kako prebaciti sim kontakte na sim karticu...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

kako prebaciti sim kontakte na sim karticu...

13.03.2013 | 13:14
pozz
novi sam ovdje-frend mi je rekao za forum-stvarno ima svega
svaka vam cast
ovako: kako prebaciti tel. brojeve sa telefona u sim karticu(nemam ih toliko puno-stanu)
ili na komp
recimo da predem na neki drugi mobitel -ostajem bez brojeva zar ne . ili....
iphone 4s 6.1.2 nije jb
thanks

sorry ako je to pitanje vec bilo
  • Don
  • Korisnik
  • 2
13.03.2013 | 13:35
d330004 kaže:
pozz
novi sam ovdje-frend mi je rekao za forum-stvarno ima svega
svaka vam cast
ovako: kako prebaciti tel. brojeve sa telefona u sim karticu(nemam ih toliko puno-stanu)
ili na komp
recimo da predem na neki drugi mobitel -ostajem bez brojeva zar ne . ili....
iphone 4s 6.1.2 nije jb
thanks

sorry ako je to pitanje vec bilo

Nažalost, Apple ne dozvoljava u iOs-u tu mogućnost. Jedina ti je opcija JB, app SIManager free.
13.03.2013 | 13:48
Na Macu gdje sinka iPhone ima sve kontakte u AddressBooku pa ih od tamo može vaditi kako želi, ima onaj vcard format koji je zapravo csv koliko sam vidio.
Recimo, Phone to Mac aplikacija vadi sve iz telefona bez JB-a. Muziku, kontakte, sms-ove, call-history, bookmarke,... mislim da košta a ja sam je uzeo kad je bio neki bundle uz VMWare i još par aplikacija za $50.

Na Windowsima, ...
13.03.2013 | 14:16
Na windowsima moš sa Outlokom syncat it, ali meni je naj opcija što ih spremam na iclud, tako da ih ne mogu pogubit nikako
13.03.2013 | 17:21
Hvala narode
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.03.2013 | 18:56
Ako do sada nisi sinkronizirao kontakte sa svojim računalom onda OPREZ! Prije svega provjeri da ti je na iTunesima uključena kvačica ispred opcije "Prevent iPods, iPhones and iPads from syncing automatically" (Preferences -> Devices). iTunes daju prednost kontaktima na računalu i ako krivo odgovoriš na pitanje kod sinkroniziranja pobrisat će ti sve kontakte na iPhoneu i na njega prebaciti one sa računala! Zato kad te pita što ćeš napraviti s kontaktima moraš obavezno odabrati Merge! Naravno, ako ti se kontakti ne podudaraju, preporučam da ih prvo usporediš i ručno središ. Na Windowsima 7 kontakti se mogu sinkronizirati s MS Office Outlookom ili sa Windows Contacts. Na tebi je da izabereš što ti više odgovara. U slučaju da mijenjaš iPhone za iPhone onda je dovoljno i da priključiš iPhone na iTunes i samo napraviš Backup (klik desnim dugmetom na ime iPhoena i odabereš Backup)

Ako ćeš mijenjati iPhone za iPhone, onda ti je najbolje uključiti iCloud tako da ti se kontakti tamo iskopiraju. Kad nabaviš novi iPhone, čim na njemu uključiš iCloud svi će ti se kontakti odmah pojaviti na novom iPhoneu. iCloud daje prednost iĐiđama u odnosu na računalo pa imaj to na umu ako iCloud želiš uključiti na svom računalu bez obzira se radi o WinPC ili Macu.

Ako pak mijenjaš iPhone za neki drugi mobitel, onda je najlakša solucija da instaliraš demo verziju programa DiskAid ili neki slični. Mislim da će ti i demo verzija dozvoliti da sve kontakte prebaciš na računalo u vidu vCarda (nedavno to radio za netjaku i radi savršeno, samo što ja imam plaćenu verziju), a onda pretpostavljam da Androidi mogu takvu datoteku bez problema uvesti u novi mobitel.

Tko ima račun na Yahoo mailu može u postavkama za mail uključiti i sinkronizaciju kontakata, a za Gmail ne vidim tu mogućnost, ali može zaobilazno. Prvo na iCloud, pa povući sa iClouda lokalno na Mac računalo (za Win nisam probao) i onda u Contacts na Macu za lokalne kontakte uključiti u postavkama sinkronizaciju s Gmail računom

Ima još i drugih načina, ali valjda je i ovo dovoljno
13.03.2013 | 21:00
Ovo je kad želi samo nešto prebaciti na novi iPhone. Ako želi sve, onda mislim da prvo mora reč da ne želi iCloud ali zato želi koristiti raniji backup i kad povuće sve sa starog telefona može upaliti iCloud naknadno.

Meni je jučer napokon došao iPhone 5 i fino sam povukao sve sa starog 3GSa i sad mi je novi telefon po postavkama isti kao i stari. Isto zvone, isto buđenje - vrijeme i zvuk, sve adrese, notes, sms-ovi, povijest telefonskih poruka, Safari postavke i bookmarci, fotke u kameri, brightness, sve živo je isto kao na starom telefonu.

Samo je ekran nešto duži i ima novi wallpaper i sve je "malčice" brže.
14.03.2013 | 15:57
IgorD kaže:
i sve je "malčice" brže.

Veeeeliki understatement
24.03.2013 | 16:30
thanks
nasao sam kontakte na yahoo i icloudu(isve spremio na komp) e sada kako ih prebaciti na sim karticu
pokusao sam ih staviti na mem karticu i prebaciti ali ne prepoznaje ih(nokia 6230i) nemam drugi zamjenski mob.
mislio sam kontakte staviti u nokiu pa iz nje na pravu sim karticu ali nejde
jer mi je prava sim kartica izbrisana
bez brojeva
a ponekad koristim drugi mob. kada sam na biciklu na sljemenu itd
da ovoga ne potrgam ako me razmete
thanks
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, Anonimci (270)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO