Prebacivanje izmedju 2g i 3g - rjesenje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prebacivanje izmedju 2g i 3g - rjesenje

08.10.2014 | 12:14
Da, moguće je. Ne da je *mehanički* oštetio telefon, nego da je *termički* oštetio GSM ili 3G chip.
08.10.2014 | 12:58
Hm... Nakon onih Restora sutuacija se malo popravila, ali tek nakon ostvarivanja prvog poziva (s jedne točkice je otišao na 4), ali vidjet ću je li to za stalno.
Sada je na 4 točkice pa ću ga narednih par dana malo "pratiti"...
10.10.2014 | 13:45
Čini se da nije tako strašno. Gubljenje signala se pojavljuje u razgovoru samo s jednim korisnikom (Nokije), čak i kad stojim negdje vani s 5 točkica signala na iPhonu. Provjereno više puta...

No, ipak mi se čini da konzistentnost signala na iPhonu varira. Na istom mjestu izvan uporabe (govora) signal zna varirati sa 2 na 4 ili sa 3 na 4 točkice. Izvan stana (suteren) je uglavnom između 3 i 5.

Doduše, nisam prije obraćao pozornost na to pa ne znam je li ovo normalno ili malo "sprženo" stanje GSM čipa, no uglavnom radi OK...
20.10.2014 | 19:33
Evo azurirao na 8.1 i dalje ne mogu birati izmedu 2g, 3g i 4g. Znaci nista novo. U opisu azuriranja je pisalo da je ukljucena ova mogucnost. Mozda je to samo za podrucje Indije...
20.10.2014 | 20:32
Ili samo za novi hardver (iP6)?
20.10.2014 | 20:51
meni prikazuje 2G, 3G i LTE opciju (tele2)
21.10.2014 | 06:00
Evo pronašao sam ovo: link
Znači čeka se carrier update. Inače ja sam na bonbon mreži.
  • FI4
  • Korisnik
  • 2
21.10.2014 | 07:00
Čudi me kako je do operatera kad ja na iPhone 4 (iOS 7.1.2. i bonbon) mogu prebacivati 2G i 3G. Znači sad kad bih ja stavio karticu u iPhone 6 ne bi imao više te opcije? Ovo mi nije baš jasno na koji način je to moguće, pa ako netko može pojednostavit?
21.10.2014 | 13:27
iPhone 3GS, 4 i 4S su imali tu opciju na svakom iOSu do sada (uključujući i iOS 7), ali iPhone 5 i 5S na istom tom iOS 7 nisu više imali tu opciju (dissabled by iOS). Sad izgleda da iOS 8.1 tu opciju vraća nazad, ali treba čekati Carrier Update (Vip, T-Mobile i ostali...).

Papittovenga: na kojem uređaju i iOSu tebi to već sad pokazuje?
21.10.2014 | 14:04
iPhone 5, iOS 8.1, Tele2

IMG_3836.PNG
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.10.2014 | 15:16
iPhone 5S na T-Comu i za sada mogu isključiti samo LTE. Dobro bi došlo da mogu i 3G isključiti jer na sramotu T-Coma u Dražicama je 3G signal za k***c
21.10.2014 | 16:15
pa da je to problem staviti... ne mogu se vise nacuditi ovoj ogromnoj gluposti!
DALI JA NA SVOM TELEFONU MOGU BIRATI NA KOJOJ CU MREZI BITI!?!?!?!

rekao bi da to nisam nikada imao na petici, pa bi mi se mogla prodati fora da je hardverski nemoguce, ali bilo je moguce, pa su softverski to onemogucili. i sada kada su ocito vratili na drugim telefonima, na petici i dalje nema te mogucnosti.
21.10.2014 | 16:17
kinsif kaže:
pa da je to problem staviti... ne mogu se vise nacuditi ovoj ogromnoj gluposti!
DALI JA NA SVOM TELEFONU MOGU BIRATI NA KOJOJ CU MREZI BITI!?!?!?!

rekao bi da to nisam nikada imao na petici, pa bi mi se mogla prodati fora da je hardverski nemoguce, ali bilo je moguce, pa su softverski to onemogucili. i sada kada su ocito vratili na drugim telefonima, na petici i dalje nema te mogucnosti.

Kako?! Pa meni radi na petici...?
21.10.2014 | 16:22
ocito samo tele2.
na vipu iz nekog razloga nema te opcije!
mozda ako ga otkljucam? taman su prosle dvije godine.
21.10.2014 | 16:24
kinsif kaže:
ocito samo tele2.
na vipu iz nekog razloga nema te opcije!
mozda ako ga otkljucam? taman su prosle dvije godine.

ok, ali nije problem u uređaju već u operateru
21.10.2014 | 16:44
Sank kaže:
iPhone 5S na T-Comu i za sada mogu isključiti samo LTE. Dobro bi došlo da mogu i 3G isključiti jer na sramotu T-Coma u Dražicama je 3G signal za k***c

Ovo k***c je Koprivnica?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.10.2014 | 18:29
zabac kaže:
Sank kaže:

Ovo k***c je Koprivnica?

21.10.2014 | 18:41
A što su Dražice - centar galaksije pa da je tako nezamislivo da je tamo 3G signal (bilo kojeg operatera) loš? Ne moraš ići u Dražice. Loš je i na Drenovi... Pa ni na Rastočinama nije neka sreća...
23.10.2014 | 12:47
smayoo kaže:
A što su Dražice - centar galaksije pa da je tako nezamislivo da je tamo 3G signal (bilo kojeg operatera) loš? Ne moraš ići u Dražice. Loš je i na Drenovi... Pa ni na Rastočinama nije neka sreća...

Pa nije bas na Drenovi los signal . Bas suprotno, na velikoj većini lokacija je odličan. Naravno postoje određene crne rupe, ali to je neizbježno

Sto se tiče gašenja 3G signala u postavkama, čisto sumnjam da će VIP i t-Com, vratiti tu mogućnost. To bi pak značilo da im je pokrivenost 3G signalom losa sto nikako nije istina
Prilozi:
23.10.2014 | 14:29
MACX20 kaže:
Sto se tiče gašenja 3G signala u postavkama, čisto sumnjam da će VIP i t-Com, vratiti tu mogućnost. To bi pak značilo da im je pokrivenost 3G signalom losa sto nikako nije istina

24.10.2014 | 21:49
Obzirom da ni na 8.1 VIP ne nudi 2g mogućnost kolko vidim po komentarima, može li netko provjeriti radi il onaj patch koji sam postao u uvodnom postu i na 8.1 ili ne?
28.10.2014 | 15:45
Meni ne radi patch na 8.1.
28.10.2014 | 15:46
Dakle, na VIP-u sigurno na 8.1 nema u opcijama 2g/3g biranje?
28.10.2014 | 15:54
Nema...
06.11.2014 | 07:39
Na iPhone-u 5s , 8.1 operater Vip nisam imao opciju prebacivanja medutim sad sam uzeo iPhone 6 , isto Vip i prilikom update-a na 8.1 ponudio mi je opciju Carrier update i sada imam opciju prebacivanja izmedu 3g i 2g brzine. Ocito je bilo do Vip-a.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?