30.06.2015 | 08:30
Light kaže:
Nevjerojanto neozbiljni odgovori na navodno ekspertnom forumu. Ako ne znate odgovor na pocetno pitanje, necete pomoci puno ionako.
Kajem se gorko. Predlažem ti da podneseš upis u knjigu žalbe pa će me onda moji šefovi zbog toga nagaziti i odbiti mi od plaće. Možda mi odbiju i svih 100%. S obzirom da je plaća 0, i nije neka razlika, ali makar simbolično.
Nisam naime znao da smo "ekspertni" forum, a kamoli da smo "navodno ekspertni". Mi smo zajednica Apple korisnika. Družimo se ovdje, zezamo se, razgovaramo o svačemu. Ako nekad nekom možemo pomoći, rado to činimo, ali meni osobno (a nisam sâm) prilično smeta kad se netko postavlja kao da mi je ovo ovdje posao i da sam
dužan ovdje biti "na usluzi". Imaš plaćeni Apple support, imaš Apple servis. Idi njima, plati, pa onda traži standard usluge kakvu očekuješ.
A moje pitanje (što će ti 8 GB slobodno) nije služilo tome da te provociram, nego da pokušam shvatiti tvoje potrebe jer ponekad se problem puno lakše riješi lateralnim razmišljanjem. Da imaš konkretan razlog zašto moraš imati uvijek 8 GB slobodnog prostora na telefonu (ne znam... npr. bitno ti je da možeš snimiti polusatni video iz džepa, u bilo kojem trenutku, ili tako nešto), onda, ako kažeš koji je konkretan razlog, netko ti možda predloži potpuno drugačiji pristup i rješenje koje ti uopće nije palo na pamet, a bolje je, jednostavnije i elegantnije od toga da stalno mađijaš kako održavati memoriju slobodnom.
Međutim, ako je tvoj razlog "treba mi da imam", to je onda to. Odgovor na svoje pitanje si dobio i ne znam što zapravo još hoćeš. Naravno da me i dalje zanima zašto te veseli imati poluprazan iPhone, ali dovoljno sam star da me život naučio da znatiželja ne biva uvijek zadovoljena.