Pregled JB aplikacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pregled JB aplikacija

03.02.2013 | 19:00
Postoji li negdje pregled aplikacija koje su dostupne nakon jb, ali takav da je dustupan s Maca, kroz browser, a ne tek nakon jb, s iP?

Dakle, želim vidjeti i 100% potvrditi da ću nakon jb zaista i imati aplikaciju koja me zanima, a ne da radim jb da bi tek onda skužio da i dalje nema to što trebam.

Naglašavam da me ne zanima krasti aplikacije. Dakle ne zanima me jb radi krađe aplikacija s appstore, nego radi aplikacija koje apple nije pustio na appstore.
03.02.2013 | 20:19
Ma to sam i ja nagooglao. Ne zanima me novinarski izbor jb aplikacija, nego - zar ne postoji nešto kao app store na www, gdje možeš vidjeti *sve* što se nudi od jb aplikacija?
03.02.2013 | 20:48
Hvala, ovo nisam bio našao. Ali to je pak samo goli popis imena aplikacija. Očekivao sam da je negdje moguće naći organizirane informacije, s pretraživanjem i kratkim opisima što koja radi...

Kako to onda uopće funkcionira kad napraviš JB? Kako uopće znaš što instaliraš kad nigdje nema informacija?
03.02.2013 | 21:15
Imas na Cydia opis svih aplikacija,kada uradis JB i prvi put pokrenes sve ce ti biti jasno
03.02.2013 | 21:36
To znam, ali to mi je prekasno. Imam jedan jedini, točno određen razlog za napraviti jailbreak, ali nisam siguran da li je to još uvijek aktualno. Ne da mi se uopće upuštati u te govnarije ako mi ta jedna stvar neće ni raditi, odnosno ako je više uopće nema.

Konkretno, nagooglao sam po netu, ali to su sve članci iz 2008. o aplikaciji hwpen za iphone. Ali nema nigdje ništa svježije o njoj. To je aplikacija koja (bi trebala) omogućavati prepoznavanje rukopisa kao sistemski input method (uz, odnosno umjesto virtualne tipkovnice).

Može li mi netko tko ima Cydiu izvući informacije o njoj (ako još postoji)?
03.02.2013 | 23:25
www.sinfuliphone.com/showthread.php?t=10820 Ako ti ovo pomaže što, iz 2010.
Ako netko ima jb na ios 6 pa neka provjeri čovjeku stanje jel radi i jel postoji još.
04.02.2013 | 08:11
@smayoo, mislim kako nećeš dobiti ono što želiš. Kapacitivni ekran iako precizniji nije zamišljen baš za stylus. Ja sam pregledao sve olovčice koje sam mogao i sve do jedne su bile debele nezgrapne, a vrh je bio mekan. Možda se što desilo u zadnjik godinu dana i napravili su koju tanju i više sličnu olovci. Drugi problem po meni je što se kod pisanja s stylusom ne smije dirati ekran (ruka je u zraku). Treće je da se s prstom stvarno teško piše.
Ja bi na tvom mjestu prvo stylus potražio, a omda razmišljao o SW rješenjima prepoznavanja rukopisa.
04.02.2013 | 08:29
Postujem svaciji odabir i potrebe, ali stvarno nisam nikada vidio da je brze i preciznije pisati rukom, nego tipkati. Pa makar i na virtualnoj tipkovnici...

Moguce da je namjena specificna (skiciranje, docrtavanje, komentari na sliku ili nacrt necega), ali svejedno znam da je JAKO TESKO pisati rukopisom na iPhone (cak i na iPad), da bi imalo bilo kakvu uporabnu vrijednost (pogotovo kada je terenski rad u pitanju) :/
04.02.2013 | 09:17
drlovric kaže:
Postujem svaciji odabir i potrebe, ali stvarno nisam nikada vidio da je brze i preciznije pisati rukom, nego tipkati. Pa makar i na virtualnoj tipkovnici...

Moguce da je namjena specificna (skiciranje, docrtavanje, komentari na sliku ili nacrt necega), ali svejedno znam da je JAKO TESKO pisati rukopisom na iPhone (cak i na iPad), da bi imalo bilo kakvu uporabnu vrijednost (pogotovo kada je terenski rad u pitanju) :/

I jesi i nisi u pravu. Kod rezistivnog ekrana (iDjidje imaju kapacitivni) ili kod posebnih ekrana na dodoir (Wacom najčešće) stylus je i više nego upotrebljiviji nego prst. Osjećaj pisanja je veći/prirodniji. @smayoo to želi, s time da on želi prepoznavanje rukopisa, a ne slova (barem ja tako shvaćam njega, nije rekao eksplicitno). Znači, on hoće nešto napisati i onda tu rečenicu neka program prevede u tekst.
04.02.2013 | 09:30
Molim da ne idemo po 400-ti put u diskusije "što će ti to - virtualna tipkovnica je bolja". Nije bolja. Virtualna tipkovnica je SRANJE, pogotovo ova na iPhoneu. Ne moram davati nikakav daljnji dokaz za to - samo na jabučnjaku prebrojite postove krcate tipografskih pogrešaka, bez dijakritika, u kojima se autor ispričava (ili ne ispričava) kako tipka s iPhonea pa je zato post polučitak (jer mu se, je li, ne da ispravljati, jer je virtualna tipkovnica *SOOOOOOOOO GREAT*

Dakle, tko mi zna pomoći, molim neka mi pomogne, a tko ne - neka jednostavno prihvati da imam drugačije potrebe i standard komunikacije od njega i da ljudi s kojima se ja dopisujem ne mogu u nedogled prihvaćati nečitke mailove.

Žabac, za stylus ne brini, to sam već riješio.

Što se algoritma piše, zapravo mi je i prepoznavanje slovo-po-slovo dovoljno dobro. Zato me i zanima HWpen - to su napravili Kinezi za pisanje svojih znakova, znak po znak. Bitno mi je da je rješenje offline (da ne treba internet za pretvorbu) i da može podržavati slova s dijakriticima. I da radi kao standard input method.
04.02.2013 | 10:02
Ja imam JB iPhone.

Mogu je testirati ako zelis, samo nemam stylus pogodan za pisanje, pa ne znam koliko ima smisla...

Gledam u reviews da ima odredjenih problema sa prepoznavanje western char, i da bi na tom app trebalo jos raditi, ali da ima odlican potencijal.
04.02.2013 | 10:03
Koji stylus si kupio? Imam od Wacom-a i ima mekani vrh. a li postoji koji s tvrdim i tankim vrhom? Tražio sam i nisam bio baš uspješan.
04.02.2013 | 10:18
Nisam kupio, dao mi ga je jedan poznanik koji si ga je kupio pa zaključio da mu ne treba. Ne znam koji je. Vrh je polutanak i nije tvrd. I nije mi to pretjerano bitno, navikao sam ne pritiskati.
Drlovric, ne treba mi ga testirati, treba mi samo informacija da li je uopće dostupan preko cydie (ako može c&p informacija odande, opisa aplikacije itd.) i koliko košta?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, jura22, MacSlavko, Riba, VanjusOS, Anonimci (331)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO