26.10.2019 | 19:55
smayoo kaže:
Ne znam kako funkcionira s iPhoneom. Drugi telefoni koje sam vidio da rade s dva fizička SIM-a su imali neka ograničenja, tipa, samo SIM u slotu 1 je mogao imati 3G (4G) vezu, SMS (klasični SMS) si mogao slati samo preko SIM-a u slotu 1. A odlazne pozive si imao podešene koji ti je defaultni SIM, a ako si htio preko onog drugog, morao si najprije aktivirati iz menija nešto kao odlazni poziv sa SIM-a tog, pa onda iz imenika ili kako već. Ako si htio nazvati nekog iz liste poziva, ali pri tom koristiti drugi SIM, a ne onaj na kojeg je stigao poziv, to je bilo loše i trapavo riješeno (kopiraj broj, odaberi SIM, pejstaj broj...)
Ugl, to je uvijek bila neka kuruza, polurješenja... Nije me to nikad baš oduševilo. Meni je uvijek i oduvijek bilo puno lakše imati samo jedan broj, a selektivno dozvoljavati čije pozive kada primam koristeći grupe u imeniku i DND funkciju. Eventualna pitanja loše tarife na poslovnom broju nisam nikad imao. Supruga jest, radi nje i jesmo to čačkali, stalno se s time mučila.
Ovo mi je na prvu zvučalo kao prijašnji način funkcioniranja, drago mi je da je energyman dalje naveo da su se stvari promijenile.
""Ja imam na 11 pro fizicki sim od A1 a u firmi sam dobio eSim od HTa.
Dobijes QR koji slikas i to je to, sve se samo postavi.
Obje linije u isto vrijeme rade.
Mozes odabrati sa koje zelis mobilne podatke a koja da bude primarna za telefon.
Mozes kontaktima predodrediti sa kojeg da zovu dal osobni ili poslovni ali to mozes birati i prije samog zvanja i slanja poruka.
Kad ti zvoni telefon pise broj ili kontakt i pise ti u kockici slovo koje predodredis recimo ovako.""
To je odlično, frend je takodjer procitao i sve mu pase.
Ostaje jos jedno pitanje. Sto je sa aplikacijama tipa whatsapp i viber. Kako one funkcioniraju s dva broja?