IPhone 4 Vs. Samsung Galaxy S
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

IPhone 4 Vs. Samsung Galaxy S

29.01.2011 | 19:06
Pozz..zelio bi znati koji je bolji..i šta jedan ima a drugi nema...zbog mog brata koji bi uzeo ili jednog ili drugog..ja mu govorim da Retina zaslon..mjenja stvar i da je IPhone 4 bolji ali na vjeruje...pa zeli vidjet kaj vi mislite..
29.01.2011 | 19:24
Ovako stari...pošto si tu na Jabučnjaku mislim da će ti rijetko tko reći da bi rađe Samsung. Ja osobno ne volim baš previše tuch mobitele ali iPhone mi je jednostavno drugačiji. Možda zato što nisam do njega ni poslje njega nikad ni radio na nečemu što tako dobro prima "dodir" i uređaj na kojem ništa ne staje...nego jednostavno radi.

Možda da usporedba ide sa iPhone 3G-om možda bi se i z<mislio što je bolje, ali ovako...moja preporuka definitivno ide za iPhone 4.

Iz više razloga:

1. Retina display je nešto nenadmašivo...savršen za aplikacija, video, slike...ma sve!

2. iPhone 4 je super brz uređaj na kojem nema čekanja ni ostalih gluposti...sve radi elegantno.

3. Dizajn ipone-a mi je općenito ljepši...

4. Kamera je savršena za mobitel, iako mi to u principu nije bitno...

5. iPod aplikacija za slušanje glazbe je brza, jednostavna i efektna (kao i na ostalim iUređajima)

...

Sada, nadam se da je ovo dovoljno...ako nije samo pitaj..

Do tada...pozz!
29.01.2011 | 19:40
Ja ću se nadodati samo na to da će sa iP4 sigurno doživjeti i jedan, ako ne i dva generalna updejta OSa.

Sa Samsungom će najvjerojatnije ostati na tome na čemu je, 2.1 ili 2.2 verziji.
Pa neka se plače poslije
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.01.2011 | 20:05
Dečki, svaka čast, ali niste dotakli ono najvažnije, aplikacije, aplikacije i aplikacije!

App store je definitivno zakon i ispred Android Storea miljama daleko. Upravo App Store čine iPhone 4 fantastičnim izborom jer nema čega nema, od korisnih aplikacija pa sve do igranja. Zbog selektivne politike Applea i više manje uvedene kontrole onoga što se stavlja na prodaju, App Store uglavnom nudi kvalitetne aplikacije i igre, za razliku od Googleovog Android storea gdje se zadnje vrijeme nakupilo na tone smeća pa je kupovina tamo postala zamorna i puna straha da na kraju ne skineš neki plaglijat .

Za sve ostalo ne mogu puno pisati jer sam Samsung Galaxy S samo na kratko imao prilike isprobati, pa bih ogriješio dušu. No, ono malo što sam ga imao u ruci činio mi se kao kopija iPhonea i to ne baš najbolja zbog svojeg plastičnog kućišta.

Zapravo bit ću iskren, pristran sam. Meni je iPhone predobar i ne mogu si zamisliti niti jedan drugi, a samim time niti predložiti neki drugi jer mislim da ono što je meni najbolje želim i da drugi ima.

Zato, da ne budem posve pristran evo ti linka na usporedni test pa neka čovjek ipak sam odluči: Samsung Galaxy S vs Apple iPhone 4
29.01.2011 | 20:49
Sank je napisao:
Dečki, svaka čast, ali niste dotakli ono najvažnije, aplikacije, aplikacije i aplikacije!

App store je definitivno zakon i ispred Android Storea miljama daleko. Upravo App Store čine iPhone 4 fantastičnim izborom jer nema čega nema, od korisnih aplikacija pa sve do igranja

Ali Sank, to je zatvorena platforma, ograničavajuća, proprietary, fašistoidna, bigbrotheroidna itd...
29.01.2011 | 21:02
Sank je napisao:
Zato, da ne budem posve pristran evo ti linka na usporedni test pa neka čovjek ipak sam odluči: Samsung Galaxy S vs Apple iPhone 4

Pah čuj, davno sam vidio taj link i imao zamjerke, pa da ih ovdje i sad ponovim...
Prvo i prvo, članak je pisan u kolovozu 2010. Pola godine je prošlo, a ako se ne varam mobitel se i dalje isporučuje sa 2.1 sistemom.

Samsung Galaxy S over Apple iPhone 4

* Android 2.1 Éclair, 2.2 Froyo update just around the corner

Around the corner, iza ugla, svaki čas, evo ga, samo što nije?

* 4” SuperAMOLED display with a 15:9 widescreen aspect ratio

Hm, frend ti kupuje mobitel ili? Znam da znamo da veličina nije važna, već tehnika, ali neka uzme iP4 s Retinom u ruke i ovaj 4" AMOLED pa nek sam odluči.

* Regular SIM card support

A ovo je važno i bitno, zbog čega?

* DivX/XviD video support

Ovo je dobar razlog ako si u tim vodama. Prvi.

* FM radio with RDS

Ajd neka bude drugi. Mada kao što rekoh u drugom threjdu, ima softverskih radio stanica napretek.

* Notably cheaper

Tu nemam što reći.

Toliko A sad, natrag na posao...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.01.2011 | 21:32
Vanjuška je napisao:
Sank je napisao:

Pah čuj, davno sam vidio taj link i imao zamjerke, pa da ih ovdje i sad ponovim...
Prvo i prvo, članak je pisan u kolovozu 2010. Pola godine je prošlo, a ako se ne varam mobitel se i dalje isporučuje sa 2.1 sistemom.

Imaš pravo. Sorry nisam gledao da je link pola godine star. No, kao što i sam kažeš nije se puno niš promjenilo od onda.

* Android 2.1 Éclair, 2.2 Froyo update just around the corner

Kad smo kod toga, kupio ga je prijatelj i jedno pola sata smo tražili di je dugme ili bilo što za pokrenut update ili barem provjeriti jel tu blizu iza ugla pa nismo uspjeli Samo da napomenem da je prije imao iPhone 3G, ali ga je živciralo jailbreakanje, skidanje crackanih aplikacija i onda brisanje od strane iTunesa

* 4” SuperAMOLED display with a 15:9 widescreen aspect ratio
Hm, frend ti kupuje mobitel ili? Znam da znamo da veličina nije važna, već tehnika, ali neka uzme iP4 s Retinom u ruke i ovaj 4" AMOLED pa nek sam odluči.

Ne samo da je velik nego još uvijek ima manju rezoluciju od iPhonea, ali onome koji je radio recenziju retina display je bezveze jer se sa normalne daljine s koje korisnik gleda svoj telefon ionako ne vide individualni pixeli, pa je zapravo retina diplay gubi svoju osnovnu prednost. Jel ti brat možda nosi naočale? hi hi hi hi

* Regular SIM card support

Stvarno dobro pitanje. Ja sam svoju VIP SIM karticu izrezao škarama jer nisam htio VIPu platit 50 kuna za zamjenu. Možda je bitno zbog toga? T-Mobile mi je pak obje SIM kartice od i300 i Web n' Walka zamjenio bez naknade

* DivX/XviD video support

Pa i iPhone uz pomoć aplikacija ima support za te formate

* FM radio with RDS
Ajd neka bude drugi. Mada kao što rekoh u drugom threjdu, ima softverskih radio stanica napretek.

Slooshaj je jedna koja ima naše stanice, a ima ih još. Ipak, možda je Apple ipak mogao ugraditi FM naročito što to već ima riješeno. Vjerojatno bi razveselilo dosta ljudi, Jipija sigurno

* Notably cheaper
Tu nemam što reći.

Pa ni ja, osim da mi nije žao ni jedne lipe koju sam do sada potrošio općenito na Apple proizvode.
29.01.2011 | 21:50
Sank je napisao:
Pa ni ja, osim da mi nije žao ni jedne lipe koju sam do sada potrošio općenito na Apple proizvode.

Ti si Zealot. Macdroid. iFanBoy. Jesusphone lover. itd.

Kako objasniti nekome tko zna samo za windowse, tko sliježe ramenima na sve te mušice i gluposti jer to tako mora biti - kako zapravo sve može biti drukčije i bolje, a pritom ne ispasti trolčina, jehovin svjedok ili fanboy? Ne znam, jebiga.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.01.2011 | 23:49
Vanjuška, ova sa Zealotom ti je dobra..., a ja se cijelo vrijeme trudim ne biti baš toliko Zelaot, a niti FunBoy, možda samo iLover

Ja Moj iPhone
30.01.2011 | 14:34
ja sam kupio samsung f 700 u vrijeme kad je izasao iPhone 2g jer mu je bio konkurencija.. i placem dan danas zbog potrosenih novaca...uzalud
31.01.2011 | 13:04
Vanjuška je napisao:
Sank je napisao:

Samsung Galaxy S over Apple iPhone 4

(1)* Android 2.1 Éclair, 2.2 Froyo update just around the corner

(2)* 4” SuperAMOLED display with a 15:9 widescreen aspect ratio

(3)* Regular SIM card support

(4)* DivX/XviD video support

(5)* FM radio with RDS

(6)* Notably cheaper

Tu nemam što reći.

Toliko A sad, natrag na posao...

Prvo bih rekao da sam i sam bio u takvoj dvojbi i nakon bezbroj analiza, savjeta i razmišljanja ipak odabrao iPhone.
Po meni je to jednostavno najbolji mobitel koji trenutno postoji. Ima gotovo sve što ti može zatrebati.
Samsung Galaxy S želi biti novi iPhone i blizu je tome, ali ipak original je ipak bolji.
Jednostavno koliko god Samsung izgledao cool i jaci u nekim stvarima na papiru u iskustvu korištenja i svakodnevnim zadacima
mislim da ipak iPhone pobjeđuje.
Najveci aduti iPhonea po meni : OS(nema blokanja, trzanja, redovitije nadogradnje), aplikacije i igre (punoooo ih je više, i duplo su kvalitetnije), kvaliteta izrade (stražnji poklopac Galaxya je kao od igracke, baš jeftin), veca autonomija baterije, duplo više memorije u startu, bljeskalica (Glaxy je nema)...
Ako još imaš Mac onda ti se pogotovo isplati uzimat, jer je komplementarnost tih uređaja bolesno dobra.

A sad da i ja analiziram gore navedene tocke:

1) Updatei za iPhone duplo su redovitiji, sigurniji i bolji nego za Android, skoro uvijek donose nove funkciji, tako da s godinama tvoj mob nauci sve više trikova

2) Taj AMOLED ekran meni djeluje pomalo neprirodan, boje kao da su mi prehladne (kao da bacaju na plavu i zelenkastu) , ali opet s druge strane nekad djeluju življe neg na iPhone.
Kristalniju sliku donosi iPhone zbog gustoce pixela, kao i bolji kut gledanja. Jedino što žalim je za ovih 0.5" koje bi dobro došle, ali ipak one povecavaju mob, pa postaje malo velik za džep tako da je ovo rješenje kod iPhonea meni bolje.

3) Glupost, možeš uvijek izrezat il kupit ili dobit ako "izgubiš" stari sim ili ti se ošteti. Osim toga uz kupovinu iPhonea svi ti daju zamjensku mini SIM karticu s pripadajucim adapterom (plastika u koju se može utaknuti) pa je lako opet staviš u bilo koji mob s klasicnim simom. Uza sve to, mislim da ce taj mini SIM tijekom ove il iduce godine postat standard

4) Imaš konvertora koliko oces, a i mislim da imaš aplikacija za iPhone (brijem na jailbreaku) koje mogu pokretat DivX. Znaci nije baš out-of-box al rješenje postoji, a to zna biti i slucaj kod Android mobitela

5) E ovo je meni prvi ozbiljniji nedostatak. Istina postoje aplikacije za radio ali troše internet promet pa je nezgodno onima koji imaju male internet pakete ili kad nisi uz wifi. To mi je naaaajveci nedostatak na iPhoneu, ali opet nije mi tolki bed jer imam dost velik paket prometa, a i više inace slušam svoje pjesme, ali ipak ponekad baš volim slušat radio. Možda to dođe u iPhone-u 5

6) Laž, laž i ponovo laž! Pogledaj samo cijene u pretplati na T-mobileu. Cijene su im gotovo iste. Ako i postoji razlika je 100-400kn što je smješna cifra na mobitelu od 4000 i više kn. Ako još spomenemo da ces iPhone danas sutra moc prodat po duplo vecoj cijeni.. Ipak on dosta bolje drži cijenu od nekog tamo xy Samsunga koji se izgubi u masi jer Samsung štampa 50mobitela godišnje. Još ce te pol ljudi pitat jel to iPhone

Nekad sam napravio grešku kad je bio aktualan iPhone 3 ili 3GS, kad sam odabrao zbog manjka para i boljih specifikacija LG Arenu (tako sam i zamalo uzeo HP pavilion umjesto macbooka pro i Dell-ov ekran umjesto Apple Cineme 24)
Kao slicna je kao iPhone, gotovo isto izgleda, puno bolje funkcije i sl. Ali žali Bože svega toga, kad je mob duplo sporiji, nema skoro uopce
aplikacija, a i sama kvaliteta izrade i rada je par koplja ispod tog starog 3G ili 3GS. Samo sucelje je lošije, kao i kamera. Nadogradnja softa je gotovo nepostojeca..
I ono meni najvažnije. Svaki dan putujem tramvajem i slušam glazbu na mobu. Na Areni sam uvijek morao vaditi mob iz džepa, otkljucati ga, otici u music player,
i prebaciti pjesmu i ponovno zakljucati i vratit ga u džep. Danas isti postupak obavljam u jednom koraku. 2 puta kliknem gumb na slušalicama i promjeni mi se pjesma.
Meni samo ta funkcija štedi gro vremena. A da ne kažem da se bed znao desit kad bi usred tramvaja negdje zapeo slušalicama ili ih slucajno izvadio a mobitel pred svima poceo
kreštiti ono što sam u tom trenu slušao. Na iPhoneu se sviranje pauzira cim odspojiš slušalice. A da ne duljim, samo cu reci da je zvuk perfektan
Nemoj i ti napraviti istu grešku.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 15 minuta
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, big_mac, EJc, robee, temeljnik, tino1, Yonkis, ZeljkoB, Anonimci (415)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO