eSim - pitanja i objašnjenja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

eSim - pitanja i objašnjenja

24.10.2019 | 22:24
Pozdrav,

kako sam korisnik "starijeg" iPhone-a, nemam iskustva s eSim funkcionalnošću. Prijatel si kupuje (ili dobiva od firme) novi mobitel i htio bi dual sim konfiguraciju. Fizičku A1 karticu će ubaciti u SIM slot, a preko T-Mobile-a bi koristio privatni broj.

Prvo pitanje sam mu šturo znao odgovoriti...Kako to sve funkcionira. Priliko dolaznog poziva vidi se na koji broj dolazi poziv, poruke su označene (bubam, mislim da jesu)...itd.

Drugo pitanje, njemu najvažnije kako funkcionira sustav glavnog i dodatnog broja. Pitao me je funkcionira li kombinacija da koristi broj od glavnog (u ovom slučaju službenog broja), a da mobilne podatke koristi od privatnog broja jer ne bi htio na službenom trošiti promet.

Tu sam bio zatečen jer kako nisam nikad ni vidio setupiran iPhone sa dual simom, ne bi znao kako to funk. Pa ako ima tko što za pripomoći bilo bi mi drago!
24.10.2019 | 22:37
Ne znam kako funkcionira s iPhoneom. Drugi telefoni koje sam vidio da rade s dva fizička SIM-a su imali neka ograničenja, tipa, samo SIM u slotu 1 je mogao imati 3G (4G) vezu, SMS (klasični SMS) si mogao slati samo preko SIM-a u slotu 1. A odlazne pozive si imao podešene koji ti je defaultni SIM, a ako si htio preko onog drugog, morao si najprije aktivirati iz menija nešto kao odlazni poziv sa SIM-a tog, pa onda iz imenika ili kako već. Ako si htio nazvati nekog iz liste poziva, ali pri tom koristiti drugi SIM, a ne onaj na kojeg je stigao poziv, to je bilo loše i trapavo riješeno (kopiraj broj, odaberi SIM, pejstaj broj...)
Ugl, to je uvijek bila neka kuruza, polurješenja... Nije me to nikad baš oduševilo. Meni je uvijek i oduvijek bilo puno lakše imati samo jedan broj, a selektivno dozvoljavati čije pozive kada primam koristeći grupe u imeniku i DND funkciju. Eventualna pitanja loše tarife na poslovnom broju nisam nikad imao. Supruga jest, radi nje i jesmo to čačkali, stalno se s time mučila.
24.10.2019 | 22:39
Ja imam na 11 pro fizicki sim od A1 a u firmi sam dobio eSim od HTa.

Dobijes QR koji slikas i to je to, sve se samo postavi.

Obje linije u isto vrijeme rade.

Mozes odabrati sa koje zelis mobilne podatke a koja da bude primarna za telefon.
Mozes kontaktima predodrediti sa kojeg da zovu dal osobni ili poslovni ali to mozes birati i prije samog zvanja i slanja poruka.

Kad ti zvoni telefon pise broj ili kontakt i pise ti u kockici slovo koje predodredis recimo ovako.

25.10.2019 | 07:43
smayoo kaže:
Ne znam kako funkcionira s iPhoneom. Drugi telefoni koje sam vidio da rade s dva fizička SIM-a su imali neka ograničenja, tipa, samo SIM u slotu 1 je mogao imati 3G (4G) vezu, SMS (klasični SMS) si mogao slati samo preko SIM-a u slotu 1. A odlazne pozive si imao podešene koji ti je defaultni SIM, a ako si htio preko onog drugog, morao si najprije aktivirati iz menija nešto kao odlazni poziv sa SIM-a tog, pa onda iz imenika ili kako već. Ako si htio nazvati nekog iz liste poziva, ali pri tom koristiti drugi SIM, a ne onaj na kojeg je stigao poziv, to je bilo loše i trapavo riješeno (kopiraj broj, odaberi SIM, pejstaj broj...)

Ne znam kada je to bilo, ali ja godinama ima dual SIM Android telefon i nema nikakvih ogranicenja osim sto data promet moze biti aktivan samo na jednom SIMu, ali to se moze prebaciti sa par klikova. SMS i odlazne pozive mogu slati s kojeg god SIMa zelim, mogu birati sa kojeg zelim zvati a mogu i podesiti razliciti defaultni SIM za svaki pojedinacni broj u adresaru.
25.10.2019 | 11:31
Baš je kolega na drugom forumu isprobavao nešto sa eSIM od PL Orange. Sve se online preko aplikacije sredi i profil se intalira na iPhone te najnormalnije radi. Neograničeni pozivi i poruke unutar EU + nešto Gb.

26.10.2019 | 19:55
smayoo kaže:
Ugl, to je uvijek bila neka kuruza, polurješenja... Nije me to nikad baš oduševilo. Meni je uvijek i oduvijek bilo puno lakše imati samo jedan broj, a selektivno dozvoljavati čije pozive kada primam koristeći grupe u imeniku i DND funkciju. Eventualna pitanja loše tarife na poslovnom broju nisam nikad imao. Supruga jest, radi nje i jesmo to čačkali, stalno se s time mučila.

Ovo mi je na prvu zvučalo kao prijašnji način funkcioniranja, drago mi je da je energyman dalje naveo da su se stvari promijenile.

""Ja imam na 11 pro fizicki sim od A1 a u firmi sam dobio eSim od HTa.

Dobijes QR koji slikas i to je to, sve se samo postavi.

Obje linije u isto vrijeme rade.

Mozes odabrati sa koje zelis mobilne podatke a koja da bude primarna za telefon.
Mozes kontaktima predodrediti sa kojeg da zovu dal osobni ili poslovni ali to mozes birati i prije samog zvanja i slanja poruka.

Kad ti zvoni telefon pise broj ili kontakt i pise ti u kockici slovo koje predodredis recimo ovako.""

To je odlično, frend je takodjer procitao i sve mu pase.

Ostaje jos jedno pitanje. Sto je sa aplikacijama tipa whatsapp i viber. Kako one funkcioniraju s dva broja?
26.10.2019 | 20:57
stefanjos kaže:
Ostaje jos jedno pitanje. Sto je sa aplikacijama tipa whatsapp i viber. Kako one funkcioniraju s dva broja?

Rade normalno, meni je Viber registriran na hrvatski broj, data promet ide preko kuvajtskog i sve radi bez problema.
26.10.2019 | 20:59
Riba kaže:
stefanjos kaže:

Rade normalno, meni je Viber regitriran na hrvatski broj, data promet ide preko kuvajtskog i sve radi bez problema.

Mislio sam u smislu, mogu li viber imati i za sluzbeni i za privatni?
26.10.2019 | 21:32
Ne, Viber može biti vezan samo uz jedan broj, a ne možeš imati dva instalirana.
26.10.2019 | 21:38
Isto je i za Whatsapp.
27.10.2019 | 22:10
Evo ljudi, dobio sam sve odgovore. Hvala Vam svima!

28.10.2019 | 17:24
Imam ja dodatnih pitanja

Jesu li ovi scenariji mogući:

1) Whatsapp/viber poruke s obje kartice istovremeno tj. da otvorim whatsapp/viber aplikaciju i jednim kontaktima šaljem s prve kartice, a drugima s druge? Ili da jednostavno napravim grupu od 3 broja, ali 2 osobe: Ja 1, Ja 2 i osoba X?

2) Bonbon (koji je u biti HT) nudi eSIM?
28.10.2019 | 17:32
1. Ne, aplikacija je vezana samo za jedan broj. Multisim još nije podržan.
2. ne.
28.10.2019 | 17:42
Pas mater. Ne tebi, aplikacijama Tebi hvala.
28.11.2019 | 19:21
Gledam 11 pro i pitam se ima li i kod nas ovo sa dual sim-om ili samo kod Kineza?
28.11.2019 | 19:56
tino1 kaže:
Gledam 11 pro i pitam se ima li i kod nas ovo sa dual sim-om ili samo kod Kineza?

U kini imaju fizicki dual sim. Kod nas imas jednu fizicku i drugu esim. Tako da da. Imas opciju dual sim. Provjereno znam za tmobile kao esim karticu nema problema. Kod drugih neznam.
28.11.2019 | 21:03
Drugi ni ne nude eSIM.
17.01.2020 | 22:28
Pitanje vezano uz esim.

Da li kad instaliram whatsup i viber mogu odrediti na koji sim budu aktivni?
Na esim ili na nano sim?
Znam da mogu biti samo na jedan.

I da li ima kakve razlike u esim kartici i nano sim kartici? Naravno sto se tice ogranicenja u telefonu?

Da li mogu sve isto sa esima raditi kao i sa nano sima?

Hvala.

Usput ako netko ima ovdje tko koristi esim i ima volje da ga i usmeno priupitam neka pitanja vezano uz esim, volio bih da se javi
18.01.2020 | 11:04
Viber i WA nisu vezani na SIM, nego na broj telefona. Kad prvi put instaliraš aplikaciju, ona te pita da uneseš svoj broj telefona (ne dohvaća ga automatski). Dakle uneseš broj telefona koji ti odgovara (onaj od eSIM-a, ili onaj od nano SIM-a).
18.01.2020 | 11:10
Hvala na brzom odgovoru.

A jel ima nesto u cemu se vidi razlika da li se radi o esimu ili nano simu?
Ok kuzim ovo za viber i Wharsapp..

Jel ima neke razlike u karticama i koja je koja?

Mislim da na poslu necu moci dobiti esim kao sluzbenu, pa bih onda svoju privatnu trebao staviti kao esim, a ne zelim izgubiti privatno neke funkcije koje kao esim kartica mozda necu imati..
18.01.2020 | 11:22
Nemam iskustva iz prve ruke. U tehničkom načelu, nema razlike, štoviše, eSIM može više nego klasična SIM kartica. Ali s eSIMom operateri imaju više mogućnosti manipulacije i nije nemoguće da neki operater putem eSIMa nameće neka ograničenja kako bi ubrao više novaca.
Ako praktično u nečem stvarno ima takve (negativne) razlike, to bi najprije moglo biti pružanje usluga u roamingu.
18.01.2020 | 11:27
Hvala na odgovoru.

Koliko nasem operateru treba da izda esim karticu?

To je gotovo odmah i tcentru? Ili treba cekati neku aktivaciju?
18.01.2020 | 13:29
Imam iPhone sa dual SIMom. Mogu odgovoriti na sva pitanja jer mi se ne da pisati manual o tome kako se dobiva QR code za aktivaciju, koliko je jednostavno i kako se podešavaju postavke u samom telefonu. Stoga, ask and you shall receive.
18.01.2020 | 13:30
ne zelim izgubiti privatno neke funkcije koje kao esim kartica mozda necu imati

Nema nikakvog gubljenja funkcije. Sve ostaje isto, uz malo tweakanja Postavki.
18.01.2020 | 13:32
Lejzermaster kaže:
Hvala na odgovoru.

Koliko nasem operateru treba da izda esim karticu?

To je gotovo odmah i tcentru? Ili treba cekati neku aktivaciju?

T Com izdao QR kod za 3-4 radna dana. Posto je išlo za službeni broj, Možda su malo brži nego kad je u pitanju fizička osoba tj broj. Sve ovisi o osobi koja zaprimi zahtjev. Mi smo dobili postom QR code, na posao.
18.01.2020 | 14:08
Moze pitam.

1. Mozes li odabrati koji sim je Private koji je Business? Dali esim moze biti privat, a nano sim Business i obrnuto?

2. Za svaki broj u imeniku mozes odabrati s kojeg broja zove? Ili moras za svaki posebno kliknuti s kojeg broja da zove?

3. Jel postoji koja dual aplikacija na iphonu za dva broja?

4. Jel ti se dogodilo da si kad nedostupan na kojem broju?

5. Jel se blesira kaj to sa esimom? Mozda glupo pitanje al ajde.. pitam.

6. Kad ti zvoni mobitel, kako vidis na koji broj te zovu?

Hvala na odgovorima unaprijed. Dok se sjetim pitam dalje
18.01.2020 | 15:48
eSIM se dobije odmah ako se traži u poslovnici. Kod novog broja aktivacija je nešto brža nego kod zamjene postojećeg. Ja mijenjao dvije SIM kartice u eSIM (to sam radio popdne ili subotom) i trebalo im je oko 2 sata da ukinu stari SIM i aktiviraju eSIM. Nakon učitavanja QR koda treba koja sekunda da se sve posloži. U drugi utor sam stavio A1 SIM.
Ne vidim da bi bila neka ograničenja.
Što bi to trebao fizičji SIM pružiti više od eSIM-a?

1 . da
2. sa
3. nemam pojma
4. da, u brdima
5. ne
6. da
18.01.2020 | 20:26
Lejzermaster kaže:
Moze pitam.

1. Mozes li odabrati koji sim je Private koji je Business? Dali esim moze biti privat, a nano sim Business i obrnuto?

Naravno, i to možeš definirati i mijenjati kad god želiš.

2. Za svaki broj u imeniku mozes odabrati s kojeg broja zove? Ili moras za svaki posebno kliknuti s kojeg broja da zove?

Ako želiš možeš ići kroz imenik i mijenjati broj u ne-defaultni broj sa kojeg želiš zvati. Jer si kod prvotnog set-up-a definirao koji će ti broj biti za datu a koji za pozivanje. Sve to možeš mijenjati.

3. Jel postoji koja dual aplikacija na iphonu za dva broja?

A za što bi služila ta aplikacija? Npr?

Da, ali to nije do iphonea nego do mreže, operatera. Ne mojom krivicom. E da, i kad sam u liftu na etaži -3

5. Jel se blesira kaj to sa esimom? Mozda glupo pitanje al ajde.. pitam.

Ne, nikad. To je softwareski “sim”, ako se zblesira onda se zblesira i iOS.

6. Kad ti zvoni mobitel, kako vidis na koji broj te zovu?

Ima mala ikonica [P] ili [B]. Private / business
19.01.2020 | 13:04
Lejzermaster kaže:

Bitno je napomenuti da ako tipa pricas na poslovni broj, privatni postaje nedostupan i obratno.
19.01.2020 | 16:23
energyman kaže:
Bitno je napomenuti da ako tipa pricas na poslovni broj, privatni postaje nedostupan i obratno.

Koju poruku dobiva pozivatelj? Zauzeto? Nedostupan?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 16 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jmirakul, Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (739)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO