15.11.2012 | 21:52
Posto sam imao slican problem, ali sa jednom drugom vrstom uredjaja ( vrijednost takvog novoga uredjaja je cca 1.500 kn ), i koji je bio pune 2 godine na servisu ( dobro ste procitali ! 2 godine, ili 730 dana ), i da stvar bude bolja, pokvario mi se isti dan kad sam ga kupio, i nakon 3 dana vratim ga u trgovinu i oni mi izdaju potvrdu o primitku uredjaja na servis. Posto je trgovina udaljena cca 60 km od doma, nije mi bas usput, tako da je tu u medjuvremenu bilo mali milijon telefonskih poziva, u kojima su me samo zavlacili. U medjuvremenu, mislim da se je promijenilo barem 2 sefa servisa i nekoliko servisera. I nakon 2 godine, dodjem osobno u servis i frajer ( sef servisa ) mi se unese u facu i kaze: "sta ce ti vise taj uredjaj, pa vise cemo ti naplatiti lezarinu, nego sta vrijedi uredjaj" ?!?
A posto sam si bio arhivirao sve mejlove, ja mu odbrusim, "u redu, vi meni naplatite lezarinu, ali, ako danas ne dobijem svoj uredjaj, sva ta dokumentacija ide u novine, pa da vidimo tko ce vise kupovati kod vas, kad 2 godine nemozete popraviti uredjaj koji je pokvaren u garanciji" !
U tom momentu, na spomen novina, se svi rastrcase po servisu i trgovini, i u roku 15 minuta donijeli mi novi uredjaj, koji je jos bolji nego moj orginalni, jer su u medjuvremenu izdali noviju verziju.
Iz mog iskustva, je bilo kljucno sljedece, sto preporucam i tebi:
1. Nemoj nasjedati na razno-razne telefonske pozive i obecanja, nego ih na pametan nacin zamoli da to sto imaju za reci posalju na e-mail ( jer si: na sastanku, u autu, u trgovini, u .... i nemozes pricati ni pisati
2. arhiviraj si svu tu dokumentaciju na jednom mjestu, i po mogucnosti isprintaj kad ides osobno na razgovor u trgovinu
3. prilikom osobne posjete trgovini ( u tvom slucaju t-Mobile ) pokusaj doci do sto vise rangirane osobe i toj osobi predaj svu dokumentaciju, odnosno prepisku.
4. Kad predas kopije mejlova toj najvise rangiranoj osobi, zaprijeti da ta ista dokumentacija ide tvojoj frendici novinarki, koja bas radi prilog o trgovcima elektronickom opremom
ako ti ne poprave stari, ili daju novi uredjaj.
Eto, nadam se da ce ovi savjeti pomoci.