Što bi uzeli?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Što bi uzeli?

11.09.2013 | 21:02
Pitanje je jednostavno, da nemate niti jedan uređaj, koji bi sada nakon što su izašli 5C i 5S uzeli? Da li bi to bio 4S, 5, 5C ili 5S? I zašto? Mislim da možemo malo o tome raspraviti.
11.09.2013 | 21:11
Kako mi sad već i treba novi uređaj jer mi na HTC-u prasnul ekran i neupotrebljiv je, aktivno razmišljam o novom uređaju. Vrlo rado bi uzel 5c i 4S. 5S ne bi uzimal ponajviše radi cijene koja bude sigurno kod nas paprena. A iskreno i za 5C me to također plaši. Kako mu je cijena 550$ kod nas bi to bilo 550*10 = 5500kn što iz principa nedam za mobitel.
11.09.2013 | 21:36
Što se mene osobno tiče izbacio bih odmah 5C iz opcije kupnje, a oko ova 3 bi mi bilo jako jako teško izabrati.
11.09.2013 | 21:45
Promjenio brand do izlaska iPhone 6 (sto sam uradio) mada imam jos iP4
11.09.2013 | 22:06
Ja sam 100% siguran da nam iPhone 6 donosi novu dijagonalu ekrana ili 4,3" ili 4,5". Ali držati ću se ove teme što sam otvorio i neću govoriti o iPhoneu 6, već o sadašnjim modelima.
11.09.2013 | 22:14
Ako bi kupovao novi tad bi svakako izabrao 5S jer i nije puno skuplji od 5C, a ipak daje i ima vise.
11.09.2013 | 22:25
mojoj curi treba novi mobitel, a kako ona zna da uvijek bi htio nes novo odlucila se kupit moj 4s da ja mogu kupit jednu od 5ica, posto sam jos vezan ugovorom morat cu otkljucanu verziju kupit, trenutno cekam jednog frenda da mi izrecitira cijenu svoje 5ice, ali naiskrenije zelim 5c, i to plavu ili zelenu, jer mi nudi isto ali i malo bolje od 5 ice sa super dizajnom, mene je dopao dizajn i svida mi se jer je (unibodyast) , slican 3g/s-u a taj dizajn mi se jako svidao, a sada je jos tanji znaci da jos bolej lezi u ruci, ali eto problem je cijena. cemo vidit!
11.09.2013 | 22:26
Sve ovisi o cijeni starijih modela. Pošto kod nas cijene starih modela ne padaju kao drugdje, po meni je najbolje uzimati top model. na nekoj srednjoj pretplati 5S će biti cca 2000 kn, dok 4S ne vjerujem da će pasti ispod 1000kn. Za 1000 kn razlike nema smisla uzimati mob star preko 2 godine. E sad da on košta ko u USA 0kn, to bi bila druga priča.
Znači 5S, naravno zlatni
11.09.2013 | 22:27
koristim 3GS 32GB VEĆ 3 tri i pol godine i dobro me služi.
Međutim danas sam imao priliku kratko gledati na iPhone 4 i ekran je kontrastniji tako da je pravi gušt gledat
Ja bi uzeo 4S bez razmišljanja, sve preko je overkill
11.09.2013 | 23:00
Samo da se nadovežem na tebe, iPhone 4S je i dalje jako dobar uređaj iako je malo stariji.
11.09.2013 | 23:02
S obzirom da 5C nemaju u ciklam boji, bio bi prisiljen svičati na Lumiu.
11.09.2013 | 23:10
Kaj je to Lumia? Nekaj za jesti? hihihi
12.09.2013 | 05:27
Pa 5S naravno, sta drugo?

Hvala na pitanju, ali nije mi overkill

Mada ozbiljno razmisljam i o alternativnim brendovima. Kada sam vidio ekran na Experia Z, odusevio sam se kvalitetom. S4 ima fenomenalan ekran takodjer.

Meni osobno prevelik i previse fancy za war zone... Unistio bi ja to jako brzo :/
12.09.2013 | 08:54
Ako ce se 4s normalno pogonit s IOS7 tj. jednako kao na IOS6 ili bolje, onda definitivno bi trebalo uzimat iphone 4S 32 ili 64Gb. Vjerojatno ce im i cijena pasti po izlasku ova dva nova modela, bar u oglasima. 5, 5C i 5S nisu ništa revolucionarno donjeli. Ja i dalje vidim nedostatak u bateriji, da apsolutno nema bitnog pomaka po tom pitanju. Neznatno veci ekran, neznatno bolji procesor definitivno ne opravdavaju kupovinu novijih modela koji su znatno skuplji od 4S.
12.09.2013 | 09:02
JOHN:

Tebi je CPU u 4S i ovo cudo u 5S neznatno poboljsanje procesorske snage?

Ja bi radije uzeo novu generaciju sa 16GB nego neku staru sa 128GB (kad bi to postojalo). Treba ti brz i fluidan aparat, a ne prijenosni hard drive

iPad imam veceg kapaciteta i to mi je opravdano jer drzim knjige, casopise, filmove, serije, dokumentarce i sl.
12.09.2013 | 09:42
5S Crni (sivi) 64 GB...ako bi uzeo, ali nisam siguran da hocu.
12.09.2013 | 10:09
Taman mi istekao ugovor ali poznajući naše operatere, mislim da će iPhone 5C i iPhone 5S imat paprenu cijenu. Još mi iPhone 4 radi ko urica, u potpunosti zadovoljava moje potrebe. Eventualno ako naši operateri uvedu neke akcije za nove iPhone po povoljnijim cijenama, tada postoji mogućnost da uzmem iPhone 5S ("zlatni" 32GB).
12.09.2013 | 10:44
drlovric kaže:
JOHN:

Tebi je CPU u 4S i ovo cudo u 5S neznatno poboljsanje procesorske snage?

Možda sam se nespretno izrazio, ali možeš imat auto od 1000KS al šta ti vrijedi kad ga smiješ ganjat maks. 130km/h. Shodno tome možeš imat auto od 100KS i peglaš ga također 130km/h.

E sad, dali će se nešto pokrenut za o.3 sec ili 0.6 sec je relativna stvar, ali je bitna dali u startu plačaš recimo 300 eura ili 600 eura, a jedno i drugo voze aplikaciju koja je programirana za neki optimalni hardver koji posjeduje recimo 4s, 5c i 5s.

Kad bi se promijenilo ograničenje brzine sa 130 na 200km/h tek onda možemo podvući novu crtu, a do tada mislim da trebamo biti objektivni.
12.09.2013 | 12:23
Ja razmišljam o 5S space grey 16 ili 32 GB, ali boja od petice black and slate bi mi bila prvi izbor kada bi ta opcija bila u ponudi...
Već imam 4S bijeli, i hoću crni za promjenu, a tu mi je kombinacija od lani ljepša...
12.09.2013 | 14:06
Kloba kaže:
Ja razmišljam o 5S space grey 16 ili 32 GB, ali boja od petice black and slate bi mi bila prvi izbor kada bi ta opcija bila u ponudi...
Već imam 4S bijeli, i hoću crni za promjenu, a tu mi je kombinacija od lani ljepša...

Slazem se, i meni je crna petica najljepsa ali brzo bi promjenio misljenje kad bi se boja pocela ljustiti a to je neizbjezno nazalost. Ne znam koliko ce im svemir pomoci u tome, treba sacekati prve scratch testove. Ako se stvar ponavlja, bijeli je nazalost jedini izbor..

12.09.2013 | 15:18
Šta ti briješ? Imam iP5 već godinu dana, nemam nikakvu navlaku, nosim ga u džepu, odlažem gdje stignem, kakvo ljuštenje? Pa nije to stojadin fush prefaraban u susjedovoj garaži.
12.09.2013 | 15:41
Ja nemam, jos uvijek na 4s.. Do sad nisam vidio niti jednu crnu peticu (a vidio sam ih dosta) koji nisu imali izgrebanu antenu ipod koje se nazirao srebrni aluminij. Mozda je ljustenje krivi opis ali skidanje boje pri svakodnevnom koristenju bez zastite je pravilo..

4s imam od kad je izasao i na njemu se tesko moze primjetiti sto je sve prezivio. Petica bi vjerujem bila poprilicno nagrdjena sa svih strana..
  • Sank
  • Moderator
  • 221
12.09.2013 | 15:47
Ja sam svoju crnu peticu uokvirio i objesio na zid. Svako toliko samo obrišem prašinu s okvira...
12.09.2013 | 16:48
iPhone 4 8/16GB iz druge ruke. U mint stanju. Komada dva. Nek se nađe jedan za rezervu.
I ne bi ih dizao na IOS7.
12.09.2013 | 17:04
Borisone kaže:
I ne bi ih dizao na IOS7.

Htio ili ne htio, morat ces nekada nadograditi na iOS7. Jednostavno ce aplikacije prestati podrzavati starije sustave.

Probaj sada nesto instalirati na savrseno ispravnom 3G ili 3GS jos malo
12.09.2013 | 17:24
Pa za godinu dana ce iPhone 6 s iOS-om 7.2. Taman ce ispolirati djecije bolesti.
Nema smisla usporit savrseni iPhone 4 iOS-om 7.

Ionako koristim jedva 20% mogucnosti iPhone-a. Bitno da baterija traje i da ne cackaju previse ispod haube.
Nije se jednom desilo da malo radi malo ne radi podrska za tethering i/ili VPN kako koji iOS patch izbace.

Jedino zbog cega bi se predomislio da ipak stavim iOS7 na cetvorku je ako uspiju slozit da radi bez greske dizanje VPN konekcija kako ih aplikacije zahtjevaju. Da mi Mail moze u pozadini syncat preko VPN-a.

Edit:
A što se iPhone 5S-a tiče, ako se uzme u obzir situacija na zapadu i gdje nas tehnologija vodi, umjesto čitača otiska prsta trebali su staviti mjerač inzulina.
13.09.2013 | 10:25
One koje boli činjenica da se guli lak, ako netko želi, imam doma cijelu kozmetiku za održavanje laka auta. Isto to možemo primjenit na crni iphone ili bilo koji drugi koji se ljušti.
Znači....prvo čemo počet sa detaljnim čišćenjem glinom uz upotrebu quick detailer-a, pa čemo uzet pastu za poliranje Ultimate compound i žutu spužvu za blaže poliranje, a koristit čemo DA nastavak(ekscentrična rotacija) kako bi uklonili moguće pojave svirlova i sl. Nakon toga nanjet čemo tri sloja tvrdog voska M16 Mirror glaze. Nakon tog tretmana vaš uređaj će biti zaštićen od atmosferilija, blažeg grebanja ključem i sl. Postupak treba napraviti bar dvaput godišnje za kvalitetnu zaštitu.
13.09.2013 | 12:01
JOHN kaže:
One koje boli činjenica da se guli lak, ako netko želi, imam doma cijelu kozmetiku za održavanje laka auta. Isto to možemo primjenit na crni iphone ili bilo koji drugi koji se ljušti.
Znači....prvo čemo počet sa detaljnim čišćenjem glinom uz upotrebu quick detailer-a, pa čemo uzet pastu za poliranje Ultimate compound i žutu spužvu za blaže poliranje, a koristit čemo DA nastavak(ekscentrična rotacija) kako bi uklonili moguće pojave svirlova i sl. Nakon toga nanjet čemo tri sloja tvrdog voska M16 Mirror glaze. Nakon tog tretmana vaš uređaj će biti zaštićen od atmosferilija, blažeg grebanja ključem i sl. Postupak treba napraviti bar dvaput godišnje za kvalitetnu zaštitu.

badava si tolko tipkao, ajfon nit se ljusti, nit je lakiran,,
13.09.2013 | 12:12
Definitivno cu uzeti 5s. Zasto ne? Izlazi mi ugovor, i5 koji imam uvijek je prodajan a dosada sam uvijek na taj nacin kupovao i nikada me nije strasno puno kostalo cak je znalo i ostati od prodaje starog pa ugovor i novi. Kazem zasto ne. Brzi, bolji jaci i novi uredaj. I nova garancija.
Proveo sam 48 h intenzivnog rada sa Htc-om , model One. Telefon kao telefon je odlican, izgled, velicina ekrana, hardwer. Sve super. Brutaln stroj ali onda na red dolazi softwer.
Nakon nekoliko godina koristenja iPhone-a od modela 3g pa redom do 5-ice probao sam malo eksperimentirati ali meni osobno jednostavno Android ne sjeda i gotovo. Probao sam, trudio se ali ne i tocka. Nakon 2 dana uzeo ponovno peticu i srce mi je opet bilo na mjestu. Sto zbog navike, sto zbog kvalitete, sto zbog svega onoga sto sam se naucio kroz iOS ja nemogu prozvakati nista drugo.
Znaci 5s i iOS 7. To je to
16.09.2013 | 00:35
Malo off topica ali stalno ovo citam i ne razumijem kako se nekom privatnom korisniku moze isplatiti potpisivanje takvog ugovora kakav nude 'nasi' operateri. Racunao sam malo i kroz dvije godine placanja nepravedno visoke pretplate zapravo platim jos skuplji telefon. Trenutno bez ugovora imam pretplatu 125 kn. kada bih uzeo novi iP takva pretplata bi me uz 'obavezne opcije' kostala oko 300 kn (mozda i malo vise), a sam uredjaj oko 2.600 kn. u konacnici me telefon kosta vise nego da ga kupim otkljucanog u iStyleu.

Ovo je samo komentar na ljude koji uzimaju prikrivene nepovoljne kredite mobilnih operatera. Mislim, cak i da nemam novaca a pod cijenu zivota moram uzeti iP isplativije bi mi bilo kupit ga na kredit neke karticne kuce jer mi je i tako povoljniji.

Lp
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?