iPhone kabeli
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone kabeli

26.07.2013 | 16:59
Kako je originalan kabel iritantno prekratak tražim odgovarajući kabel za punjenje i5.

Do sada sam naručio 4 iz Kine, od kojih jedan nije ni radio, 3 su riknula unutar 3 tjedna, a ovaj koji sad koristim svako malo izbacuje poruku "charging with this accessory is not supported".
Nažalost originalnog kabla ni nema u dužini od 2m pa tražim preporuku za provjerenog proizvođača ili kvalitetnog sellera na eBayu.
  • num
  • Korisnik
  • 3
26.07.2013 | 18:28
Pa kupi USB produžni kabel. Toga imaš za kupit svuda.
03.08.2013 | 22:46
Ja imam problem s tim, imam kabel od 7 cm! Ne mogu ga ni na komp kako treba. Sad se mislim da kupim originalan kabel i adapter(pošto ga nemam). Koliko bi to otprilike koštalo, ako tko zna da ima gdje kupiti a da nije sad baš preskupo...
04.08.2013 | 04:55
Ja to kupujem na Ebay po par dolara.

Prije ga izgubim ili negdje zaboravim, nego sto se on pokida ili pocne raditi probleme, tako da ne bi mogao donijeti neki sud o kvaliteti.

Ali znam da rade...
11.01.2014 | 21:00
Pozdrav,

original kabeli od 4s i 5 su mi crkli nakon godinu dana. Kupovala sam zamjenske kabele na ebayu po dolar ali oni mi crknu nakon tjedan dana.

Vec sam izludena pa sam isla guglati da negdje kupim original kabel ali ipak povoljniji nego u ducanima.

E sad, na ebayu sam naletjela na neki španjolski shop (madrid) koji tvrde da je kabel original i cijena mu je s postarinom oko 10 eura.

sad se meni postavlja pitanje kako znati da li je original ili ne jer mi je lagano dosta bacanja love u vjetar?

oni su cak napisali i neki "kod" koji valjda pise na samom kabelu.

da ne duljim, evo i link na to pa nek netko "strucniji" veli jel to fkt original ili opet neka kopija?

www.ebay.com/itm/181240190841?ssPageName...id=p3984.m1439.l2649

btw. s obzirom da je sve na španjolskom, dala sam si truda i pogledala prijevod na engleski preko google translate.. naravno, tvrde da je original. prema ovome dolazi iz eu (iako je proizvodnja kina kako god okreneš), cijela je podosta skuplja od onih po 1$
  • zk1
  • Korisnik
  • 1
11.01.2014 | 22:42
original pa 10 dolara nema šanse!
traži na ebay-u griffinov ili oem lightning cable
11.01.2014 | 22:52
Ne znam što radiš s njima da ti tako crkavaju ti kabeli...
Da li je kabel "originalni" se na ovaj način ne može znati. Ono što je bitno je da prodavač izrijekom tvrdi da je to originalni apple kabel. Kupi, plati, kad stigne, ako zaključiš da nije (najbolje se razlikuju po tome što originalni apple kabel ima žilaviji vanjski izolacijski plašt - više se "odupire" savijanju, ima, onako, otpor kao da se radi o nekoj laganoj opruzi), jednostavno digni dispute na e-bayu i traži novac natrag. Ako ti odbije vratiti novac, prijavi ga na pay palu i dobit ćeš novac natrag (a vjerojatno će ti ostati i kabel).
11.01.2014 | 22:54
zk1 kaže:
original pa 10 dolara nema šanse!

Ne slažem se. To je stari tip kabela (nije lightning, nego 30pin). Potražnja za njima opada. Ako je nekom ostala zaliha, logično je da je prodaje po nižoj cijeni, bolje nego da mu ostane stajati. Za 6-12 mjeseci takav kabel gotovo nitko više neće trebati.
12.01.2014 | 00:02
ni ja se ne slazem sa time da se za 10 dolara ne moze naci. realno gledajuci.. on sigurno kosta neku sicu jer se ipak proizvodi u kini. mislim da u istyle ducanu (cini mi se da su oni ovlasteni) kosta cca 150 kn i tvrde da je original.

doduse, doma imam jedan originalni..taj koji vise ne radi. normalno se savija:S
gledala sam na appleovoj stranici kako prepoznati original od fejka i prepoznaje se po onom natpisu na kabelu + neke brojke te kod kabela za peticu onaj dio koji ide u mob mora imati zlatne "reckice", a ispod mora biti bijelo.

gledala sam sad dosta kabela po ebayu od cca 10 -15 dolara. jedan tvrdi da su 100% original i da su vadeni iz apple pakiranja sto god to znacilo te da imaju taj natpis zajedno sa hrpom tih brojeva.. neke serije brojeva valjda...

