ipad kupovina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ipad kupovina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

07.10.2011 | 17:57
pozdrav razmišljam da kupim ipad, al imam već paletu apple proizvoda ipod nano, ipod touch, iphone 4, macbook pro, i zanima me ispati li mi ga se kupovati (jako mi se sviđa), i hoće li ipad 3 izlaziti isplati li mi se uzimati ipad 2 ili da čekam ipad 3 ?????
hvala !!!!!! ))))))
07.10.2011 | 18:40
iPad 3 će izać sigurno. Nitko ti ne može garantirat kad i kakav će biti. Isto tako ti nitko ne može reći šta se više isplati. Pretpostavlja se da će iPad 3 bit brži, tanji i da će imat retina display i bolje kamere. Ja bi osobno čekao retina zaslon. Sve ostalo mi je manje bitno.
07.10.2011 | 22:40
Pogledaj:buyersguide.macrumors.com/
09.10.2011 | 15:52
brki2010 kaže:
pozdrav razmišljam da kupim ipad, al imam već paletu apple proizvoda ipod nano, ipod touch, iphone 4, macbook pro, i zanima me ispati li mi ga se kupovati (jako mi se sviđa), i hoće li ipad 3 izlaziti isplati li mi se uzimati ipad 2 ili da čekam ipad 3?

Sve ovisi koliko ti hitno treba. Imam prvi iPad i kupovinom drugog nebi dobio nista (kamera mi definitivno netreba), a najavili su retina display u trojci. Ocekuje se izlazak trojke negdje u trecem/cetvrtom mjesecu pa ti vidi...
09.10.2011 | 17:21
brki2010 kaže:
pozdrav razmišljam da kupim ipad, al imam već paletu apple proizvoda ipod nano, ipod touch, iphone 4, macbook pro, i zanima me ispati li mi ga se kupovati (jako mi se sviđa), i hoće li ipad 3 izlaziti isplati li mi se uzimati ipad 2 ili da čekam ipad 3 ?????
hvala !!!!!! ))))))

Kupi radije ovo
www.matica.hr/www/wwwizd2.nsf/AllWebDocs/hrvatskipravopis
23.10.2011 | 20:49
zašto da to kupim ?
23.10.2011 | 21:53
^SuperUnknown^ kaže:
brki2010 kaže:
hvala !!!!!! ))))))

Kupi radije ovo
www.matica.hr/www/wwwizd2.nsf/AllWebDocs/hrvatskipravopis

Zli, zli SuperUnknowne
Stara narodna je: JEBO PRAVOPIS AKO IPAD KUPIS!!!
24.10.2011 | 01:05
Ne isplati se kupovati taj pravopis. Uskoro izlazi Hrvatski Pravopis 2.0 sa potpuno novim riječima i skroz izmjenjenim pravilima tak da je moj savjet da radije pričekaš neko vrijeme.
20.12.2011 | 22:08
NenadX kaže:
[quote]brki2010 kaže:
Imam prvi iPad i kupovinom drugog nebi dobio nista...

već dugo vremena razmišljam o tom iPadu pa bih vas molio da mi odgovorite na neke dileme i pitanja.
ono za što bi meni koristio je nekakva "baza podataka" (dokumenti poput worda, excela, power pointa i sl.) i internet za po vani te lagana zabava (igrice, muzika, filmovi) za po doma, na putu i sl.
u tom smislu zanima me kolika je realna razlika u 1-ci i 2-ci. je li 1-ca dovoljna za onu prvu skupinu potreba koju sam naveo?

nadalje, možete li mi reći koliko je ta sprava praktična u Windows okruženju? taj preduvjet iTunesa je veliki minus u tom smislu jer ga se ne može spojit na pc koji nema instalirane iTunese.
također, koliko je uopće praktičan za bilo kakvo "surađivanje s drugom tehnikom"? naime, moj je doživljaj da iPad nije zamišljen da se bilo s čim usklađuje već da sve što se na njemu radi na njemu i ostane. da banaliziram, nije zamišljen da obavlja i funkciju memorijskog sticka - nešto što napravim na kompu stavim na njega pa to na njemu promijenim pa vratim na komp i sl.
kako funkcionira spajanje na projektor za prezentacije, npr.?

meni bi, osim za rad samo na njemu, trebao i kao nekakav međukorak između dva desktop kompjutera - od kojih je moj doma Mac, a sve ostalo su Windows kompovi, koji možda nemaju iTunese.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.12.2011 | 01:22
Prije svega za namjenu koji si ti spomenuo i iPad 1 sasvim je dovoljan. iPad 2 ima brzi procesor pa je bolji za igranje zahtjevnijih igara, a i što je nešto tanji.

E sad, što se tiče dokumenata ja koristim DocsToGo Platinum koji podržava DropBox i to mi je nekako najzgodnije riješenje jer su mi svi dokumenti uvijek dostupni na desktopima i na iPadu preko DropBoxa. Doduše DocsToGo još uvijek ima limitirane opcije po pitanju editiranja xls i doc dokumenata, dok PowerPoint i PDF može otvarati. Pored DropBoxa, dokumenti se mogu sinkronizirati i posebnom aplikacijom koju se može instalirati na MAC oS X i Windowse, a besplatna je za download.

Pored DocsToGo još koristim GoodReader koji također može otvarati PDF i još cijeli niz drugih formata, a također ima podršku za DropBox. Dakle, do sada nisam spomenuo potrebu za iTunesima.

Fotografije pak sve one koje se naprave na iPadu mogu se skinuti kabelom bez pomoći iTunesa.

Muziku do sada nisam stavljao nikako drugačije osim iTunesima i to mi odlično funkcionira pa ne mogu o drugim rješenjima pisati.

Za gledanje videa koristim AVPlayerHD kojeg doduše punim preko iTunesa, ali čistim kopiranjem (drag & drop), ali to isto se može i preko WiFija i nekog browsera samo što ide nešto sporije i može se kopirati jedan po jedan video, dok preko iTunesa se može povući više odjednom i onda pustiti da se iskopira. Za tu radnju nije potrebno raditi sinkronizaciju klikom na "Sync" dugme pa je dovoljno imati instalirane iTunese i postavljene da ne rade automatsku sinkronizaciju i to je to.

Za igranje na iPadu ti ne moram ni pisati da je zabavno, a i dostupnih igara je sve više.

Što se tiče spajanja s drugim uređajima, postoji npr. VGA adapter za spajanje na projektore ili vanjske ekrane i sa dolaskom iOS 5 dostupan je full mirroring, tj. slika je cijelo vrijeme prisutna na vanjskom ekranu.

Za spajanje sa fotografskim aparatima postoji Camera Kit, a takvih se adaptera nađe još, a ja sam naveo samo ova dva koja i sam koristim.

Ne znam zašto misliš da nije spojiv sa windows okruženjem? Istina je da su iTunesi za windowse nešto sporiji nego oni na Macovima, ali dok sam koristio PC ni tada nisam imao nikakvih problema sa sinkronizacijom iPhonea i iPada. Zapravo bilo je manjih problema, ali hardwerskih, a ne softwerskih i bilo je do same mašine na kojima sam ih koristio.

Za kraj, mislim da iPad može biti kreativan uređaj, ali raditi se na njemu baš ne može sve i za neki ozbiljniji rad bolje je odabrati MacBoook Air ili Pro, a iPad mi se čini da je više konzumni uređaj, surfanje, mail, čitanje knjiga, video, muzika, prezentacije, igranje i slično.
27.12.2011 | 22:56
hvala na iscrpnom odgovoru.

ono što bi mi zapravo bilo najbitnije je i najkompliciranije, naravno. sve u vezi muzike, fotki, neta, igrica i sl. šljaka, ali ovaj dio s "office" dokumentima je izgleda ipak malo nedotjeran do kraja. zato još uvijek i razmišljam o isplativosti kupovine iPada...

vezano za windowse, govorio sam o potrebi iTunesa koje nemaju svi na windowsima po definiciji pa to može biti potencijalni problem, ali kao što vidim iTunesi su zapravo potrebni samo za muziku, a ostalim se može baratati i bez njih.
  • campo
  • Posjetitelj
27.12.2011 | 23:20
Kupi iPad ,..jedan ili dva ,..možeš nešto uštedjet kupujući jedinicu ostaješ bez kamera i još par sitnica....ja imam iPad od kada je izašao..od onih prvih koji je kupljen u USA. bez njega više ne mogu zamislit život što je više vremena prolazilo više sam ga koristio ,..imam troje djece doslovno skaču po njemu i ne samo igrajući se crtaju uče photo edit čitaju ..ti češ reći da to mogu i na PC ,..nebo i zemlja...samo iPad hoće ništa drugo . bez iPhona kojeg imam već bi sutra mogao.
28.12.2011 | 00:11
campo kaže:
Kupi iPad ,..jedan ili dva ,..možeš nešto uštedjet kupujući jedinicu ostaješ bez kamera i još par sitnica....ja imam iPad od kada je izašao..od onih prvih koji je kupljen u USA. bez njega više ne mogu zamislit život što je više vremena prolazilo više sam ga koristio ,..imam troje djece doslovno skaču po njemu i ne samo igrajući se crtaju uče photo edit čitaju ..ti češ reći da to mogu i na PC ,..nebo i zemlja...samo iPad hoće ništa drugo . bez iPhona kojeg imam već bi sutra mogao.

U potpunosti se slazem,mislim da bih mogao nostiti nokiu 3210 uz ipad i da bi mi bilo ok
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)
  • dpasaric: Nema Hrvatske jer bi to značilo da moraju zaposliti osobu koja čita komentare na našem jeziku, a za to smo premaleno tržište. Ostavi komentar na ENG na US/UK zemlji i ciao.
  • dpasaric: MacBook Pro M4 16" prikaz je na naslovnici! :)
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO