04.01.2013 | 17:50
Daklem, čekanju je došao kraj
Upravo sam sredio moj iPhone 3G, slično ide i za iPhone 3GS s time što će te redsn0w pitati da li se radi o novom ili starom bootromu, a kako to možeš provjeriti sve lijepo piše na linku koji sam dao u prethodnom postu.
Dakle, prvo čega se trebaš riješiti jest iPadov BB 6.15, a to možeš napraviti prema ovim uputama:
www.iclarified.com/entry/index.php?enid=22652
To ti neće riješiti problem sa uključenim ograničenjima (Restrictions), ali će zadržati mogućnost softwerskog otključavanja sa ultrasn0wom.
Da bi riješio problem sa restrikcijama kao i očistio iPhone od nasleđenih i nepotrebnih aplikacija, moraš napraviti restore na neki od iOSa za koje imaš SHSH. S obzirom da imaš Cydiu instaliranu, pokreni ju pa na Home ekranu vidi na vrhu što će ti javiti, koje sve SHSH imaš spremljene. Bilo bi super da imaš za iOS 5.1.1, ali i bilo koji drugi iznad ili isti 5.0 je ok jer tada možeš napraviti restore koristeći redsn0w, a prema ovim uputama:
www.iclarified.com/25142/how-to-upgrade-...ing-the-baseband-mac
Ove su upute za Mac računala, no posve je isto i za PC. Dakle, nakon povratka na 05.13.04 modem frimware tj. base band (bb) možeš napraviti restore isključivo na neki od iOSa za koje imaš spremljeni SHSH (u redsn0w odabereš Remote SHSH) s time što svakako odabereš YES kad te pita Prevent baseband update? i to je to.
Sutra bi mi se mogao vratiti i iPhone 3GS, no na njemu nije instaliran iPad bb 6.15. jer je tvornički otključan, ali će mu trebati jedan restore sa redsn0wom da očistim sve od prethodnog vlasnika.
Inače, ja sam na 3G uspio prvo spustiti bb na 5.13.04, no uspješno sam uspio instalirati samo iOS 3.1.3 koji nije dovoljan za neke aplikacije meni bitne. Pokušaj resotrea na 4.2.1 sa redsn0wom nije bio uspješan vjerojatano zbog toga što je bio na 3.1.3, a nije uspio niti upgrade sa custom 4.2.1 napravljen Pwnage Toolom. Zapravo iTunes su sve odradili kako treba, no nakon toga se nije htjela pokrenuti Cydia, tako da sam na kraju napravio normalni restore na 4.2.1, ali i BB mi se podigao na verziju 05.15.04 koja se ne može sofwerski otključati. kako će mi služiti samo za sviranje glazbe meni to nije bitno, no oni koji žele zadržati mogućnost otključavanja morat će se boriti sa drugim opcijama.