Označiti sve Mail-ove kao pročitane
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Označiti sve Mail-ove kao pročitane

22.02.2013 | 09:28
Neznam kako je vama, meni ide na živce kad uključim Mail na IPhonu i pojavi se hrpa nepročitanih mail-ova, a znam da sam ih pročitao na nekom drugom aparatu. Tražeći riješenje našao sam ovo:

Kod mene šljaka i super je.
22.02.2013 | 10:09
Jaoooo..... majka!
Hvala!
22.02.2013 | 22:07
Ja nemam taj problem jer ne koristim POP accounte.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
23.02.2013 | 08:36
Hvala! Baš zanimljivo, premda bih više volio da su dodali tu opciju na normalan način.
23.02.2013 | 09:06
I ja bi, ali šta ćeš! Samo se čudim kako niko od "na Cydia" nije napravio neki App za tave stvari.

@pero69

piši malo o tome, šta, kako, kako da se mi svi prebacimo na druge accounte? Šta ako moj provider nudi samo POP? Dali imam neki način? Šta?
23.02.2013 | 13:07
Koristim exchange, gmail accounte, apple accounte i yahoo account.

- Exchange mail server stvar je poslovne politike pojedine tvrtke, pa njega necu komentirati, kakogod vrlo ga je lako podesiti na mail klijentu na ios platoformi.

- Svaki GMail account moze se podesiti kao imap account i u settings na gmail serveru (log in na gmail settings na racunalu) podesiti koje foldere zelimo da budu vidljivi na klijentskoj platformi.

Svi folderi se trenutno sinkaju sa serverom.

dakle, prvo sam account podesiti kao imap na gmail serveru

support.google.com/mail/bin/answer.py?hl=en&answer=77695

potom najbolje delete pa ponovo otvoriti isti account kao imap na ios mail klijentu

www.iphonefaq.org/archives/97300

- Apple icloud mail account domene me.com i icloud.com su imap account-i sami po sebi

- sto se yahoo-a tice, oni ne nude imap account opciju za ios, no ima nacina da se t tome doskoci

vise..

forums.macrumors.com/showthread.php?t=1450932

Dakle, kada su svi ti mail account-i oznaceni kao imap uz aktivnu fetch/push opciju postoji mogucnost neogranicenog sinkanja svih foldera koje je korisnik
otvorio na mail serveru.
U praksi to znaci ako dodje recimo 10 poruka u inbox, korisnik koji ih je jednom procitao (neovisno na kojem klijenskom racunalu, iphonu, tabletu) te pospremio u pojedine foldere koje je sam kreirao (npr. folder "Vazno" , "Privremeno", "Kupci", "Nabava" i sl.) te poruke ce automatski
i na svim ostalim platformama automatski biti snikane i rasporedeje u te foldere.

Dakako, moguce je i na serveru napraviti automatske filtere tako da poruke odredjenih osoba uopce ne dolaze u inbox vec automatski u pojedini folder, te ce tako biti neovisno o platformi na kojoj korisnik otvara mail klijent. Ovo je izuzetno vazno kod junk i spam poruka jer ih korinik ne treba dobivati uopce u inbox niti na jednoj platformi ako je tako podesio.

Za kraj vazno je napomenuti, da ovisno o velicini foldera i mail poruika na serveru inicijalno sinkanje moze potrajati, te moze doci do znacajno viskog racuna za prijenos podataka ukoliko se sync radi dok je uredjaj na 4G/3G/2G mrezi. Najbolje je to raditi dok je uredjaj na wifi uz podesenje limita neogranicenog sinkanja maila na ios uredjaju recimo do 3 dana unatrag umjesto opcije sync unlimited (ja sam stavio unlimited pa mi je sinkao foldere poput sent items vise godina unatrag).

Ujedno se ispricavam ukoliko objasnjenja nisu dovoljno strucna, nisam IT-ovac, bavim se drugim stvarima, no imam iskustva u koristenju IOS platformi i rado cu naknadno pomoci bude li eventualno trebalo pri postavljanju imap account-a za ios.

Preporuka korinsicima je da, ukoliko zele imap accounte, primarno radije koriste gmail, apple ili druge provider-e koji ih nude nego lokalne operatere koji nude samo pop accounte. Mislim da su i sa sigurnosnog aspekta takvi mail racuni prihvatljiviji jer koriste SSL protokol.
23.02.2013 | 13:27
To je ok, ali doći će dan kat će IMAP server otkazati pošlušnost (kao mojoj ženi jer ne prihvaća password) i onkd 15k mailova preko POP3 protokola vučemo već danima i došli do 2/3.
23.02.2013 | 23:19
zabac kaže:
To je ok, ali doći će dan kat će IMAP server otkazati pošlušnost (kao mojoj ženi jer ne prihvaća password) i onkd 15k mailova preko POP3 protokola vučemo već danima i došli do 2/3.

Nisam se nikada susreo sa tim problemom..
23.02.2013 | 23:41
Tako ti može i POP otkazati poslušnost. Osim toga, to što se tvojoj ženi dogodilo nije problem IMAP servera nego lošeg podešenja - zašto joj nisi podesio da sve mailove drži i lokalno, umjesto da su joj samo na serveru?

Za one koji bi htjeli prednosti IMAP-a, a koriste mail domaćih indolentnih ISP-ova ja predlažem da umjesto Gmaila (koji otvoreno priznaje da koristi sve vaše mailove za svoje svrhe, a bilo je slučajeva i da su ljudi naprasno izgubili sve svoje mailove) koriste neke ozbiljnije providere koji za osobnu uporabu također nude besplatne IMAP accounte.

Npr. zoho.com (koji inače nude profesionalni mail hosting za firme) nudi besplatne personal use IMAP accounte s kvotom od 5GB te čak i mogućnost hostanja vaše vlastite domene (npr. osobne domene kakvu svatko od nas može besplatno otvoriti na dns.hr - oblika ime-prezime.from.hr).
24.02.2013 | 00:07
Smayoo

A zasto ne apple account? Jednostavno ga je otvoriti.

Settings_iCloud pa open icloud account i voila..Moze se otvoriti do 5 racuna koliko pamtim.
24.02.2013 | 01:36
Zato što je ograničen na korištenje sa Apple proizvoda. Zato što moraš kemijati da bi ga koristio sa 10.6. Zato što nemaš web interface za koristiti s javnih mjesta. Zato što ne podržava vlastite domene korisnika.
24.02.2013 | 01:44
smayoo kaže:
Zato što je ograničen na korištenje sa Apple proizvoda. Zato što moraš kemijati da bi ga koristio sa 10.6. Zato što nemaš web interface za koristiti s javnih mjesta. Zato što ne podržava vlastite domene korisnika.

Nije ogranicen, koristim ga i u Outlooku na Win racunalima, vjerojatno radi i na drugim servisima.
Zasto koristis 10.6. kada je mail app na 10.8. daleko bolja?
Za web interface dovoljno je ulogirari se na icloud account u bilo kojem browseru_pa mail_otvara automatski cloud mail account sa svim kreiranim folderima i subfolderima..
Ovo sa domenama je moguce tocno, ali meni nije bitno.

Probaj...
24.02.2013 | 09:33
pero69 kaže:
smayoo kaže:

Nije ogranicen, koristim ga i u Outlooku na Win racunalima, vjerojatno radi i na drugim servisima.
Za web interface dovoljno je ulogirari se na icloud account u bilo kojem browseru_pa mail_otvara automatski cloud mail account sa svim kreiranim folderima i subfolderima..

Probaj...

A zasto je neko siromasan kad moze biti bogat?
Koristi 10.6 kao i ja. Radi! A i zbog toga sto su 10.7 zasrali, a u 10.8 ne cjerujem bas zbog 10.7. Zasto XP a ne Vista, 7-ica, 8-ica?
24.02.2013 | 11:21
pero69 kaže:

Ovo nisam skužio. Otvoriš icloud account u browseru pa Mail otvara cloud mail account? Pa nije to web interface ako ti treba Mail... Što ako si negdje u roamingu, nemaš wifi hotspota nego moraš mail provjeriti iz nekog internet kioska ili cyber caffea?

Tebi nije...

Probaj...

Neću.
24.02.2013 | 14:43
@ Zabac

Mozes ti koristiti danas i Windows 98, vjerojatno ima onih koji i to koriste negdje u drzavnoj upravi... , samo tvrditi da se nesto ne moze samo zato jer ti ne koristis nije korektno i smijesno je.
Mac OS 10.8. isplativo je koristiti, ako ni zbog cega drugog, onda radi mogucnosti cloud sinkanja, a meni osobno to je jako bitna mogucnost.

@ Smayoo

Idem u inozemstvo cesto, koristim tamo i iphone/ipad kao i MBP i nidgje nisam imao problema sa citanjem maila niti sa jednog svog racuna. Ne mogu shvatiti problem koji navodis.
24.02.2013 | 18:58
Ja sam napisao da icloud account nema web interface. Ti si na to napisao nešto što uopće nisam razumio. Sad sam na tu temu prosurfao i očito je da sam ja ranije krivo skužio - problem je s pristupom web interfaceu iClouda samo s mobilnih uređaja.
24.02.2013 | 19:43
Smayoo

Ocito se nismo najbolje razumijeli.

Dakle, apple icloud mailu se moze pristupiti bilo putem mail klijenta poput mail app-a na iphonu/ipadu/macu , MS Outlooka-u na Mac i Windows masinama kao i putem web sucelja logiravsi se putem bilo kojeg web browser-a u svoj iCloud account.

email.about.com/od/iCloud-Mail/fr/iCloud...ee-Email-Service.htm

Vrlo lako je otvoriti iCloud mail account direktno na iphonu koji, je sui generis imap account (da se vratimo na pocetak rasprave i ranijih upita)
24.02.2013 | 20:14
Je, u pravu si.
1. krivo sam shvatio da se iCloudu ne može pristupiti s drugih platformi. iCloud account se ne može otvoriti s drugih platformi (što je logično, jer ne namijenjen apple korisnicima)
2. krivo sam shvatio da iCloud mail nema web interface. iCloud web interface ne radi s mobilnih browsera, nego samo s desktop.

Uglavnom, da, tko želi, može koristiti i iCloud account. Sigurno je to bolji izbor od Gmaila. Ja ipak i dalje koristim zoho, jer su izričito, jasno i nedvosmisleno napisali da ne koriste moje podatke i da ih ne daju nikom na korištenje te da vode računa o njihovoj tajnosti.
24.02.2013 | 20:22
pero69 kaže:
zabac kaže:

Jednostavno ne želi prihvatiti password. Preko WEB-a ide, šalje poruke, ali ih ne prima, POP3 radi.
24.02.2013 | 20:25
Jesi probao IMAP bez SSL?
24.02.2013 | 20:32
zabac kaže:
pero69 kaže:
zabac kaže:

Jednostavno ne želi prihvatiti password. Preko WEB-a ide, šalje poruke, ali ih ne prima, POP3 radi.

Koji je servis u pitanju, gmail, yahoo ili nesto trece?

Ako je yahoo, on je jako bugovit.

Probaj uguglati problem, vjerojatno ces naci rjesenje.
25.02.2013 | 08:21
smayoo kaže:
Jesi probao IMAP bez SSL?

Jesam, sa i bez. Mijenjao port s 993 na 995 (negdje sam čitao da kao pomaže, ali nije)
Gmail je u pitanju.

Sad već danima skida prekoPOP3 protokola poruke. JBG
25.02.2013 | 09:27
Da nije slučajno da imaš neki unicode znak u passwordu? Kao npr. neko od slova s kvačicama i sl.? Ili backslash, & ili točka-zarez?
25.02.2013 | 10:35
Ma kavi, velika i mala slova i brojke. Sa vise racunala, nekoliko putamjenjan password, isao preko forme za zaboravljeni password. Doduse, dobija je poruku da netko paralno koristi racun. Promjenili pristupnu sifru i ilo oko mjesec dana OK. Jedno jutro je puklo.
Sad cekam da posauga sve mailove i onda idu u arhivu (8GB ima toga).
25.02.2013 | 21:41
Zabac

Jesi probao ovo?

groups.google.com/forum/?fromgroups=#!topic/Gmail-Help-POP-and-IMAP-en/gcG8Jo73Zgo
28.02.2013 | 21:10
pero69 kaže:
Zabac

Jesi probao ovo?

groups.google.com/forum/?fromgroups=#!topic/Gmail-Help-POP-and-IMAP-en/gcG8Jo73Zgo

DAAAAA! Pomoglo je. Otkočio se račun.
Trebalo bi zapamtiti linkove

groups.google.com/forum/?fromgroups=#!to...-IMAP-en/gcG8Jo73Zgo
i/li
accounts.google.com/ServiceLogin?passive...DisplayUnlockCaptcha

Karma +1!
28.02.2013 | 22:10
70 % rjesenja takvih problema jest jasno definirati problem (dakle iskljuciti ono sto nije problem).
Ostaje postaviti jasan upit i cap-carap nekome se to vec dogodilo i negdje je dokumentirano.

Malo je slicnih problema koje nisam uspio rijesiti na opisani nacin, iako nekada mi uzme dosta vremena.

Drago mi je da sam pomogao.
01.03.2013 | 00:53
Kad nešto tražiš, moraš znati gdje tražiti. Ja sam očito trazio na krivom mjestu.
05.03.2013 | 07:15
Kad otvorim i pročitam mail-ove na IP-onu onda su pročitane i na Mac-u. Ali ne i obrnuto? Dali trebam nešto podesti da se to desi?
05.03.2013 | 09:39
U principu nema se što podesiti. To bi trebalo raditi. Čudno.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, jura22, MacSlavko, Riba, Anonimci (324)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO