Na testiranju 7-ca
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Na testiranju 7-ca

23.09.2016 | 15:35
Opasan stroj
23.09.2016 | 17:25
Nema mi to smisla baš. U zadnjijh mjesec dana smo kupili novu vešmašinu sa sušilicom, Candy, i 43" smart TV, LG. To dvoje skupa je jeftinije od tog mobitela. Ma ajde...
23.09.2016 | 18:01
Od kad su poceli 43" televizore raditi?
23.09.2016 | 18:21
@zabac
zar su prestajali : www.lg.com/hr/televizori/lg-43LF540V-led-tv

@smayoo
istina
23.09.2016 | 19:22
al svejedno opasan je stroj
23.09.2016 | 19:51
saint kaže:
@zabac
zar su prestajali : www.lg.com/hr/televizori/lg-43LF540V-led-tv

@smayoo
istina

Pa bili su 40", 42", 48".
Kad sam kupovao TV, tih dijagonala nije bilo. Mada vidim da je 42,5" a ne 43".
23.09.2016 | 20:38
Zar su dijagonale TV-a propisane nekim IEC standardom?
Stvar je jednostavna. Na svijetu ima beskonačno brandova konzumne elektronike, 100-njak tvornica televizora i samo nekoliko tvornica koji proizvode LCD matrice. Možda 3, možda 4. I jedna jedina koja proizvodi strojeve koji proizvode LCD matrice. Prije se nisu mogli kupiti strojevi koji proizvode matricu bilo kojeg formata, nego samo točno određenih nekoliko formata (40, 42, 48, npr.). Sad se mogu kupiti strojevi koji proizvode matricu bilo kojeg formata, ili možda većeg broja određenih formata. Pa je onda jedna od one 3-4 tvornice kupila takav stroj, pa sad neki brandovi TV-a dolaze u formatu 43", 49" ili 57"...
24.09.2016 | 05:02
U konkretnom slucaju, da li je tin 1/2" presudni ili samo marketinski trikovi, tj. opsesija s velicinom/duzinom.
24.09.2016 | 12:19
Meni apsolutno nije presudno. Ovaj je bio jeftiniji od 42".
24.09.2016 | 12:53
I kakva je ta 7-ica, Saint?
24.09.2016 | 13:06
Hmmm iskreno vidljiv napredak u odnosu na 6.Nekako mi je sada sve zaokruzeno. Fluidan je za ne povjerovati,o brzini je suvisno pricati.Definitvno moja preporuka za sve koji prelaze sa 5s dok sa 6 i nije neka zurba. Cijena paprena bar u BiH. Za te pare moze se kupiti bolji android i jos da ostane para za dobar TV. Ali telefon je realno stroj
24.09.2016 | 14:09
Mozda ja nisam relevantan jer nisam bio prisutan, ali ne sjecam se da je ikada ulazni iPhone model kostao 850-900 eura u oglasima.

A i sama cinjenica da su poboljsanja dozirana na kapaljku, mi ne daje niti malo zelje da ga kupim. Podatak da je on u HW testovima 2-3X brzi od mog iPhone 6 mi ne znaci nista, jer i ovaj postojeci uopce nije spor. Ja se doduse na mob ne igram, zato imam PS4, pa vjerujem da je nekim drugim ljudima to jako bitno.

Vjerojatno ce u skorijoj buducnosti u kojekakvim shemama on zavrsiti u mojim rukama, ali stvarno nemam neku zelju. Ono da bas nesto zelis. Izgubio se taj wow efekt koji je donosila nova generacija uredjaja. Ili sam ja ostario ili su ovi nesto usput uprskali

Ima li Android ovu integraciju sa VOIP servisima? Kad me neko zove na Viber ili Whats recimo, da mi zvoni kao normalan GSM poziv. Da ne moram otkljucati mob pa uci u app da se javim...
24.09.2016 | 14:40
Rekao sam da je prelazak sa 5s na 7 ok ali sa 6 na 7 i nije neka zurba.Sto se tice androida to funkcionise vec godinama
24.09.2016 | 17:32
Ja sam se predbiljezila za 7 plus al nemaju ga jos pa cekam cijena mu je kao i 6 ici kad je stigla .
Jedva cekam da stigne. Jel idu na kraju nekakve slusalice uz njega il neidu ? Kakvu zicu ima ? Istu ko 6 ica il drugaciju ? Baterija?
24.09.2016 | 18:15
lunahor kaže:
Ja sam se predbiljezila za 7 plus al nemaju ga jos pa cekam cijena mu je kao i 6 ici kad je stigla .
Jedva cekam da stigne. Jel idu na kraju nekakve slusalice uz njega il neidu ? Kakvu zicu ima ? Istu ko 6 ica il drugaciju ? Baterija?

Zašto si lijena? Internet imaš, kako vidim. Novaca isto, jedino volje fali.
Odeš na službene stranice:
www.apple.com/iphone-7/specs/

Mali listaš i nađeš:

In the Box

iPhone with iOS 10
EarPods with Lightning Connector
Lightning to 3.5 mm Headphone Jack Adapter
Lightning to USB Cable
USB Power Adapter
Documentation
24.09.2016 | 19:47
Nista mi to puno ne govori na engleskom ..
24.09.2016 | 19:59
Evo da se ne mucis puno. lmgtfy.com/?q=google+translate

@zabac
nemoj biti bezobrazan
24.09.2016 | 22:15
Ako se ne varam ima Apple stranicu prevedenu na hrv. Samo u zapcev link ubacis hr/ izmedju domene i podstranice za iphone, znaci www.apple.com/hr/iphone-7/specs/ ili mozda jos jednostavnije scroll na dno, kliknes na zemlju i izaberes Hr.
25.09.2016 | 07:23
saint kaže:
Evo da se ne mucis puno. lmgtfy.com/?q=google+translate

@zabac
nemoj biti bezobrazan

Bezobrazan? Ako netko ne ulozi minimum rada za nesto sto ga zanima, a ocekuje od drugih da to naprave, to je lijenost.
To sto je cura, ne pomaze pono.

www.apple.com/hr/iphone-7/specs/
25.09.2016 | 08:27
Zabac jel ovo tema o novom i7 ? U cemu je problem pitati na ovom topicu ako je to tema o sedmici ? Pitala sam sainta koji ga ima pa sam ocekivala da nije problem ni odgovoriti na pitanje .
Reci nekom da je lijen je i vise nego bezobrazno, ne poznas me i nista ne znas o meni, bezobrazan i podrugljiv je i tvoj komentar o tome da imam novca, a opet ne znas nista o meni. Ako te zivciram preskoci moj post i super.
25.09.2016 | 09:09
Kupuješ iPhone 7, a nisi se uopće potrudila saznati o telefonu niti osnovne podatke.
Saint je fin čovjek, ali ti nije odgovorio na pitanje, a ja jesam i to na engleskome (kojeg očito ne znaš) i na hrvatskome.
Da li ti ne kupuješ možda telefon samo zato kako bi ga mogla pokazivati po kafićima? LOL
25.09.2016 | 09:54
Dobro, daj, šta si se sad na ženu okomio? Imamo svaki tjedan po deset ljudi kojima se ne da istraživati po internetu pa dođu ovdje pitati. Kakve veze ima zašto tko kupuje iPhone ili Mac? Za svoj novac svatko ima pravo kupiti što hoće, iz bilo kojeg razloga, dokle god nije ilegalno.
25.09.2016 | 10:21
Dobro, dobro...
Malo sam prenaglio.
Što sam stariji, više me smeta ovakav pristup. Imam takve oko sebe na poslu. Lijene do besvjesti. Drugi moraju njihov posao odrađivati.
Uostalom, dobila je odbovor. osobno mislim da je bolje reći u glavu, nego s figom u džepu smješkati se.
I za kraj svakome po jedan
25.09.2016 | 10:34
To što imaš takve oko sebe na poslu je zato što si odlučio raditi takav posao. Ja nemam takve oko sebe na poslu. Osim na ovom honorarnom, na faksu, gdje je dobar dio studenata (a i nastavnika) takav.
25.09.2016 | 10:51
Znam, borim se protiv toga. Meni je prag tolerancije sve nizi i nizi.
26.09.2016 | 08:43
Dobrodošao u klub
26.09.2016 | 16:36
Mene više zanima sama kvaliteta izrade, koliko je različit od recimo iPhone 6/6s?
Da li su ekran poboljšali?
Osjećaj rada je sličan, tako da tu ne bi trebalo biti bitne razlike. Jedino su mogli još koji senzor ugurati.
01.10.2016 | 10:30
Malo bih se na ovo sve nadovezao, mozda na drugačiji način.
Koristim iPhone već 6 godina, prošao iOSe, bavio se unlockanjem, tweekanjem svim i svačim vezano
za njih, sad puno manje sve to osim sto koristim iPhone kao primarni mobitel.

Nedavno sam radio update na iOS 10, htio sam postaviti uređaj "SetUpAsNew" ne ići preko OTA ili preko iTunes.
Onda naiđem na probleme sa slikama, kako ih prebaciti, kopirati, nikako. Jedino copy paste na računalo.
Onda naiđem na problem sa SMS, kako ih kopirati na novi iOS, nikako. Ima opcija za export na PC, ima softwera koji "navodno" rade backup-restore ali koštaju preko 50$.

Uređaj je ok, hardverski, ali nemože mi nitko reći da je normalno da slike koje sam ja slikao, na uređaju koji sam ja kupio i platio ko "ćaći misu" nemogu ubacit u camera roll, mogu ih samo syncat.
nemogu sms poruke prebacit... na andoridu ih backup - restore za 2 min, isto kao i slike, mozes raditi sa njima ono što želiš.

uzimajući u obzir hardverske konfiguracije, fluidnost, puno proširenije mogućnosti,cijenu andorid se itekako približava i vuče iKorisnike sebi.

iUređaj je sigurnosno jači, to mi se sviđa, ali ljudi moji iOS 10 je tu 2016 godina, daj mi da ubacim slike u mob i vratim sms poruke....
01.10.2016 | 11:03
@ante:

Jako sam ti slican. Koristim iskljucivo iPhone od verzije 3. Prosao sve moguce JB faze, i na kraju prije god odustao. Jednostavno nije vrijedno vremena, truda, zivaca i sl... Stari se, valjda

Iritantno je stvarno u koliko banalnih stvari je iOS ogranicavajuci za korisnika. Nervira do bola. Ali to je valjda cijena sigurnosti i privatnosti A malo su i debili ovi u Apple

Nekada prije par god, na nekom iPhone 4 ili 5 sam zadnji put radio JB. Imao sam neki tweak za bateriju, i nakon toga sam isao OTA, sve do danas.

I sada kada odem na postavke baterije "Battery Percentage" ne mogu to iskljuciti. Prekidac radi, ali postotak baterije UVIJEK stoji gore uz ikonu.

To mi je indikator da ti OTA updates ne pociste bas najbolje uredjaj, i zato namjeravam sada uraditi Set as New. Cisto da znam da imam fresh start

Imam fotke u iCloud, SMS niti cuvam niti koristim, tako da mi to nije problem. Imas li jos neke probleme na koje si naletio prilikom istrazivanja?
01.10.2016 | 17:11
Jedina stvar valjda što se ne da prebaciti bez posredovanja su SMS i iMessage. Što to mora biti toliko važno u porukama da se trebaju čuvati godinama.
Ako mi je nešto "za pobunuti" tada napravim screenshot i ima sliku koju pospremin. Jednom mi je to trebalou 20 godina.
Ne razumijem kako si se opraštao od poruka na onim starim telefonim, tri dana žalosti s dvije babe narikače? -
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 5 minuta
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, jura22, MacSlavko, Riba, Anonimci (297)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO