15.01.2011 | 00:28
Imam sređene kontakte u AdressBooku koji se uredno sinkaju na iPhone 3G (iOS 4.2.1). Hrvatski, europski i ostali svjetski kontakti su mi u redu, no muči me par kontakata iz Srbije. Naime, na mom MBP-u izgledaju normalno, a kad ih prebacim na iPhone onda se izgube oni razmaci (npr. na računalu je to: +381 63 xxxxxxx), a kad taj isti kontakt ode na iPhone, on mu ”pobriše” te razmake pa broj izgleda ovako: +38163xxxxxxx i onda te brojeve ponekad mogu a ponekad ne mogu zvati, ali im definitivno ne mogu slati poruke!? Isto je i sa mobilnim mrežama 62 i 64, kao i sa predbrojevima gradova (npr. +38124xxxxxx).
Zanimljivo je da ako npr. utipkam +382 (ne znam ima li koja država taj broj) onda mi normalno počne stavljati razmake. No, ako slučajno 2 preimenujem u 1 - opet nestanu razmaci.
Probao sam i na drugima iPhone-ima koji su mi došli u ruke (3GS, 4, iOS 4.2.1) i događa se ista stvr. Ne znam je li to do iOS-a, do postavki unutar... nečega, ili nešto trivijalno.
Pa eto, ako imate kakvu ideju...
iThanx!
PS: kraće googlanje i kopanje po forumu nije iznjedrilo ovaj problem, a kamoli rješenje.