17.11.2020 | 18:12
Razlike su vrlo male.
12 je, ako se ne varam, malo veći, čak ne toliko po dimenzijama (cca 3mm u visinu) koliko se čini veći u ruci zbog ravnih rubova. Ako vam pašu ti rubovi, a meni pašu, super.
Ja za sad nisam primjetiio nikakvu razliku u bateriji, znam da bi na papiru 11 Pro morao biti bolji ali nemam takav dojam. Čine mi se podjednaki.
Brzina telefona je u normalnom korištenju jednaka, jedino sam primjetio da malo brže eksportira videe ali to je i očekivano.
Osim što nema telephoto leću kamera je ipak vidljivo bolja. Ne kažem to da naglasim veliku razliku nego nisam očekivao da ću vidjeti ikakvu razliku ali jesam. Jedino što je očita prednost je HDR video snimljen na telefonu koji i gledate na telefonu, snimao sam video u šumi gdje je bila tona lišća na podu i sunce se probijalo kroz krošnje i zrake su se odbijale od lokvi, to je stvarno izgledalo impresivno na mobitelu.
Lakši je. I znam da zvuči kao nebitna razlika ali nakon 2 čelična telefona (Xs Max pa 11 Pro) pravo je osvježenje imati ponovno aluminijski.
Sve su to sitnice i nema tu krivog odabira, samo bi ja osobno uzeo 12.
Nakon što sam primio 12 mini u ruku definitivno želim probati doznati dali bi mogao dugoročno s njim. Jako mi se svidio. Imam doma iPad i iMac pa mi veliki display nije "must have".