iPhone 5 trajanje baterije(Novi)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5 trajanje baterije(Novi)

15.02.2014 | 00:20
Malo mi čudni podaci za taj app.. verzija 9.3.0.326 (koliko to podverzija ima?) a onda gledajuci zadnji update je 08.10.13 ajde nije tako davno, ali version history ima samo taj update? hm. ali ajde, i'll give it a try
15.02.2014 | 20:52
Meni je baterija također jako loše. Baterija ne izdrži niti do ručka, a skinem ga s punjača u pola 8. Ne smijem niti na kavu otici bez punjača, lud sam već.
A ono što me najviše naživcira je to da se ugasi na 30% baterije, jednom se čak ugasio i 50%. I čim ga stavim puniti odma se pali i prikazuje 10% više nego što je pisalo kad se ugasio.

A sve ono što mi treba za svakodnevni rad, držim upaljeno uvijek. Glupost mi je imat takav mobitel pa moraš pola opcija držat ugašeno da bi ti baterija izdržala. I naravno, sve one kombinacije sa restore, set as new sam isprobao i ništa nije upalilo.

Ako imate kakav drugi prijedlog što bi mogao napraviti, ili možda neko drugo mjesto s kojeg da kupim bateriju, budite ljubazni pa mi preporučite.
Želio bih kupiti najkvalitetniju bateriju, pa baš iz tog razloga sam prekrižio ebay. Jesam li pogriješio?

A s obzirom da mi je garancija istekla, u ponedjeljak naručujem novu s ifixita. Nadam se da ce to riješiti problem.

Screen_Shot_2014_02_15_at_19.png
15.02.2014 | 21:26
Meni promijenili u iServiceu i sad je ok.
Isto se ponasala..ocito neki masivni problem sa baterijom u starijim peticama
15.02.2014 | 22:55
Ako se mobitel ugasi na 30 ili 50% baterije, to je neispravna baterija.
16.02.2014 | 01:30
Imaš neki prijedlog odakle naručiti novu? iFixit, ebay ili ipak odnijet u jedan od servisa.

Ono što moram napomenuti da kod baterije ne planiram štediti te sam spreman platiti koliko god da košta i naravno želim najkvalitetniju.

Jel možda netko upoznat koliko košta originalna baterija?
16.02.2014 | 02:06
Ako netko ima pouzdanu informaciju, to će biti Saint. I po pitanju cijene, i po pitanju kvalitete zamjenskih.
16.02.2014 | 11:53
Samo treba obratiti paznju da je deklarisano OEM

www.ebay.com/itm/GENUINE-OEM-ORIGINAL-14...HONE-5-/300861819568

ili

www.ifixit.com/Store/iPhone/iPhone-5-Rep...nt-Battery/IF118-001

Mada nije losa ni varijanta nekog servisa,jer onda mozes neko ganjati ko je blizu.Preko neta uvijek postoji mogucnost da nesto nije ok.
16.02.2014 | 11:59
Saint hvala na odgovorima, u ponedjeljak sam svakako u Zagrebu pa cu otici u iService, ukoliko mi mogu to zamjenit kroz 45 min (samo toliko slobodnog vremena cu imati) onda cu im i povjeriti izmjenu.

Ako ne, onda cu naruciti s jednog od ova dva linka.
16.02.2014 | 13:21
Gledajući cijene koje je @saint dao preko linkova, 240kn i nije pretjerano s radom.
25.02.2014 | 00:35
Mislim da Iphone 5 ima tu manu sa baterijom ali naravno da ju nece nikad priznati.
Evo bio sam ga napunio prije 2 sata do 100% sada je vec na 89% sa Stand By od 2:20 min i Usage od 1.20... sto je previse, jest da sam napravio jaibrake pa je i to jedan od mogucih razloga ali ionako se baterija trosi enirmno brzoj bez jailbraka prije ali nema sanse da izdrzi pola dana, izgleda da u dogledno vrijeme prodat 5_icu i uzet 5S.
25.02.2014 | 01:28
Imao sam iPhone 5 kupljen prije godinu dana, nikakvih problema s baterijom. Mikrofon interni je krepao nedavno, pa su mi dali zamjenski u garantnom roku, sad imam novi iPhone 5 kojem baterija radi jednako dobro i bolje nego starome...

Ono što me kopka, odnio sam u subotu na servis, u ponedjeljak me čekao novi - model od 64 GB... Kako toga imaju na skladištu, a kad sam kupovao novi morao sam čekati 3 mjeseca...
25.02.2014 | 07:49
Ja sam skeptican dali su to bas novi uredaji koji oni daju, meni su dali novi a isto baterija lose stoji kao i sa proslom 5/icom
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
25.02.2014 | 10:09
zamjene su uglavnom refurb uređaji u komadu najlona, ne u pakiranju..
14.04.2014 | 17:08
Preporučite mi gdje je u Zg najbolje promijeniti bateriju za iPhone5? Ako je varijanta narudžbe baterije preko interneta jeftinija, s koje stranice i koji model baterije da naručujem?
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
14.04.2014 | 18:09
btw. jesi pročitao postove iznad vezano za naručivanje baterije?

vidi i ovo:

www.jabucnjak.hr/forum/ios/123918-7.0.4-...rija/Stranica-2.html
09.05.2014 | 00:06
Dakle, iPhone 5 je star godinu i dva mjeseca, ima preko 300 charge cycle. Kapacitet je navodno pao za oko 250 mah. Konkretno u prosjecnom dnevnom radu dobijem nešto manje od 6 sati korištenja, dok sam prije dobivao 7 i pol do osam. Razmišljam o promjeni baterije, no gledam si - jel možda isplatljivije nabaviti eksternu bateriju/case budući da vidim da ih se na Njuškalu može dobiti za 150-200 kn. Zime bih dobio i više trajanja baterije.

???
09.05.2014 | 08:18
Kad mi istekne ugovor, ako telefon bude općenito još uvijek upotrebljiv (da baterija slabi, to se već i sad vidi), ja ću sebi nabaviti eksternu bateriju. Ciljam na onu verziju koja ima beskontaktno punjenje.
09.05.2014 | 08:30
Odlična opcija za putnike (lagano i kompaktno + LED flashlight)
www.amazon.de/RAVPower%C2%AE-RP-PB08-Lad...2%AE+3000mAh+RP-PB08

Smayoo ti želiš ovo :
www.amazon.de/LuguLake-QI-Kompatibel-Ind...tive+Wireless+Charge

Samo onda moraš i onaj case za iPhone kupiti koji omogućuje beskontaktno punjenje.
09.05.2014 | 08:54
Hvala na preporuci.

jigss kaže:
Odlična opcija za putnike (lagano i kompaktno + LED flashlight)
www.amazon.de/gp/aw/d/B00E7IKHEK?pc_redi...52&robot_redir=1

Ovo ne kužim. To je nešto cilindričnog oblika. Kako se to nosi na iphoneu? Ili je to samo zamišljeno da žicom prikopčaš na iPhone pa "preliješ" naboj iz te pomoćne baterije u telefon? To mi se ne čini baš praktično

Smayoo ti želiš ovo:

www.amazon.com/gp/aw/d/B00CY4SG10/ref=re...tag=thedroideffec-20

Samo onda moraš i onaj case za iPhone kupiti koji omogućuje beskontaktno punjenje.

Pa u biti bi radije kupio namjenski iPhone case s baterijom i beskontaktnim punjenjem. Bio sam ga svojedobno nasurfao i spremio link, ali vidim da ga više ne nude...
09.05.2014 | 09:08
Pa u biti bi radije kupio namjenski iPhone case s baterijom i beskontaktnim punjenjem. Bio sam ga svojedobno nasurfao i spremio link, ali vidim da ga više ne nude...

- da to je u svakom slucaju bolja opcija ako vec moras stavljati case...

Sto se tice cilindra, , da to je samo vanjska baterija koju imas u torbi, dzepu ili slicno. Jednostavno samo preko kabela punis...
Dobra stvar kada putujes avionom ili cime vec, a ne volis stavljat case ili otvarat telefon i mijenjat bateriju (ovaj dio se naravno odnosi na mobitele koji imaju tu opciju...).
I ponavaljam, imas i LED flashlight.. znaci dobro dodje i na kampiranju..

Postoji milijun varijanti eksternih baterija. Samo si treba odabrati sto ti najvise pase.
09.05.2014 | 12:25
@smayoo, misliš nešto kao ovo !
www.ilounge.com/index.php/reviews/entry/...mat-for-iphone-5-5s/
09.05.2014 | 13:07
Da, nešto kao to je bilo. I ovo isto nije loše. U biti, treba se strpiti dok stvar postane univerzalno standardizirana. To je meni najkorisnije imati u autu, a ovi sadašnji modeli nisu nikako prikladni za auto.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?