3G vs 2G (VIP vs T-Mobile)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

3G vs 2G (VIP vs T-Mobile)

03.12.2012 | 11:36
Nedavno sam otključao svoj iPhone 4 i prešao s T-Mob na Vip. Primjetio sam jako veliku razliku u ponašanju mog mobitela na tim mrežama.

Dok sam bio T-Mob izdržao bi mi 5 sati upotrebe s uključenim 3G ili nešto više od 6 s isključenim 3G. Od prelaska na Vip izdrži mi 6-7 sati s uključenim 3G, a ako isključim 3G onda dobijem ovo:

Bat.jpg

Ovo je vrlo blizu onog što Apple tvrdi da baterija može.

Je li moguće da je razlika među mrežama tako velika?

Također, kad mi je uključen 3G, sugovornik mi se često žali da me slabo čuje. Kad isključim 3G kažu da je zvuk savršeno čist. To je prisutno na obje mreže.

A onaj antennagate problem neću ni spominjat. On se javlja samo na 3G. Imam bumper, ali on ne pomaže baš puno izgleda.
10.12.2012 | 16:04
iOS6 ili 5? Usage je ovako dosta škakljiva stvar, imaš ogroman standby, 'grickaš' li ga pomalo kroz dan dva tri bez punjenja i/ili dopunjavanja pa se to sumira u ovih 6-10 sati kao što slika pokazuje? Jesi li ga kad izrokao u jednom danu pa provjerio usage?
10.12.2012 | 21:30
Guverner kaže:
iOS6 ili 5? Usage je ovako dosta škakljiva stvar, imaš ogroman standby, 'grickaš' li ga pomalo kroz dan dva tri bez punjenja i/ili dopunjavanja pa se to sumira u ovih 6-10 sati kao što slika pokazuje? Jesi li ga kad izrokao u jednom danu pa provjerio usage?

Čim ga staviš na punjač Upotreba ti kreče od 0.
11.12.2012 | 20:59
Meni je usage i standby uvijek isti. Nikad mi se ne dogodi da je razlicito. Znali netko do cega je to? I kako popraviti?
11.12.2012 | 23:52
Sjećam se vremena kad je kapacitet SIM kartice bio dovoljan za spremanje kontakata. Vip kartice su instantno prikazivale sadržaj imenika dok su Simpa SIM kartice trebale po 2-3 sekunde prilikom ulaska u Phonebook. Tko zna što naš T-HT opet muljaka po svojoj mreži i zašto cucla više baterije iz tvog iPhonea, a vjerojatno i ostalih mobilnih uređaja.
11.12.2012 | 23:56
paunko kaže:
Meni je usage i standby uvijek isti. Nikad mi se ne dogodi da je razlicito. Znali netko do cega je to? I kako popraviti?

Nesto ti radi u pozadini,da li je aparat JB?
12.12.2012 | 13:24
Nije jb. A ko zna sta radi. Jel moguce da je to zbog push-a za mail.
12.12.2012 | 15:48
Nekad je skype radio taj problem. Nemam ga već dugo pa ne znam kako je sad. Imaš li neku aplikaciju tog tipa koja te konstantno drži online?
12.12.2012 | 15:57
Nije zbog push maila. Notifikacija zna žderati bateriju i to da su vremena ista.
Ako se ne popravi, napravi restore i bez povlačenja podataka (kao clean install) i onda ručno dodaj sve kaj ti treba (kontakte, apove i ostalo). Meni je tako bilo na četvorki i nakon toga se stanje popravilo. Ustvari to mi se počelo dešavati kad sam s iOS4 prešao na iOS5.
12.12.2012 | 21:52
Moja petica mi daje ~6h usagea s 3Gom uključenim, uz svjetlinu ekrana na trećini, lokacijske usluge isključene, poneku nezahtjevnu aplikaciju u pozadini. Osjetno surfanja, pokoji sms, ponešto pozivanja. Je li to ok?
12.12.2012 | 21:56
mini korekcija, svjetlina na pola.
12.12.2012 | 22:14
Guverner kaže:
Moja petica mi daje ~6h usagea s 3Gom uključenim, uz svjetlinu ekrana na trećini, lokacijske usluge isključene, poneku nezahtjevnu aplikaciju u pozadini. Osjetno surfanja, pokoji sms, ponešto pozivanja. Je li to ok?

mini korekcija, svjetlina na pola.

Apple kaže da bi trebao dobiti 8 sati surfanja ili razgovora na 3G-u, tako da mi se 6 sati upotrebe čini skroz OK, ako stvarno puno surfaš.

www.apple.com/iphone/specs.html
12.12.2012 | 22:24
ekipa se masovno žali na usage na novoj petici. U combu 3G+WiFi sam ga uspio natjerati na 8h, sa combom EDGE+ WiFi na 10h. Ovih 8h surfanja na 3Gu ili nedajbože LTEu je čista utopija.
12.12.2012 | 22:52
Poznato je da se na 5 baterija dosta popravi nakon par punjenja
23.12.2012 | 02:54
theblack4 kaže:
Guverner kaže:

Čim ga staviš na punjač Upotreba ti kreče od 0.

Nije istina. Kad ga napunis do kraja ili kad dode negdje na cca 95% baterije onda se resetira Upotreba/Usage na 0.

A ako ga stavis punit kad ti je recimo na 20% i napunis ga do 60% onda Upotreba ostaje onoliko koliko je bila prije + koliko si ga vremenski koristio dok se punio, ali ne ide na 0 cim ga ukopcas.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, Anonimci (379)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.85 Seconds

Provided by iJoomla SEO