iPad1 i 2 gube WiFi signal? Antennagate na pomolu?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad1 i 2 gube WiFi signal? Antennagate na pomolu?

• Sank
  • Moderator
  • 221
27.05.2011 | 00:08
Kod iPada 1 primjetio sam kad se nalazim malo dalje od WiFi routera, npr. u drugoj prostoriji i još uvijek imam pun WiFi signal, ako mu rukom pokrijem stražnji dio kod Power tipke i tipki za glasnoću da mu signal sa tri crtice padne na dvije, a shodno tome i brzina prijenosa.

Kod iPada 2 u sličnoj situaciji ako se pak pokrije stražnji dio gdje se nalaze rupice za zvučnik da WiFi signal također padne sa tri na dvije crtice. Da li je na pomolu novi antennagate?

Ima li netko da je primjetio sličnu stvar? Kod mene u oba slučaja radi se o 3G modelima.
27.05.2011 | 15:32
One rupice moraju biti slobodne, jer kako ći signal izaći? LOL
Probaj s rukama obuhvatiti antenu na routeru, trebala bi se ista stvar desiti. Ne bi se trebalo brinuti.
Vjerujem da snaga prijenosa u iPadu nije velika i smetnje (fizičke ili elektromagnetska) sigurno utjeću na jačinu i kvalitetu signala.
Je li na routeru možeš regulirati jačinu signala?
Ako je problem, možeš zamijeniti antenu ili napraviti reflektor za antenu ili napraviti novu antenu. Upiši u tražilicu 'diy reflector wifi antene' i vidi kaj se nudi.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
27.05.2011 | 18:33
Zabac u pravu si, ali ne u svim aspektima. Naime one rupice na iPadu 2 su za zvuk, ne za signal od WiFi. Zar nije inače antena za WiFi smještena iza one lijepe crne jabučice sa odgrizom smještene na sredini pozadine? Bilo bi logičnije onda da se signal smanji kad pokrijem tu jabuku, a ne rupice od zvučnika ili pak dio pozadine blizu Power tipke na iPadu 1 gdje ni nema rupica za zvuk ni signal.

A evo čini se da ima i vijesti o tome na Redmond Pie:

www.redmondpie.com/antennagate-returns-on-ipad-2-video/
27.05.2011 | 18:57
Šalim se za rupice!!!! LOL

Kurioziteta radi, zamotaj iPad u alu-foliju i vidi koliki signal bude.
Meni je normalno da ako je slabiji signal, da je i prijenos sporiji jer kod slabog signala odnos signal/šum je manji i prijenos je nepouzaniji i gube se paketi i osjećaj bezina je manji.
Za dobar signal treba jako izlazno pojačalo i jaka i osjetljiva antena. Očito iPad nema ni jedno ni drugo.
Ja imam AirPortExtreme i u kuhinji je bio dosta loši signal, kupio sam AirPortExpress i riješio sam problem.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.05.2011 | 14:01
Ma znam da se šališ iako ponekad imaš zanimljiv način za to

Nije da to meni predstavlja neki problem, a inače imam vrlo kvalitetan WiFi router TP-Link sa 3 antene i 802.11bgn, nego sam samo htio naglasiti da je zanimljiva pojava s obzirom da se inače antena za WiFi na iPadu nalazi iza one plastičnejabučice na poleđini, ali kad nju zakloniš rukom ništa se ne dogodi sa signalom, ali zato kad se zaklone oni dijelovi gore navedeni onda signal padne.

Preko tog routera sam, inače, uspio streamati HD 720p video na tri iPada i dva iPhonea istovremeno bez trzanja iako se još streamao video preko žice na dva računala, a sve sa Smartstoreovog NAS diska

Malo OT: Inače, uz današnje moderne HF tranzistore i pojačala ne bi trebao biti problem primati i vrlo slabe signale. Eto, tako npr. sada imaš satelitske modeme koji pored RX imaju i TX preko LNB-a i bez nekih izlaznih stupnjeva velike snage pa ga satelit "čuje" Najveći problem je izgleda za sada propusna moć zemaljske relejne stanice i što 6 mjeseci 2Mb link košta oko 4k kuna.
29.05.2011 | 17:53
Pa zar misliš da je u par sto kuna ugrađena vrhunska elektronika. Opće je poznato da za šum nema filtera (bijeli šum). On je takav kakav je. Ukoliko je signal maleni, tada ni šum nije zanemarivi (u odnosu na signal), a ako se to pojača, pojača se proporcionalno.
Čudim se kako je mnogo pažnje posvećeno iUređajima i traženja dlake u jajetu, dok ono govno od P990i niko nije spominjao, a koštao je kao i iPhone.
To plaćamo danak štedljivosti. Znamo da Zemlja ide kvragu, kao ovoće spasiti, a svi rade štednju energije do "granice boli".
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 16 sati
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, MacSlavko, Anonimci (479)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa