15.03.2015 | 16:17
Sank kaže:
@SMAYOO:
A po čemu si ti to smayoo zaključio da je to plaćeni članak?? Bi li se u plaćenom članku tvrdilo da postoje i non-Apple punjači koji su čak i kvalitetniji od istih, te samo upozorava na vrlo jeftine kopije koje mogu biti opasne po zdravlje korisnika i uređaja??
smayoo kaže:
Za ovaj konkretni site nemam ni indicija, ni dokaza. Ispričavam se, mislio sam da citiraš (opet) onaj isti link koji vas nekoliko stalno iznova citira. A taj site čak i potpuno bez skrivanja navodi "pr co-operation policy", što je eufemizam za to da uzimaju pare za napisati naizgled "nepristran" članak.
Kao i obično kenj*š i sad se izvlačiš na nekakve eufemizme kad shvatiš da si se zaletio, a premda ja mislim da si to namjerno napravio sa ciljem disreditiranja. Ali to stvarno nije potrebno, bilo je dovoljno da prokomentiraš da li je to realno napisano, Dakle, da conterfeat iliti kopija punjača zaista može biti tako loša ili ne? Dakle, da ne zadovoljava sigurnosne standarde, da daje nefiltriran izlazni napon što potvrđuju slike spektralnog analizatora, te da ne daju snagu koja je na njima deklarirana što automatski znači duže punjenje.
Sank kaže:
Možeš li sada odvdje na ovome mjestu jednom za svagda napisati da switcher napajanja ne mogu ugroziti ljudsko zdravlje bez obzira na njihovu izvedbu?
smayoo kaže:
Switchano napajanje može ugroziti ljudsko zdravlje ako je neispravno. Osobno sam doživio i vidio takve ekscese i od skupih, i od jeftinih napajača. Imaš ovdje na jabučnjaku barem 3 threada gdje se ljudi žale da im je ORIGINALNI apple punjač oštetio opremu i jedan gdje iz posta nije jasno da li je punjač originalni ili zamjenski. Te NITI JEDAN u kojem netko iznosi neposredno iskustvo da mu je zamjenski punjač nanio štetu.
Eto. I što ćeš sad?
Sad ću tražiti od tebe da mi se javno ispričaš zbog neosnovanog deskreditiranja i neosnovanog optuživanja da ja plašim svekoliko pučanstvo.
Što se tiče ovog tvog navođenja da su se ljudi ovdje na jabučnjaku tužili na originalne punjače, a kao niti jedan na zamjenski punjač ne može biti nikakva indilkacija ničeg, a naročito ne može biti argument kojim treba mahati onda kad to tebi odgovara. No, uvjeren sam da ti to zapravo jako dobro znaš, ali eto, svejedno koristiš kad tebi to ide u prilog. Ja nisam ionako nigdje napisao da su originalni ili ako tebi tako odgovara "originalni" punjači savršeni i da ne mogu krepati pa čak i napraviti štetu, ali da su zamjenski ili ako tebi više odgovara "zamjenski" po tom pitanju još nesigurniji zbog svoje konstrukcije, a što se jasno može vidjeti iz seciranih primjeraka.
Sank kaže:
Pišeš da si ti POSVEDOČIO kako su jeftin i skup uređaj ZAISTA JEDNO TE ISTO, da li to znači da si dao truda da otvoriš jeftikaner i onaj drugi skupi punjač i usporedio ih iznutra pa da sada ovdje meni držiš lekcije kako sam glupi indolentni idijot koji plaši široke narodne mase??.
smayoo kaže:
Da si glupi indolenti idijot (sa "j"
nisam nikad ni napisao, ni pomislio. Ne znam otkud si sam sebi pridijelio takvu kvalifikaciju, niti kakve veze ima s ovom raspravom. Ali, ako ti sam inzistiraš na njoj, hm... pa neka ti bude, neću te ja u tome razuvjeravati!
Opet se izvlačiš na vrlo neprimjeren način. Ti jako dobro znaš da ne moraš nekome napisati direktno da je idijot (namjerno pišem sa j) da biš mu to stavio na nos. Dovoljno je da na to ukažeš indirektno, a što često i činiš ovdje na jabučnjaku. U ovom konretnom slučaju riječi DOSADAN i SKINI MI SE jasno upućuju na što si mislio! Ja nisam jedini ovdje na jabučnjaku koji je od tebe doživio takvo indirektno etiketiranje.
smayoo kaže:
Što se tog tvog pitanja tiče - odgovor je - da. Ja sam 7 godina profesionalno radio u firmi koja je uvoznik i distirbuter profesionalne elektronike. Dio svakodnevnog posla bio je - seciranje proizvoda, rastavljanje na prafaktore i njihovo međusobno uspoređivanje. Znam o čemu pričam. JEDAN TE ISTI, IDENTIČNI, NA DLAKU JEDNAK PROIZVOD u različitom kućištu (ili čak ni to) sa i bez brand imena, za cijenu i do 3x različitu.
Zašto ti sad misliš da je tih tvojih 7 godina iskustva sa profesionalnom opremom dovoljno da ovdje dijeliš epitete i prosipaš svoju aroganciju? Pa i ja radim već 16 godina profesionalno u inozemstvu, a i živio sam, studirao i radio u Kini pune četiri godine pa to ne koristim da bih drugima pisao da su dosadni i da mi se skinu!!
Pored toga, kakve to uopće veze ima kad sam ti lijepo dao link da vidiš kakva je razlika u elektronici između tzv. originalnog i tzv. zamjenskog punjača i gdje je argumentirano napisano što ne valja i zašto? Ni tvoje ni moje profesionalno iskustvo ne može maknuti činjenicu da su zamjenski punjači opasniji i lošiji od tzv. originala. Ili hoćeš da ja učinim isto što je učinio taj čovjek, da rastavim dva punjača i da sa spektralnim analizatorom potvrdim ono što je već on učinio. Ja ti garantiram da mene za to nitko ne plaća