25.06.2014 | 14:05
Vanjuška, koliko sam te do sad upoznao kroz postove koje ovdje pišeš, ne mogu nikako vjerovati da si zaista toliko glup. Polazeći, dakle, od pretpostavke da glup nisi, preostaje druga mogućnost da provociraš namjerno.
Samo radi ostalih koji ovo čitaju i možda su u nedoumici da to što pišeš jest utemeljeno ti odgovaram po još jedan, zadnji put:
iPhone punjač je standardni izvor standardnog USB napona od 5V.
Kakav "neoriginalni" punjač? Što, dakle, bilo koji drugi USB port na ovom svijetu, osim onog koji se nalazi na tzv. "originalnom" iPhone punjaču - je neorigianalan i opasan?
Npr. onaj tvornički ugrađen u moj auto?
Ili onaj na mom TV-u?
Ili onaj na mom laptopu?
Ili onaj na laptopu od moje žene (koji nije Apple)?
Ili onaj na punjaču kupljenom uz Nokia mobitel?
Ili onaj na punjaču kupljenom uz Samsung mobitel?
Zato te po zadnji put molim da prestaneš podvaljivati dezinformacije. Ako ne želiš odustati, ja ću ih, kao zlonamjerne i štetne - brisati. Točka.
Vanjuška kaže:
Znam ono što sam pročitao na stručnim stranicama, čitajući članke koje su napisali stručnjaci, s dokazima u vidu fotografija. Da netko zbog 100kn ide cicijarati za nešto tako važno kao punjač koji može zapaliti kuću dok spavam, to nikad neću razumijeti. Dakle, gledajući fotke otvorenih kopija i originala, te čitajući zaključio sam da moraš biti idiot da kupiš kopiju.
Sad se referiraš na članak koji si svojedobno linkao, na temu magsafe punjača za Mac, što nema nikakve veze s USB punjačem za bilo koji mobitel.
A i a conto tog članka koji se bavi punjačima za Mac, donio si zaključak na temelju fotografije
jednog nekog zamjenskog punjača, od tko zna koliko različitih koji se nude na tržištu. I držiš se toga kao pijan plota, a zanemaruješ to što sam ti tamo napisao da sam ja kupio zamjenski punjač, i osobno se uvjerio da je kvalitetno i sigurno napravljen.
Ja sam isto stručnjak i napisao sam to na stručnim stranicama. Ali mi nitko nije platio da pišem išta njemu u korist.
Ista je stvar i sa običnim štekerima, ne kupujem one bez prednaponske zaštite i robusne izrade, unatoč tome što znam hrpu ljudi koji kupuju one jeftilen plastičnjake s placa i ne jebe ih pet posto. Doduše, nijednom se još ništa nije zapalilo
Niti će se ikad ikom nešto zapaliti dokle god na njega ne spaja fenove, grijalice i slične uređaje velike snage. Takvi su jeftileni s placa sasvim primjereni za elektroničke uređaje.
A ti si, takav neuk kakav jesi (ali istodobno čvrsto uvjeren u svoje zablude) i k tome još s viškom novca, odličan materijal da ti prodaju rog za svijeću. Prenaponska (btw, nije preDnaponska, nego je prenaponska, jer je PRE(veliki) napon, a ne PRED (kao ispred nečega) napon) zaštita na produžnom kabelu nema baš nikakvu svrhu ako nemaš instalacijsko uzemljenje s otporom manjim od 2 Ohm *I* onaj drugi, puno važniji prenaponski element u razvodnoj ploči.
Ista stvar s kablovima, ideš kenjat po Lightningu jer bio bi ti i običan microUSB dobar, a zaboravljaš napomenuti prednosti istoga u odnosu na dotičnog.
Nešto si pobrkao. Nikad to nisam rekao. Molim te nađi gdje sam to napisao pa citiraj.
Nisam pobrkao, zapamtio sam tvoj komentar u mojoj prepisci mislim sa Scarfaceom, no svejedno nije vezano za punjač pa ignorirajmo, skrenuo sam s teme bespotrebno.
Ako si to tako čvrsto zapamtio, onda molim link i/ili citat. Jer, naravno, nisam nikad takvo što napisao. Upravo suprotno, više puta sam ustvrdio da je uUSB konektor neprimjeren za napajanje smartphonea zbog pretankih kontakata, pregrijavanja i oksidacije.
Dakle, ili mi pokaži gdje sam to napisao, ili se ispričaj.
Uglavnom, fora mi je i zanimljiva ova tvoja izjava kako kabel uvijek puni istim intenzitetom - kako to da onda punjenje iPada traje duže s neoriginalnim punjačem, malo brže sa iPhone punjačem, a najbrže s originalnim onim za iPad? Punjač isporučuje VIŠE struje u dogovoru s uređajem koji ga zahtijeva.
Uistinu lupetaš, ali baš ono - jako lupetaš.
Kabel nema ništa s intenzitetom punjenja. Gdje sam napisao da kabel puni istim intenzitetom?
Brzina punjenja ima veze sa SNAGOM punjača. Što veća snaga punjača, to veću struju punjenja može dati. Uređaj uzme onoliko struje koliko temperaturni regulator baterije traži ili dozvoli, ili onoliko koliko punjač najviše može dati (što god je od to dvoje manje). Ako koristiš punjač manje snage, naravno da punjenje traje dulje.
Pa ranije tu iznad. Lijepo od riječi do riječi. Nisam doduše slikao stranicu, pa ako si to ispravio u međuvremenu, jebatga
Nisam ispravljao ništa i zamjeram ti to podjebavanje. Ili nađi gdje sam to napisao, ili se ispričaj. Pun mi je q tvog pljuckanja na sitno. Idi se tako sa svojom djecom razgovaraj.