13.03.2013 | 18:56
Ako do sada nisi sinkronizirao kontakte sa svojim računalom onda OPREZ! Prije svega provjeri da ti je na iTunesima uključena kvačica ispred opcije "Prevent iPods, iPhones and iPads from syncing automatically" (Preferences -> Devices). iTunes daju prednost kontaktima na računalu i ako krivo odgovoriš na pitanje kod sinkroniziranja pobrisat će ti sve kontakte na iPhoneu i na njega prebaciti one sa računala! Zato kad te pita što ćeš napraviti s kontaktima moraš obavezno odabrati Merge! Naravno, ako ti se kontakti ne podudaraju, preporučam da ih prvo usporediš i ručno središ. Na Windowsima 7 kontakti se mogu sinkronizirati s MS Office Outlookom ili sa Windows Contacts. Na tebi je da izabereš što ti više odgovara. U slučaju da mijenjaš iPhone za iPhone onda je dovoljno i da priključiš iPhone na iTunes i samo napraviš Backup (klik desnim dugmetom na ime iPhoena i odabereš Backup)
Ako ćeš mijenjati iPhone za iPhone, onda ti je najbolje uključiti iCloud tako da ti se kontakti tamo iskopiraju. Kad nabaviš novi iPhone, čim na njemu uključiš iCloud svi će ti se kontakti odmah pojaviti na novom iPhoneu. iCloud daje prednost iĐiđama u odnosu na računalo pa imaj to na umu ako iCloud želiš uključiti na svom računalu bez obzira se radi o WinPC ili Macu.
Ako pak mijenjaš iPhone za neki drugi mobitel, onda je najlakša solucija da instaliraš demo verziju programa
DiskAid ili neki slični. Mislim da će ti i demo verzija dozvoliti da sve kontakte prebaciš na računalo u vidu vCarda (nedavno to radio za netjaku i radi savršeno, samo što ja imam plaćenu verziju), a onda pretpostavljam da Androidi mogu takvu datoteku bez problema uvesti u novi mobitel.
Tko ima račun na Yahoo mailu može u postavkama za mail uključiti i sinkronizaciju kontakata, a za Gmail ne vidim tu mogućnost, ali može zaobilazno. Prvo na iCloud, pa povući sa iClouda lokalno na Mac računalo (za Win nisam probao) i onda u Contacts na Macu za lokalne kontakte uključiti u postavkama sinkronizaciju s Gmail računom
Ima još i drugih načina, ali valjda je i ovo dovoljno