26.08.2013 | 16:34
iAnte kaže:
U pravu si. Članak je star. I što to mijenja? Ništa. Apple je u međuvremenu poduzeo mjere? I kako to pomaže meni ili nama koji koristimo iPhone već godinama? Pa nikako. Pomaže ljudima koji tek sad kupuju svoj prvi iPhone. Aplikacija koja mi je već ukrala podatke mi ih ne može sad ponovno ukrasti. Ma super. Hvala Apple.
Btw poanta mog komentara je bila da android pita dopuštenja za sve i svašta. Ne samo za pristup kontaktima. I mislim da je to OK. Ako je u pitanju browser, treba mu pristup internetu, ali ne i pristup nekim drugim stvarima. iOS ne pita baš puno toga. Lokacijske usluge i obavijesti.
Nemam se namjeru s tobom prepucavati oko sigurnosti iOSa kao ni Androida. Ni jedan ni drugi nisu bezgrješni, no tvrditi da je Googleov Android sigurniji jer eto pita sve i svašta u najmanju ruku je smiješno. Imaš krivo i po pitanju lokacijskih usluga i obavijesti u iOS jer i te kako pita i daje mogućnost isključivanja svega i svačega. Kad se već vraćaš u prošlost za iOS, a sjećaš li se Androidove prošlosti?! A što je s windowsima kad smo već povukli pitanje ŠTO JE BILO???
Činjenica jest da Apple barem izdaje nadogradnje i one se bez problema instaliraju na iUređaje, a što je sa svom tom silom Android uređaja, gdje je nadogradnja prepuštena odluci proizvođaču uređaja i koji koliko znam uglavnom odluče da ne izdaju sigurnosne nadogradnje jer eto izdali su novi uređaj s najnovijom inačicom Androida
Bljah, iskreno sere mi se više od dvosturkih mjerila i papagajskih citiranja svakojakih natpisa objavljenih na internetu. Najbolji mi je onaj zadnji biser koji tvrdi da iPhone troši godišnje više energije nego moj hladnjak... Zar Samsung Galaxy S4 radi na zrak?!?!
Iskreno, boli me ona stvar što se itkome od vas sviđa ili ne sviđa kod ovog ili onog uređaja pa tako i iPhonea. Sve dok se meni kontakti, kalendari, bilješke, podsjetnici, Safari oznake, reading liste i otvorene stranice i dokumenti uredno sinkroniziraju na sve Apple uređaje i to bez da ja moram išta dodatno raditi, i dok mogu dijeliti muziku i slati ju s iPhoena, Maca ili iPada na moj glazbeni sustav i TV, dok me podsjeća kome je uskoro rođendan ili godišnjica i dok mi je jednostavno prebacivati mutimediju na iUređaje i nazad te još pregršt drugih mogućnosti kao što je jednostavna kupovina i instalacija aplikacija, programa pa i samih OSa i da dalje ne nabrajam meni je to dovoljno da niti više pomislim pogledati u tuđe dvorište gdje je tobože trava zelenija... i točka!
I da, od kad sam na Macovima i iUređajima nemam više doticaja ni s virusima ni s antivirusima, a još ono malo spama što dobijam ostatak je još iz vremena Windowsa. Jako se smanjilo u ove zadnje tri godine, a meni je to dovoljan dokaz da se moji povjerljivi podaci baš i ne dijele šakom i kapom nakon što su mi kao ukradeni
To je još jedan razlog zbog čega za sada definitivno ne bih mjenjao iOS i Mac OS X za tamo nekakav Android ili Windowse za koje svi stručnjaci preporučaju da se obavezno koristi neki od sigurnosnih i antivirusnih programa...
I zato samo vi i dalje seruckajte kako je iPhone i Mac preskup za ono što daje i veselite se svojim Androidima, Linuksima, Windowsima i koječemu i neka vam je sa srećom sa tom otvorenom platformom na kojoj si možete kako god hoćete mijenjati izglede ikonica, pozadina i instaliravati kojekakve widgete i tweakove upitne kvalitete, zaboravljajući da što je sistem otvoreniji vašim egzibicijama da je time otvoren i tuđim...
A ja se sad idem zabaviti traženjem aplikacije za uređenje okućnice, vidio sam nešto jako dobro na Mac App Storeu i to po povoljnoj cijeni i samo jedan klik i evo je instalirane i na iMacu i na MacBooku pa mogu odmah početi planirati izgled naše buduće okućnice i što je još ljepše, moja će supruga moći odmah vidjeti na svom iPadu ili iPhoneu što sam isplanirao i malo doraditi čak i kad budem to radio na MacBooku na brodu, a ona bude sjedila sa svojom prijateljicom na kafici dok čeka da djeca izađu iz škole. Možete li vi to sa svojim Androidima i Windows računalima?