15.12.2010 | 17:41
galeb100 je napisao:
svite dali netko zna neka mi pomogne putujem u USA a kako se moze viditi tamo je cijena iphona 4 znatno manja e sad pitanje dali isti ako se tamo kupi radi bez problema misleći pritom dali ima neke razlike....
Koliko je meni poznato iPhone se neće htjeti aktivirati ako se u njemu ne nalazi SIM kartica onog operatera kod kojeg je kupljen. Drugim riječima ako kupiš kod AT&T onda treba i njihov SIM za aktivaciju. No, tu nije kraj, jer iPhone neće htjeti raditi ni sa jednom drugom karticom osim ako ga ne Jailbreakaš i unlockaš, a to je trenutno nemoguća misija. Jailbreak koji vrijedi ima za iOS 4.1, ali prihvatljivog unlocka trenutno nema.
Drugim riječima, ako ga tamo možeš kupit službeno otključanog onda ok, samo što onda vjerojatno neće biti tako jeftin. Doduše sigurno jeftiniji nego kod nas. Ako se pak ne može kupit službeno otključan, onda možeš očekivati probleme, jer onda ga moraš jailbrekat i ulockat da bi ga koristio kod nas sa SIM karticama naših operatera, dapače da se uopće može aktivirati i koristiti pa makar kao iPod Touch dok ne izdaju prihvatljiv unlock.
Moj je prijatelj kupio jednog u Singapuru, ali jailbrekanog, pa kad ga je updateao oficijelno preko iTunesa, potpuno ga je bio zaključao jer nije imao njihovu SIM karticu. Ja sam mu ga uspio tri puta otključat, ali onda kad je zajeb... četvrti put, ostao je deaktiviran i sad ima sličicu iTunesa sa USB kabelom na ekranu i to je to.