Zašto mi briše kontakte kalendar i bilješke???
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zašto mi briše kontakte kalendar i bilješke???

04.02.2011 | 10:22
Ne mogu vjerovati koliko me je naživcirao ovaj iTunes i iPhone!!!

Molim za pomoć!!!

Evo o čemu se radi.

Reinstalirao sam si MAC-OS i napunio iTunes sa muzikom i ostalim stvarima koje sam imao ranije.

Sinkronizirao sam si iPod, ali tako da sam napravio erase and sync i trebalo mu je malo više vremena nego inače.

Dobro, sve je to OK, ali...

Uključim svoj iPhone i sva sreća da je napravio backup.

Nakon sinkroniziranja za koje mu je trebalo malo više vremena, primjetim da sam ostao bez kontakata, bilješki i kalendara.
Ja lud ko struja...

Što ću sad, sjetim se backupa i vratim ja taj backup i svi su kontakti opet ovdje, ali kada sam ga spojio na iTunes on se opet sinkronizira i obriše mi sve kontakte, pa ja opet backup i on opet obriše i ja opet backup i on opet obriše sve...

Pa više sam lud od toga!

Što da radim?

Hoću da mi se sinkronizira, ali da mi ostanu kontakti, bilješke i kalendar...

Da li je imao tko takvih problema?

Tražio sam po forumu, ali nisam našao odgovora...

Pozdrav,
Siniša
04.02.2011 | 10:55
Rekao si da si instalirao novi sistem, dakle, sve ti je obrisano odranije osim mjuze koju si vratio.

Ono u čemu griješiš - negdje, je to što ne dozvoljavaš iPhoneu da merga svoje podatke, kalendare i kontakte sa tvojim Macom, tako da imaš i sa te strane backup. Dozvoli mu to, i onda ćeš od tada do daljnjega biti miran...

Ako to ne želiš iz nekog čudnog razloga, onda u iTunes pod settingsima samo poisključi syncanje tih podataka, makar mislim da bi ti isključivanje tog synca bila jedna od većih gluposti u životu
04.02.2011 | 11:05
Vanjuška je napisao:
Ono u čemu griješiš - negdje, je to što ne dozvoljavaš iPhoneu da merga svoje podatke, kalendare i kontakte sa tvojim Macom, tako da imaš i sa te strane backup. Dozvoli mu to, i onda ćeš od tada do daljnjega biti miran...

To i hoću napraviti, ali kako?
Gdje to uključiti kada nakon backupa on sve vrati i nakon toga izbriše.

Čak mu odmah prilikom priključenja krenem maknuti kvaćice, ali ništa...

Ako to ne želiš iz nekog čudnog razloga, onda u iTunes pod settingsima samo poisključi syncanje tih podataka, makar mislim da bi ti isključivanje tog synca bila jedna od većih gluposti u životu

Ma pokušavam to učiniti, ali ništa.

Prvo u prefrencisima sam isklučio prevent automatic sync.

Kada uključim iPhone prije nego mu ja išta odaberem on je već krenuo sa sinkroniziranjem i briše sve što je na iPhoneu.

Ja bi htio uključiti opciju merge, ali gdje je naći...
On odmah briše bez davanja mi odabira...
04.02.2011 | 11:22
[b]sferenci je napisao:

[/quote]

Ova opcija treba biti uključena ako ne želiš da krene odma sync
04.02.2011 | 11:25
Stain je napisao:
[b]sferenci je napisao:

U stvari, htio sam reći da mi je tu kvaćica (da sam to uključio) kako nebi krenuo automatski...
04.02.2011 | 11:28
sferenci je napisao:
Prvo u prefrencisima sam isklučio prevent automatic sync

Isključio si da ti ne synca dok mu ne kažeš, prva greška - zato on sam odmah ide na posao

EDIT: Dakle, to ti JEST uključeno, no svejedno ti odmah synca?

Ne bi smjelo, valjda su ti se preferencesi oštetili... Ugasi iTunese, odi u svoj user folder - library - preferences i pronađi com.apple.iTunes.plist i odvuci ih na desktop za početak.
Ponovno pokreni iTunese da naprave nove preferencije (morati ćeš neke od postavki opet uključiti/isključiti) pa probaj s friškim prefsima, kako se ponaša...

Ne bi smjeli iTunesi automatski syncati ako to nisi sam zadao. A ako i počnu, morao bi moći prekinuti sync klikom na križić na vrhu iTunes prozora, u onom prozorčiću...
04.02.2011 | 11:31
Vanjuška je napisao:
...da merga svoje podatke, kalendare i kontakte sa tvojim Macom...

Eeee, vidiš...
Pitao je on mene to kada sam ga prvi puta spojio nakon reinstalacije.
I ja sam kao zadnja budala odgovorio kako neću ništa mergati nego hoću da mi sa iPhonea prebaci na čisti Address book sve što imam.
Ali očito sam pogriješio...

Što sad?

Kako to da ispravim?

Jer mi više ne dozvoljava, odnosno ne daje mi više tu opciju.

Da li mu mogu negdje maknuti informacije o mom iPhoneu tako da me on izpočetka opet pita isto?
04.02.2011 | 11:34
Provjeri u itunes jeli ti pod tabom "info" uključeno (vidi sliku)
Screen_shot_2011_02_04_at_10.png
04.02.2011 | 11:34
i još :
Screen_shot_2011_02_04_at_10-86ccdbaff0210bb7fb5cb3a5420f30bf.png

Možda ti je neka od ovih opcija ukljucena?
04.02.2011 | 11:35
sferenci je napisao:
Da li mu mogu negdje maknuti informacije o mom iPhoneu tako da me on izpočetka opet pita isto?

Možeš - u prefsima, pod Devices imaš backupe - kad to izbrišeš, on neće znati za tvoj telefon.

No prije nego to pobrišeš odande, prvo bih potražio mapu sa tim backupima i skopirao sadržaj na desktop, zlu ne trebalo. Tek onda original izbrisati preko iTunes prefsa... Pa probaj.
04.02.2011 | 11:36
Stain je napisao:
Provjeri u itunes jeli ti pod tabom "info" uključeno

Ovo isto tako ima smisla, kao što sam i napisao u prvom svom postu - problem je što on ne dođe do tog dijela već odmah počne syncati - a kad se prekine, telefon se vjerojatno odspoji i odlogira, pa opet nemre do tog prozora
  • Sank
  • Moderator
  • 221
04.02.2011 | 11:39
Prilikom syncanja iTunes te treba upozoriti da će promjeniti više od nekog postotka kontakata i pitati te što da napravi, a ti mu onda moraš kliknuti na dugme "Merge", a ne "Replace".

Ako te to ne pita onda će biti najbolje da odeš u Preferences... -> Advanced -> i klikneš na dugme Reset Warnings pa da te počne opet sve pitati
04.02.2011 | 11:46
O Yessss!

Riješeno!

Dečki puno vam hvala!!

Eto napravio sam kako ste rekli i onda me je upitao za taj legendarni "MERGE".

Dozvolio sam mu merge i sada je to proradilo!!!

Napokon je sve na svome mjestu!

Još jednom PUNOOOO HVALAAAA!

Pozdrav,
Siniša

P.S.
Valjda ćemo se negdje već vidit i otić na piće...
04.02.2011 | 11:50
Stain je napisao:
i još :

Možda ti je neka od ovih opcija ukljucena?

Nism mu mogao ništa tu odabrati jer je kretao sam od sebe, dok mu ja to odaberem, on je već napravio posao. A to da je pobrisao sve...

Hvala na pomoći, sada sve radi...
04.02.2011 | 11:54
Bitno da radi!
04.02.2011 | 12:04
Vanjuška je napisao:
l
No prije nego to pobrišeš odande, prvo bih potražio mapu sa tim backupima i skopirao sadržaj na desktop, zlu ne trebalo. Tek onda original izbrisati preko iTunes prefsa... Pa probaj.

Hvala na savjetu, to mi je prvo palo na pamet čak i prije prvoga vraćanja backupa da nebi slućajno nešto otišlo po zlu.

Taj sam si "Zlatni" backup iskopirao na više mjesta jer nikad neznaš sa ovim kompjuktorima..
04.02.2011 | 12:05
Stain je napisao:
Bitno da radi!

Thanks!
04.02.2011 | 12:26
stari kuzim te,i mene izludilo.ja i brat imamo dva iphona sp;) ajamo na isti itunes a on sve izmjesa,kontakte slike programe.vise ne spajam jebote itunes
  • Sank
  • Moderator
  • 221
04.02.2011 | 12:33
dodek je napisao:
stari kuzim te,i mene izludilo.ja i brat imamo dva iphona sp;) ajamo na isti itunes a on sve izmjesa,kontakte slike programe.vise ne spajam jebote itunes

Normalno da izmješa kontakte kad ste iTunes tako rekli Morate na računalu svaki otvoriti svoj korisnički račun pa neće više miješati. Možda bi ipak bilo manje problema s nekim softwerom kad bi se prije upotrebe napravio RTFM!

Samo za digresiju, ja syncam sa svojim iTunes tri iPhonea i dva iPada i meni i ženi se nikad ništa nije pomješalo niti izbrisalo ili bilo što dogodilo što mi nismo htjeli. iTunesi rade ok vurica ako znaš s njima raditi.
04.02.2011 | 12:40
a stari ti se kuzis,i ja kad naucim bit ce mi najbolji,a do onda je usb kabel daleko od spajanja,nasao sam sve i vratio na iphone kako si mi neki dan rekao,
04.02.2011 | 20:42
sferenci je napisao:

P.S.
Valjda ćemo se negdje već vidit i otić na piće...

Možeš i meni platit cugu što se toga tiče...

..U biti ček! Maškare.... juniform....
OK OK, ja tebi plaćam cugu!
05.02.2011 | 10:11
sike_ri je napisao:

OK OK, ja tebi plaćam cugu!

Može...
05.02.2011 | 10:13
sferenci je napisao:
...jer nikad neznaš sa ovim kompjuktorima..

www.svetnauke.org/entropija-i-teorija-informacija-2

Osobine entropije kao veličine u informatici su: Neprekidnost- s obzirom da se entropija računa kao logaritam, menjanje verovatnoće menja entropiju za malu vrednost.Simetrija- entropija je ista bez obzira po redu se računa

Maksimum – Entropija je maksimalna kada su verovatnoće svih mogućih odgovora jednake.

Aditivnost – u skupu koji ima n elemenata i k podsistema u kojim ima b1,b2,….bk tako da važi b1+b2+…bn═n ukupna entropija je jednaka sumi entropija svih podstistema i individualnim entropijama podsistema

Na primer ako bacamo novčić i verovatnoća da se padne glava ili pismo je ista (1/2) onda je neizvesnost najveća i entropija je 1. Međutim ako je iz nekog razloga verovatnoća da se padne glava q a pismo p (q≠p) onda je entropija manja.

Izvori informacija
Ovo su izvori koji generišu signal – informaciju. Poruka se šalje određenim znakovima koji čine skup kojim je određen izvor S═(si). Ovakav izvor se naziva diskretan izvor. Koristeći znakove koji se nalaze u skupu S (azbuka izvora) izvor generiše poruku kojom nam saopštava stanje u kom se nalazi. Ako stalno šalje iste poruke to znači da nas obaveštava da mu se stanje ne menja i da se neće promeniti. Ako izvor generiše informacije nezavisno jedan od drugog onda je to izvor bez pamćenja ali ako pamti jedan ili više poslednje generisanih elemenata i na osnovu njih dalje generiše simbole onda je to izvor sa pamćenjem koji se još naziva Markovljev izvor.

Za izračunavanje količine informacija i entropije koriste se već pomenute formule u istom obliku s tim što se za izvor sa memorijom koristi drugačiji oblik. Na primer za Markovljev izvor k-tog reda (izvor koji pamti k poslednje generisanih elemenata) entropija se računa po formuli:
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 minuta
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO