iPhone 5 i zveckanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5 i zveckanje

08.02.2013 | 09:51
Ajmo vi koji imate 5-ice..........naime prilikom držanja iPhona s bilo kojom rukom i lupkanjem kaziprsta iza po jabuci se čuje zveckanje,ajd nek netko proba da vidim dal je samo kod mene tak ili je to nekaj kaj nebi trebalo biti,nije nikad padao ni ništa slično.....
tnx
08.02.2013 | 10:17
Ima već takva tema. Ista stvar je i kod iPhone 4 i 4s. Ako se ne varam na tom dijelu uređaja je smješten žiroskop koji proizvodi zveckanje prilikom lupkanja. Uglavnom nema razloga za brigu. Sasvim normalna pojava.
  • num
  • Korisnik
  • 3
08.02.2013 | 10:39
Na iPhone 5 zvecka power tipka gore desno.

Najbolja provjera je da tu tipku držiš jednim prstom, te onda protreseš mobitel.
Ako zvecka kada ne držiš prst na toj tipci, a ne zvecka kada držiš, onda znaš da je do te tipke.
08.02.2013 | 10:43
Zvecka i dalje.....
Sad sam probao ženinu 4-orku i apsolutno se ništa ne čuje................
08.02.2013 | 12:10
normalna stvar, sve petice zveckaju jer moraju zveckat,elektronički sklop u samom hardwareu, neznan što je to čudno i što se se opterečujete s tim.
08.02.2013 | 12:23
vrda08 kaže:
normalna stvar, sve petice zveckaju jer moraju zveckat,elektronički sklop u samom hardwareu, neznan što je to čudno i što se se opterečujete s tim.

Tebi je normalno da elektronski sklopovi zveckaju?
08.02.2013 | 12:42
Stvar je u tome da to nije greška, focus/objektiv kamere mora imati taj zračni međuprostor kada dolazi do zumiranja leće i ako dolazi do kuckanja po mobitelu on se pomiće jer mora biti fleksibilan da bi obavljao svoju funkciju,zvuk "zveckanja" je razultat tog kretanja. Zveckanje se mora čuti i možete biti sigurni da vam mobitel radi perfektno. Ponavljam nije to nikakav kvar.
08.02.2013 | 12:53
moj ne zvecka. da nije on u kvaru ako treba zveckati.
08.02.2013 | 13:18
Provjeri kameru, focus, makro i video stabilizator.
08.02.2013 | 13:26
Nisam primjetio da nesto ne radi,sve radi perfektno .............samo to zveckanje po meni nebi smjelo biti.............nemam pojma ali zvecka...........
08.02.2013 | 14:45
nista ako zvecka pokloni ga bebi nekoj, nek zvecka s njim. nismo ni znali koje sve funkcije moze imati iphone5.
08.02.2013 | 14:54
A šta ako zvecka dok mi netko priča? Ovo nije zajebancija.

Fakat mi se nekad u razgovoru čuje to iritantno zveckanje, ono isto ko kad lupkaš poleđinu.
08.02.2013 | 15:07
Moj ne zvecka... Jel bi trebao zveckati?
08.02.2013 | 16:10
Definitvno ti je u kvaru, moraš brzo u servis!
Svi ajfoni moraju zveckat i to je normalno, dok drugi uređaji nemoraju i za njih je to normalno.

Stvar je vrlo jednostavna, negdje je normalno i normalno a i nenormalno.
08.02.2013 | 16:43
ajfon ti je ko i srce, dok ga cujes kako kuca (zvecka) u redu je , cim ne kuca(zvecka) znaj da je gotovo.
08.02.2013 | 18:49
Svaki zvecka. Ako ti ne zvecka onda je pokvareni. Zveckao 4G, a zvecka i petica.
Danas sam se dočepao u T-Comu jedne i na kraju VIP treba razoriti.
09.02.2013 | 11:28
Od susjeda isto zvecka,od dva frenda ne zvecka apsolutno ništa.....ništa se ne cuje..........nije da mi smeta jer ga ne lupam s prstom po zadnjici da bi mi toliko išlo na živce........ali zvecka......samo sam primjetio pa da to podijelim s vama i vidim u čemu je stvar.........vjerujem da nije nekakav big deal problem al eto................
20.02.2013 | 17:14
U iPhoneu može svašta zveckati, ali žiroskop sigurno nije jedna od tih stvari
20.02.2013 | 18:36
Ja bi se zabrinuo ako ne zvecka!
21.02.2013 | 08:16
To je feature, nešto kao Willy Wonka i zlatna čokolada
21.02.2013 | 10:03
moj 4s ne zvecka ni malo, dobro sam ga protresao sad u svim smjerovima i - mrtav ladan
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.02.2013 | 12:19
Ha, ha, pa nije iPhone zvono da ga treseš. Prisloni ga na uho, prstima drži tpke i onda lagano tuckaj po staklu, prednjem ili zadnjem, onda možda i provecka
21.02.2013 | 14:56
Od deset 5-ica kaj sam imao u rukama zvecka njih osam
14.06.2013 | 17:41
Od danas i moja petica zvecka nažalost !
14.06.2013 | 20:39
Možda je to neki tajni feature. Ma ionako mu je cijena kikiriki. Valjda se Apple-u mora platit 10 000kn za uređaj, a da ne zvecka. Sve do te cifra je očito njima normalno.

Mobiteli u klasi Androida koje su smeće smeća, nemaju takvih idiotarija. Pomiri se s tim ili zaobiđi u širokom luku. Ako se dobro sjećam meni je svaki zveckao počevši od 4-ke pa sve do 5-ice. A imao sam ih sve skup 5 komada.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
15.06.2013 | 02:50
A kako zvecka? Onako sam od sebe počne zveckat ili kad ga lupkaš dok je prislonjen na uho?
Da li zbog tog zveckanja ne možeš normalno obavljati razgovore? Jel imaš kakvih problema s njegovom funkcionalnošću ili sve radi kako treba, nego eto malo zvecka?
15.06.2013 | 10:38
Dajte molim vas, svaki zvecka! Moj 4G i 5G zveckaju. Lagano s prstom kucnite po zadnjoj na vrhu i u sredini i čuti će se zveckanje. Drugo zveckanje je od leće koja je pokretna (kod mene je i ima "lufta" oko 0,2mm - procjena).
  • Sank
  • Moderator
  • 221
15.06.2013 | 11:31
JOHN kaže:
Možda je to neki tajni feature. Ma ionako mu je cijena kikiriki. Valjda se Apple-u mora platit 10 000kn za uređaj, a da ne zvecka. Sve do te cifra je očito njima normalno.

Čemu ovo pretjerivanje s cijenom? To što neki naši operatori nabijaju cijenu jer ne žele prodavati otključane iPhone već samo s ugovorom nije kriv ni Apple ni sam iPhone koji zvecka

Mobiteli u klasi Androida koje su smeće smeća, nemaju takvih idiotarija. Pomiri se s tim ili zaobiđi u širokom luku. Ako se dobro sjećam meni je svaki zveckao počevši od 4-ke pa sve do 5-ice. A imao sam ih sve skup 5 komada.

Definitivno ti mobiteli u klasi Androida nemaju takvih idiotarija, ne zveckaju, već škripe Ma daj molim te.. Ja se družim s iPhoneima od 3G pa sve do 5 i nikad nisam imao problema pa makar i zveckali kad ih lupkam prstom. No, kak bi reko naš narod, nije žvaka za seljaka...
16.06.2013 | 12:24
Mene to zveckanje ne smeta jer ipak ne uzimam iphone u ruke da ga lupkam, a i navikao sam se da zvecka što se u pravilu rijetko događa. Kod ajfona me smeta jedino kad se to iritantno zveckanje čuje prilikom razgovora.

Mobitel u ruke ne uzimam u namjeri da ga drobim stiskanjem pa Android ktome nema nedostataka po pitanju zveckanja i škripanja, a razlika u prodajnoj cijeni je golema, a u proizvodnji vjerojatno ista. I malo je nakaradno da se to nemože riješit bar u 4S i 5 kad se to več registriralo kao problem u 4-ci. Čista inertnost. Zašto bi išta mijenjali kad se dobro prodaje!
16.06.2013 | 13:43
Kakve su to gluposti? Kod Androida se prelazi preko ogromnih mana pod izgovorom "pa to ti je Android", a kod iOS-a se traži dlaka u jajetu pod izgovormo "pa to ti je Apple"!
Ako ti ne paše telefon, koji si ga klinac kupovao? Prodaj ge (misli da ćeš i zaraditi) i kupi "nezveckajući" android, umjesto da žuć proljevaš i uvjeravaš druge kako je iPhone ovo, iPhone ono. Ja se nisam prijavio na Android forum i tamo solio pamet nekome kako je iOS superiorniji od Androida.
Narod isto veli da ne ide seljačka noga u bečku cipelu.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 9 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?