izgledom na slici izgleda kao i original. pokusat cu kupit taj za peticu za cca 10 dolara i usporedit ga u detalje sa onim koji sam dobila u kutiji s mobom.. nema mi druge nego riskirat

btw. evo jos nekoliko njih koji bas tvrde da je original

www.ebay.com/itm/ORIGINAL-OEM-LIGHTNING-...?hash=item5660404759

www.ebay.com/itm/GENUINE-ORIGINAL-IPHONE...;hash=item338974a352

www.ebay.com/itm/Original-Apple-iPhone-i...;hash=item439ecad0a7
12.01.2014 | 00:08
Nema rizika. Ako nije originalni, tražiš novac natrag. Plati preko PayPala i osigurana si.
12.01.2014 | 00:10
da, ali recimo ako narucim putem ebay i platim normalno paypalom..ako dignem dispute na ebayu trazit ce me da vratim kabel natrag i to na svoj trosak.. zalud mi povrat love kad me tolko dode da ga do kine posaljem:D
12.01.2014 | 00:16
Koje Kine? Naručuješ ga iz Španjolske. A i da je do Kine, običan kabel u običnu kovertu i običnom poštom pošalješ natrag. Pri slanju na pošti moraš ispuniti izvoznu deklaraciju (povrat pod jamstvom) i tražiš da ti je fotokopiraju. Deklaracija ti je dokaz da je poslano i dalje tebe nije briga. Max trošak 20 kn. Mene je bilo koštalo nepunih 50 kn za poslati bateriju od laptopa.
12.01.2014 | 00:21
velim kina jer su neki od ovih prodavaca iz kine, jedan iz spanjolske i jedan UK.. cijena je svima manje vise ista. dolar vise ili manje.. a svi tvrde da je original..

probat cu narucit od nekog iz eu cisto zato jer mislim da ce brze doci..
12.01.2014 | 00:49
Ako je tako mala razlika u cijeni, SVAKAKO naruči iz EU jer će ti doći unutar 7 dana. Iz Kine putuje i dulje od mjesec dana. A ako budeš morala slati natrag, nema carinske za***ancije.
12.01.2014 | 01:59
justme123 kaže:
ni ja se ne slazem sa time da se za 10 dolara ne moze naci. realno gledajuci.. on sigurno kosta neku sicu jer se ipak proizvodi u kini. mislim da u istyle ducanu (cini mi se da su oni ovlasteni) kosta cca 150 kn i tvrde da je original.

doduse, doma imam jedan originalni..taj koji vise ne radi. normalno se savija:S
gledala sam na appleovoj stranici kako prepoznati original od fejka i prepoznaje se po onom natpisu na kabelu + neke brojke te kod kabela za peticu onaj dio koji ide u mob mora imati zlatne "reckice", a ispod mora biti bijelo.

gledala sam sad dosta kabela po ebayu od cca 10 -15 dolara. jedan tvrdi da su 100% original i da su vadeni iz apple pakiranja sto god to znacilo te da imaju taj natpis zajedno sa hrpom tih brojeva.. neke serije brojeva valjda...

izgledom na slici izgleda kao i original. pokusat cu kupit taj za peticu za cca 10 dolara i usporedit ga u detalje sa onim koji sam dobila u kutiji s mobom.. nema mi druge nego riskirat

btw. evo jos nekoliko njih koji bas tvrde da je original

www.ebay.com/itm/ORIGINAL-OEM-LIGHTNING-...?hash=item5660404759

Ovaj ti je predugučak da bi bio original

www.ebay.com/itm/GENUINE-ORIGINAL-IPHONE...;hash=item338974a352

Ovaj ti nema dodatni zaštitu kod 16-pinskog utora, dok ima kod USB konektora - opet fake jer mora biti na oba kraja...[i]

www.ebay.com/itm/Original-Apple-iPhone-i...;hash=item439ecad0a7

Ovaj jedini izgleda i zapakiran kao što dolaze/ su dolazili zapakirani Appleovi kabeli u njihovim iOS proizvodima. To znm jer imam jednog neotpakiranog doma, čeka da ovaj prvi rikne...
Ipak, obzirom na prva dva, ne bi baš vjerovao selleru...
12.01.2014 | 02:03
cekaj, od ova tri linka za koji mislis da bi mogao biti original?

edit: tek sam sad skuzila da si ubacio tekst u moj citat:D

bas cu obratiti paznju na to. hvala
  • zk1
  • Korisnik
  • 1
12.01.2014 | 05:04
traži na ebayu proizvođača pod imenom griffin svi njihovi kabeli su certificirani od strane
applea, nema zajeba, rade bez greške
13.01.2014 | 20:24
Moze se desiti da je kabel samo za punjenje moba, a ne i ta sync. Desavalo se.
13.01.2014 | 20:56
Ovo je moja preporuka, znam da kosta puno ali kad sam vidio da su telefoni razlicitih marki izgarali zbog losih kablova ja se nebi zajebavao vise jer za novi iphone love nemam, onda cu radje skupit pa kupit novi origigi.
store.apple.com/us/product/MD819ZM/A/lightning-to-usb-cable-2-m
13.01.2014 | 23:06
The_Cleric kaže:
izgarali zbog losih kablova

Iz mog iskustva, velika je razlika između dobrih kabela i originalnih kabela. Ja nikad ne bi kupio originalni.
13.01.2014 | 23:27
Ni ja. Ali eto, uvijek ima ljudi koji razmišljaju drugačije.
14.01.2014 | 00:20
Sigurno da ima i dobrih oem kablova ali nekako bih ja radje igrao na sigurno. Znam da je puno dati 30 baksa za original i sam sam kupovao nekad ove jeftinjake i kad zbrojim koliko sam na njih potrosio i koliko ih je krepalo, nikad vise
14.01.2014 | 00:23
Jbg, koje ja onda to lude sreće imam? Kupio sam jeftinjak adapter microUSB-lightning (za punjenje), jeftinjak kabel i jeftinjak dock. Jedan za doma, jedan za ured i jedan za auto. I svi mi rade super, evo prošlo 15 mjeseci. A original kabel mi se ponekad pobuni kad ga uštekam - ono, kao "pazi, kabel ti nije original, truć, bla".
14.01.2014 | 01:23
Ja imam neke kričavo ružičaste i zelene no-name kablove i oni više ne rade sa iOS 7 updateom. S druge strane imam i jedan Artwizz kabl i on uredno radi, iPhone 5s/iOS 7.0.4.
14.01.2014 | 10:41
Uopće ne rade ili te samo iPhone upozorava da nisu originalni kabeli i da "may not work"?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
14.01.2014 | 14:57
Nikad nisam imao potrebe kupovat te zamjenske jeftilen kabele. Cijeli mi je čak još i onaj dobiven uz iPhone 3G. Nije da ih nešto posebno čuvam, ali se uvijek nanovo čudim kako neki uspiju u kratkom roku shebat originalni kabel koji baš i nije da je nekvalitetno napravljen. S par tih jeftilen kabela sam se susreo kod prijatelja i niti jedan nije pouzdano radio za spajanje na računalo, samo za punjenje. Zadnji što sam vidio je bio zamjenski Lighting kod frenda na brodu i probali smo preko njega spojiti moj iPhone 5S na njegov laptop i napravno nije prošlo dok nisam donio svoj originalni kabel.

Da se ti kabeli kupuju na kilograme i mijenjaju ko čarape svaki dan, onda bih svatio da netko ne želi platiti više od 1$ za isti, ali u svakom drugom slučaju jednostavno ne shvaćam tu škrtost koja u najgorem slučaju može dovesti i do većeg oštećenja uređaja pa dakle i na kraju većeg nepotrebnog troška. Ste čuli za onu: "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino!"?

Zar zaista vjerujete da ste puno uštedjeli kad za malo para kupite desetak kabela u kratkom vremenu koji na kraju dospiju na deponij? Koliko je to i ekonomski i ekološki stvarno isplativije?
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
14.01.2014 | 15:29
smayoo kaže:
Jbg, koje ja onda to lude sreće imam? Kupio sam jeftinjak adapter microUSB-lightning (za punjenje), jeftinjak kabel i jeftinjak dock. Jedan za doma, jedan za ured i jedan za auto. I svi mi rade super, evo prošlo 15 mjeseci. A original kabel mi se ponekad pobuni kad ga uštekam - ono, kao "pazi, kabel ti nije original, truć, bla".

...možda imaš fake IP5
14.01.2014 | 15:39
Vidiš, to mi nije palo na pamet!

Sank, što si se povampirio? Što sad tu postrojavaš? Svatko troši svoj novac kako želi. Ja, ponavljam, imam 2 zamjenska kabela i 1 adapter i svi rade super, as advertized. Za punjenje i za spajanje na Mac. Bez greške. Koliko ja pratim, ti si jedini koji uvijek ima neke probleme sa zamjenskim priborom. Meni to indicira da je problem u tebi, a ne u priboru.

I ne laži ljudima da zamjenski kabel može dovesti do štete na uređaju! To jednostavno NIJE ISTINA. To jest - može s istom vjerojatnošću kao i "originalni". (Pffff.... "originalni"... ).
14.01.2014 | 17:12
Sank kaže:
niti jedan nije pouzdano radio za spajanje na računalo, samo za punjenje.

Kad god sam vidio probleme s tim 0,99$ kabelima, bilo je obratno. Sync radi, ali ne puni. Ja osobno nisam imao nikakvih problema s nijednim kabelom, osim originala.

Kod mene je stvar u povjerenju. Možda su Apple kabeli danas fenomenalni, ali ja im više ne bi dao ni jednu lipu jer su me puno puta za*ebali. A mislim da će bit isto i kad budem kupovao novi mobitel.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 9 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.63 Seconds