Program zamjene baterije iPhone 5...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Program zamjene baterije iPhone 5...

16.09.2014 | 11:39
Ja sam isto za.

Samo da se osvrnem na zamjenu baterije. Ponovno sam zvao Apple podršku na 0800. Umjesto pomoći oko iPhone-a na govornom automatu sam odabrao informacije o proizvodima i uslugama. Nakon 5 min čekanja se javila operaterka iz Grčke (poziv je automatski preusmjeren i ne naplaćuje se). Razgovor je bio na engleskom. Objasnio sam joj situaciju, na mail poslao sken računa i dao sam podatke o bankovnom računu na koji želim da mi uplate povrat. Tu je bila malo škakljiva situacija u kojoj me je tražila Bank Key, a Zagrebačka banka toga nema. No, IBAN prolazi. Eskalirala je situaciju i sve proslijedila odjelu koji je zadužen za refunde. Trenutno analiziraju situaciju, ali bi u roku od mjesec dana na mail trebao dobiti rješenje da li mi je refund odobren ili ne.

6 dana nakon slanja upita u Vip dobio sam šturi odgovor u kojem me upućuju na Apple podršku.
16.09.2014 | 12:14
Malo sam istraživao izgleda da Tim odgovara na mailove pa i na kritike. Nisam siguran hoće li mu se svidjeti hrpa spam mailova ako krene peticija, no opet možda ozbiljno uzme temu na razmatranje.

BTW može neki thumbs up?
24.09.2014 | 09:49
smayoo kaže:
u petak su mi poslali telefon Overseasom i danas sam ga dobio. Javim da li je baterija bitno bolja nakon par dana korištenja.

Nakon cca 2 tjedna, mogu konstatirati da se baterija i dalje brzo troši, ali sada izdrži cijeli jedan radni dan bez spajanja na punjač. Pražnjenje je puno linearnije nego prije (od 80 do cca 30% se prazni puno sporije nego prije zamjene, više-manje jednako brzo kao i od 100-80%).
Dakle, zamjena nije bila uzaludna.
Također, kad se isključi bluetooth, wifi i mobile data (LTE mi je uvijek isključen), baterija se ne troši praktički uopće (odoka, pražnjenje je najmanje 3x sporije nego prije zamjene baterije).
13.11.2014 | 08:17
Jel jos tko obavio zamjenu putem ovog programa?
28.08.2016 | 11:26
Vidim da je ova tema mrtva, a ja ulijecem kao padobranac!
Je li itko zna provjereno sto je s ovim programom. On je navodno zavrsio u sijecnju ove godine ili ?
Ja isto imam IPhone 5 s ovim simptomima.
Ja sam prije godinu i pol il dvije doznao za ovu gresku i provjerio svoj mobitel da li ulazi u tu seriju s greskom. Da ulazi, ali me je servis u zg-u otkantao rekavsi da to vrijedi samo za SAD.
Sad eto nakon toliko vremena opet se sjetih svog problema.
Pa da li itko zna provjerenu informaciju ...
28.08.2016 | 11:54
Drugi put kad te servis odkanta jer im se ne da raditi, nazovi Apple support broj pa im to ispričaj. Odmah.
02.09.2016 | 12:10
Hm da znam sada.
Ali onda se nisam toliko angazirao oko toga.
Sto je onda s ovom zamjenom, da li se jos moze ili ne ?
02.09.2016 | 16:41
Taj program nije zavrsio, ali vrijedi unutar 3 godine od originalne kupovine uredjaja. Ako je negdi slucajno ostao koji komad iPhonea iz tog batcha i netko ga kupi danas, normalno da program mora vriditi za njih.

Moj savijet ti je nazovi AppleCare, objasni situaciju, prebacit ce te senior advisoru koji ti moze izdati exception. Ne mogu garantirati da ces dobiti exception, to ovisi jedino o advisoru kojeg dobijes. Uglavnom, ako dobijes exception, unutar 30 dana moras otici u AASP i ne mogu te odbiti, morat ce zaminiti bateriju.
02.09.2016 | 18:36
Hm, ja sam uredjaj kupio prje 3 god i 9 mjeseci...
02.09.2016 | 19:00
Onda sad preboli tih 200-300 kn pa zamijeni o svom trošku...
03.09.2016 | 02:53
Pa jesi ti uopce procita drugi dio mog posta. Zasto je toliki problem nazvati? Nista te ne kosta, besplatni je broj, a cak i ako ne zelis ti zvati, mozes otici na getsupport.apple.com i zakazati da oni nazovu tebe. Jel problem u engleskom, ne moras cak ni ti zvati, moze netko u tvoje ime. Ili si jedan od onih zatucanih thinks-he-knows-it-all kojem je ispod casti zvati customer support?
Uglavnom, jedan obicni poziv od 10 minuta ti moze ustediti €50, pa ti odluci.
06.09.2016 | 16:06
Kolegici u Agramu u ZG, i drugoj u Macline u Sarajevu su zamjenili ove godine mislim besplatno na obe 5-ce bez problema.

Samo nek je ovlašteni servis.
06.09.2016 | 21:06
0800 222 427
 služba za korisnike, javit će ti se netko na engleskom - locirani su u Irskoj, ne brini, poziv je besplatan - i sve što te zanima reći će ti točno, provjereno i basta.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 19 minuta
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, MacSlavko, Riba, Anonimci (274)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa