Switch! iPhone 5 na 4S :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Switch! iPhone 5 na 4S :)

31.01.2013 | 01:20
Evo samo da se javim nakon nekoliko mjeseci korištenja vratio sam se na 4S-a, zašto? Jednostavno 5-ica nije ono što sam očekivao od nje. Ne znam da li se još netko vratio na 4S, ali moram reći da sam se preporodio sada ponovno na 4S-u. Na početku mi je bilo ono wtf? odjednom ekran kao da je duplo manji, ali naravno nakon par sati se sve dovelo u normalu. Sada čekam sljedeću generaciju iPhone-a i ako budu brljavili kao sa 5-icom i s tim dječjim bolestima što ona ima. Mogu odmah reći da ostajem na 4S-u.
31.01.2013 | 01:55
konkretno sta ti vise odgovara? velicina ekrana?
31.01.2013 | 04:06
Nisi jedini

Dvojica kolega su istu stvar napravili. Prodali petice i vratili se na stare 4S (koje su imali i ranije). Ne znam konkretne razloge, eli eto...

Mada sad opet kukaju da im je ekran malo zuckast na 4S Valjda i5 vjernije prikazuje boje na ekranu...
31.01.2013 | 09:54
Pod rizik da se sad netko uvrijedi, postavio bi i njima, i Tonyju pitanje: "People, do you have a life?"
Jbt, to je alatka, služi zadanoj svrsi. Izgubiš vrijeme prije zamjene da odlučiš da li ti radi sve što treba i kreneš s pretpostavkom da neće sve valjati (nažalost). Nisam ni ja svojim zadovoljan 100% (kao što ste svi pročitali ), ali, jbt, nemam, čovječe, vremena mijenjati mobitel svakih mjesec-dva dana! Kakav je - takav je, sad ima vući plug iduće najmanje 2-3 godine!
31.01.2013 | 12:12
Ma dajte ljudi o čemu pričate, naravno da 5ica nije savršena, ali vratit se na 4S - NO WAY!!
Em je zdepasta,debela i teška, a da negovorim mali ekrančić i ispranu sliku..
Imao sam i ja sve iphone serije i nebih se vratio ni u ludilu.
31.01.2013 | 12:15
Ma gledajte što se tiče ekrana on u svakom segmentu moram priznati ide na stranu 5-ice, odgovarala mi je veličina, ali jednostavno ne znam kako da opišem zašto sam se vratio na 4S-a. Naravno ne kažem ja da 5-ica nije dobar uređaj i sam sam ga hvalio, daleko od toga. Što se tiče mjenjanja telefona, ni ja ih ne mijenjam svaka 3 dana, i mrzim kada to moram raditi, ali ovoga puta mi se sve jako dobro poklopilo i tu zamjenu sam riješio u roku doslovno 2h, nisam uopće niti planirao. I sva sreća po mene sve je i više nego dobro ispalo, ja sretan i zadovoljan, a eto koliko vidim nisam jedini.

To sam i ja govorio cijelo vrijeme nikad se ne bih vratio na 4/4S sa 5-ice, eli eto vidiš nikad ne reci nikad!
31.01.2013 | 13:00
Ma priznaj da si to zbog para napravio. Prodao 5cu, kupio 4S polovni i jos ti ostalo za par porcija cevapa
31.01.2013 | 22:16
To je to! Ostalo mi i za pivkana, taman uz ćevape.
31.01.2013 | 22:24
Neda mi se cupat sad moje stare komentare tu po forumu, ali ponovit cu se jos jednom. Nisam vidio i ne vidim razlog s prelaska sa 4s na i5.

Zbog unistenog 4s uzeo peticu, koristim je sad vec par mjeseci i nikakve razlike nevidim. Brzina je skoro pa identicna, ovo prostora na ekranu sto sam dobio kao s peticom ni ne primjetim.

A da nepricam ako ostavim kabel za punjenje doma. Nitko ziv nema za posudit ako mi je mob pri kraju...
31.01.2013 | 22:51
ja imam problema sa 5-com a i zena u mene ima problema sa 5-com. ok, ja sam imao 4-ku pa sam presao na peticu , ali da sam imao 4s ni u snu ne bih prelazio. petici svakim danom vidim mane. ekran mi je predug, mada imam duge prste. lagan je i sve mi se cini slomit cu ga. nema one tezine i cvrstoce kao sto je imala 4-ka. sto se tice ekrana ja razlike ne primjetim. siri ne koristim, osim u zajebanciji. jos za dodatni kabal moram izletiti 30 eurcica, jer mi se ne da svaki put razmisljati jesam li ga ponijeo ili ne.
Nisam imao 4s pa ne znam za brzinu, ali 5-ca brze otvara navigon.

I daaaaaa, svaki dan ga gledam jesam li ga gdje ogrebao i jesam li mu boju zgulio. patnja ziva

da jos napomenem, uzeo sam i HTC windows phone 8x i mogu vam reci da je haos. samo treba navici na njega.
31.01.2013 | 23:06
civicar kaže:
A da nepricam ako ostavim kabel za punjenje doma. Nitko ziv nema za posudit ako mi je mob pri kraju...

Pa kupi si f...n rezervni kabel na E-bayu. Par dolara košta.
31.01.2013 | 23:09
Ja i dalje nudim 4S za 5.Meni vise odgovara sto je lagan i sto se guli

Sto se tice kabla za par mjeseci ce cijena pasti bar za 100% ,samo treba malo vremena da kinezi uzmu zalet.
31.01.2013 | 23:17
smayoo kaže:
civicar kaže:

Sta se mogu kupit "klonovi"? Nesto sam citao da Apple nesto filozofira oko tog novog konektora, tj. dolzvole drugima da ih izradjuju...
31.01.2013 | 23:28
civicar kaže:
smayoo kaže:
civicar kaže:

Sta se mogu kupit "klonovi"? Nesto sam citao da Apple nesto filozofira oko tog novog konektora, tj. dolzvole drugima da ih izradjuju...

Ima klonova koliko hoces samo ja se stim nebi igrao. Prosle godine je sestra kupila punjac za cetvorku pa se mobitel grijao prilikom punjenja kao termo pec.
31.01.2013 | 23:34
Ninjago kaže:
civicar kaže:
smayoo kaže:
civicar kaže:

Ima klonova koliko hoces samo ja se stim nebi igrao. Prosle godine je sestra kupila punjac za cetvorku pa se mobitel grijao prilikom punjenja kao termo pec.

To ti je dobro preko zime kad je veliki minus vani
31.01.2013 | 23:38
civicar kaže:

Pa do sad sam barem jednom 4x u raznim temama napisao kako sam preko e-baya kupio i kabel, i micro-usb na lightning adapter (charger only) i oba rade as advertized. I još je nekoliko korisnika to potvrdilo.
31.01.2013 | 23:41
smayoo kaže:
civicar kaže:

Pa do sad sam barem jednom 4x u raznim temama napisao kako sam preko e-baya kupio i kabel, i micro-usb na lightning adapter (charger only) i oba rade as advertized. I još je nekoliko korisnika to potvrdilo.

Iskreno, nisam naletio. Budem pogledao, tnx za info.
01.02.2013 | 00:45
Par dana prije nove godine mi je ispao iPhone na beton. Jos sam ga lovio po zraku prije nego je pao. Zbilja ruzno. Ogrebao se po ostrim rubovima. Ekran i pozadina ni mrvicu se nisu izgrebali iako je strugao on po to betonu. Da je kojim slucajem bio 4 ili 4S. puko bi ko jaje. Koliko god me strah drzati ga u ruci jer je ultra lagan (jedini minus po meni) opet ga nebi mjenjao za 4S jer bi se taj u identicnom padu raspao skroz (staklo).

Rest my, pro iPhone 5, case...

p.s. bio je sad klijent kod mene da testiramo jedan app sto radim. razlika u brzini izmedju 4 i 5 je kozmicka.
01.02.2013 | 01:12
Meni osobno na petici smeta sto je brz, lagan i ima duzi ekran!
Eto smeta me! I vratit cu se na 3 g!
Ma dajte, nemojte me nasmijavat! Nema ni jedan argument da se ide sa konja na magarca! Ali dobro, svatko zna svoje!
01.02.2013 | 01:27

pa faka ste zabrijali. pa koliko je to mana kad svaki dan vidis po jednu novu?
ja ga koristim svaki dan (direkt u dzep), prestao sam manicno paziti na njega nakon tjedan dana, i nije se do sad savio, pukao, blokirao, slikao ljubicaste mrlje, ili sta vec ne.
malo navlacite i radite proleme tamo gdje ih nema.
01.02.2013 | 01:39
Ako vam je već tolika smetnja iphone 5 ima nas koji ćemo ga rado prisvojiti
Meni nimalo nebi smetalo kad bi i sa ip5 prešao na ip5s kad izađe. Novo je novo, i koliko god nekom nešto smetalo, to i dalje ostaje novije i na neki način (ne uvijek al u ovom slučaju da) bolje.

Nevezano za apple: Isto ko što ljudi pljuju po WIN8 "vaki naki fuj bljak vračem se na win7!", a razlika je samo što je novi dizajn i brži rad samog sustava. Ko je tu lud?
01.02.2013 | 04:58
Defou kaže:
....Da je kojim slucajem bio 4 ili 4S. puko bi ko jaje. Koliko god me strah drzati ga u ruci jer je ultra lagan (jedini minus po meni) opet ga nebi mjenjao za 4S jer bi se taj u identicnom padu raspao skroz (staklo).

Stvarno mislis da je cetvorka tako krhka?

Pa covjece, meni nema odakle nije padao (ukljucujuci i visinu od preko 20 metara), pa nista nece da mu bude. Vjeruj mi da ga ne stedim niti cuvam, i nista mu eto nije.

Malo me zvucnik zezao, od pustinjske micro prasine, ali nista sto ne sredi komprimirani zrak za 2 min.

Nadam se da ce nekada i puknuti ili razbiti se, tako se jedino mogu natjerati da kupim peticu
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
01.02.2013 | 09:54
Tony.Soprano kaže:
Ma gledajte što se tiče ekrana on u svakom segmentu moram priznati ide na stranu 5-ice, odgovarala mi je veličina, ali jednostavno ne znam kako da opišem zašto sam se vratio na 4S-a. Naravno ne kažem ja da 5-ica nije dobar uređaj i sam sam ga hvalio, daleko od toga. Što se tiče mjenjanja telefona, ni ja ih ne mijenjam svaka 3 dana, i mrzim kada to moram raditi, ali ovoga puta mi se sve jako dobro poklopilo i tu zamjenu sam riješio u roku doslovno 2h, nisam uopće niti planirao. I sva sreća po mene sve je i više nego dobro ispalo, ja sretan i zadovoljan, a eto koliko vidim nisam jedini.

To sam i ja govorio cijelo vrijeme nikad se ne bih vratio na 4/4S sa 5-ice, eli eto vidiš nikad ne reci nikad!

Svaka čast...meni ne bi palo napamet napraviti korak unazad i sa elegantnog, brzog uređaja, odličnog ekrana imati opet ciglu u džepu...

al ajd...sto ljudi sto ćudi...sto žena dvjesto sisa...sto mužjaka dvjesto jaja...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
01.02.2013 | 10:50
Ova tema definitivno spada pod HUMOR. Dobro ste me nasmijali.

slažem se sa smayoom da je to samo alat, a ne nekakav mezimac kojeg treba pazit da mu jedna dlaka ne padne.

I ja i moja supruga imamo peticu i služe nam baš za ono za što smo ih i kupili: telefon, poruke, viber, skype, pošta, kalendar, podsjetnici, kamera, bankarstvo, facebook, slooshaj, glazba...
01.02.2013 | 10:57
Meni isto malo cudno,citajuci forume i malo previse kritika za peticu,mob je tanak,lagan i elegantan,ne znam sta vise treba:-) imam crnu peticu i nema govora o nikakvom grebanju,sto mislim da je s tim sve malo prenapuhano,cura mi ima cetvorku i kad ga primim sav nekako neobican i cudan...mislim svak ima svoje,ja sam sa svojim prezadovoljan...
01.02.2013 | 11:42
Sank kaže:
Ova tema definitivno spada pod HUMOR. Dobro ste me nasmijali.

slažem se sa smayoom da je to samo alat, a ne nekakav mezimac kojeg treba pazit da mu jedna dlaka ne padne.

I ja i moja supruga imamo peticu i služe nam baš za ono za što smo ih i kupili: telefon, poruke, viber, skype, pošta, kalendar, podsjetnici, kamera, bankarstvo, facebook, slooshaj, glazba...

mozda ti i supruga imate viska love. ja i moja nemamo i ako damo za nesto 670€ onda ga i pazimo. i ocekujemo da mu je ekran ok, a ne da zmirka, ocekujemo da mu se farba ne skida. I naravno ocekujemo da mi se aplikacije same od sebe ne gase, a to mi se nikad nije desilo na cetvorci.
01.02.2013 | 13:45
scarface32 kaže:
I naravno ocekujemo da mi se aplikacije same od sebe ne gase, a to mi se nikad nije desilo na cetvorci.

Da li gasiš mobitel s vremena na vrijeme? Ili nisi updejtao aplikaciju, možda ima novija verzija, za iOS6 optimizirana? Možda u tom grmu leži zec?
  • mileni
  • Posjetitelj
01.02.2013 | 14:04
drlovric kaže:
Defou kaže:
....Da je kojim slucajem bio 4 ili 4S. puko bi ko jaje. Koliko god me strah drzati ga u ruci jer je ultra lagan (jedini minus po meni) opet ga nebi mjenjao za 4S jer bi se taj u identicnom padu raspao skroz (staklo).

Stvarno mislis da je cetvorka tako krhka?

Pa covjece, meni nema odakle nije padao (ukljucujuci i visinu od preko 20 metara), pa nista nece da mu bude. Vjeruj mi da ga ne stedim niti cuvam, i nista mu eto nije.

Malo me zvucnik zezao, od pustinjske micro prasine, ali nista sto ne sredi komprimirani zrak za 2 min.

Nadam se da ce nekada i puknuti ili razbiti se, tako se jedino mogu natjerati da kupim peticu

Na svoj 4S ne pazim ni malo. U dzepu je bez zastite sa svim ostalim stvarima. Pao je preko 10 puta, dosta puta i po betonu.
Nema ni crtice na njemu. Kao nov je.

Naravno da svaki sljedeci pad moze prouzrociti lom, no tako je sa svakim mobitelom. 4S je jako cvrst mob, iako se ne bi reklo kad pogledas od kojih materijala je napravljen.
No kod iP5 vidim da ima savijanja, a o samim crticama i opadanju boje da ne pricam. Provjeri malo po youtubeu i lako se mogu vidjeti mane istoga po pitanju cvrstoce. No da li je to stvarno tako, nemam pojma, nemam iP5, niti cu isti ikad imati. Ali cinjenica stoji da se previse ljudi buni na krhkost istoga.

Kod 4S to nije slucaj. Dapace. Tako da su mi natpisi o krhkom 4S i vise no smijesni

P.S.
Promjenit cu 4S tek kad isti pukne/crkne. Do tad nema razloga da ga mijenjam
01.02.2013 | 14:22
Ja recimo fkt pazim na stvari opcenito. Nisam opsesivan ali volim da je sve sto imam ispravno i ocuvano. Tako je i sa ovim i5.

Sa 4s sam imao toliki peh da je to valjda prvi mob ikad koji mi je ispao i krepao odmah. Maticna pukla.

Inace jos uvijek stojim kod ovog da sa 4s nema potrebe nadogradjivati na 5icu.

Doduse nevidim ni potrebu za vracanjem sa i5 na 4s.

OSim mozda ovog duguljastog oblika i5 zbog kojem imam (iracionalan) strah da ce puknut u dzepu. Inace - moj beli je jos bez ogrebotine. Ne koristim nikakvu specijalnu zastitu, samo pazim da nije s kljucevima u dzepu.
01.02.2013 | 17:42
Imam peticu i pazim ju onak, i da i ne! Presao sam sa 4s zato sto sam peticu dobio jeftino na produljenje ugovora a 4s sam odlicno prodao. Da se sad idem vracati na 4s , pa to nebih ni u ludilu, imam novi aparat, novih godinu dana garancije a k tome je i nesto bolji od prijasnjeg.
A price da ce se slomiti ? Dajte se uozbiljite.
Guli se farba? Imam bijeli model i jos nisam primjetio ni ni jednom dijelu mobitela da se ogulio. Za nevjerne Tome mogu uploadati slike
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, jura22, MacSlavko, Riba, Anonimci (310)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO