app store...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

app store...

18.12.2010 | 15:45
da li mi netko moze napraviti akaunt za app store da mogu skidati besplatne aplikacijena .. ja sam pokusala vec vise puta ali ne uspjevam sto god da upisem ne prihvaca jer mi ne izadje za kreditnu karticu oznaka tako da ne mogu nista oznacit uvezi placanja a znam da moze i bez kartice...molim vas pomozite jer cu puknuti od silnog ukucavanja....
  • Sank
  • Moderator
  • 221
18.12.2010 | 16:03
Milenice draga trebala si se malo više potrudit i pretražit forum jer o tome smo već pisali. Ma nema problema, samo klikni OVDJE i za koji minut imat ćeš korisnički račun na iTunes bez potrebe za kreditnom karticom za skidanje besplatnih appa.

Ako ipak slučajno zapneš slobodno se javi.
18.12.2010 | 16:11
hvala mnogo... vec sam probala to ali ne ide kao sto sam vec rekla ne izbaci mi opciju za kreditnu karticu...tako da sam jos uvjek blokirana po ovom pitanju...priznajem nisam neki strucnjak za ovu tehnologiju pa mozad je u tome problem..ali sve sam pratila korak po korak ali ne ide...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
18.12.2010 | 16:15
A promjenila si i e-mail adresu kod novog pokušaja?
18.12.2010 | 16:18
hvala mnogo ali vec sam probala...ne ide ,,ne izbaci mi opciju za kreditnu karticu tako da ne mogu nista oznacit,,znaci da sam blokirana po ovom pitanju jos uvjek..prizanjem nisam neki strucnjak uvezi ove tehnologije pa mozda je u tome problem..ali sve sam isla korak po korak i ne moze...
18.12.2010 | 16:21
ma sve probala ponov ali ne ide... da ne komplikujem da li imas vremena da mi ti pokusas napraviti akaunt bila bi jako zahvalna..jer meni ozbiljno ne ide..
  • Sank
  • Moderator
  • 221
18.12.2010 | 17:16
Sigurno si negdje zeznula. Nema potrebe da ti ja to radim jer sigurno ti to možeš sama. Evo kako da napraviš:

1) Ako nemaš neku drugu e-mail adresu idi na Yahoo ili Google i napravi novu. U ovom postupku svakako moraš koristiti e-mail adresu koju nisi do sada prijavljivala u iTunesima!!!!

2) Pokreni iTunes i uvjeri se da nisi već prijavljena na neki korisnički račun. U gornjem desnom uglu mora pisati Sing In, ako jesi onda se moraš odjaviti, klikni na padajućem izborniku opciju "Store" i onda "Sign Out"

3) Klikni na kućicu na onoj tamnoj traci ispod jabuke da odeš na početnu stranicu iTunes trgovine. Lociraj lijevo Free Apps i klikni na See All

4) Odaberi željenu Aplikaciju i klikni na njezinu ikonicu pa će ti otvoriti njezinu stranicu

5) Ispod njezine sličice klikni na dugme Free App

6) Otvorit će ti se prozorčić za prijavu na App Store, a ti klikni na dugme Create New Account

7) Prikazat će ti se dobrodošlica na iTunes Store i ti klikni na dugme Continue

8) Otvorit će ti se sada prikaz iTunes Store odredbi i uvjeta korištenja. Svakako stavi kvačicu ispred Pročitao/Pročitala sam i slažem se s iTunes odredbama... i zatim klikni na dugme Continue

9) Sada će se pokazati Provide Apple ID Details, pa ćeš ti upisati svoju novu još nekorištenu e-mail adresu, lozinku, pitanje i odgovor (kao podsjetnik za lozinku) te datum rođenja i onda kliknuti na dugme Continue

10) Sada se pojavljuje najvažnije "Provide a Payment Method" u prijevodu "Odaberite način plaćanja" vidi sliku dolje:

iTunesBezKreditneHR.jpg

Ti ćeš naravno kliknuti na kružić pored None i zatim popuniti svoje podatke o adresi i onda kliknuti na dugme Continue

11) Kada to napraviš, dobit ćeš od iTunes na upisanu e-mail adresu poruku za potvrdu upravo otvorenog korisničkog računa u kojoj će biti link na koji moraš kliknuti da biš potvrdila svoju prijavu. Tada će ti se u iTunesima otvoriti prozorčić za prijavu gdje ćeš upisati svoju e-mail adresu i lozinku i to je to! Sretno i uživaj u skidanju besplatnih aplikacija!
18.12.2010 | 23:55
a joj stvarno ne ide...nova adresa i sve ali nece ne prihvaca mi pass.izbaci me odma.sta da radim ne mogu da dojem do 10 koraka...pffff..poludit cu...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
19.12.2010 | 01:24
Pomoglo bi mi kad biš napisala što ti javi kad ti ne prihvati password. Ja sam probao na USA i HR App Store i došao sam bez problema do 10. koraka samo nisam onda kliknuo dalje Continue da idem na 11. jer mi to ne treba.

Kad dođeš do Provide Apple ID Details (vidi sliku):

iTunesPass.jpg

Onda pod Verify moraš upisati istu lozinku kao i pod Password, ukoliko to ne napraviš neće te pustiti dalje. Također pod Question i Answer također treba nešto upisati i tada nema razloga da ne ideš dalje na 10. točku. Također ako si mlađa od 20 godina onda moraš lagati za datum rođenja inače ti javi da si premlada i tu prijava završava.

Sve dok nisi završila ovu prijavu možeš pokušavati sa istom e-mail adresom. Ne možeš upotrijebiti samo onu e-mail adresu koja je već prijavljena na iTunes.
19.12.2010 | 09:39
Grad i postanski broj MORAJU biti iz zemlje u kojoj hoces otvotiti racun. Koliko znam, ne dozvoljava ako to nje pogodjeno kako treba. Za ulicu nisam siguran. Mozda je to caka.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
19.12.2010 | 11:29
zabac je napisao:
Grad i postanski broj MORAJU biti iz zemlje u kojoj hoces otvotiti racun. Koliko znam, ne dozvoljava ako to nje pogodjeno kako treba. Za ulicu nisam siguran. Mozda je to caka.

Da to je istina i upravu si i hvala da nadopuni. No, milena ni ne stigne do upisa adrese.
19.12.2010 | 19:56
evo po neznam ni ja koji put pokusavam ali ne moze izadje mi objesnjenje kakav pass treba da bude ...sve korak po korak radim mislim nisam glupa ali ovdje ocigledno nesto fali ili mozda jednostavno kod mene ne moze....evo molim vas da mi vi napravite akaunt sve cu pripremit sta treba i novi mejl i podatke.ali ne moze kod mene ozbiljno...
19.12.2010 | 21:33
Iznad načina plačanja piše :
"If the biling address of your payment information is not in Croatia, click here➔....."
Možda je u tome problem:unsure:
19.12.2010 | 21:56
hvala na pomoci ali nije ni u tome problem...ne znam vise sta da pokusam...hvala puno
  • Sank
  • Moderator
  • 221
19.12.2010 | 22:02
@milena: zar ti je teško prepisati ono što ti iTunes jave? Obično ti napišu što to nedostaje. S obzirom da ja nisam imao problema ni za USA ni za HR store, treba mi tekst koji ti iTunes jave kad nastane problem. Tvoja mi interpretacija baš i ne pomaže da ti pomognem. Da li znaš kako snimiti ekran?

@boris: gdje si vidio da to piše o billing address?
19.12.2010 | 22:21
ja sam se danas registriro na itunes...prvo odi na neku free aplikaciju i stinsi da ju preuzmes...i otvori ti se da se prijavis odes na create new account i onda ce ti se pojavit opcija none
19.12.2010 | 22:26
@Sank, na slici koju si priljepio, to piše red iznad nacrtanih kartica
  • Sank
  • Moderator
  • 221
19.12.2010 | 22:36
boriskr je napisao:
@Sank, na slici koju si priljepio, to piše red iznad nacrtanih kartica

Ah, to, pa to ti uvijek napiše, čisto da te upozori da znaš da se moraš prijavit na onaj Appstore di živiš. Ako se prijavljuješ u USA store onda moraš stavit neku USA adresu, a ako se prijavljuješ na HR store onda staviš adresu u HR. Nisam mislio da i to još treba naglasit, ali dobro, nije na odmet
19.12.2010 | 22:43
hvala na pomoci pokusat cu jos jednom ali mislim da nece ici...nije mi tesko to uradit ali vec sam objasnila u cemu je problem objasnjava mi da pss mora imati najmanje 8 karaktera i jedan broj i da se ne ponavljaju...vrlo jasno ne mogu bez pass nigdje dalje...a za billing addres pise u vrhu kada prihvatas njihove odredbe ....ako ni sada ne uspijem valjda cu naci nekoga da mi to uradi..hvala mnogo na trudu i volji za pomoc...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
19.12.2010 | 22:53
milena je napisao:
...objasnjava mi da pss mora imati najmanje 8 karaktera i jedan broj i da se ne ponavljaju...

Pa onda lijepo upiši password koji je duži od 8 znakova i onda to isto u ono polje ispod ispred kojeg piše Verify Primjer dobrog passworda: KrMlj8A23

Pa billing address ćeš upisati ovisno o tome na koji se Appstore želiš prijaviti, a koji je to Appstore?

Ja se ispričavam ako mi nešto promiče, ali četiri puta sam bez problema došao do točke 10 u napisanim uputama i samo nisam završio prijavu jer mi jednostavno ne treba.
20.12.2010 | 15:07
Apple ID moze biti jedinstveno na svijetu, mislim da nema veze s drzavom. Koliko sam primjetio, sa svojim podacima mogu kupovato po Americi u Apple ducanima (nisam probao za istinu, vec samo do trenutka "kupi"). Dal i je to inace ili je neka greska ne znam.
02.01.2011 | 23:07
Mislim da je ovo jednostavan nacin,ali meni jednostavno ne prima nikakav password kakav god upisem ne valjan je !
02.01.2011 | 23:31
password ti se mora sastojat od slova i brojeva npr Rijeka2010
23.01.2011 | 01:32
Evo da ne otvaram neku novu temu, pa se ovdje javljam.
Inace se kuzim u tehniku i slicne stvari ali mi dosta zbunjeno djeluju ti sustavi palacanja.
U cem je problem; u tom što neznam koji mi je racun najbolje napraviti neki u SADu il kod nas.
U cem je toliko razlika. Koje su prednosti koje mane jednog i drugog?
Kolko sam primjetio kod nas ima nekih ogranicenja. A koja su to?
Ako je samo kupovina glazbe onda nije neki bed. Zanima ma najviše za aplikacije za iPhone.
I sad ako i napravim Apple ID za USA, mogu li naknadno promjeniti na Hrvatski i obratno?
(ono valjda je i predviđeno da se ljudi sele i sl. )
I ako napravim taj racun bez kartice, mogu li karticu naknadno dodat, pa onda kasnije opet maknut?
Otvorio jesam neki al neznam više koji Kako se to provjeri?
Onda npr.ako si na trenutni registiram svoje proizvode sa serijskim brojevima, hocu li ih
moci prebaciti na drugi/novi ID? Preko tih ID-a mogu i aktivirat Apple care zar ne?

Isto tako nije mi jasno kako cu kasnije povezat taj acc s onim na iPhoneu kojeg mislim uskoro uzet.
I to aktiviranje uređaja kako se to radi i jel vezano uz moje ime i prezime, uz moj Apple ID il šta je to?
Kupovanje aplikacija i svega, kako i di?

Ugl.sve mi je to smušeno i nejasno. Pa ako ima tko malo strpljenja da mi na to sve skup odgovori, bio bih mu zahvalan

Hvala!
Pozzz!
27.01.2011 | 16:02
Ipak sam uspio dio odgovora sam saznat.
Prijavljen sam na Hrv.iTunes racunu i po zaokruženim stvarima na slici ocito bi se mogla mjenjati
i država i nacin placanja što mi odgovara jer pretpostavljam da je vecina aplikacija dostupna u domacem App storeu,
a sad ionak ni nemam baš love za aplikacije nit imam kreditne kartice pa cu se morat zadovoljit sa besplatnim aplikacijama
Nadam se da sam dobro to sve zakljucio, ako ne ispravite me.
Ocito ipak necu morat otvarat posebno USA i HR racun ako mi šta zatreba s USA.
Prednost USA racuna je što se može aktivirat Apple care i kupovat glazba? (opet ispravite me ako griješim).
Onda cu se samo prebacit na USA racun kad cu oko 6.mj.morat produžit garanciju na MacBooku putem Apple carea..

Ako imate odgovor na neka od prethodno postavljenih pitanja slobodno javite
Hvala!

Eto i slike:
Screen_shot_2011_01_27_at_15.jpg
  • Sank
  • Moderator
  • 221
27.01.2011 | 20:56
@Cvitko

Ja ti ne mogu odgovorit na pitanja u vezi USA računa jer tu mogućnost ne koristim i nikada nisam osjetio potrebu za time. Znam da ima korisnika koji imaju i HR i USA račune pa se prebacuju jednostavno prijavom. Ne znam kakve bi mogle biti posljedice pak da se mijenja račun iz HR i USA i obrnuto načinom koji si ti naveo, tj. promjenom u samom korisničkom računu.

Činjenica je da na USA računu ionako i da imaš neku našu kreditnu karticu ne možeš kupovati na USA trgovini jer će ti odbiti karticu. Možeš samo skidati one besplatne, a tu nevidim baš nikakvu prednost. Google Talk ili Google Earth? Uvjeren sam da će se jednog dana pojaviti i kod nas, a ako i neće, baš mi neće nedostajati.

To za Apple care ne znam, ali ako se može preko USA računa onda je to dobar razlog za izradu korisničkog računa, no zar se to ne mora platiti? Ako mora, kako se to može aktivirati bez kreditne kartice i to one izdane u USA, jer naše odbijaju? Ako ćeš kupiti MacBook kod nas zar se ne nudi mogućnost doplate za Apple Care?
27.01.2011 | 21:49
Kužim, mislim da ce mi više nego dovoljan biti HR racun. Prebacit cu se onda samo u 6.mj. MacBook sam vec kupio u krajem 7.mjeseca prošle godine, a Apple care se kod nas ne može kupiti. Može se jedino kupiti nešto slicno, što oni nazivaju produženo jamstvo i to se može kupiti samo prilikom kupovine proizvoda i košta nekih 6-10% cijene racunala a to nisam imao u trenu kupnje. A i Apple care je moguce tijekom garancije kupiti što mi je prakticnije. Istina kod nas il preko naše kartice se taj paket vjerojatno nemože kupiti.
Ali na e-bayu ima dosta ljudi koji to prodaju pa tako mislim kupiti. Cuo sam od nekih s ovog foruma i mackorisnika da su to kupovali i sve dobro prošlo.
Mislim da mi je to ipak isplativije nego placat neki popravak ako zatreba. Vrijednost tog Apple carea na ebayu je 500-700kn kolko se sjecam..
  • Sank
  • Moderator
  • 221
27.01.2011 | 22:54
Vidiš ova informacija da se Apple care može kupiti preko e-baya mi je zanimljiva jer ja imam novog iMaca kojeg sam kupio prje nešto malo više od mjesec dana. Volio bih znati proceduru pa ako budeš u prilici opisati u par riječi u odgovarajućem forumu bio bih ti jako zahvalan.
27.01.2011 | 23:40
Pa procedura navodno nije toliko komplicirana. Kažem navodno, jer nisam ja do sad to radio nego drugi.
Ovako nekako ide:
1) Imaš racunalo koje je još u garantnom roku (ako je prošla garancija, naravno nije moguce aktivirat Apple care)

2) Kupiš a ) na e-bayu odgovarajuc Apple care program(mislim da ti ima posebni za laptope, za iMacove i za iPhone).
Naravno u to nikad nemožeš biti 100% siguran hoce li ti šta podvaliti, ali zato probaš kod nekog tko je dobro
ocjenjen
b ) ako ti netko ide do SAD-a kupi ti taj paket.
Paket sam po sebi nije važan nego 1 jedini broj.

3) Broj koji dobiješ s njim uneseš na Appleovim stranicama za produženje garancije uz svoj serijski broj
racunala (kod iMaca je kolko sam skužio na dnu stalka support.apple.com/kb/HT1750 )

4) Nakon unosa toga moraš navesti odkud si, tako nešto. E tu moraš malo lagati, pa uneseš neku adresu iz SAD-a

5) Na kraju ti na stranicama potvrde da si produžio garanciju a i to sam možeš provjeriti na ovim stranicama:
selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do

I napokon si miran iduce 2 godine (ili 3 ako to napraviš kod kupnje) što se tice kvarova i servisnih intervencija na svom iMacu

Jedino za što nisam siguran kako naši priznaju te garancije kod iMaca.
Za Macbook serije to vrijedi jer oni kao prijenosni uređaji podliježu globalnom jamstvu i svaki ovlašteni servis u bilo kojoj zemlji
ti je dužan nakon što ocita tvoj serijski broj uređaja i vidi na serveru da je u jamstvu, popraviti uređaj.
Mislim da je tako i za iMac, ali nisam suguran, pa malo potraži, pitaj nekog ili zovni servis pa vidi..
08.09.2011 | 16:38
hej imao bi prosnju ako bi mi neko pomogo trebao bi da se prijavim na app store pa sam prvo skino itunes pa je doslo odma na pocetku do problema nece mi kompjuter da instalira taj program. jel se moze taj account napraviti preko interneta ili moras da skines i tunes na kompjuter pa onda napraviti account ? molijo bi za pomoc neznam vise sta da napravim veliki pozzzz
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 9 minuta
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO