10.01.2013 | 17:53
Ne, ne ću vam reći da izgasite bitno (iCloud, push) jer to smartphone liši svega što ga čini smartphoneom.
Par elegantnih stvarčica uz koje sam na svom primjerku osjetio malo poboljšanje.
(i) Isključiti automatsku pretragu vremena (Postavke->Općenito->Datum i vrijeme->Podesi automatski (Off).
Izgleda da cijelo vrijeme traži koristeći resurse mobilne mreže a pošto smo većinom unutar jedne vremenske zone ne znam koliko to ima smisla.
(ii) isključiti Mobilne podatke (i 3G unutar njih) ALI ne na način da ih se kompletno odreže i suzdržava od njih već da budu isključeni kad se koristimo WiFiom jer bez obzira na to što je wifi hijerarhijski viša veza osjetno jedu bat, komunicirajući s mrežom nevezano za sam prijenos podataka. Sec posla je u postavkama isključiti ih pa u trenutku pokreta isto napraviti wifi traženju a mobilne vratiti. Iz znatiželje sam uspoređivao, uz istu rutinu samo s ovim primjenama da se napumpati i do 2h dodatnog usagea.
(iii) pri bateriji napunjenoj na 100 posto napraviti reset telefona.
Po resetu odspojiti fon da počne sa usageom. iOS 6.0.1 a posebno 6.0.2. definitivno imaju neki glitch, nešto što na trenutke posauga bat bez 'aktivnog rada', čak i uz iCloud, push i ine feature isključene. Usporedbe radi, jučer skinuo mob sa punjača bez ijednog vidljivog pozadinskog procesa i sve appove izgašene čak i mob podatke isključene i povrh svega u Airplane modeu (!) on je preko noći, u 8-9h standbya, sa 100% pao na točno 92%. A i cijeli dan do tog trenutka se malo čudno ponašao. Uz primjenu reseta pri bateriji na 100%, sa uključenom mrežom (i mobilnim podatcima) u apsolutno istim 'uvjetima' ujutro na..100%.
Ako se sjetim još nečega dopisati ću. Možda vam se čini da izmišljam toplu vodu ali evo, ako nekome pomogne ja sretan.
U priloženom stanje bat nakon ovih mini primjenica. U ovom usageu ima točno 0 minuta slušanja glazbe sa samog telefona, 95% otpada na wifi surfanje, i to ne lejm surfanje u điru skripti kakve se koriste za merenje pa i napumpavanje reze pri reklamiranju (tipa učitavanje novog linka ili podlinka svakih 60 sec) nego ono, klik klik klik pa prebacivanje u YouTube app i učitavanje spota pa vraćanje u Safari i tako.