iPhone kabeli
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone kabeli

14.01.2014 | 17:26
+1
14.01.2014 | 21:29
Ali smayoo kao sto si i sam rekao , svatko trosi svoje novce kako hoce. Evo, nedavno sam kumu narucio neki kabel koji je kostao 9.99 $. iP5, radio mjesec i po dana i krepao dok sam jednom frendu narucio za 4s i radi bar godinu. Neznam, mozda se ipak radi i o sreci. Ja uvijek u gotovo svemu volim malo sacekat i usparat pa si kupit nesto malo bolje kvalitetnije, itd.. Ali svatko ima svoj izbor. Tako sam prosao i ja sa kabelom za ipad za auto, kupio sranje i dobio sranje, onda sam pljunuo 120 kn i kupio Griffinov i sve je bilo kako bog zapovjeda
14.01.2014 | 23:25
Svakako. Svatko za svoj novac kako hoće.
Ja sam siguran da za malo novca nema kvalitete, ali, nažalost, kroz zadnjih 10 godina mog radnog iskustva sam se *NEBROJENO* puta uvjerio da, kad se o elektronici radi (i o profesionalnoj, i o konzumnoj), često puta ni za puno novca nema kvalitete, jer je cijeli taj poslovni sustav izopačen. Često, vrlo vrlo često, to što platiš puno novca jest ista IDENTIČNA stvar kao i ona druga koju si vidio maločas za malo novca, samo što je onamo obična noname kineska điđa, a ovamo je zapakirana u šljašteću foliju i brendirana nekim zvučnim imenom. Marketing u svom najgorem izdanju. I Apple to itekako isto radi.
Ja kad kupujem jeftino zamjensko umjesto originalnog (1 punjač za MBP, MBP baterija, 2 iPhone 5 kabela, 1 iPhone 5 adapter, bilo je još toga, sad se ne sjećam), na E-bayu pronađem više ponuda koje mi odgovaraju po cijeni i ostalom i onda gledam koliki score ima prodavač te koliko je komada toga već prodao. Također nikad ne kupim onaj najnajnajjeftiniji. Ali definitivno ni onaj 10x skuplji. I nisam nikad promašio. Od svega nabrojanog, baterija se nakon prvog ciklusa više nije dala napuniti do čepa. Reklamirao sam je, poslao natrag, a prodavač meni drugu čim je dobio od mene potvrdu da sam pokvarenu poslao (nije čekao da mu stigne). I evo, ta druga uredno radi već preko 2 godine. Nije eksplodirala, nije se zapalila, nije... Nekad zamjenski proizvod nema 100% funkcionalnost originalnog, ali nikad mi se nije dogodilo da sam takav kupio, a da prodavač nije to jasno napisao. Npr. zamjenski punjač kojeg sam platio, ako se dobro sjećam, $20 ili tako nešto, ne može napajati MBP u kojem nema baterije. S obzirom da mi je to treći punjač koji mi stoji doma u dnevnoj sobi, to mi nije bilo deal-breaker. USB-lightning adapter sam kupio za dolar i jasno je pisalo da je for charging only. Što mi je i trebalo. I radi. I eto.
A, "originalni" punjač za MBP mi je zamalo izazvao požar u kući. "Originalni" kabel od iP 5 mi se ponekad buni, tj. mobitel se buni da mu kabel nije originalan itd. Pa ti vidi...
14.01.2014 | 23:26
Eh, a jesam li spomenuo "originalnu" samonapuhujuću MBP bateriju?
14.01.2014 | 23:38
Možda je to baterija sa airbag opcijom?
15.01.2014 | 00:14
Za airbag ne znam, ali je definitivno sa "Reality Distortion Field by S. Jobs" opcijom.
15.01.2014 | 00:16
Dobro ljudi, konkretno, ina li tko za preporuciti (da je narucio i da uredno koristi) Lightening-USB kabel za iP5?
15.01.2014 | 01:11
Ovo sam kupio prije koji mjesec.
cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=291004713229
Radi super.
Posjeti shop od tog prodavača pa možeš kupiti svaki dio posebno: usb punjač (iPhone stil, u bijeloj i crnoj boji), lightning kabel i dock, te u paketima kabel+dock, punjač+kabel i punjač+kabel+dock.
15.01.2014 | 03:27
thx smayoo
15.01.2014 | 14:53
Malo prije sam bio u jednom malo shopu u Dubai da kupim kabel za iPhone, i ljubazni trgovac mi nudi:

1. Apple original kabel (iz no name kasice, nije vidio originala ocima) = 75DHS

2. "Kopija Apple originala koju prave u nocnoj smjeni kada sefovi spavaju" = 35DHS

3. Kineska kopija (malo su losiji od verzije 2, kako on kaze, to konkurencija kopija originale) = 25DHS

4. "Ovi su kabeli najgori ali rade" = 15DHS

3.6 DHS je jedan dolar.

Sve to ne bi bilo smijesno da se ne radi o potpuno identicnim kabelima. NIKAKVE razlike nema. Smijem se zakleti da ih je covjek slozio na police i prodaje po razlicitoj cijeni. Pa ko se upeca...

Zato sto na podu stoji jedna velika kutija puna tih istih kabela, i nikako nisu razvrstani, nego onako kao "na kilo" kupljeni i randik iza slaze robu i stavlja onako svugdje pomalo
15.01.2014 | 15:21
Ja zaboravio kabel i kupio u Turskoj nekakav za cca. 40 kn i radi normalno.
15.01.2014 | 16:17
@drlovric: hahaha bilo bi predobro da ti ih je pokazao, ti se odlučiš za jedno od njih, pokažeš prstom a on HOP, lončiće preko njih i zum zum zim (onako ih iz-shuffle-a ko pravi muljator) i kaže: pogodi koji si pokazao i dobiješ ga besplatno. i još ti platim toliko
18.02.2014 | 21:41
Od kako sam dignuo iPhone na iOS 7 vise mi nije radio zamjenski kabel kupljen na eBayu. Onaj plosnati-rozi. Do tada bez problema.
Jucer sam isprobao preko nekoliko zamjenskih kabela, po izgledu kabela vjerojatno od tri razlicita proizvodaca, i NITI JEDAN nije punio.
Stavim original-radi bez problema.
U cemu je kvaka?
iPhone 5, iOS 7.0.4
18.02.2014 | 21:48
Jesi siguran da nije punio ili ti je samo iPhone javio da ćeš možda imati problema pa si ti pomislio da ne radi?
18.02.2014 | 23:01
Je, to je tako sa iOS 7... Ja imam dva neoriginalna kabla i odkad sam stavio sedmicu jedan uopće ne radi, a za drugi dobijem upozorenje da bi mogao ne raditi ali radi...
19.02.2014 | 09:25
Obavijest "ovaj kabel nema certifikat i mozda nece raditi..." se javlja uvijek, ali zamjenski kabel ne puni. Naime, nema "munje" kraj baterije - i ne puni. Tako je sa svim zamjenskim kabelima.
Mozda sam trebao reci da taj kabel "uhvati" svaki sedamnaesti put nakon uzastopnog ukopcaj-iskopcaj, ali nema pravila kad ce uhvatiti.
19.02.2014 | 09:45
Meni se tako ponaša "originalni" kabel (onaj kojeg sam dobio s telefonom). Oni zamjenski od 1€ rade super. Pa sad ti vidi...
19.02.2014 | 09:59
Ove zamjenske koje sam probao i nisu radili, istina da sam ih isprobao po samo dva-tri puta ustekat.
A nist... idem uzet onda još jedan takav pa se i dalje igrat. Bolje imat ikakav, za igru, nego nikakav. Tak sam bar "psihološki" sigurniji.
19.02.2014 | 10:07
Ne znam, preferiram uzet original proizvod i imati račun neko vrijeme za svaki slučaj ako treba zamijeniti ili povrat novca. Sve ostalo volim isprobati na licu mjesta i odmah reklamirati. Zato sam skeptičan prema on-line shoppingu jer još uvijek nemam povjerenja (ili možda iskustva). Rađe doplatim pa da znam da radi nego jeftinjak pa mačak u vreći
19.02.2014 | 10:27
Ja sam nekoliko puta radio reklamaciju nakon online kupovine (E-bay, PayPal) i to je svaki puta prošlo lakše i bezbolnije nego ikad ijedna kupovina u normalnoj trgovini (gdje vrlo često krenu muljanja i migoljenja - od "Žao mi je, ako niste sačuvali originalnu blister ambalažu, ne možemo vam pomoći", preko "Piše vam na računu da je rok za reklamacije 7 dana" pa do "Žao nam je, mi smo samo trgovac, javite se u ovlašteni servis").
Kad se radi o tako jeftinoj stvari kao što je kabel (bio sam jednom kupio micro USB kabel na roli s automatskim namatanjem, 2 kom - jedan je radio, a drugi nije) čak ni ne traže da im šalješ natrag. JEdnostavno im snimiš video kako uštekavaš kabel i on ne radi. I šalju drugi. Ako ne šalju, digneš dispute na E-bayu i onda vrate novac bez daljnjih pitanja.
19.02.2014 | 12:25
Smayoo je tu u pravu. Daleko je klasicna kupovina u Hrvata (a o zemljama okruzenja da ne govorimo), od uzitka online kupovine.

Uglavnom je 30 dana money back guarantee, no questions asked. Racun imas na emailu jer je digitalni. Ako ne pase, vrati i dobijes svoj novac.

Moja su iskustva super pozitivna. Par stotina transakcija i nikada aproblema, osim sa jednom posiljkom iz Kine kada su ispali bas cigani, ali to je prica za sebe
19.02.2014 | 13:48
smayoo kaže:
Meni se tako ponaša "originalni" kabel (onaj kojeg sam dobio s telefonom). Oni zamjenski od 1€ rade super. Pa sad ti vidi...

A daj, kad te kabel zajebava, hajde prosim te, uzmi taj jedan jeftinjak kojim si zadovoljan, i taj originalni, pa ih prereži kod konektora, čisto da vidimo ima li razlike :O
Baš me zanima...
19.02.2014 | 14:43
Nemam ih baš viška da si zdrave kabele režem. Ali razlika je i izvana očita.

Imam 1 originalni bijeli kabel sa silikonskim plaštem (mekanim, bolje gibljivim). Taj zajebava. Ne baš od prvog dana, ali recimo da je prva tri mjeseca radio OK.

Imam jedan zamjenski jeftilen bijeli (zapravo više tamnosivi), kupljen odmah kad i telefon. Razlika je očita jer materijal plašta nije isti. Originalni ima mekani silikonski plašt, a zamjenski ima klasični polukruti PVC plašt. Koštao je $2 preko E-baya, u listopadu 2012. Radi bez greške.

Imam dva zamjenska jeftilen crna, kupljena nedavno, skupa s dockom. Dock je govance, počeo je jedan zajebavati nakon 2 mjeseca, ali da se jednostavno popraviti. Međutim, kabel je isto tako (barem za sad) dobar. S tim što je totalno žilav i uopće se ne da formirati. Ali radi. I koštao je $2-3, tako nešto.

Govorim o lightning kabelima, za iP5.

Što se presjeka tiče, nisam shvatio što te zanima vidjeti u presjeku? Količinu bakra? Ili...?

EDIT:
Za "originalni" sam zaboravio napomenuti da je silikonski plašt požutio mjestimično.
19.02.2014 | 18:42
Evo slika mog originalnog kabela:

USB_Kabel-97e4da2acd394c2a40f47e99750245c0.jpg

Postao sam je u ovoj temi prije godinu i pol:
www.jabucnjak.hr/forum/iphone/98358-usb-...blema.html?view=flat

Tako, ako želiš vidjeti presjek originalnog kabela, ne trebaš ga presjeći, samo ga nastavi koristiti. Kad tad će ti sam pokazati presjek.

Btw, ovo mu se nije dogodilo nikakvim vanjskim djelovanjem.
19.02.2014 | 19:17
Imam osjećaj kako nije samo pin to pin kabel, već ima elektroniku u sebi i tu je valjda problem.
19.02.2014 | 19:50
Ima neku elektroniku, ali neko skroz bezvezno govance (R-C član, tako nešto), tek toliko da za*ebavaju.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 9 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?