iPhone i naši operateri
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone i naši operateri

25.08.2013 | 09:39
Društvo, nakon višegodišnjeg druženja sa iPhone 3G, koji mi je i sada trenutno jedini mobitel koji koristim, došlo je vrijeme za novi. Nažalost, pogledom u cijene, ostao sam šokiran koliko naši operateri iPhone drže visoko na ljestvici. I to SVE generacije !!
Da, prezadovoljan sam sa iP 3G, ali evo usporedbe radi;
Tarifa Plan za obitelj XL ;
iPhone 5 =3.298,00
HTC One =3.198,00
iPhone 4S =2.990,00 (! 1 1 1 1)
iPhone 4 (PAZI OVO !!!) =1.198,00
SG S4 je isto bezobrazno skup (oko 3.500,00 kn)
Naravno, da nisam uzeo niti jednoga od tih. Uzeo sam HUAWEI ASCEND P6 koji je u trenutku narudžbe koštao 948,00 kn!!!

Poanta ovoga posta je pokazati da iPhone PREEEEDUGO drži cijenu. A nisu naši operateri glupi. Drži cijenu jer je popularan, i jer ima onih koji hoće iPhone po svaku cijenu, pa makar i iPhone 4, kojemu je release date June,24 2010. (! ! ! ! !)

Eto, nažalost, zbog precjenjenosti (čitaj; Jednostavno nemam toliko novaca), prelazim na android.

Mac-ovi sa OS X su po kvaliteti izrade opravdano na višem nivou cijena u odnosu na konkurenciju i moj sljedeći komp jednog dana će zasigurno opet biti Mac, ali eto - Smatram da iPhone to danas ne zaslužuje!
25.08.2013 | 11:35
Sreca pa imamo mogucnost izbora I uredjaja i operatera...

Ja samo kupujem SIM free uredjaje, jer putujem puno i cesto, ali isto tako smatram da su cijene koje operateri drze nenormalne i brutalno bezobrazne.
25.08.2013 | 11:51
drlovric kaže:
Sreca pa imamo mogucnost izbora I uredjaja i operatera...

Ja samo kupujem SIM free uredjaje, jer putujem puno i cesto, ali isto tako smatram da su cijene koje operateri drze nenormalne i brutalno bezobrazne.

...I ne samo operateri.
Kako objašnjavaš da je isti taj iPhone 4, 8GB na Njuškalu = 2.400,00 kn ??

Pazite, model star točno 3 f*ck*n' godine (!)

To je valjda naš hrvatski mentalitet...
25.08.2013 | 12:41
Ja bi rado kupio Aston Martin-a, ali nemam novaca. Em tarife spuštaju, em im je roaming skresan, em smo drek tržište, pa negdje moraju klepiti. Inaće, telefon uopće nije skup u odnosu što nudi. Imaš Samsung mini ili ako nekako (kupili sinu), uz produljenje pretplate košta 8kn, ali taj nije fensi-šmensi.
25.08.2013 | 12:49
Slazem se da su za nase prilike iPhone-i preskupi, ali mozda to ima veze sa time da iPhone 3G, koji se je prestao proizvoditi 2010 god. jos uvijek u upotrebi
25.08.2013 | 13:06
Da, točno.

Zato ja ovaj puta neću "fensi šmensi" (niti iPhone, niti Samsung), nego idem na Huawei.

U svim recenzijama hvale kvalitetu izrade, a za ono što je meni potreban - dovoljno je brz.
Garancija je 2 godine, novi je model, pa se može još neko vrijeme očekivati update...

Vidjeti ćemo. Izvjestiti ću vas koliko sam (ne)zadovoljan uređajem kad stigne.

@zabac
Nije poanta kakav tko ima standard i mogućnosti. Poanta je da li nešto vrijedi toliko.

PS
iPhone 3G je još u upotrebi zato jer se nije imalo novca za drugi (nažalost)
25.08.2013 | 15:37
Da....

puno je toga na vagi. Moje osobno razmisljanje. Kada je izasao prvi iPhone nabavio sam ga iz USA (tada je to bilo moguce) i platio cca 1800Kn, na to sam naravno morao dodati pretplatu u HR (prepaid, svejedno) i veselje je bilo potpunije kada se cifra uzme u obzir. U medjuvremenu sam "polovio" da je dobar mobitel oduvijek drzao cijenu, i a iPhone mi je tocno tu gdje je bila svaka Nokia ili Samsung dok se nije pojavio (govorim u kombinaciji sa pretplatom). Operateri su (kod nas) digli iPhonima zadnje generacije cijenu za cca 600Kn i samim time poskupili za istu cifru i stare modele, to je ciganjenje sa nj strane ali na meni je dali cu prihvatiti pravila igre ili ne.

Rezime, dobar telefon je oduvijek imao cijenu i iPhone tu nije iznimka, zasto bi i bio kada je najtrazeniji mobitel. Na meni je da se odlucim dali cu si ga priustiti ili ne. Moj je odgovor ove godine opet bio da (imao sam zadnje dvije 3Gs), a razlog za to je sto su mi mjesecna tarifa i cijena uredjaja jos uvijek manje nego nego ikada do sada i to mi je opravdalo ulaganje. Naravno da.... sam mobitel, po cijeni po kojoj se prodaje zasebno, nebih uzeo ni u ludilu. No to je vec sasvim druga prica.

Nisi si mogao priustiti zadnji model iPhonea pa si uzeo stvar prikladnu mogucnostima. Ja te kompromise radim na nekim drugim stvarima, iz istih razloga kao i ti; bilo da mi je cijena previsoka, ili cinjenica da cijena ne opravdava ulozeno. Svaka cast na odluci da prijedjes na drugu platformu, ja bih radije ostao na starom mobitelu i IOS-u na koji sam se kroz ovih zadnjih 5god naviknuo.

Pozdrav, r
  • Sank
  • Moderator
  • 221
25.08.2013 | 15:38
iPhone u sprezi sa Mac računalima i svojim servisima iTunes i iCloud pruža svojim korisnicima daleko više nego bilo koja druga kombinacija uređaja i platformi. Onaj tko sve te mogućnosti ne kroisti normalno da mu je preskup i da se lako može odlučiti na promjenu platforme. Čemu plaćati toliko novaca za nešto što se ne koristi, a postoji toliko drugih puno jeftinijih uređaja čije osnovne funkcije zadovoljavaju korisnika?

Ja vjerujem da koristim 99% svih mogućnosti koje pruža Apple i prelazak na bilo što drugo bio bi kao prelazak sa konja na magarca. Čak i stari iPhone 3G još uvijek služi kao svirač muzike sa internet radija

Dakle, meni definitivno iPhone vrijedi svojih para i onaj fensi-šmensi dio me ne zanima koliko ono što mi pruža iOS i MAC OS X platforma.
25.08.2013 | 15:49
@sank
Dobrim dijelom se slazem sa tobom osim ovoga da je prelazak na bilo sta drugo kao sa konja na magarca.Po hiljaditi put prvo da kazem da sam veliki fan apple i da dobrim dijelom od toga i zivim,ali moram reci da je android daleko od onoga sto je bio sa gingerbird,ICS.Na zalost moram reci da je u ovom trenutku iOS "dosadan" i da Android uopste ne kaska za iOS ni po cemu.Naravno govorim o aparatima koji se relano mogu porediti sa iPhone 4,4s i 5.Imaju brzinu,stabilnost,flexibilnost i neke stvari koje su uobicajene u mobilnoj industriji a apple to skrto brani.U ovom trenutku imam iPhone 4s i Galaxy s3 sa JB mogu reci da ga s3 cjepa u svemu osim zavrsne obrade(kvalitet kucista) naravno ovdje postoji i opcija velicine nekom oddgovara veci ekran a nekom ne.
25.08.2013 | 15:52
Ne znam, meni se to čini kao loša odluka.

Kako jedan HUAWEI ASCEND P6 (što je to uopće?!) može biti i na koji način usporediv s iPhoneom i cijelim dobro uigranim Appleovim eko-sustavom? Pa ako to nije vrijedno razlike od tih par sto kuna, onda ne znam...

Isto tako mislim da je loša odluka kupovati bilo kakav novi smartphone dva tjedna prije objave novog jeftinog iPhonea 5C i jačeg iPhonea 5S.

No, ako si ti zadovoljan, sve pet!
25.08.2013 | 16:02
nevidljiva ruka... cijene su tu gdje su se ponuda i potraznja srele, pogotovo na trzistu polovnih uredjaja. nemas se tu na sta ljutiti.
nedavno sam kupio polovni ip4 16 gb za 1400kn (super stanje). to sto ljudi traze po oglasima ne znaci da se po toliko ti telefoni prodaju.

u svakom slucaju, neka te novi telefon dobro sluzi.
25.08.2013 | 16:41
U večini stvari se u potpunosti slažem sa svima vama. Ali mislim da je saint ovdje najbolje objasnio razloge zašto sam se odlučio za android, a i radar (kompromis)
Ja, za razliku od Sanka, ne koristim mogučnosti Appleovih platformi kako si je Apple zamislio, i stoga mi ne znači sinhronizacija baš puno. Evo, npr. Imam Mac i iPhone, ali svejedno su mi svi kontakti sync preko Google Contacts, a ne iCloud-a.

@dpasaric
mislim da su to ipak predrasude, no - vidjeti ćemo za cca mjesec dana
S obzirom da sam i općenito iskren, biti ću objektivan...
A što misliš, koliko će koštati "jeftiniji" iPhone 5C kod naših operatera?

EDIT;
Zaboravih reći da je, s obzirom da je android prilično otvorena platforma, podrška od strane xda-developers za android je ogromna.

@kinsif
I tvoj izbor je u redu. Definitivno će biti zanimljivo vidjeti za godinu i pol dana tko će bolje proći. Iskreno se nadam da će obadvije platforme puhati jedna drugoj za vrat, i da ćemo obadvojica od toga profitirati
25.08.2013 | 17:12
Koštati će koliko košta. Sad ga možeš legalno donjeti u RH bez da te carina pita.
Novi telefon bude valjda 679€, a onaj jeftiniji 479€. Zavučeš ruku u džep i nema onda kakko su operateri lopovi (pa čak i možeš bez pretplate proći).
E da, kako su cijene pale, možeš ići van i kupiti telefon s pretplatom (nadan se da se sad i to može).
25.08.2013 | 18:23
Zdravac kaže:
@kinsif
I tvoj izbor je u redu. Definitivno će biti zanimljivo vidjeti za godinu i pol dana tko će bolje proći. Iskreno se nadam da će obadvije platforme puhati jedna drugoj za vrat, i da ćemo obadvojica od toga profitirati

ne znam, pitat cu moju mamu jer sam ga njoj kupio!
ne mogu se vezati za nekog operatera na dvije godine samo da bi kupio nesto za sto nemam nikakvih povratnih informacija. kada stavis na papir limit od nekih 200€ i uvijete da je telefon otkljucan na sve mreze, da nema ugovora, da ima zadovoljavajucu prednju kameru za video pozive, bateriju koja izgura dan ako ne i dva, i da imas neka povratna iskustva koja govore u prilog rom uredjaju (koristio ga 2 godine, stari ga ima vec 3), onda je izbor prilicno uzak.

facetime (koji radi bolje od skypa), imess, i find my friends su mi onda na sve to samo plusevi.
25.08.2013 | 18:41
Davore, ti, kao i obično, živiš u nekoj nepoznatoj dimenziji.
Lijepo je čovjek napisao. Razlika nije par sto kuna, nego 2350 kn.
A Huawei je firma br. 1 na svijetu za mrežne switcheve, routere itd. za profesionalnu heavy duty primjenu. Naravno da to ne znači da su im i mobiteli jednako dobri, ali baš da možeš tako mrtav hladan napisati "Što je to uopće?" - to je samo tebi svojstveno...
25.08.2013 | 19:02
Pozdrav,

Ja sa se sa iPhone 3gs družio pune 4 godine, i ove godine sam odlučio kupiti novi iPhone. Gledajući cijene to mi nije bilo smisleno jer su bili preskupi. Iste cijene koje ste naveli.
Istraživao sam i kombinirao tarife i opcije i našao si idealnu opciju. iPhone 5 16GB za 199 kn i mjesečno 250 kn. To mi je bilo prihvatljivo. Naravno mjesečno je 450 kn ali sam prebacio broj u Vip i dobio 200 kn popusta kroz 24 mjeseca. I podnio sam zahtjev za prebacivanje broja u petak, u srijedu kada su mi prebacili broj cijena je iPhone-a skočila na 799 kn, ali ljubazna gospođa mi je odobrila cijenu koju smo dogovorili pri potpisivanju zahtjeva za zasnivanje novoga ugovora.
Uglavnom kupnja i iPhone sve je prošlo u redu. I prije 2 tjedna gledam opet isto tarifu u Vipu i vidim da iphone košta 1199 kn. Dok sam to govorio ljudima nisu mi vjerovali da za tjedan dva skoči cijena za čak 1000kn. Ja sam izgleda bio sretnik i uspio ugrabiti ga po toliko povoljnoj cijeni.
U prilogu ću vam dati i dokaze toga.
iPhone_11.png
25.08.2013 | 19:03
Evo i slika od nove cijene
iPhone.png

I na ovome linku možete pogledati za prijenos broja da je mjesečna naknada manja za 50% kroz 24 mjeseca :
www.vipnet.hr/prijedite-u-vip
25.08.2013 | 19:31
@smayoo - Ma daj, kakvo to debilno ime imaju?

Ono znam za CISCO, ZyXel, Netgear, Asus, Siemens...

Dobro, dobro, priznajem da je razlika u novcu velika, ja bih u toj situaciju kupio polovnu četvorku. Na tako nešto ciljam sada kada izađe 5C i 5S, pa će valjda pasti cijena još malo.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
25.08.2013 | 20:30
saint kaže:
@sank
Dobrim dijelom se slazem sa tobom osim ovoga da je prelazak na bilo sta drugo kao sa konja na magarca.Po hiljaditi put prvo da kazem da sam veliki fan apple i da dobrim dijelom od toga i zivim,ali moram reci da je android daleko od onoga sto je bio sa gingerbird,ICS.Na zalost moram reci da je u ovom trenutku iOS "dosadan" i da Android uopste ne kaska za iOS ni po cemu.Naravno govorim o aparatima koji se relano mogu porediti sa iPhone 4,4s i 5.Imaju brzinu,stabilnost,flexibilnost i neke stvari koje su uobicajene u mobilnoj industriji a apple to skrto brani.U ovom trenutku imam iPhone 4s i Galaxy s3 sa JB mogu reci da ga s3 cjepa u svemu osim zavrsne obrade(kvalitet kucista) naravno ovdje postoji i opcija velicine nekom oddgovara veci ekran a nekom ne.

Ne kužim kako ti neki OS može dosaditi? Sve dok vrši svoju funkciju kako treba meni je ok, a u svakom slučaju ne očekujem da me zabavlja. Možda ti je dosadan baš zato jer sve što treba funkcionira kako treba pa nemaš problema koji bi te malo zabavili i oduzeli ti vremena? Pored toga, čemu mijenjati nešto drastično u iOS ako već sada odlično radi i služi svojoj svrsi? Pa nije valjda da obožavaš takve promjene kod kojih se opet ispočetka moraš navikavati?!?!

Android je u svakom slučaju zabavniji od iOS jer pored svih ostalih pretrpanih opcija i neopcija, sve je veća mogućnost da se zabaviš kakvim instaliranim malwareom. Čak i nadogradnja androida ako ju uopće dočekaš za svoj uređaj može krenuti stramputicom i eto ti zabave

Kada Android bude imao iCloud i također bude postojala desktop verzija (nešto kao Deskdroid ) onda možemo nastaviti diskutirati, a do tada ostaje samo uspoređivanje samih uređaja, koji je jači, koji bolje slike radi i koji ima više CPU snage. No, mislim da smo takve diskusije odavno prerasli.

No, bitno je da me Zdravac razumio što sam htio naglasiti. Njemu, koji ne koristi ni 10% mogućnosti koje pruža kombinacija iOS/Mac OS X platformi prelazak sa iOS na Android svakako nije prelazak s konja na magarca, ali zato svima onima koji su debelo zagrizli u te mogućnosti to svakako jest.
25.08.2013 | 20:54
dpasaric kaže:
@smayoo - Ma daj, kakvo to debilno ime imaju?

Kakvo debilno ime? O, brate... Evo ti, s Wikipedie:

Huawei Technologies Co. Ltd. (Chinese: 华为 (Huáwéi); English pronunciation: "WAH-way")[3] is a Chinese multinational networking and telecommunications equipment and services company headquartered in Shenzhen, Guangdong.[4] It is the largest telecommunications equipment maker in the world, having overtaken Ericsson in 2012.[5]

Huawei was founded in 1987 by ex-military officer Ren Zhengfei and formed as a private company owned by its employees. Its core missions are building telecommunications networks; providing operational and consulting services and equipment to enterprises inside and outside of China; and manufacturing communications devices for the consumer market.[6] Huawei has over 140,000 employees, around 46% of whom are engaged in research and development (R&D).[7][8] It has 20 R&D institutes in countries including China, the United States,[9] Germany, Sweden, Ireland, India, Russia, and Turkey,[10][11] and in 2011 invested around US$3.74 billion in R&D.[12][13]

Ono znam za CISCO, ZyXel, Netgear, Asus, Siemens...

Ti fakat živiš u drugom svemiru... Wake up, hej...!

Svi ti koje si nabrojao kad ih zbrojiš skupa - nisu veliki kao Huawei.
25.08.2013 | 22:44
@mnikola
OK, ali ja za 265 kn/mjesečno imam 3 broja (Plan za obitelj u T-Comu), tako da mi ta tvoja tarifa ne odgovara. Za dodatnih 40 kn sva 3 broja imaju "neograničeno" (5000) minuta, a ta opcija se može mjesečno aktivirati/deaktivirati.

U svakom slučaju, mislim da na njuškalo (ukoliko ne budem baš zadovoljan mobitelom), mogu zamjeniti za iP 4

Što se tiče kojekakvih virusa, ja sam mišljenja da to pokupe oni koji skidaju "krekirane" aplikacije, surfaju po sranjima, itd.
Normalnom upotrebom mobitela mislim da je skoro pa nemoguće pokupiti virus.
Isto vrijedi i za usporavanje i štekanje mobitela...

Neznam, ne branim čvrsto svoju odluku, ali definitivno jeeedva čekam "novi izazov"
25.08.2013 | 22:56
Mislim da na Androidu ne mora biti riječ o krekiranim aplikacijama da bi bio virus.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
25.08.2013 | 23:19
smayoo kaže:
Mislim da na Androidu ne mora biti riječ o krekiranim aplikacijama da bi bio virus.

www.theinquirer.net/inquirer/news/228725...ss-warns-trend-micro
25.08.2013 | 23:48
Imaš prilično veliku tarifu u T-comu... moj savjet, odi u T-centar i traži trajno isključenje. Dat će ti PIN koji moraš reći teleoperateru kad te nazove i dat će ti iPhone 4S za 8kn u svrhu zadržavanja korisnika
26.08.2013 | 00:09
Sank kaže:
smayoo kaže:

www.theinquirer.net/inquirer/news/228725...ss-warns-trend-micro

Ovaj članak tvrdi da postoji 718.000 malware aplikacija za Android. Od ukupno 850.000. To mi baš ne izgleda normalno.
26.08.2013 | 00:13
Otkud znaš (ti ili itko drugi) koliko ukupno ima aplikacija za Android? Mislim - ne postoji jedan centralni repozitorij aplikacija, kao za iOS (ako zanemarimo JB aplikacije), zar ne? Kako onda možeš prebrojati koliko ukupno ima aplikacija?
26.08.2013 | 00:45
Sank kaže:
saint kaže:
@sank

Ne kužim kako ti neki OS može dosaditi? Sve dok vrši svoju funkciju kako treba meni je ok, a u svakom slučaju ne očekujem da me zabavlja. Možda ti je dosadan baš zato jer sve što treba funkcionira kako treba pa nemaš problema koji bi te malo zabavili i oduzeli ti vremena? Pored toga, čemu mijenjati nešto drastično u iOS ako već sada odlično radi i služi svojoj svrsi? Pa nije valjda da obožavaš takve promjene kod kojih se opet ispočetka moraš navikavati?!?!

Android je u svakom slučaju zabavniji od iOS jer pored svih ostalih pretrpanih opcija i neopcija, sve je veća mogućnost da se zabaviš kakvim instaliranim malwareom. Čak i nadogradnja androida ako ju uopće dočekaš za svoj uređaj može krenuti stramputicom i eto ti zabave

Kada Android bude imao iCloud i također bude postojala desktop verzija (nešto kao Deskdroid ) onda možemo nastaviti diskutirati, a do tada ostaje samo uspoređivanje samih uređaja, koji je jači, koji bolje slike radi i koji ima više CPU snage. No, mislim da smo takve diskusije odavno prerasli.

No, bitno je da me Zdravac razumio što sam htio naglasiti. Njemu, koji ne koristi ni 10% mogućnosti koje pruža kombinacija iOS/Mac OS X platformi prelazak sa iOS na Android svakako nije prelazak s konja na magarca, ali zato svima onima koji su debelo zagrizli u te mogućnosti to svakako jest.

Opet ponavljam ljubitelj sam iOS-a ali nisam funboy vec se trudim gledati realno na neke stvari.Kada si i koliko si koristio neki telefon na Android platformi(pod ovim mislim na telefone u cjenovnom rangu nekog iPhone-a i sa posljednjim OS-om).iOS je stabilan,fluidan i bez "malware" to niko nije rekao ali sa druge strane evo vec 3 mjeseca vadim dusu S3 i ni jednom malware nisam pokupio,cudno zar ne.Onda mi se opet desila glupost mozes li vjerovati nije ni jednom zablokirao da sam morao raditi reset ili vaditi bateriju.Toliko je komplikovan da mi je trebalo 15 minuta da skontam gdje se sta nalazi,a kada sam ga prvi put spojio sa MM sve mi je kontakte i mail adrese sinhronizovao.Sto se tice upgrade tu se skoro potpuno slazem,na zalost za sve aparate osim NEXUS serije se mora cekati upgrade ali nekih problema u samom update nisam vidio.Da dosadan mi je iOS jer ga ne mogu prilagoditi kako ja zelim ako nemam JB a nemam jer je zatvoren iOS kao balkon.A sam design je vec godinama isti dok je iOS 7 kao da ga je neko na LSD-u pravio,glava me zaboli kada vidim ono sarenilo.Jbg takav sam Da i koristim JB na iPhone ali ne za pirate vec za terminal,tweak-ove koji mi olaksavaju rad na telefonu ili iPad-u,za deliveri report jer mi je vazan,za call id fix jer u vecini slucajeva nece radit,za materijal koji na zalost ne mogu da posaljem preko neta vec moram preko BT.....Sa druge strane mislim da covjek ne treba da bude ogranicen i da treba da proba i druge stvari.Da moram da biram izmedju iPhone ili nekog android telefon uvijek bih izabrao iPhone ali samo govorim da je cinjenicno stanje da android ne kaska vise uopste za iOS-m. Mislim da iPhone nije jedini telefon na svijetu i da se samo on treba koristiti,covjek je izabrao drugu platformu OK to je njegov izbor zasto da ne.Htio je nov telefon,jeftin i za osnovne stvari super izbor i postujem navedene razloge.
26.08.2013 | 05:00
Molim da se ne dira u njegovu svetost iPhone. Hvala
26.08.2013 | 10:22
Problem Androida su aparati, a ne on sam. Ima ih od vrhunskih do govno jedno. Ako se koristi top model, tada se ni ne ocekuju problemi. Uzmite neki jeftini.
Kod iPhone-a nema jeftino. Najjeftiniji je ujedno i top model (samo je pitanje memorije).
S druge strane, greske Android telefona kompenziraju se manjo cijenom i to je opravda je, a od iPhone-a se ocekuje perfekcija. iPhone i nije najskuplji na trzistu (mozda samo kod nas).
26.08.2013 | 11:22
Ja sam u proslom postu(da ne citiram sam sebe) naveo kombinaciju poredjenja iPhone-a i nekog Androida u tom cjenovnom rangu a ne sa nekm jeftinim.Opcija jeftino i najjeftiniji model vise ne pije vode jer izlazi plastikaner.Ocito da i apple hoce taj dio kolaca
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?