iPhone 5 i zveckanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5 i zveckanje

16.06.2013 | 23:56
Al ste nabrijani.... vjerojatno zbog vručine. Dakle, to zveckanje ajfona sam usporedio sa Androidim, a mogao sam recimo i sa nekom drugom ciglom iz 90-tih, koji kad bi slučajno promučkao bi čuo zveckanje ili bi se to čulo samo od sebe u razgovoru. Članu foruma sam predložio da to ignorira ili da zaobiđe u širokom luku ako mu toliko smeta.

Nije mi jasno žabico kaj se tak nerviraš, a ako je tu netko žučan onda bi trebalo duboko udahnut, uzet boćicu vode i izač van malo u prirodu, vratit se doma i biti zen.
Ja sam sa svojim ajfonom 80% zadovoljan. Onih 20% su neke stvari na kojima treba poraditi, no sigurno neće presudit da se okrenem androidu, windowsu ili n-toj platformi. Ja sam objektivan i ne dopustam da neke stvari prolaze bez kritika ako su na mjestu. Ako se tebi ili nekome to ne sviđa, jednostavno ignoriraj raspravu i amen.
17.06.2013 | 18:41
Pa ja se ne nerviram!
Kad god se spomene iOS vs. Android (iPhone vs. HTC, Samsung, LG ...), tada se kod prvog nabrajaju minorne mane, a prešućuju se puno veće mane ovog drugog.
Tako je i ovo sveckanje, kad se iPhone lupka, zveckanje se čuje, a kad se trese, onda ne (ili je ne čujem). Navodno žiroskop zvecka u njemu.
17.07.2013 | 20:39
i5 star 4 mj. nikad nije pao niti je udaren, ali me zeza power tipka. Od 10 pokušaja 5 puta ga neće zaključati / otključati.

Moram ga pošteno stisnuti i to više na lijevom dijelu tipke da bi prihvatio. Kako je pod garancijom, mogu ga reklamirati, ali me zanima koliko bi to u T-Mobileu moglo potrajati? Nemogu biti 40 dana bez telefona.
17.07.2013 | 20:57
Imaš na ebaju za $0,99 nano na normalni SIM adapter pa si privremeno nabavi iz neke ladice neki obični telefon dok ti ovaj ne poprave. Ne nadaj se da će se baš ubiti od brzine.
18.07.2013 | 03:23
imao sam doslovno isti problem. jaci pritisak na lijevi dio bi eventualno ulovio.
predao sam mob u vipu u rijeci i za 11 dana sam dobio novi. bilo je receno desetak dana.

dali su mi zamjenski telefon (neki slajd symian SE) i drugu sim karticu (aktivirala se odmah). kad sam se vratio po iphone (jave ti porukom), ponistili su tu i aktivirali novu nano sim karticu.

sve skupa je bilo ok sa njihove strane.
01.09.2013 | 13:06
Jel itko uspio riješiti ovaj problem? Pretpostavljam da ne prihvaćaju u servisu "zveckanje" kao problem zbog kojeg se dobije novi uređaj. Moj nekoliko dana star iP5 užasno glasno zvecka, znači kada ga stavim na stol, čuje se zveckanje, kada ga primim u ruku, čuje se zveckanje, nije problem samo lupkanje po pozadini , to se ipak lagano riješi (prestane se lupkati), ali kada ga 20 puta dnevno odložiš na stol, postane prilično iritantno.

Također, nije problem u volume ili power tipkama, jer kada ih sve malo stisnem da se ne mogu micati i dalje se čuje zveckanje. :/
01.09.2013 | 21:23
Jesi pcajzle. Kupis auto od 20.000€ i imas cvrcke u njemu.
06.09.2013 | 01:30
Jel stvarno nitko nema iskustva sa servisom i ovim problemom? Kada god odlažem prokleti telefon na stol ili ga uzimam u ruke, kao da imam zvečku, skupu zvečku nažalost.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
06.09.2013 | 09:40
Iskustvo...

odnesem zveckajući IP5 u Agram servis (Vip), kažu odradit ćemo dijagnostiku, nakon dana ti jave da je telefon potpuno ispravan ( zveckanje je normalna stvar)

Uzmem od kolege IP5 koji NE zvecka ( nekim slučajem) i predam njega na servis sa logičnom konstatacijom da je sigurno neispravan jer NE zvecka

malo se popičkamo sa serviserom i svako na svoju stranu sa IP5 kakve smo i imali
06.09.2013 | 09:52
Po pisanju na drugim forumima, izgleda da najcesce zvecka kamera (lece blabla), a zatim motor vibre. I kako su jaaako rijetki oni koji ne zveckaju, ispada da su ovi u većini zapravo "ispravni".
06.09.2013 | 10:02
Moj zvecka, ali toliko tiho da ga čujem jedino kad je apsolutna tišina u prostoriji i kad se baš napregnem da to čujem. Ne razumijem zašto vam to smeta? Kako to uopće čujete?
06.09.2013 | 10:19
Moj zvecka dosta glasno, npr. moj iP4 je zveckao samo kada ga prstom udariš malo sa zadnje strane kod logo-a jabuke. A iP5 zvecka kada ga npr. ostavim na stolu, kao da sam zvečku stavio, ili kada ga uzimam u ruku pa "udari" od dlan. PRovjerio sam kod nekoliko prijatelja i moj se čuje jedno 2-3 puta glasnije. :/
06.09.2013 | 11:33
Gledaj na to s vedrije strane. Može ti davati dobar ritam dok plešeš kongu.
06.09.2013 | 12:24
mario.zg kaže:
Po pisanju na drugim forumima, izgleda da najcesce zvecka kamera (lece blabla), a zatim motor vibre. I kako su jaaako rijetki oni koji ne zveckaju, ispada da su ovi u većini zapravo "ispravni".

Shit !
Znaci da je moj pokvaren !?!
06.09.2013 | 12:44
Nigdje gore u tekstu ne piše pokvaren, samo ces moci u oglasu kod prodaje napisati magične riječi - ne zvecka!
02.10.2013 | 18:04
Potaknut time da mi je danas nakon 6mj. korištenja totalno otkazala power tipka na i5 razmišljam dal Apple ima telefone za određena tržišta?
Naime isti problem s tipkom ima frendica čiji je i5 kupljen kod VIPa (zamjenjen), jedan član foruma i sad evo ja.
Cura ima i5 kupljen u Švedskoj kao sim free uređaj i njezina power tipka i home button su skroz druga priča od ova prva dva. Em se laganije pritišću em ne škripe i "love" od prve.

btw. što mogu očekivati od servisa - novi uređaj u kutiji ili refubrished u vrećici i gdje se radi servis uopće, još uvijek mađarska ili kod nas? (t-mobile, privatni korisnik)
  • Sank
  • Moderator
  • 221
02.10.2013 | 21:42
I koje sad veze ima upropastena power tipka sa zveckanjem? Nego, jel onaj kupljen u Svedskoj zvecka?
02.10.2013 | 21:58
Nema nikakvih, reklo bi se OT, ali mislim da je bilo nepotrebno otvarati novu temu ako nekoliko postova gore ima riječi o power tipki i ako je tema "hardwareska". Briši ako sam u krivu.
02.10.2013 | 22:06
Dobit ces novi aparat ako nema fizickih ostecenja.Koliko znam ide opcije refubrished,neka me neko ispravi ako je u HR drugacije
03.10.2013 | 11:57
Ja sam dobio refurbished, (crko ekran) ali je dojam bio kao da je nov, dakle nigdje nikakvog znaka koristenja.
03.10.2013 | 16:42
Koliko znam, kućište je novo, a elektronika je ili nova ili iz nekog kome je ekran puknuo.
05.03.2014 | 20:02
Još jedan lagani OT, možda netko zna odgovor da ne otvaramo novu hardwersku temu .

Nažalost nakon 8mj. izgleda da je riknula baterija na i5 od 64gb. Mob se gasi čim se upali kamera s blicom bez obzira jel na 15%, 33%, 40% baterija, jednostavno se ugasi i traži spajanje na punjač.
Općenito se zna ugasit bez najave kad je ispod 30%. Nikad apsolutno ni najmanje oštećenje, gore zadnji soft, rađena kalibracija i rađen reset i set as new, al i takav bez "ičeg" na sebi ne radi dobro.

iPhone je kupljen kod firme Filex, kao sim free uređaj pa me zanima koja je procedura kod takvih telefona? Mijenja li se samo baterija ili se dobiva novi uređaj?
05.03.2014 | 20:07
Baterija.
05.03.2014 | 20:18
To je neispravna baterija. Jedna ćelija je u kratkom spoju. Da li se mijenja samo baterija - ne znam, ali pretpostavljam da da.
05.03.2014 | 21:36
Šteta. To je treći iPhone iz obitelji koji ide na servis. Dva zamjenjena zbog power tipke.

btw. Proveo 30ak minuta sad na chat supportu koji tvrdi da je po onoj dijagnostici baterija OK i da je problem vjerovatno nešto drugo.
05.03.2014 | 22:48
Te "dijagnostike" su manjkave i ne mogu znati prepoznati sve probleme. Kad je baterija ful napunjena i kad nije previše opterećena (kad ne mora dati previše struje), sve se čini normalno. Tek kad se počne prazniti ili kad mora dati više struje, onda naglo (nelinearno) padne napon jer je jedna ćelija spaljena.
06.03.2014 | 14:33
Nemaš sreće

kod mene dva iP5, jednome riknuo mikrofon, dijete bacilo mob na pod par puta, dešava se S drugim nikakvih problema. Prije njih, jedino iP4S - isto mikrofon, isti razlog, samo ovaj put je starijoj pao nezgodno.

I to su jedini problemi od prvog 2G do danas... Bez futrole, bez zaštita, padaju, klize po podu, ma nema što nisu prošli... Sreća valjda.
06.03.2014 | 23:41
da se nadovezem na ovo zveckanje imam i5s novi 15dana ista stvar zveckanje i kad se razgovara iz zvucnika se cuje lagano pucketanje i zveckanje inace aparat radi bezprjekorno..imao sam 4s star 2 god bez zveckanja i ikakvih problema !!!
jeli uopce postoji nacin da se to rijesi,ili se moramo pomiriti sa tom cinjenicom da imamo vise namjenski iphon!!
06.03.2014 | 23:52
i5s, kad ga kuckam odozada po sredini i krenem od kamere prema dolje, zaključio sam da se zveckanje čuje u prvoj četvrtini/trećini a onda se stišava/nestaje. Tako da se zveckanje čuje oko kamere a pri dnu ništa i zaključio da je to do power tipke (koja ima dosta lufta) i/ili do leća u kameri (ipak mora leća milimetarski putovati da bi isfokusirala). Ostala zvecketanja ne primjećujem. A možda jer koristim slušalice i blutut slušku, tako da mi je iP malo pri uhu.
07.03.2014 | 00:03
da najvise se cuje oko kamere i onda se postepeno gubi do polavice mobitele nestane u biti tise i tise ...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 9 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?