Prebacivanje izmedju 2g i 3g - rjesenje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prebacivanje izmedju 2g i 3g - rjesenje

01.10.2014 | 04:25

Provjereno funkcionira za ios7 na modelima 4s 5 5c 5s.

Ista stvar za ios 8 uredaje.

I ne, za ovo vam NE TREBA JAILBREAK.

Mogucnost prebacivanja na 2g je dobra jer trosi daleko manje baterije dok se iPhone ne koristi, a veza je sasvim dostatna da i dalje primate push mailove i notifikacije.

I da vam mobitel izdrzi na jednom punjenju citav dan s daleko vecom sigurnoscu.
01.10.2014 | 05:38
Ajde malo pojasni. Što - taj se "patch" skine s App Storea?
01.10.2014 | 08:42
Ne budi nezahvalan Providnosti.
01.10.2014 | 09:02
Možda mi je danas samo takav dan, ali to što si napisao mi zvuči kao da se još nisam ni probudio, a snovi su mi bizarni jer sam se prejeo kulena navečer.
OK, ajde sad zaozbiljno. Daj, molim te, neki suvisao odgovor jer iz samog filmića nije uopće jasno o čemu se zapravo radi.
01.10.2014 | 10:54
Za iOS 7 uređaje instaliraj patch s ovog linka direktno iz browsera.

install.diawi.com/RqWCQ3

Za iOS 8 uređaje instaliraj patch s ovog linka direktno iz browsera.

install.diawi.com/RqWCQ3

- - -

Instalira se app koji ti, kad ga pokreneš, ponudi dvije opcije:

1) patch

2) unpatch

Kad uključiš mobilne podatke i stisneš 1) signal se resetira za sekundu i prebaci te s 3g na EDGE.

Stisni unpatch i opet si na 3G.
01.10.2014 | 11:02
Hvala na pojašnjenju. Moj je zaključak da se radi o hacku koji koristi neku security rupu u safariju za iOS. Da li pri tom, osim ove korisne stvari koja služi kao mamac za korisnike, radi i nešto zlonamjerno, to tek treba doznati.
Ja to neću pokretati na svom iphoneu. Ali ako se netko želi poigrati na svoju odgovornost, samo naprijed. Samo neka bude upozoren da možda postoji skrivena "cijena" za korištenje tog patcha.
01.10.2014 | 13:53
smayoo kaže:
Hvala na pojašnjenju. Moj je zaključak da se radi o hacku koji koristi neku security rupu u safariju za iOS. Da li pri tom, osim ove korisne stvari koja služi kao mamac za korisnike, radi i nešto zlonamjerno, to tek treba doznati.
Ja to neću pokretati na svom iphoneu. Ali ako se netko želi poigrati na svoju odgovornost, samo naprijed. Samo neka bude upozoren da možda postoji skrivena "cijena" za korištenje tog patcha.

Mislim da je sve ok... ali nikad ne znaš
Instalirao sam pa kud puklo

diawi.uservoice.com/knowledgebase/articl...ges-and-known-issues
01.10.2014 | 15:19
A nikad ne znas, al nemam nista kompromitirajuce ili tajno na mobu, a ovakova jedna opcija moze produziti trajnost baterije na dnevnoj razini itekako.

Evo, surfam na punom EDGE signalu vec vise id deset minuta, baterija se snizila za samo dva posto.

Ovo je nesto sto mi je oduvije nedostajalo na iPh 5.
01.10.2014 | 15:21
Je li to radi i kad se telefon ugasi i ponovno upali?
Je li tako i onaj untethered jailbreak radio kao ovo?
01.10.2014 | 15:29
Za JB ne znam, no ovo radi i kad ugasis i opet upalis telefon, sad provjerio.
01.10.2014 | 17:27
Također sam primjetio da otkako sam instalirao patch, imam bolji signal čak i kad su mobilni podaci isključeni. I ne, ne umišljam - jer u stanu uvijek imam samo tri crtice od pet na tomato mreži. Na svim mjestima gdje sam ih imao tri, od danas imam pun signal, tako da... Ne žalim se...

Dokaz:

tinypic.com/r/14t90kp/8

Btw. nemam JB, to kaj se folder zove JBApps je zato jer su unutra aplikacije koje nisu s App Storea, al koje se svejedno mogu instalirati na uređaj putem browsera.
02.10.2014 | 03:44
Light kaže:

Ovo je nesto sto mi je oduvije nedostajalo na iPh 5.

Oduvijek?

Ne kuzim te, pa 3G off/on switch je nestao iz Settings tek nakon upgrade na iOS8.

Ja sam to cijelo vrijeme koristio normalno na iOS7. Cak sam ga imao i u Control Center dok sam imao JB.
02.10.2014 | 06:24
Kako na 7? Ni 6 to nije imao.
02.10.2014 | 07:53
Točno. Na ios 7 možeš samo isključiti lte
02.10.2014 | 09:29
khm-khm....

02.10.2014 | 15:22
Nije do Applea hoće li ti ponuditi mogućnost manualnog prebacivanja s LTE-a na 3G, ili pak s 3G-a na 2G, već tvog operatera, zato ljudi po videima imajz različite settingse u ovom aspektu.
02.10.2014 | 15:31
ufff kad bi ovo bilo cisto...
sasvim ocito koristi rupu u iOS-u, ne usudim se instalirati, ali nadam se da je plod nekog entuzijasta koji je eto samo zelio napraviti dobru stvar!

vec na ios6, nakon jednog updatea koji nam je ponudio mogucnost LTE-a u hrvatskoj, nije vise bilo moguce saltanje 3G na 2G. i to je katastrofa, ali necemo sad o tome! (govorim za ip5)
02.10.2014 | 15:59
Light kaže:
Nije do Applea hoće li ti ponuditi mogućnost manualnog prebacivanja s LTE-a na 3G, ili pak s 3G-a na 2G, već tvog operatera, zato ljudi po videima imajz različite settingse u ovom aspektu.

To znači da netko kod nekog određenog operatera *ima* tu mogućnost. Ti znaš nekog takvog? Jer ja ne znam.
02.10.2014 | 16:19
Gle videje na YT pa ces vidjet da takvih ima vani.
02.10.2014 | 16:39
Mislim kako operateri koji nisu "podrzani" od steane Applea imaju sve opcije tako postavljene da se treba sve upisivati rucno ili ide poluautonatski. Kso nekada kad se trebalo podesiti SMS, MMS...
Onda su operateri slali one konfiguracijske datoteke, a danas ide transparentno za korisnika.
02.10.2014 | 18:48
U svakom slučaju, otkako sam instalirao ovo, imam preizvrstan battery life. Signal je po kući neprestano pun i s 100 na 99 posto baterija dođe za oko 6 sati stand by-a i 40-ak minuta korištenja. Nakon više od sat vremena i deset minuta Wi-Fija (surfanje, tapatalk, facebook chat), baterija je na 95%.

Još jedan trik kako poboljšati život baterije - kad ga napunite do 100% (plus trickle charge), odspojite ga s punjača, ugasite i upalite da se resetira mjerač baterije. Dođe svega minutu vremena dnevno, a ispravnije će vam mjeriti potrošnju.
02.10.2014 | 18:56
To ti vjerujem. Jer čim ne živiš u širem centru većih gradova, 3G signal je marginalan i, logično, svi mobiteli pojačavaju snagu da bi održali vezu na 3G dokle god mogu.
02.10.2014 | 19:23
Zivim u centru manjeg grada u Zagorju gdje mi tomato hvata tri crtice na signalu kad su mobilni podaci iskljuceni. S ovim citavo vrijeme na istoj lokaciji imam pet crtica, a baterija je zato trosi sporije.
03.10.2014 | 03:35
smayoo kaže:
Light kaže:

To znači da netko kod nekog određenog operatera *ima* tu mogućnost. Ti znaš nekog takvog? Jer ja ne znam.

Evo me taj sam. Glavom i bradom. Sa Afganistanskom Roshan ili Etisalat karticom ne mogu recimo ispravno vidjeti ime pozivatelja pri pozivu ili SMS (prikaze ime samo za poruku ili samo za poziv, bez obzira u kojem formatu snimis broj - problem rijesava JB tweak), ali 3G sam normalno gasio i palio u Settings->Cellular. GODINAMA!.

Tek nakon update na iOS8, sada mi NA ISTOM MJESTU stoji "Enable LTE" kojeg tu nema niti u tragovima, pa 3G su dobili nema godina dana, tako da mi je to malo nejasno.

Ako je do Apple, kako nemamo svi isto? Ako je do operatera, zasto bi u Settings bila usluga koju ne pruzaju?
03.10.2014 | 09:10
Možda je pružaju u 2 kvarta u strogom centru Kabula.
03.10.2014 | 13:05
Evo kažu da će u iOS 8.1 biti moguće prebacivati po volji:
www.redmondpie.com/ios-8.1-will-let-you-...2g-3g-or-lte-option/
03.10.2014 | 13:50
Eto. Kud mi okom, oni skokom... Niti 2 godine kasnije i već odgovaraju na potrebe korisnika! Tko može poželjeti više!!?
04.10.2014 | 14:52
smayoo kaže:
Eto. Kud mi okom, oni skokom... Niti 2 godine kasnije i već odgovaraju na potrebe korisnika! Tko može poželjeti više!!?

Činjenica je da iOS 8 donosi užasno mnogo poboljšanja i stvari koje su ljudi tražili, čak i godinama.
Nusprodukt svih tih silnih redova koda su ovi početni bugovi, nažalost...

Radije bih da ohlade sa tim godišnjim izdavanjem iOS i OS X i da krenu nekim sporijim ritmom, tipa iOS ove godine, OS X slijedeće, iOS godinu iza itd. No to nije izvedivo zbog marketinških razloga, očito...
04.10.2014 | 17:09
To bi bilo izvedivo da zaposle više developera nego "marketinških stručnjaka", managera, administratora i ostalih bankaroida. Ali su previše pohlepni. Nikad dosta profita. ROE nikad nije dosta velik. Uvijek treba još. Još. Da ne bi lakomi dioničari prodali dionice i kupili neke druge, gdje je ROE 0,2 postotna boda veći.
E, a dobri developeri su skupi. Što bi ih Apple plaćao kad prodaja ionako ide? Kad su se uspjeli uštekati u segment gdje su im 90% korisnika balavurdija kojoj dalje od YT i FB ionako nije bitno...
08.10.2014 | 10:46
Hmm... Ja sam isprobao taj Patch neki dan (trebao sam biti cijeli dana na terenu s živim mobitelom) i mogu reći da se baterija sporije trošila, a signal je bio isti ili jači.

No, nakon toga sam zatvorio Patch, tj. prestao ga korisiti. Jučer i danas vidim da mi je normalni signal slabiji (1-2 točkice a drugi iPhone na stolu ima 4)? iPhone prima i ostvaruje pozive, ali ubrzo veza postane isprekidana (jedva se razumije konverzacija) i na kraju moram prekinuti jer se od silnih prekida ne mogu razabrati riječi.

Napravio sam Reset mrežnih postavki - nije pomoglo. Napravio sam i Restore (Set as New) - ni to nije pomoglo. Sad mu radim Restore from BackUp, no i dalje je na dvije točkice na mjestima gdje drugi iPhoni kod istog operatera imaju tri ili četiri točkice.

Ne kužim... Je li moguće da je taj Patch za par sati korištenja nekako mehanički oštetio telefon (antenu, GSM čip ili što već)? Mislim; sad je taj ”app” pobrisan, sve je vraćeno na tvorničke postavke, no signal je i dalje slab?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?