Nestali kontakti na iphone
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nestali kontakti na iphone

30.12.2012 | 17:52
Danas sam vidio da su mi nestali svi kontakti na iPhone 4S iOS 6.0.1 Ostao je samo moj broj i još jedan kontakt.Kad se prebacim na brojeve koje sam zvao i koji su mene zvali,tamo su svi,samo nemaju imena...a opet napamet neznam puno brojeva od svojih kontakata.Stvarno za popizditi,nisam nikakav up-date radio ili instalirao bilo koju aplikaciju,telefon nema jb.Kako da to povratim.Vidim da imam kontakte na iCloud,pa bi možda preko toga mogao to napraviti.
Screen_Shot_2012_12_30_at_4.png
30.12.2012 | 18:09
Naravno,samo povuci sa iCloud-a
30.12.2012 | 18:11
Sad sam otvori na air_u kontakte i na pola sekunde ih vidio i odjedamput se je to samo pobrisalo i pojavio se samo jedan kontakt....kao da se nešto sihroniziralo negdje i stavilo samo taj jedan kontakt a ovi svi silni su nestali!!
30.12.2012 | 18:14
saint kaže:
Naravno,samo povuci sa iCloud-a

Kako vidi sliku,to neznam a kako vidim back-up je nepotpun?
Screen_Shot_2012_12_30_at_5.png

Sad sam pogledao i u oblak,ima samo ta dva kontakta.Imam kontakte na iPhone,iPad,air,mini i iCloud i svugdje ima samo dva jebena kotakta,kako je moguće da nestanu sa svih 5 uređaja odjednom,nek sve ljepo ide u pm,trebam skupiti tu gomilu hardware na hrpu i zapaliti je.
30.12.2012 | 18:50
Kad je sve sinhronizovano uredjaji dodaju ili brisu promjene. Tebi je iphone sve promjene prenijeo na ostale idzidze. Tako da najvjerovatnije si izgubio imenik. Tvoj peh ce samo pomoci ostalim da prenesu imenik jos negdje, za svaki slucaj. Sto cu i sam uraditi veceras. Hvala na upozorenju
30.12.2012 | 19:31
Je sve je to 5,samo tko mu je rekao da sihronizira kontakte bez mog znanja,jedino sam ga stavljao puniti na mini.Da je bar nekakvu obavjest poslao a ovako ispada teška debilana,to čak ni oni jeftini kineski plastičnjaci ne bi napravili.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
30.12.2012 | 19:49
Imaš pravo, oni plastični jeftinjaci to ne bi napravili jer ionako nemaju ništa slično iCloudu. No, sjeti se, što si napravio da su svi kontakti nestali, jer sigurno nisu nestali sami od sebe ili samo zato jer si stavio puniti iPhone na Mini. Jel ovaj drugi kontakt od Applea?
30.12.2012 | 20:05
KOji ti je zadnji Backup koji imas sa iphonea,mozes preko njega povuci kontakte. Kada otvoris u Browseru iCloud da li imas tamo kontakte?
30.12.2012 | 20:54
saint kaže:
KOji ti je zadnji Backup koji imas sa iphonea,mozes preko njega povuci kontakte. Kada otvoris u Browseru iCloud da li imas tamo kontakte?

Nisam mu ni odredio da radi bac-up na oblaku nego na kompu.U oblaku su samo ta dva kontakta a evo slike koju imam na iTunes_u,samo mi nudi zadnji back-up od danas,jel sam htio povući onaj nekompletni back-up s iClouda,nadajući se da su tamo kontakti.

Imam jedno pitanje;zašto iPhone ne sprema kontakte na sim da ako netko neš zahebe može to importirati?

Da i ja sam krvi 100% stisnuo sam nešto pa to prekinuo Nadam se da nisam jedini na netu kojem se je to dogodilo,pa me zanima baš isprika od apple šita

Di su ostali back-upi na kompu...di se nalaze i kako to da ne mogu niti jedan odabrati s tim novim šitom od iTunesa.
Screen_Shot_2012_12_30_at_6.png
30.12.2012 | 21:00
Imam jedno pitanje,da sam sam kriv i nekako pobrisao kontakte...kako to da mi je ostao samo jedan kontakt ?
30.12.2012 | 21:18
~Library/Applications Support/MobileSync/Backup

Ako si na winu onda : C:\\Users\\USERNAME\\AppData\\Roaming\\Apple Computer\\MobileSync\\Backup

Instaliraj iPhone explorer,preko njega mozes vratiti kontakte,odmah ti izbaci sve backup-e koje imas na racunaru
30.12.2012 | 22:17
Nemam taj direktorin na miniju,otvarao sam i pod-foldere i nemam MobileSync/ a onaj program iPhone explorer je kolko vidim samo za win,jel je to exe fajla?
Screen_Shot_2012_12_30_at_9.png
30.12.2012 | 22:40
Gledam i ja, pa ne nalazim ga nigdje.
30.12.2012 | 22:44
evo kod mene
2012_12_30_09.jpg
30.12.2012 | 22:46
iPhone explorer je za MAC a imas i phone to mac
30.12.2012 | 23:35
saint kaže:
Ako si na winu onda : C:\\Users\\USERNAME\\AppData\\Roaming\\Apple Computer\\MobileSync\\Backup

Saint, moraš stavljati po dva backslasha ako želiš da se vidi jedan backslash kad se post objavi. Pa ispravi svoj post gore.
31.12.2012 | 10:35
iPhone explorer ne nalazi nigdje ništa,spojen je telefon na usb kabel i prepozna mi aplikacija telefon,samo nigdje ništa ne može nači a znam da imam poruka i brojeva koje sam zvao i dva kontakta.Sad ni ta dva kontakta se ne vide a u telefonu su.Nisam kupio aplikaciju,nego sam pokrenuo je u demo-modu.Uglavnom onaj prozor vrti one crtice u sredini,kao što je na slici prikazano i ništa se ne događa.
Screen_Shot_2012_12_31_at_9.png
31.12.2012 | 10:36
Još jedna slika
Screen_Shot_2012_12_31_at_9-ac83a19b507642efc489f699b01ee751.png
31.12.2012 | 11:10
probaj phone to Mac sigurno radi i vidi sve backup-e koje imas
2012_12_31_10.png
31.12.2012 | 13:08
Isključi na mobu iCloud i onda radi sihronizaciju a u iTunesu uključi sinhro sa kompom. Kontakte bi trebao imati u app Contact na Macu i onda ih prebaciš natrag na mob. Ne sincam preko iClouda baš iz tog razloga , jer mi ovako uvijek negdje ostane dokumentacija. Napravio sam sinc u oblak i onda isključio. Ne vjerujem danajcima ni kad darove donose.
31.12.2012 | 13:13
Ma kakav backup.Na ovoj slici se vidi da mogu na svaki kurac kliknut ali na jebeni backup nemogu,ništa se ne događa kad hoću označiti...klikam a neće poplaviti.Sav meni na slici mogu označiti i nešto se pokaže,samo kad klikam na backups onda ništa.
Screen_Shot_2012_12_31_at_12.png
31.12.2012 | 13:16
probaj sa ovim

www.macroplant.com/phonetomac/
31.12.2012 | 14:44
Sad sam probao sa tim iExplorerom i uspio. Neznam trebaš li isključiti iCloud na telefonu (kod mene je isključen) . Dvolik na Backup i odabereš opciju za disk mount. Traži te da instaliraš OsxFuse koji instaliraš. Nakon toga opet klikneš na iExplorer jer ga je ugasilo i tad odabereš kod Media, Data; Files odabereš All. I Voila pojave se sve stavke iPhonea. Klikneš na Contact i otvore ti se. Probaj i javi ako zapneš.
Screen_Shot_2012_12_31_at_13.png
31.12.2012 | 15:23
Evo još :
Screen_Shot_2012_12_31_at_13-e8bb26ad506d178e3530d82e8b83856b.png
31.12.2012 | 15:58
Hvala svima na pomoći,odustajem...evo što vidim s phone to mac kad kliknem na backup
Screen_Shot_2012_12_31_at_2.png
31.12.2012 | 16:21
Samo taj Backup ima ili mozes izabrati jos neki?

Iskreno mi je zao sto nema spasa mada mi nije jasno da neam bar jos neki Backup
31.12.2012 | 16:42
Nisi odgovorio jesi li probao onako kako sam napisao. Prvo, iCloud ako je uključen , neda se spajati na komp sa kontaktima.
Zato sam ga isključio i obavio navedeno. Trebalo bi i tebi raditi. Ti si svoga tela gospodar. Radi kak hoćeš.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
31.12.2012 | 17:34
Dragi moji jabučari, evo vam kratkih uputa kako srediti svoje kontakte da ih NIKADA ne izgubite i da veselo koristite svoje iĐiđe bez straha od gubitka. Sve što napišem se odnosi na kontakte, a za ostale podatke ćemo nekom drugom prilikom i na drugom mjestu jer izlazi iz ove teme.

Dakle, početak, tj. prvo sinkroniziranje uvijek je drukčije od svega što nakon toga slijedi. Početak je obično takav da na iĐiđama imao jedne kontakte, dok su na našem Macu neki sasvim drugi. Kako to sada spojiti?

Prvo treba uključiti iCloud na iĐiđi i to je obično iPhone, a zatim se to može napraviti i na drugim iĐiđama ako ih imamo. Nakon toga treba uključiti iCloud i na Mac ili PC računalu. U početku ćemo na računalu imati iCloud i lokalne kontakte, pa oni koji se ponavljaju bit će prikazani dva puta ako u Contacts odaberemo All Contacts. E sada treba ručno usporediti kontakte na iCloudu i loklane te one lokalne koji nedostaju na iCloudu drag and dropom prebaciti na iCloud. Ako je neki dupli kontakt, ali nepotpun na iCloudu i lokalno, onda ručno treba ispraviti na iCloudu. Nakon što smo sve kontakte sredili na iCloudu slijedi spajanje iCloud i lokalnih kontakata kako se više ne bi prikazivali duplo. To ćemo tako napraviti da prvo izbrišemo sve kontakte na On My Mac. Zatim treba sve kontakte ili grupu po grupu kontakata opet drag and dropom povući sa iClouda na On My Mac. Kad smo to napravili u svakoj kotakt kartici pojavit će se slijedeći podatak ispod ostalih, a iznat Notea:

cards On my Mac / iCloud

i to je TO! Ukoliko izbrišemo sve kontakte na iCloudu oni lokalni na računalu će ostati, pa ih je lako opet drag and dropom prebaciti na iCloud. Ako pak izbrišemo sve lokalne kontakte na računalu, iCloud će i dalje preživjeti. Ukoliko napravimo neke izmjene na kontaktu na iĐiđi, vidjet će se samo na iCloudu pa za lokalni treba ručno ispraviti drag and dropom. To i nije neki problem jer čim se neki kontakt izmjeni lokalno ili na iCloudu izgubit će se podatak gore navedeni: cards On My Mac / iCloud pa se po tome zna koji kontakt treba obnoviti lokalno. Iako to zvuči kao tlaka, s druge strane to nas osigurava da greškom ne ostanemo bez svih kontakata!

Stvar slično funkcionira i na PC, s time što iCloud za sada isključivo funkcionira sa MS Office Outlookom. Nakon uključenja iClouda na PC, iCloud kontakti pojavit će se pod kontaktima u Outlooku isto tako odvojeno od lokalnih koji su na računalu.

Dakle, dragi moj cariblanco, nije tebi kriv ni iPhone, ni Air ni iTunes što si izgubio sve kontakte. Djelomično može biti kriv Apple koji je prilično škrt sa UPUTSTVIMA kako nekim opcijama baratati, ali zato bi korisnik trebao biti barem toliko svjestan tehnologije da se prije nego ju počne koristiti dobro informira kako ona funkcionira. Jer kako sam već jednom naveo, nema tog uređaja ili softwera koji radi prema našim očekivanjima i željama, nego uvijek radi tako kako je to zamislio njihov tvorac!!!! U ovom slučaju Apple je sve to JAKO dobro zamislio, samo je zaboravio upozoriti korisnike da je JAKO bitno imati kopije kontakata lokalno na računalu jer iCloud radi baš ono što mu kažemo, čak i ako to nismo mislili, a to je da BRIŠE kad brišemo!!!!!
31.12.2012 | 17:39
@ Sank, "di si bija kad je grmilo"?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
31.12.2012 | 17:54
Ma već duže vrijeme planiram napisati par detalja vezano za korištenje iTunesa, iClouda i nekih sitnica koje život znače, ali nikako da stignem. Ovo gore je skraćena verzija, ali vjerujem opet dovoljna da se izbjegnu cariblanova loša iskustva. Žao mi je da se to dogodilo i još mi nije posve jasan uzrok, ali eto, ubuduće je bolje spriječiti nego liječiti.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, florijan, jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, Anonimci (263)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO