližeg restorana u odnosu na moju lokaciju ili barem listu restorana sa adresom i telefonskim brojem za početak.
Šteta je što nema i komercijalne verzije bez reklama. Ne volim kad se na ekranu stalno vrte dosadne reklame, naročito za neku drugu platformu, kao npr. Nokiu, a nemam izbora to isključiti. Da sam htio Nokiu ne bih kupio iPhone, a iPhone definitivno nisam kupio da gledam reklame za Nokiu
Da ne bih sada pretjerao sa nabrajanjem svega što na žalost nije dobro, ja bih jednostavno zaključio kako je ova aplikacija izdana preuranjeno i napola dovršeno.
I zaista, zar mali Mobitelko nije trebao sličiti na iPhone 4 sa umiljatim očima, nego na čokoladnu Nokiu kad su aplikacije namjenjene iPhoneu? Iako bi zapravo, kako Defou navodi, ikonica trebala asocirati na Hrvatsku i turizam?