Iphone 5- problemi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 5- problemi

20.11.2012 | 17:52
Pozdrav ekipa,

Imam par pitanja.
Spojim Iphone 5 na wifi i youtubr zna cesto zastekat a signal pun. 4s nikada nije zastekao na youtubu s istim ruterom ( kod mene doma).

Vrijeme, u mom gradu, po lokacijskim uslugama automatski Karlpvac, ne azurira vrijeme, nego vrti dolje obnavljam...

Sve ostale gradove , obnovi.

Uzasno sam razocaran telefonom, i zao mi je mog 4s koji je bezprijelorno radio. Nije nista brzi , cak i aplikacije dugo skida s istim tim wifijem...

Imate kakav savjet? Hvala svima
21.11.2012 | 00:21
Ajd prvo provjeri WiFi brzinu preko speedtest, isključi na par minuta adsl ili modem, prvo brzinu provjeri žično, a onda bežično! Nakon toga ako ti štima deklarirana brzina, onda upali ajfon pa opet izmjeri. I dali se kojim slučajem nedavno pojavila u tvom kučanstvu kakva nova Android pridošlica.
21.11.2012 | 03:22
Matija klc kaže:
Spojim Iphone 5 na wifi i youtubr zna cesto zastekat a signal pun. 4s nikada nije zastekao na youtubu s istim ruterom ( kod mene doma).

Da li si updejtao sistem na mobitelu na najnoviji? Navodno je 6.0 verzija imala problema sa wifijem, koji je update ispravio. Pa pokušaj.

AKo ne upali, pokušaj i reset network settingsa...
21.11.2012 | 11:10
Vanjuška, problemi su bili ako se ne varam da je teže ulovio signal, a ne da kad ga ulovi da ima problema sa download/upload.

Daješ čovjeku informacije koje uopće nemaju veze sa njegovim problemom, pa ga zbunjuješ bezveze!

Treba očito urediti postavke routera na drugi način, a ne riješavat to pukim resetiranjem. Dodatni problem može biti ako netko od ukućana koristi Android GB il IC, koji znaju iz nekog glupog razloga blokirat promet(smanji brzinu na 0.1-0.4 Mbps). Provjereno kod mene jer sam 2 mjeseca vodio bitku sa postavkama routera, i to nakon što je žena uzela HTC EVO 3D!
21.11.2012 | 11:34
Za pocetak kao sto Vanjuska kaze, updejtaj na 6.0.1 ako nisi vec, iOS 6.0 ima probleme s wi-fi konekcijama. Ako problem ostaje i nakon toga - eliminiramo dalje.
Ostali uredjaji (racunala) na wi-fiju rade ok?
21.11.2012 | 13:03
Hvala puno na trudu. Cim dodem doma provjeriti cu brzinu sa speedtestom.
Mozda sam se i ja nedovoljno dobro izrazio. Znaci, cim se spojim na wifi, nebitno koji i koliki je signal, youtube zna zastekati, bilo aplikacija, bilo preko safaria
Samo zelim reci da mi 4s nikada nije zastekao na youtubeu a petica svakodnevno. Nisam neki strucnjak oko iphonea, al seljacki receno koda je sporiji i jadniji =).. Dali je mozda to mog aparata problem? Stvarno sam zbunjen.
21.11.2012 | 14:11
U takvom slucaju mislim da je najbolja opcija restore i set as new,naravno ako si siguran da je do aparata a ne do router-a
21.11.2012 | 14:30
Napravio sam to vec dva puta. Javik se nocas kad dodem doma. Stvarno ste brzi na odgovorima. Hvala svima
22.11.2012 | 02:46
JOHN kaže:
Vanjuška, problemi su bili ako se ne varam da je teže ulovio signal, a ne da kad ga ulovi da ima problema sa download/upload.

Meni se čini da je bilo spominjanja i sa gubitkom signala, dok bi se ikonica vidjela. Ne znam, davno je izašao update pa su problemi brzo i nestali... Išao sam logikom da idemo po redu, ako mu je na 4S radilo, a na 5ici ne radi, da je prvenstveno problem u mobitelu, odnosnu sistemu. Nekad kad se updejta mob i pokupi sve postavke sa staroga, zna biti problema.

Treba očito urediti postavke routera na drugi način, a ne riješavat to pukim resetiranjem. Dodatni problem može biti ako netko od ukućana koristi Android GB il IC, koji znaju iz nekog glupog razloga blokirat promet(smanji brzinu na 0.1-0.4 Mbps). Provjereno kod mene jer sam 2 mjeseca vodio bitku sa postavkama routera, i to nakon što je žena uzela HTC EVO 3D!

Znam taj osjećaj kad te neštko glupo jebe, a ne možeš nikako dokučiti što A onda odjednom kad se lampica upali i pronađeš krivca...
22.11.2012 | 16:38
Decki , napravio sam speed test i rezultati su bi zastrasujuci. Otisao sam u Vip po novu karticu i sada je na 3g signali sve u redu. Wifi signal je doma
Ok, vidjeti cu oce biti daljnjih problrma. Hvala puno svima na odgovorima.

P.s.- nevezano za temu. Zao mi je ko psu kaj nisam uzeo bijeli jel se crni fakat guli !
23.11.2012 | 00:45
Matija klc kaže:
Zao mi je ko psu kaj nisam uzeo bijeli jel se crni fakat guli !

Međutim, tada bi prema većinskom mišljenju Jabučara bio definiran kao gej. Ovak se guliš, al si bar strejt.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
23.11.2012 | 10:48
danijelr15 kaže:
Matija klc kaže:
Zao mi je ko psu kaj nisam uzeo bijeli jel se crni fakat guli !

Međutim, tada bi prema većinskom mišljenju Jabučara bio definiran kao gej. Ovak se guliš, al si bar strejt.

Ja investirao u tubu masti i prebacio se na bijeli
28.11.2012 | 15:55
Ekipa opet novi problem. Frend i ja na istoj udaljenosti od rutera , iz ucionice na faksu do bircs, on ima 2 crtice na 4s a ja sa 5 nemogu opce nac wifi. Priblizi m se prozoru malo, uhvati signal. Vratim se na mjesto gdje je frend i opet se izgubi. U cemu je problem? Zar nebi na 5 trebao bit bolji wifi signal, odnosno bolja sntena za hvatanje? Zar sam
Stvarno smece kupio?

Hvala Vam
28.11.2012 | 16:04
Ja ozbiljno razmisljam da uzmem 4s umjesto petice.
28.11.2012 | 16:55
Sumnjam da iP5 može imati bolji prijem ičega u odnosu na iP4. iP5 ima leđa od metala, dakle sam sebi stvara smetnju, a iP4 od stakla.
28.11.2012 | 17:35
Mislite da to nije za reklamaciju?
28.11.2012 | 18:59
Ne.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, Anonimci (417)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO