Iphone 6 MediaMarkt, pomoć
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 6 MediaMarkt, pomoć

23.09.2014 | 13:49
Pozdrav ljudi

Ovako, u petak u Austriji počinje prodaja iphone-a 6.

Vidio sam na stranicama MediaMarkta da će ga imati od 26. (petak) ali pošto ne znam ni slova njemačkog (a nemaju str. na enegleskom) ne mogu skužiti da li se to odnosi na njihovu web prodaju ili će ga oni 26. fizički imati u dućanu.

www.mediamarkt.at/webapp/wcs/stores/serv...=&query=iphone+6

Ovdje stoji ta informacija, pa ako je netko prije kupovao tamo iphone bio bi zahvalan kada bi objasnio na koji način vrše prodaju. Da li je možda potrebno na njihovim stranicama ga rezervirati pa podići?
Ne bi htio da dođem tamo i da poljubim vrata.

Hvala.
23.09.2014 | 14:17
Kolko ja vidim, kupiš iPhone i imaš opciju dostave ili podizanja u jednom od 32 dućana... E sad, koju opciju možeš odabrati moraš vidjeti kad kreneš u proces kupovine na njihovoj stranici... To nisam htio raditi da mi ne bi slučajno nestalo 700 eura koje ionako nemam...
23.09.2014 | 14:18
Piše "Lieferung ab 26.9.". To znači "Isporuka počinje 26.9.", s tim što se za osobnu kupnju u dućanu nikad ne bi reklo "Lieferung", nego "Verkauf" (prodaja). "Lieferung" se uvijek odnosi na kupljenu robu koja se šalje nekom dostavom ili izdaje iz skladišta.
Nisam kupovao jako dugo u MM pa ti ne znam iz iskustva reći što u njihovom slučaju to znači.
23.09.2014 | 14:26
A čovječe poludit ću...

@borostef- malo prije sam baš probao ići "kupiti" ali eto, ne znam brojat do 5 na njemačkom pa su mi ove riječi tolika nepoznanica da slovo po slovo upisujem u Google translate... to nema smisla.

Da li postoji engleska vezija weba ? Tražio sam 2 dana nisam našao....

Sada, pitanje je, postoji li ikakva mogućnost da ja saznam hoće li ih biti u slobodnoj prodaji u petak ? Mislim, ovo je ipak web shop, to ne isključuje mogućnost da puste određeni broj mobitela u prodaju u petak, zar ne ?

Ima opcija kontakta mailom, ali jbg kada opet ne znam njemački, sumnjam da će mi odgovoriti na engleskom.
23.09.2014 | 14:29
@crobex google translate sa njemačkog na eng, maybe?
23.09.2014 | 14:33
Možda kada bi se našao neki ultra mega ljubazan član foruma pa da pošalje upit njihovoj službi da li će biti iphonea u Grazu, to bi bilo odlično , riješili bi me dvojbe da li da idem do Graza ili ne i puno pomogli
23.09.2014 | 15:10
Sehr geehrte Damen u. Herren,
Ich möchte einer iPhone 6 bei Ihnen kaufen. Auf Ihre Internet-Seiten steht dass Sie liefern ab 26.09, aber ich möchte direkt am Ihrer Geschäft in Graz fahren, sofort einer iPhone 6 zahlen und mitbringen. Ist das um dieser Freitag möglich oder nicht? Danke.

Mit freundlichen Grüßen,
(tvoje ime i prezime)
23.09.2014 | 15:12
Ne garantiram 100% za pravopis i gramatiku, ali sigurno je dovoljno dobro da razumiju što želiš. Uostalom, navikli su oni na strance koji ne govore dobro njemački.
23.09.2014 | 15:41
Hvala smayoo

Poslao sam, sada ću vidjet oće odgovoriti.

Ako netko u međuvremenu dobije info da će biti slobodna prodaja u MediaMarketu Seiresberg slobodno neka ovdje javi

Hvala
23.09.2014 | 15:53
Np. Sad sam skužio da sam jednu riječ jače promašio. Nije "mitbringen" (donijeti), nego "mitnehmen" (ponijeti). Ali skužit će svejedno. Samo će im biti smiješno.
23.09.2014 | 16:10
a zasto ne nazoves telefonom?
i pricaj engleski...
23.09.2014 | 21:06
Uvijek kad zovem u MM pricam engleski i nikad nema problema. Nedavno kad sam zvao rekao sam da sam iz HR i tip se odmah presaltao na hrvatski/bosanski.
23.09.2014 | 21:32
Stanje lagera ne možeš dobiti (barem ja ne znam kako, nije to Ikea ), ali i ako budu imali (vjerojatno budu jer kupci kad kupe iPhone 6, onda budu i druge gluposti nakupovali po dučanu), tada treba stati u red i čekati satima.
Ja sam PS4 kupio pukim slučajem jer sam bio u dućanu, pitao sa PS i cura je donjela iz skladišta zadnji (očito je netko naručio i nije se pojavio).
Obično kad imaju robu na lageru napišu "sofort verfügbar im Onlineshop Lieferzeit 1-2 Werktage" -> Odmah dostupno preko WEB-a, isporuka 1-2 dana. Znači imaju, ali treba zapakirati i poslati. U tom slučaju je velika vjerojatnost kako robe ima i u dučanu. Zna pisati i "Lieferbar in 3-4 Wochen" -> Dostupno 3-4 tjedna, tada je pušiona i jedino po narudžbi ide.

Ne vjerujem da bude abnormalna gužva, ali čekalo se bude sigurno.
23.09.2014 | 22:25
Eh, ja ne mogu tamo biti prije pol 9 jer idem s busom a otvara se u 9.
Sad više ne znam jel s isplati ići... ako će stajati u redu 2 sata prije nema šanse da dođem do njega sve i da ga budu imali...

Gledao sam na YT, nisam našao nijedan video u kojem su u redovima čekali iphone u MediaMarktu, jedino je za Ps4 bila dosta velika gužva....

Ne znam, neodlučan sam

Ako netko slučajno sazna da će ih sigurno imati u petak slobodno neka javi
23.09.2014 | 23:11
Sigurno ce ih biti nakon mjesec-dva kad prestane navala. Ja se iza Nove godine spremam po jednoga
24.09.2014 | 05:50
je, al Crobex ga mora imati taj dan, ne za mjesec dva. ja bi isto čekao. mjesec dva pa ga kupio bez čekanja. a ovi sto ga imaju odmah.. ah, imao sam prvi uggsice u zg i šta mi to vrijedi kad je nakon 6 mj sav zg bio u ugssicama
24.09.2014 | 07:27
Mene više zanima kolika će sada biti cijena od 5C modela. Gledao sam jučer na talijanskom apple store još nisu updateali cijene
  • toc
  • Korisnik
  • 3
24.09.2014 | 11:44
Zanimljivo, u IT 30 € više...
store.apple.com/it/buy-iphone/iphone5c
  • toc
  • Korisnik
  • 3
24.09.2014 | 12:47
Lopovi Eto ja ti ga donesem za punih 399 ukoliko zelis...
24.09.2014 | 13:00
Hvala na ponudi. To bi bilo za moju dragu, ako se odluči. Još je malo ambivalentna. Javim se!
24.09.2014 | 13:43
Daj nagovori je.. pa da nam daš utiske i jel se savija ili ne
24.09.2014 | 13:54
Ne smijem je nagovarati. Ako je nagovaram, onda će poslije, što god da ne ispadne dobro (da joj bude premali, ili prevelik, ili prespor, ili prebrz, ili prešaren, ili precrn, ili da dobije prevelik telefonski račun) - okriviti mene. Pa dajte ljudi, jel niste vi oženjeni?
24.09.2014 | 16:09
Suosjećam! Patim i trpim u tišini!
24.09.2014 | 17:21
Yonkis kaže:
je, al Crobex ga mora imati taj dan, ne za mjesec dva. ja bi isto čekao. mjesec dva pa ga kupio bez čekanja. a ovi sto ga imaju odmah.. ah, imao sam prvi uggsice u zg i šta mi to vrijedi kad je nakon 6 mj sav zg bio u ugssicama

Ja sam selebriti i kao takav potpuno je neprihvatljivo vidjeti me u BMW-u sa 5S-icom u ruci. Da je veličina ostala ista još bi mogao muljati, ali dijagonala se promijenila, nisu zagrebačke trebinje naivne kao nekada...
24.09.2014 | 18:48
Da, sponzoruse se isto zale. Nema vise stanova i auta. Vecera i koja obleka. Jedino su zahtjevi sponzora isti.
25.09.2014 | 07:33
Ne savija se iPhone, nego se prostor oko njega savija, što mi vidimo kao savijanje iPhona! Sve je to s novim iOS-om došlo... 5-ica je premala da bi svijala prostor
25.09.2014 | 07:42
Sve se to uklapa u "reality distortion field"by S.Jobs. It makes sense!
  • toc
  • Korisnik
  • 3
27.09.2014 | 14:13
Upravo imao 6icu i super je. 6+ je za mene preveliki, a 6 bas super lezi u ruci. Preporuka svima btw itko zainteresiran za kupovinu 5s 16gb starog 6 mjeseci?
  • toc
  • Korisnik
  • 3
27.09.2014 | 14:13
Ako netko zeli mogu mu poslati postom.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Braca, IgorD, MacSlavko, Maxxy, Riba, tino1, VanjusOS, Anonimci (290)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO