iPhone 5 ogrebotine
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5 ogrebotine

28.02.2013 | 22:46
Dakle, klasicna prica...

Iako pazim koliko mogu, imam elegantiji tanki i otvoreni tip iphone case (vrh i dno otkriveni), kao i screen protector, svaki uredjaj do sada kad tad zavrsi sa ogrebotinom.
I dok se ogrebotine kod iphone 2g/3g/4 nisu toliko vidjele, na crnoj petici onaj dio brusenog aluminija koji zovu bezel toliko je osjetljiv na grebanje da je to iritantno. Ogrebotine ne bi bile toliko problematicne, da ne otkrivaju sjajnu metalnu povrsinu tako da se i najmanja ogrebotina vidi iz aviona.

Iako sam znao za to i prije nego sam ga kupio, uvijek kupujem crni iphone jer mi vise "lezi" i elegantiji je tj. ima poslovni stih za razliku od fancy bijelog uredjaja.

Jedini lijek za sada kojega sam se sjetio ( a poslije procitao da ga i drugi primijenjuju) jest lagano prijeci preko ogrebitine crnim tankim alkoholnim markerom.

Ima li netko drugacija iskustva. Da li je netkome crni i5 jos uvijek nakon vise od 2 mjeseca koristenja bez ogrebotine, a da nema autmobilsku gumu na njemu? Kako sanirate ogrebotine ako ih uopce sanirate? Brinu li vas?

PS

Ogrebotine su nastale gotovo bezazleno i sitne su, mogu zamisliti kakve bi tek bile da je zviznuo na beton sa metar visine.
28.02.2013 | 23:04
4 mjeseca korištenja, ne pazim baš, nosim ga u džepu, nemam nikakvu navlaku. 1 ogrebotina, nešto sam mahao njime i zveknuo ga slučajno o rub stola (ne osobito jako, ali solidno). Vidi se. Ne doživljavam je baš.
28.02.2013 | 23:21
Sto je dobilo po piksi? Spoj gdje je bruseni aluminij?
28.02.2013 | 23:25
I ja sam picajzla sto se toga tice. Imam navlaku i protector . Sad za sad nemam ogrebotina ali ako bude znam sta cu. Apple store i reci da mi home dugme ne radi kako treba. I jos par sitnica kazem koje nadjem na forumima i dobijem drugi bez ogrebotine. Valja se varakati s njima.
28.02.2013 | 23:36
He he vidim po forumima da se to tako masovno rijesava u kulturnim zemljama.
A kome da ga ja odnesem, u HEP?
28.02.2013 | 23:40
U upravu vodovoda, zar si zaboravio?

Nu, evo ogrebotine na mom iP5...

Photo_on_2013_02_28_at_22.jpg
28.02.2013 | 23:42
Sorry, nije baš neka sreća od fotke - slikao sam iSightom s MBP, pomoću PhotoBootha, pa nije baš uspio izoštriti..
28.02.2013 | 23:44
pero69 kaže:
He he vidim po forumima da se to tako masovno rijesava u kulturnim zemljama.
A kome da ga ja odnesem, u HEP?

Gdje si ga kupio? Pa valjda imas garanciju za njega. Ja sam prije slao preko t-mobile u holandiji sad kako sam ga kesom kupio u apple storeu idem tamo ako se pojavi ogrebotina.
Kad nesto platis skoro 700 eurcica onda moras biti i bezobrazan malo, ipak se poslije godinu bolje proda bez ogrebotina.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
28.02.2013 | 23:47
Pero, stvarno te ne kužim, znaš da si picajzla, a siguran sam i da si bio na vrijeme informiran da je crni iPhone 5 osjetljiviji na ogrebotine od svojih prethodnika i svejedno nisi ništa poduzeo da spriječiš ogrebotine.

Naime, ne mora se na iPhone staviti automobilska guma, ima i sasvim finih nenapadnih prozirnih i tankih zaštita koje ni na koji način ne mijenjaju izgled iPhonea osim što ga eto štite od neželjenih ogrebotina.

Ja imam bijeli iPhone jer volim "fancy" i iako nisam picajzla svejedno sam ga zaštitio takvom prozirnom zaštitom. Kad se ona bude izgrebala da mi se više ne sviđa, samo ću je zamijeniti novom, a iPhoneić će i dalje biti bez ogrebotine, a i fancy za vidjeti jer je potpuno prozirna i nenapadna.

scarface32 je slučaj za sebe. On je već toliko puta gnjavio osoblje Apple storea u svom komšiluku da čim ga vide već su spremni dati novo samo da ga se što prije riješe, pa vjerujem da ni ne mora više puno izmišljati što ne valja
28.02.2013 | 23:53
Sank kaže:
Pero, stvarno te ne kužim, znaš da si picajzla, a siguran sam i da si bio na vrijeme informiran da je crni iPhone 5 osjetljiviji na ogrebotine od svojih prethodnika i svejedno nisi ništa poduzeo da spriječiš ogrebotine.

Naime, ne mora se na iPhone staviti automobilska guma, ima i sasvim finih nenapadnih prozirnih i tankih zaštita koje ni na koji način ne mijenjaju izgled iPhonea osim što ga eto štite od neželjenih ogrebotina.

Ja imam bijeli iPhone jer volim "fancy" i iako nisam picajzla svejedno sam ga zaštitio takvom prozirnom zaštitom. Kad se ona bude izgrebala da mi se više ne sviđa, samo ću je zamijeniti novom, a iPhoneić će i dalje biti bez ogrebotine, a i fancy za vidjeti jer je potpuno prozirna i nenapadna.

scarface32 je slučaj za sebe. On je već toliko puta gnjavio osoblje Apple storea u svom komšiluku da čim ga vide već su spremni dati novo samo da ga se što prije riješe, pa vjerujem da ni ne mora više puno izmišljati što ne valja

Evo nisam im dugo bio u posjeti , da kucnem od drvo. Ali ovo s ogrebotinama sam procitao na holandskom forumu. Ako oni mogu , mogu i ja. Do sad nemam ogrebotine ali ako bude znam sta cu
01.03.2013 | 00:00
Sank

Uvijek kupujem crni. Do sada prije i5 nikada nisam koristio case niti bumber vec samo prozirnu foliju preko ekrana i straznjeg djela (na 4).

Scarface

Ma mogao bi igrati preko T-Mobile samo sto bih dobio novi i5 crni 64GB nikad. U najboljem slucaju kada bih se zalio na home tipku (ko fol) i isao sa ciljem da dobijem novi bez ogrebotina, dobio bih neciji koristeni i5 koji bi bio izgreban najmanje 3 x toliko. Naravno, cijela procedura bi trajala jedno 4-5 tjedana a dotle bi svirao gusle. Da ne govorim da bih trebao napraviti restore (uz prethodni backup podataka) ako ga dajem na servis.

Negdje sam nasao da prodaju kucista od crnog i5 za 100-ak $ po sistemu uradi sam, ali sumnjam da su originalna. Kakogod manje su zgrebani nego Smayini (imam dva identicna i oba imaju ogrebotine).
01.03.2013 | 01:27
ehhh

odmah drugi-treci dan sam u iStylu uzeo artWizz ovu masku za 5 icu, kombinacija gdje se stavi u gumirani dio i sve to u aluminijski, sve skupa nije deblje od 4 ke, dapace, i to je to

neki dan sam ostao pafffffff, kada sam skuzio koliko je 5 ica u biti tanka kada sam ju vidio bez ikakve zastite kod frenda, i skuzio da je ova moja ipak samo neznatno deblja a u odnosu na 3Gs i 4s od zene ipak tanja

.... vrijedilo je dati tih cini mi se 200Kn
01.03.2013 | 04:12
Dajte ljudi, to je samo telefon

Kome ga cuvate?

Ja se uopce ne zamaram sa takvim stvarima...

Ako ga vec hoces zastiti, nema boljeg od ZAGG Invisible shield. Ne narusi izgled uredjaja, a 100% mu se nece nista desiti kroz tu foliju.
01.03.2013 | 09:46
Taj ZAGG se lijepi sa nekakvom tekucinom. Ne bi ja to stavljao na ekran.

Onda ga je bolja varijanta ošmirglati ovako..

http://youtu.be/Z31HP_2CNvQ

..i dobijes unikatni novi izgled.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
01.03.2013 | 10:44
Ovaj link dajem samo za primjer na kakvu sam zaštitu mislio, PROZIRNU:

www.switcheasy.com/product/NUDE_iPhone5

Ima ih i jeftinijih, ali što je 150kuna da bi zaštitio iPhone od par tisuća kuna i zadržao vrijednost za eventualnu budući prodaju, a ne kvari izgled samog uređaja jer je prozirna.
01.03.2013 | 11:06
Ja sam ovu uzeo i uopste nemam osjecaj da mi je telefon deblji. Zastita je 0,3 milimetra debela.
www.pdashop.nl/product/225762/ozaki-o-co...e-5-transparant.html
01.03.2013 | 11:15
Ja nisam uzeo ništa, telefon mi uopće nije deblji, a 150 kn sam zatro u pivu i ćevape. Ima i jeftinijih, ali što je 150 kn da bi napunio želudac dobrim ćevapima?
01.03.2013 | 11:20
Sank kaže:
Ovaj link dajem samo za primjer na kakvu sam zaštitu mislio, PROZIRNU:

www.switcheasy.com/product/NUDE_iPhone5

Ima ih i jeftinijih, ali što je 150kuna da bi zaštitio iPhone od par tisuća kuna i zadržao vrijednost za eventualnu budući prodaju, a ne kvari izgled samog uređaja jer je prozirna.

Treba taj kurton tako lijepo zalijepiti da nigdje ne udje prasina i ne ostanu mjehurici inace bolje i ne stavljati jer ne lici na nista.

Ja bi ih trebao kupiti jedno 20, mozda bi kod zadnjega uspio ako ne bi prije bacio kroz prozor i navlake i iphone..
01.03.2013 | 11:43
Imam ovo gore

..uz to, screen protector anti glare na ekranu,
a nosim ih u koznoj torbici na remenu.

Usprkos svemu tome otkriven je gore i dolje i tocno tu su izgrebani, jedan ispao iz ruke na glatki stol, a drugi ko prstom u govno pogodio kljucem tocno
na otkriveni 5 mm dio dok je bio u torbici na remenu, a kljuc sam spremao u dzep.

U oba slucaja, izgreban je onaj dio spojke izemdju ekrana i kucista (bruseni aluminij). Na jednom izgleda kao da je okrhnut, a na drugom ogrebotina koa dlaka.
Obje su sitne od svega 1-2 mm.

Iako me hebe to poprilicno, ostaviti cu tako kako je. Sto je netko rekao, sve zastarijeva i trosi se u upotrebi....iphoni, auti...ljudi..
01.03.2013 | 11:53
pero69 kaže:
Ma mogao bi igrati preko T-Mobile samo sto bih dobio novi i5 crni 64GB nikad. U najboljem slucaju kada bih se zalio na home tipku (ko fol) i isao sa ciljem da dobijem novi bez ogrebotina, dobio bih neciji koristeni i5 koji bi bio izgreban najmanje 3 x toliko. Naravno, cijela procedura bi trajala jedno 4-5 tjedana a dotle bi svirao gusle. Da ne govorim da bih trebao napraviti restore (uz prethodni backup podataka) ako ga dajem na servis.

Ne znam odakle ti ovo i kakva ti iskustva imaš, ali ako pošalješ neispravni iPhone (bez obzira koji) na servis preko T-Mobile dobit ćeš refurbished uređaj koji, iako neće bit novi, tako će izgledat i neće imat nijednu ogrebotinu. A cijela procedura sad traje tjedan do deset dana.
01.03.2013 | 11:59
Koliko bi me kostala zamijena oba uredjaja 64gb pod pretpostavkom da bi im rekao zasto ih zelim zamijeniti i ako uopce imaju takve uredjaje na lageru u sto cisto sumnjam?
01.03.2013 | 12:03
ovdje doplatis 148€ za zamjenu a opet dobijes refurbished.
01.03.2013 | 12:13
scarface32 kaže:
ovdje doplatis 148€ za zamjenu a opet dobijes refurbished.

Ovdje sam doplacivao malo vise za kolege na poslu kojima su pucali ekrani i sl.
Jest da bi obavili zamijenu uredaja za novi, a nekada je isplativije bilo kupiti novi uredjaj (model poslovne pretplate sa vecim brojem pretplatnika).

Kakogod, tvrde da 64-ke uopce vise niti nemaju na lageru, zvao vec dva puta.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
01.03.2013 | 12:24
smayoo kaže:
Ja nisam uzeo ništa, telefon mi uopće nije deblji, a 150 kn sam zatro u pivu i ćevape. Ima i jeftinijih, ali što je 150 kn da bi napunio želudac dobrim ćevapima?

Ovo je definitivno najbolja solucija!!!
01.03.2013 | 21:53
pero najbolje ga stavi pod stakleno zvono ...cuja sam da imaju neki sta poliraju te ogrebotine i jako ucinkovito:woohoo:
02.03.2013 | 04:12
Ja bi to isto u regal stavio

I to sto visocije da slucajno mala djeca ne dohvate

Ipak je to iPhone
13.03.2013 | 00:24
Ako nekoga zanima...

Rijesio ogrebotine sa ovime::

cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&a...me=ADME:L:OU:US:3160

..nije da je sasvim identicno originalu, ali promijene su gotovo pa nevidljive (samo pod jakim direktnim osvjetljenjem taj dio izgleda malo zamagljeno nakon sanacije.

Napomena:

Koristio sam glossy boju za bruseni aluminij, za ostali flat metalni dio preporucljiva je mat boja. Najbolje je nakapati na karton pa nanjeti cackalicom
na iphone, padne li na ekran ili negdje gdje ne treba...adios..ne ide dole vise..
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, Anonimci (263)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO