CarPlay i Shazam
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

CarPlay i Shazam

19.10.2021 | 20:13
Molim korisnike iPhonea i CarPlay funkcije da probaju kod sebe, dok je CarPlay aktivan, pokrenuti Shazam aplikaciju (tko je nema, može je instalirati, besplatna je). Naravno, ne u vožnji, itd, zastanite sa strane, probajte na parkingu...

Uglavnom, slušate npr. radio, čujete neku pjesmu koja vam se sviđa, a ne znate koja je, pokrenete Shazam app i dogodi se... što?

Ono što bi se trebalo dogoditi je - da se pokrene prepoznavanje pjesme (ili piknete prstom na plavo pa se pokrene) dok pjesma na radiju i dalje svira i, nakon par sekundi, Shazam pokaže koja je to pjesma.

Ono što se događa kod mene (pa me zanima je li problem samo kod mene) je da Shazam "ugrabi" audio pa pjesma prestane i nastane potpuna tišina.

Tišina.
Aplikacija koja služi prepoznavanju glazbe isključi izvor glazbe ne bi li je prepoznala.

Iskreno, nadam se da je problem samo kod mene pa se može riješiti još jednim mailom prema Subaruu.
19.10.2021 | 21:27
Izgleda da to nije 'bug' nego 'feature', jer se i kod mene jednako ponaša.

Doduše, koliko sam ja shvatio, CarPlay bi se trebao koristiti na način da, kada spojiš mobitel na auto-radio, koristiš isključivo ekran auto-radija (a tamo Shazam-a nema, jer nije CarPlay kompatibilan), a ne sam mobitel.

Ako te to tješi, slično (nebulozno) ponašanje je i dviju aplikacija koje imam na mobitelu, a navodno su CarPlay kompatibilne: Zoom i Teams (nemam pojma kome je palo na pamet staviti u CarPlay aplikacije koje uglavnom služe za on-line sastanke). Kada ih startam, ekran ostaje "crn" (fade-ana CarPlay wallpaper pozadina), aktivira se Siri, i pita "Who do you want to call". Kod Zoom-a nakon toga uopće ne reagira, a kod Teamsa kaže "There was an error, try again".

Kod Vibera je princip isti, ali kada izgovoriš (sa engleskim izgovorom) neki kontakt sa telefona, nazove ga, ali nema nikakvog GUI-a, dakle ne možeš fizički odabrati neki kontat sa ekrana, kao što to možeš na mobitelu.

Uglavnom, takva implementacija mi djeluje kao polu-proizod.
20.10.2021 | 08:10
Ja inače godinama koristim SoundHound. Provjerim večeras sa tim shakiri, pa javim.
20.10.2021 | 12:50
Ista stvar na SoundHound i Shazam, nastane tišina
20.10.2021 | 15:39
Koliko znam, Shazam je od iOS 14 dio sistema i imaš ga recimo u overlay prozoru (tam gdje palimo/gasimo wifi i mobile data i ostalo...) Ima li toga u CarPlay prozoru?
20.10.2021 | 20:23
Na iOS14? Ne. BArem kod mene ne. Ali ni inače na CarPlayu nema tog overlaya.
25.10.2021 | 17:26
Nissan isto 0 bodova.
25.10.2021 | 18:25
Dakle za sada Nissan, Škoda i Subaru. Da li se već može zaključiti da je do nesposobnih iz Apple ili do dobrog dijela proizvođača automobila?
25.10.2021 | 18:28
CarPlay nema Control centar (overlay koji dobiješ povlačenjem prsta od dna ekrana prema gore) na koji možeš staviti ikonu Shazam-a.

Ima samo CarPlay Home screen (na kojem je aplikacija za navigaciju, kontrola muzike ili radija i vrijeme), i par ekrana sa ikonama programa koji su CarPlay kompatibilni.

Danas sam isprobao Shazam dok je bi uključena Music aplikacija (za npr. sviranje mp3 sa mobitela), i čak i u toj kombinaciji sve radi, tj. muzika se i dalje čuje, a Shazam uredno prepoznaje muziku koja se reproducira.

Dakle, problem je vjerojatno negdje u implementaciji CarPlay-a, ili u činjenici da Shazam nije predviđen za rad unutar CarPlay sustava.

Zaboravih spomenuti, kod mene je zadnja verzija iOS-a (15).
25.10.2021 | 22:19
Ja sam isprobao i SoundHound
26.10.2021 | 00:53
Ne radi mi za pjesmu s radio stanice. Nisam probao s pjesmom loja je pustena s mobirela jer naslov te pjesme znam.
26.10.2021 | 06:56
Pa pravi se da ne znaš.
26.10.2021 | 07:51
Ne radi za pjesmu sa radio stanice zato što nakon pokretanja Shazam-a (ili neke druge aplikacije za prepoznavanje pjesme) dolazi do prekida reproduciranja muzike u zvučnicima (bez obzira iz kojeg izvora muzika dolazila), pa aplikacija može "prepoznati" samo tišinu.

Zato sam i testirao Shazam bez CarPlay-a, sa muzikom koju reproducira sam iPhone, da provjerim da li Shazam i inače utišava sve što se reproducira sa samog iPhone-a (kako mikrofonu ne bi smetao zvuk iz mobitela), jer je logika da aplikacija prepoznaje muziku iz nekog drugog izvora, a ne sa mobitela (jer se podrazumijeva da znaš koju pjesmu si pustio iz Music aplikacije).

Ali, eto, ispada da Shazam može prepoznati i muziku koju reproducira sam mobitel (kada iPhone nije spojen na CarPlay), ali ne može prepoznati muziku koja svira na auto-radiju (kada je iPhone spojen na CarPlay), jer sustav prekine reprodukciju muzike sa auto-radija kada se pokrene Shazam.

Baš nelogično.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 40 minuta
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO