iPhone 4 i prvi dojmovi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4 i prvi dojmovi

27.09.2010 | 11:59
sve je to u redu... ali problem je u tome sto te (slovenski) carinik pri potpisivanjem IVE iPhone-a, moze pitat da mu pokazes robu (tj.iPhone). Desilo mi se to puno puta i sa drugim stvarima, tako da ti ona shema u tom slucaju nece upalit... sretno
27.09.2010 | 12:03
Prošao sada kraj T-Mobilea na Korzu, nemaju ga niti u izlogu... nije da se nešto trude, valjda se prodaje sam od sebe - ili suprotno, ljudi su bez para, pa se nitko baš ne lomi oko njega...
27.09.2010 | 12:42
dpasaric je napisao:
Prošao sada kraj T-Mobilea na Korzu, nemaju ga niti u izlogu... nije da se nešto trude, valjda se prodaje sam od sebe - ili suprotno, ljudi su bez para, pa se nitko baš ne lomi oko njega...

ja sam prošao tamo oko 8:15 na dan prodaje i bio je izložen i totalno pod opsadom. Malo nakon toga recimo oko 20 min kasnije su ga uklonili i rekli da će staviti sve skupa 3 komada za prikaz (ne znam gdje ni kada ali dobro). Želim samo reći da nije mjerodavno da ukoliko nije izložen da ga nemaju u ponudi više.

pozz
  • Sank
  • Moderator
  • 221
27.09.2010 | 14:21
Primjetio sam kada imam T-Mobile SIM karticu u iPhone 4 i ako se igram sa postavkama telefona, nakon toga treba mu dobrih par minuta da se ponovo spoji na mrežu. Naime, iako piše da je na T-Mobile HR bar od signala stalno skače sa 5 crtica, na jednu, pa opet 5 i tako najmanje 5 do 10 puta prije nego se spoji. Moram priznati prvi put kad mi se to dogodilo nakon što sam isklučio PIN na SIM kartici da me je zabrinulo.

Danas mi se to ponovo dogodilo nakon što sam provjeravao SIMaplikacije.

U subotu su mi javili iz T-Mobilea da su dobili mail od Applea da mi je iPhone 4 otključan

Mislio sam prvo skočit do VIP-a da mi zamijene SIM karticu, ali sam je na kraju sam sa škarama obrezao, umetnuo u iPhone, spojio se na iTunes i nakon nekoliko minuta na iTunes mi je napisalo: "Congratulations! Your iPhone 4 is now unlocked."

Spojio mi se odmah na VIP mrežu i igranje sa postavkama telefona nisu uzrokovale gore navedene probleme kao sa T-Mobile mrežom?

Dakle ako vam se dogodi da se neće odmah spojit na mrežu, ne treba paničarit, samo se malo strpit da valjda iPhone odvrti svoje. Tu možda proces može ubrzat ukopčavanje zrakoplovnog moda?!
27.09.2010 | 16:17
Sank je napisao:
Primjetio sam kada imam T-Mobile SIM karticu u iPhone 4 i ako se igram sa postavkama telefona, nakon toga treba mu dobrih par minuta da se ponovo spoji na mrežu. Naime, iako piše da je na T-Mobile HR bar od signala stalno skače sa 5 crtica, na jednu, pa opet 5 i tako najmanje 5 do 10 puta prije nego se spoji.

Ovo nisam uspio simulirati na svom iPhoneu. Ja imam drugi problem. Uključim Call Waiting i nakon nekog vremena vidim da se sam od sebe isključi. Kako? Zašto?
27.09.2010 | 20:11
ma,nije mi jasno. Ako si ti kupio tvornicki otkljucan ajfon, zasto je epl slao mejl tcomu o tome kako je tvoj aparat otkljucan...? ono, teorija zavjere, spijunaza, ke?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
27.09.2010 | 23:40
@anjapecovnik

Pa kako će Apple znat kojem iPhonu mogu dozvolit otključavanje ako im T-Mobile prvo ne javi serijski broj ili onaj UDID broj? A Apple kad to omogući javi T-Mobileu da obavijesti korisnika da zna da od sada ima otključani iPhone što je po meni sasvim ok

Zar nisi shvatio da kad kupiš novi iPhone ili iPad prije nego ga možeš počet koristiti, moraš ga aktivirati preko iTunesa spojenih na internet? Ako ti to ne učine tamo di si kupio onda moraš to doma napraviti inače na ekranu imaš logo od iTunesa sa USB kabelom.

Svi iPhonei koji su isporučeni T-Mobileu HR normalno su zaključani na T-Mobile kartice. Tek ako se neko odluči isprsiti i kupiti otključani iPhone po punoj cijeni onda se njegov telefon otključava tako da na Apple serrveru označe taj serijski broj ili UDID broj i onda se otključa preko interneta i iTunesa.

Ja iPhone
28.09.2010 | 14:10
Ja sam bio u VIPu pitati microSIM karticu pa su rekli samo na pretplatu i data. A kako sam presao na VIPme sa pretplate prije 5mj nemogu dobiti microSIM. Odrezao sam staru karticu i radi super.

Jel ima neki poseban razlog zasto nemogu ljudi na VIPme dobiti (kupiti) microSIM??
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
28.09.2010 | 14:21
@sank

Jeb**i Borg... a ti tako sretan zbog svega
28.09.2010 | 15:40
Kak sad na kraju do iphone 4,poslao sam ono da se pribilježim prije par dana,i sad trebam čekat da oni zovu ili?
28.09.2010 | 16:18
Nemres drugi dan potvrditi povrat poreza na granici, jer ako te slovenac pita gdje je uredjaj i recimo nemas ga kod sebe, onda si u banani.
Ja sam odustao od VIP-a jer nisu pouzdani.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.09.2010 | 07:36
@sizunic

Presretan
29.09.2010 | 13:05
jel mi može netko ko je na t-mobile mreži objasni tu i300 tarifu..Bio sam tamo i kažu da se prva minuta naplaćuje i onda mi se obračunavaju minute njih 300 kao besplatnih...Dok na web stranici piše koliko sam shvatio da nakon što potrošim 300min naplaćuju se po minuti pozivi..E sad jesam nešto krivo shvatio?
29.09.2010 | 23:16
Lihto,

malo su ga zakomplicirali. Ugl ništa ti se ne naplaćuje dok ne potrošiš 300min (nema niti uspotave poziva, totalno besplatno), tek nakon što potrošiš 300min se obračunava svaka minuta po cijeniku. Ono što su ti htjeli reći je svaki puta kada nekog zoveš, oni ti skinu 1 minutu.

Npr ako nazoveš mene i pričamo 20sec oni tu prvu minutu odmah odbiju i ostane ti 299. U slučaju da je naš razgovor trajao više od jedne minute onda obračunavaju i sekunde...
29.09.2010 | 23:20
York, na našim granicama se sve može srediti Uključujući to da dobiš povrat, a našima ništa ne platiš
30.09.2010 | 10:50
moram ovo prokomentirat... svaka cast na trudu, na prvim dojmovima.. mnogima se to nebi dalo!
pozz
15.12.2010 | 17:26
svite dali netko zna neka mi pomogne putujem u USA a kako se moze viditi tamo je cijena iphona 4 znatno manja e sad pitanje dali isti ako se tamo kupi radi bez problema misleći pritom dali ima neke razlike....
  • Sank
  • Moderator
  • 221
15.12.2010 | 17:41
galeb100 je napisao:
svite dali netko zna neka mi pomogne putujem u USA a kako se moze viditi tamo je cijena iphona 4 znatno manja e sad pitanje dali isti ako se tamo kupi radi bez problema misleći pritom dali ima neke razlike....

Koliko je meni poznato iPhone se neće htjeti aktivirati ako se u njemu ne nalazi SIM kartica onog operatera kod kojeg je kupljen. Drugim riječima ako kupiš kod AT&T onda treba i njihov SIM za aktivaciju. No, tu nije kraj, jer iPhone neće htjeti raditi ni sa jednom drugom karticom osim ako ga ne Jailbreakaš i unlockaš, a to je trenutno nemoguća misija. Jailbreak koji vrijedi ima za iOS 4.1, ali prihvatljivog unlocka trenutno nema.

Drugim riječima, ako ga tamo možeš kupit službeno otključanog onda ok, samo što onda vjerojatno neće biti tako jeftin. Doduše sigurno jeftiniji nego kod nas. Ako se pak ne može kupit službeno otključan, onda možeš očekivati probleme, jer onda ga moraš jailbrekat i ulockat da bi ga koristio kod nas sa SIM karticama naših operatera, dapače da se uopće može aktivirati i koristiti pa makar kao iPod Touch dok ne izdaju prihvatljiv unlock.

Moj je prijatelj kupio jednog u Singapuru, ali jailbrekanog, pa kad ga je updateao oficijelno preko iTunesa, potpuno ga je bio zaključao jer nije imao njihovu SIM karticu. Ja sam mu ga uspio tri puta otključat, ali onda kad je zajeb... četvrti put, ostao je deaktiviran i sad ima sličicu iTunesa sa USB kabelom na ekranu i to je to.
20.12.2010 | 21:21
Evo društvo drago.
Kupljen iPhone4 danas došao dostavom

Koliko je vama trebalo da vam aktiviraju iPhone s novom sim larticom (micro).
21.12.2010 | 18:47
Ja još uvijek čekam svoga
Na listu sam se predbilježio tamo negdje sredinom 11 mjeseca, ali me još uvijek ne zovu, a u prvoj turi 17. nisam mogao ujutro biti u trgovini da ga kupim odmah....
I sada ne znam kada će ovaj tjedan doći nova pošiljka..
Goddam'....
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 21 minuta
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO