Povezivanje ipada si hifi-jem preko wifi-ja?!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Povezivanje ipada si hifi-jem preko wifi-ja?!

02.09.2011 | 00:39
Zanima me jel netko uspio nesto slicno i ustvari jel tako nesto postoji? Naime nasao dobrih stranih radio postaja, pa bi to bilo ljepo povezat na kucni hifi. Povezivanje preko 3.5 mm mi nije interesantno
02.09.2011 | 01:33
Postoji. Tako imam doma spojen Airport Express sa HiFi-jem.
Znači jedno rješenje kupiti AirPort Express od Applea i fino ga spojiš na HiFi, podržava i digitalnu konekciju. Zatim pomoću iPhonea ili iPada puštaš glazbu s internet radija ili nečeg drugog. Ja tako puštam i kontroliram glazbu s Harda koji je u sasvim drugoj prostoriji.

Drugo rješenje je kupiti Apple TV (cca 100€) i povezat njega sa TV-om i glazbenim sustavom i fino pomoću AirPlaya ugrađenog u iPad/iPhone puštaš muziku i filmove na AppleTV. www.apple.com/ipad/features/airplay.html

Treća solucija je imati AirPlay uređaje (postoje zvučnici i ima već i nekih recivera) i jednostavno puštati sadržaj direktno na taj uređaj.

Osobno mi je najbolja solucija No.2.

Nadam se da sam te dobro razumio i da će te jedno od ovih rješenja zadovoljiti
02.09.2011 | 12:20
Da da dobro si me razumio.

Vidi sam da apple tv prodaje se u oglasniku za 1100 kuna. Cek, onda iz tog uredaja apple TV ide neka "zica" u moj wifi router i u tv? I u hifi? S cim se to povezuje s Hifi onda? Kakav kabel.. ako znas mozda...

Hvala na odgovoru..
02.09.2011 | 14:34
Na router se spajaš bežično, na TV sa HDMI kablom, a HiFi sa Optical Audio kablićem, eto bar sam si ja tak pospajao i stvar fercera ! Sveukupni dojam savršen !! ( na samom Apple TV imaš preko iTunesa radio postaje, YouTube..)
02.09.2011 | 16:00
Ma ja nebi spajao nista preko itunesa..
Ne znam.. nekako mi nisu sjeli..
Slike prebacim u Photos u albume preko Copytrans photo, a i mjuzu preko Copytransa.

Pa preko njega mogu na youtube preko ipada pa gledam na TVu direkt..

Gdje se moze apple tv moze najjeftinije kupit?
02.09.2011 | 16:01
Spajaš se baš kako je i Goan25 napisao, osim što Apple TV možeš s routerom spojiti i pomoću LAN (Ethernet) kabela.
02.09.2011 | 16:06
Najjeftinije ćeš ga kupiti u Austriji ili Italiji 119€ (store.apple.com/it/browse/home/shop_ipod...e_tv?mco=MTAyNTQzMzg).

Čak mislim da ga kod nas niti nema u legalnoj prodaji (osim po oglasnicima). Nek me ispravi neko ako griješim.
02.09.2011 | 18:18
Kupi AirPortExpress, zakon stvar i puštaš preko AirPlay-a muziku. Kupi ga preko oglasnika. Bonus je USB port za printer (ako te to zanima).
Meni je dobar jer se sakrije iza linije pa se uopće ni ne vidi, a ako imaš AirPortExpress, tada ti se i domet mreže povećava jer ga spojiš u jednu jedivstvenu mrežu (mislim kako je to bridge mod).
02.09.2011 | 18:59
Mislim da se više isplati malo pomučiti i nabaviti Apple TV od Expresa jer cijene su slične a ATV više daje !
02.09.2011 | 19:57
AP Express je odličan ako treba proširiti raspon WiFi-ja ili proširiti mrežu općenito, a ujedno i spojiti sve na Hi-Fi za bežično slušanje glazbe.
Apple TV s druge strane namjenjen je samo multimediji, audio/video.

Ako je prioritet gledanje i slušanje bežičnim putem, onda je Apple TV bolji izbor.
Na kraju može i oboje ako postoji potreba
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 16 sati
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, MacSlavko, Anonimci (538)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa