iPhone 6 - Other problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 6 - Other problem

22.06.2015 | 13:53
Kupio sam jučer novi iPhone 6 16 gb. U opcijama mi piše da je kapacitet uređaja 12 gb (što sam očekivao). Ono što nisam očekivao je da pod 'korišteno piše' da je zauzeto 600 mb pa je ukupni dostupni prostor samo 11.4 gb. Dakle - uređaj je nov, restorean, na njemu nema ništa, 600 mb je inicijalno zauzeto, ne može se vidjeti čime - ni preko iPhonea ni preko iTunesa. Na iTunesu prikazuje taj prostor kao 'Other' i 'Documents & data' - što je nelogično, jer na uređaju nema ništa osim oficijelnih Aplle aplikacija koje uopće nisu podešene - uređaj ravno iz kutije.

Kako se gore nadodaju aplikacije i glazba, Other i Doc & data se ekstremno bezo povećava pa sad iznosi zajeno oo 1,3 gb.

Kako otkriti što zauzima taj prostor i može li se on vratiti da bude slobodan za koištenje?
22.06.2015 | 14:35
Na Apple support forumu kaže da sve ove stvari mogu povećati količinu podataka u "other" kategoriji:

"Note the category at the end called "Other." What is "Other?" iTunes has 8 standard data categories listed in the Data Bar of iTunes. They are called Apps, Music, Movies, TV Shows, Podcasts, Books, Photos, and Info. Basically, anything stored on your iDevice that cannot fit into one of those 8 categories is categorized as "Other." This includes:

Browser cache
Mail cache
Mail messages
Mail attachments
Safari's Reading List
iTunes Backups
Crud resulting from jailbreaking your iDevice
Game data
Saved data files
Call history
Notes
Media
Voice memos"

U ovom članku je opisan način kako se ta količina podataka u "other" kategoriji može smanjiti:

www.cultofmac.com/133183/how-do-i-get-ri...or-iphone-ask-macrx/
22.06.2015 | 21:00
Restoreom sam uspio dobiti nekih 400 mb od tog 'other' prostora no on se koristenjem uredjaja i dalje povecava s vremenom.

Aplikacije poput Battery Doctora ne uspijevaju pocistiti sve, samo dio cachea.

Ima li neko bolje rjesenje? Uredjaj je 16 gb, nakon 20-ak appova i 400 pjesama imam oko 8 gb slobodno sto je meni ok, al bilo sto ekstra prostora bi doslo dobro.
23.06.2015 | 00:38
Ja iskreno ne znam zašto Apple još uvijek ima taj "16GB" smartphone.... 16GB je za takve uređaje jednostavno premalen kapacitet, s obzirom što sve taj uređaj mora podržavati i sposoban je raditi.

Tako da, u isto vrijeme, ne vidim razloga zašto kupovati 16GB iPhone 6?!

Al ajde, ima ga na tržištu, ljudu ga kupuju, ali isto tako ne razumijem da ljudi, opet, od njega očekuju čuda.

Imaš smartphone koji je malte ne mali laptop, te ne vidim poantu da od tog uređaja očekuješ da ti pruži sve što želiš u 16GB....
23.06.2015 | 07:15
Nekom puno nekom malo.
Meni je na autu 65l spremnik goriva premalo.
Auto trosi 7,5-8l benzina i barem 100l bi trebao biti spremnik.
Nije mi jasno da rade aute s tako malenim spremnicima.
23.06.2015 | 11:53
Light kaže:
Ima li neko bolje rjesenje? Uredjaj je 16 gb, nakon 20-ak appova i 400 pjesama imam oko 8 gb slobodno sto je meni ok, al bilo sto ekstra prostora bi doslo dobro.

Za što ti točno fali taj ekstra prostor? Ja imam iP5 16GB, radi mi super, ne manjka mi prostora, a slobodno mi je malo više od 1,5 GB. U biti, kad fotkam njime po terenu, slobodni prostor šeta od 2 GB do 0,5 GB. Svako toliko poskidam fotke s terena, vezane uz posao, i obrišem ih iz iP. Da imam 32GB model, samo bi mi ih se nakupila neusporedivo veća masa prije nego bi zakašljao, a onda bi cijeli dan morao provesti prisjećajući se što je odakle i kamo spada.
29.06.2015 | 18:33
Kakvog li pitanja. Fali mi da ga imam.
29.06.2015 | 19:52
Light kaže:

znači da želiš imati sporiji iPhone?
29.06.2015 | 19:53
ja bi u extra prostor benzin natočio.
29.06.2015 | 20:08
zabac kaže:
ja bi u extra prostor benzin natočio.

29.06.2015 | 20:12
Light kaže:

Pa da, naravno (pljas rukom po čelu), kako se toga nisam sjetio. Sasvim logičan odgovor. Oprosti što sam pitao.
29.06.2015 | 21:30
Fali, fali. Uvjek fali onih par centimetara do pune sreće, pa makar bilo s 20 na 22!
29.06.2015 | 22:49
Nevjerojanto neozbiljni odgovori na navodno ekspertnom forumu. Ako ne znate odgovor na pocetno pitanje, necete pomoci puno ionako.
30.06.2015 | 07:52
@Light : odmah nakon sto si otvorio temu,dobio si objasnjenje i odgovor na svoje pitanje ,i upustvo kako rjesiti "problem"

Ne vidim nigdje ni trunku neozbiljnosti u ovoj temi

@ zabac : i dalje o litrima zboris
30.06.2015 | 07:58
iStrucnjak kaže:
@Light : odmah nakon sto si otvorio temu,dobio si objasnjenje i odgovor na svoje pitanje ,i upustvo kako rjesiti "problem"

Ne vidim nigdje ni trunku neozbiljnosti u ovoj temi

@ zabac : i dalje o litrima zboris

Ma jok, sad su centimetri u pitanju.
30.06.2015 | 08:30
Light kaže:
Nevjerojanto neozbiljni odgovori na navodno ekspertnom forumu. Ako ne znate odgovor na pocetno pitanje, necete pomoci puno ionako.

Kajem se gorko. Predlažem ti da podneseš upis u knjigu žalbe pa će me onda moji šefovi zbog toga nagaziti i odbiti mi od plaće. Možda mi odbiju i svih 100%. S obzirom da je plaća 0, i nije neka razlika, ali makar simbolično.

Nisam naime znao da smo "ekspertni" forum, a kamoli da smo "navodno ekspertni". Mi smo zajednica Apple korisnika. Družimo se ovdje, zezamo se, razgovaramo o svačemu. Ako nekad nekom možemo pomoći, rado to činimo, ali meni osobno (a nisam sâm) prilično smeta kad se netko postavlja kao da mi je ovo ovdje posao i da sam dužan ovdje biti "na usluzi". Imaš plaćeni Apple support, imaš Apple servis. Idi njima, plati, pa onda traži standard usluge kakvu očekuješ.

A moje pitanje (što će ti 8 GB slobodno) nije služilo tome da te provociram, nego da pokušam shvatiti tvoje potrebe jer ponekad se problem puno lakše riješi lateralnim razmišljanjem. Da imaš konkretan razlog zašto moraš imati uvijek 8 GB slobodnog prostora na telefonu (ne znam... npr. bitno ti je da možeš snimiti polusatni video iz džepa, u bilo kojem trenutku, ili tako nešto), onda, ako kažeš koji je konkretan razlog, netko ti možda predloži potpuno drugačiji pristup i rješenje koje ti uopće nije palo na pamet, a bolje je, jednostavnije i elegantnije od toga da stalno mađijaš kako održavati memoriju slobodnom.

Međutim, ako je tvoj razlog "treba mi da imam", to je onda to. Odgovor na svoje pitanje si dobio i ne znam što zapravo još hoćeš. Naravno da me i dalje zanima zašto te veseli imati poluprazan iPhone, ali dovoljno sam star da me život naučio da znatiželja ne biva uvijek zadovoljena.
30.06.2015 | 15:00
Khm, znatizelja je i macku ubila.
04.07.2015 | 22:51
Ja mislim da si ti se vec prvi dan skontao (opravdano) da si se zeznuo kupujuci 16gb model, cim zelis iscijediti svaki atom memorije :/

Pokusaj ti taj uredjaj vratiti i uzeti 64gb model (koji i ja imam) i onda ces biti sretan i zadovoljan.

A i Smayoo ce dobiti punu placu
05.07.2015 | 01:25
Jel se vama cuje kad protresete mobitel kraj uha kod volume tipki kao neki zvuk? Ja mislim da su tipke, cuo sam u jos jednog druga pa me interesuje.
05.07.2015 | 07:59
Nekima se čuje, nekima ne. Pisalo se već o tome. Potraži temu "iphone zvecka" ili tako nekako.
07.07.2015 | 08:22
miikaa77 kaže:
Jel se vama cuje kad protresete mobitel kraj uha kod volume tipki kao neki zvuk? Ja mislim da su tipke, cuo sam u jos jednog druga pa me interesuje.

I moj zvecka, čuje se kao da je nutra neki komadić koji je pukao. Nema razloga za brigu, to je normalno, to što čuješ je stvar stražnje kamere te leća - koje zveckaju kada ga treseš. Nemoj ga tresti i neće zveckati.
07.07.2015 | 09:50
Hvala puno.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 23 minuta
  • Zdravac: MB Air M1
  • Zdravac: to je zadnja verzija koja je u App Storeu
  • Zdravac: Meni na Sequoia 15.3.1 radi normalno WhatsApp v. 25.3.80 (instaliran putem App Store-a
  • ^SuperUnknown^: Da, nema druge. Sudeci po nekim threadovima novija verzija trazi AVX2 instrukcije koje cMP nema :/
  • kupus: whatsapp web? za prvu ruku
  • ^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO