Iphone 6 MediaMarkt, pomoć
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 6 MediaMarkt, pomoć

27.09.2014 | 15:10
I'm just sitting here, i cekam cijene tcoma
28.09.2014 | 20:58
Nakon propješačenih 24 km (navigacija ne laže), hodanja po gradu bez jakne na 5 stupnjeva i mamurnog spavanja na sofi pored dućana 2 sata prije otvaranja, kupljena 2 Iphone-a

Skoro izvisili, došlo 50ak ljudi do djela di se prodaje Iphone i svima rekli da nema niti jedan, ali kada su se svi razišli došli do lika i objasnili da nam je ženska na email odgovorila da će biti u slobodnoj prodaji, smilovao se i izvadio 2 iz ladice, očito su imali nekoliko "SOS" komada u slučaju povišenih tonova. Neki Balkanci su navodno "rezervirali" 5 komada ali ih je glatko odbio, vjerojatno nije imao ni tih SOS komada.
28.09.2014 | 21:17
Eto, važno je da si sretan
28.09.2014 | 21:31
ne kuzim, kakvih propješačenih 24km? nemaš auto?
28.09.2014 | 22:15
Propješačenih 24 Km?!!!
29.09.2014 | 03:28
Komedija cista...
29.09.2014 | 04:28
drlovric kaže:
Komedija cista...

Čista komedija je, kad tebi bacaju iPhone iz zraka s padobranom...da se ne zaboravi
29.09.2014 | 06:06
Iz centra Graz-a do Seiersberg-a nema 24km. Mozda u oba smjera. Zasto autobus ili tramvaj niste koristili?
30.09.2014 | 02:46
cariblanco kaže:
drlovric kaže:
Komedija cista...

Čista komedija je, kad tebi bacaju iPhone iz zraka s padobranom...da se ne zaboravi

Ispravka netocnog navoda rMBP su bile u pitanju To je bilo u jednoj maloj bazi, gdje na taj nacin nekada stvari dostavljaju (ukljucujuci i civilnu postu).

U moju bazu svakodnevno slijecu deseci Super Galaxy koji donose sve sto nama treba. Ukljucujuci i iPhone 6 koji je u putu
30.09.2014 | 09:39
zabac kaže:
Iz centra Graz-a do Seiersberg-a nema 24km. Mozda u oba smjera. Zasto autobus ili tramvaj niste koristili?

Sve pare su skucali za iPhone 6, nije im ostalo za tramvajsku kartu.
30.09.2014 | 10:03
Prodali auto.
30.09.2014 | 10:28
ROFL, kakva tramvajska karta, tko bi se snašao ?
Autobus je došao u 3 ujutro na kolodvor, da je i besplatna karta šta vrijedi kada ništa nije vozilo.

Kako 24 km? Lijepo. Kada smo došli na kolodvor, u Navigon sam ukucao MediaMarkt i izbacio mi je 1 rezultat, međutim nije ponudio onaj MediaMarkt u koji smo planirali ići.

I tako smo završili u nekom "Cityju" (tamo isto ima MediaMarkt) i tek kad smo stigli idem gledati kad ono, Seiersberg centar je udaljen 7 km
Žena je u emailu napisala da će imati iphone u tom Seiersbergu pa nismo riskirali i ostali u tom MM. A bilo tek 4:15, pa smo odlučili "prošetati" još tih par km do Seiersberga

Dakle to je 2 puta 7.5 km plus na povratak iz Seiersberga do kolodvora ima 7-8 km (nisam siguran), dakle to je 22 km samo put između TC i kolodvora i plus hodanje po dućanima od 9 do 18 sati.. to je još 2 km minimalno... i to je tih 24 km ako ne i više

Obišli smo praktički cijeli Graz pješke, prekrasan grad, nadam se da ću ubrzo napustiti ovu smrdljivu državu i krenuti se družiti sa pravom gospodom sa zapada
30.09.2014 | 10:35
Pa koja to shoping tura dovede u 4:15 ljude do Seiersberga?
Iz ZG-a košta 110kn mislim i dolazi u neko pristojnije vrijeme.
To mora biti volja.
30.09.2014 | 10:40
zabac kaže:
Pa koja to shoping tura dovede u 4:15 ljude do Seiersberga?
Iz ZG-a košta 110kn mislim i dolazi u neko pristojnije vrijeme.
To mora biti volja.

Hah, u tome i je caka, nismo išli sa ovim agencijama koji rade Shopping u Grazu nego sa Varaždin prijevozom koji ide Zagreb-Beć.

2 dana prije puta sam nazvao 5 agencija i niti jedna nije išla u petak; samo četvrtak-subota, a da smo išli u subotu ne bi mogli kupiti mob.

Bilo bi puno jednostavnije da su oni išli u petak, jer bi umjesto 200 kn platio povratnu kartu 90/100 kn i još bi nas ostavio direktno ispred centra.
Čak je upitno dal bi i onda mogli uzeti iphone, jer taj bus stiže u Seiersberg u 9/9:15 a mi smo u red stali u pol 9 i jedva zadnja 2 kupili.
18.10.2014 | 18:41
Koga ne zanimaju previše fičri ios-a 8 i ostaje na sedmici, a ne treba mu nužno veći ekran - ostanite na 5S definitivno, a itekako ste dobri i s peticom, tj. 5c-om. Testiram šesticu (8.0.2) usporedno s peticom (7.1.2) dobar dio dana i mogu reći da je brzina uređaja u svakodnevnom radu otprilično identična. Pri otvaranju nekih nativnih aplikacija, šestica ima neznatnu prednost, a gdjekad je petica i brža - npr. telefon otvara brže, stranice preko wi-fija se učitavaju zericu brže (!!!), a čini se da ima i brže animacije.

Jedini fičr radi kojeg je vrijedan nabavke je po meni veličina i kvaliteta ekrana - teško se vratiti na manji kad vidite ovo, a i daleko je svjetliji (za 1/3, rekao bih). Što se ergonomije tiče, telefon je jednostavno stvoren za nošenje bez maske - čini se daleko izdržljivijim (imam silver model), stoput bolje od 5 i 5S leži u ruci, što se osobito osjeti na rubovima, no zericu je previsok i preširok. Ta zerica se itekako osjeti u ruci kad ga probate nakon baratanja Samsung Alphom, koji ne samo da je lakši i ćini se tanji, već ima daleko ljepši dizajn (crte od iza na šestici čovjeka tjeraju da izbjegava gledati pozadinu telefona), bolje sjeda u ruci i manje je klizav zbog mat poleđine. Ujedno ima mekše tipke što ga čini pogodnijim za uporabu jednom rukom bez osiljavanja koje može rezultirati odletavanjem telefona iz ruke.

Fell držanja telefona u ruci je drugačiji od 5 i 5S - kod njih je bio sličniji tržanju kakve igračke u ruci koja je lagana kao perce, kod šestice je to kao da držite solidnu, mada razmjerno laganu keramičku pločicu iz kupaone.

Isturena kamera djeluje totalno bezveze kad se telefon stavi na ravu plohu - i Alphina je isturena, no to je daleko bolje funkcionalno i estetski riješeno.

Da kojim slučajem iOS može ići na Alphu, ne bih dvojio i uze bih potonju.

I, ah, šesticu totalno možete koristiti jednom rukom čak i bez duplog tapa - doduše curama bi mogao to biti problem, muškima koji imaju veće šake vjerojatno ne.

Eto, moj dojam je da je upgrade vrijedan jedino ako želite veći i bolji ekran. Sve ostalo je klasika, a boost u perfomansama nećete osjetiti osim ako niste gejmer ili se ne bavite učestalije fotografijom i snimanjem. Savjetovao bih korisnicima petice da ostanu na iOS-u 7, 5S-a da nastave koristiti svoj uređaj na iOS 8, a obje grupe šesticu nabave kroz najmanje godinu dana, kad postojeći uređaj dotraje, a cijene budu u granicama prihvatljivosti nadoplate razlike ukoliko ćete stari uređaj prodavati.

Vjerojatno ću tako napraviti i ja i to čisto iz razloga jer mi se iOS sviđa više nego Android. No da se osjeća nedostatak inovacije i dizajnerske profinjenosti - itekako. Dao bih za njega maksimalno 3500 kn na Njuškalu kad pojeftini, u suprotnom bih se osjećao opljačkano.
19.10.2014 | 19:08
Daj neke slike i još koji detalj novog stroja.
19.10.2014 | 20:29
Bas i nemam previse vremena za naslikavanje pa nabrzaka i usporedba s Galaxy Alphom:

ImageUploadedByTapatalk1413746775.168868.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413746793.684537.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413746814.100912.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413746843.417363.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413746893.468694.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413746924.250559.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413747000.742008.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413747019.701192.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413747104.900883.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413747122.634328.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413747142.201109.jpg
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?