PwnageTool i Snowbreeze jailbreak čuvaju BB unlock
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PwnageTool i Snowbreeze jailbreak čuvaju BB unlock

17.02.2011 | 22:21
uspjelo jeee!!!......međutim sad me traži originalan SIM??? a ja na 091....hmmm
  • Sank
  • Moderator
  • 221
17.02.2011 | 22:26
dreams kaže:
uspjelo jeee!!!......međutim sad me traži originalan SIM??? a ja na 091....hmmm

Daj ne paničari, sad u Cydiu i kad se ona uredi i sredi, onda skini ultrasn0w pa će opet bit unlockan i sve će radit ok. Za to ti treba WiFi.
17.02.2011 | 22:28
o.k. ali kak da dođem do Cydie kad mi samo nudi Emergency call??....i usb kabel mi stoji na ekranu da se spojim na iTunes
  • Sank
  • Moderator
  • 221
17.02.2011 | 22:44
dreams kaže:
o.k. ali kak da dođem do Cydie kad mi samo nudi Emergency call??....i usb kabel mi stoji na ekranu da se spojim na iTunes

Pa da, a ti nemaš originalne SIM kartice? Onda si trebao u Snowbreezeu kad te je pitao u prozorčiću "Do you want to Activate your phone?" odgovoriti sa "Da" ili "Yes", pa bi ti bio odmah aktiviran.

Niš se ne brini, samo ćeš morati cijeli postupak još jednom i ovaj put na to pitanje odgovori sa Da pa se onda neće pojavit zahtjev za aktivacijom.

A reko bih da nisam lijepo napisao u uputama pod točkom 3
17.02.2011 | 23:02
drugi pokušaj....
17.02.2011 | 23:26
a šta da ti kažem osim jedno VELIKOOO HVALA!!!!!.....SVE RADI!!!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
17.02.2011 | 23:37
dreams kaže:
a šta da ti kažem osim jedno VELIKOOO HVALA!!!!!.....SVE RADI!!!

Super, drago mi je. Nije da je bitno, ali ima ona mala zelena ikonica sa palcem gore...
18.02.2011 | 09:13
evo i ja uspio konacno
3gs sa 3.1.3 na 4.2.1 jailbrejkan i unlockan )
Sank hvala punoo!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.02.2011 | 10:52
U međuvremenu izdana je nova verzija sn0wbreeze 2.2.1 koja radi sve što i prethodna verzija 2.2 uz dodatak popravka iBook greške i mogućnost drag and dropa za ipsw datoteke.

Za detalje pogledajte:

www.redmondpie.com/jailbreak-ios-4.2.1-4...e-2.2.1-video-guide/
21.02.2011 | 23:03
Prije svega pozdrav svima i moderatoru....

imam dva pitanja,pa pa ako tko zna ili moze pomoci bio bi zahvalan:)

1.Prije par dana sam instalirao windowse 7 ,itunes 10,i tada sam prebacio sve aplikacije iz iphone-a u itunes..sve aplikacije su uredno pohranjene,e tada dolazi do malog problema,kad stavim kvacicu na APP pita me da li zelim sve kopirati na iphone,a zeli mi kopirati izgled aplikacija kao kad se prvi put spaja mob s itunes,znaci osnovne aplikacije ali s mogucnoscu da sve povratim nazad u iphone uz ponovno slaganje svega,a radi se o cca 200 aplikacija koje treba sve ponovno jednu po jednu slagati u folder..PITANJE: postoji li neki nacin da kad oznacim APP za sync da mi vrati stanje koje mi je trenutno u iphone-u??Nadam se da ste uspjeli razumjeti problematiku?

2.Iphone nikad nije jailbreak-an 3GS 4.2.1 firmware 05.15.04

vidio sam filmice na youtube da se jailbreak-a uz pomoc snowbreeze 2.2
da li mogu ja to sam napraviti ili je pametnije dati u neki servis?izgleda poprilicno jednostavno prema svemu sto sam pregledao,pa me zanimaju vasa iskustva..

hvala lipa svima...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.02.2011 | 23:37
@bumerang

1. ne kužim baš kako si prebacio sve aplikacije iz iPhonea u iTunes, a da nisi stavio kvačicu za syncanje aplikacija? Pretpostavljam da si ih skinuo ili iskopirao od negdje? U svakom slučaju ako to već nisi napravio idi u "Edit" -> "Preferences" i u otvorenim postavkama klikni na karticu "Devices" pa uključi opciju "Prevent iPods, iPhones, and iPads from syncing automatically". To neće pomoći u potpunosti, ali syncanje neće početi odmah čim spojiš iPhone na iTunes. Očito da iTunes žele uskladiti stanje aplikacija sa iPhoneom i ako ti je ovo prvi put da to radiš morat ćeš se potruditi i sve složiti ponovo. Ako ti nije prvi put, onda si trebao iskopirati kompletnu mapu iTunes iz prijašnjeg računala ili di si već to imao u ovu novu nakon reinstalacije. Nije dovoljno samo iskopirati mapu sa aplikacijama.

2. Stvar jailbreakanja je prilično jednostavna. S obzirom da si ti već na najvišoj verziji modem firmwarea 05.15.04 ti možeš jailbreak napraviti i sa greenpois0n jer tako nemoraš raditi restore firmwarea i sve izgubiti. U tvom slučaju ne preporučam snowbreeze jer ti ionako nemaš modem firmware koji trebaš sačuvati da bi se mogao otjljučati. greenpois0n je i vrlo jednostavan za napraviti, samo ga skini sa interneta, spoji iPhone i pokreni greenpois0n i prati upute na ekranu i za kraće od dva minuta imat ćeš jailbreakan iPhone.
22.02.2011 | 00:05
Hmmm...

Kad sam nakon instalacije itunesa spojio iphone napravio sam da kopira kompletno sve aplikacije iz moba.mislio sam da je automatski pod DEVICE..APP sve poslozeno ko u iphonu..nazalost nije..nisam ni znao da imaopcija da se to sacuva..ocito me cekasve iz pocetka,uf uf..

znaci predlazes greenpoison?
A jel on dize na baseband preko 06..... Ako sam dobro pratio?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
22.02.2011 | 00:52
bumerang kaže:
znaci predlazes greenpoison?
A jel on dize na baseband preko 06..... Ako sam dobro pratio?

Greenpois0n samo jailbreaka iPhone koji je na iOS 4.2.1 i ne dira modem firmware. Tu opciju za podizanje modem firmwarea na 06.10 ti nude redsn0w i sn0wbreeze, ali ju možeš svejedno preskočiti. Ja ne preporučam dizanje na 6.10, pa je greenpoison dobar izbor. Pročešljaj još malo ovaj forum i naći ćeš linkove i sve što treba u vezi jailbreaka.
22.02.2011 | 09:07
Imam pitanje. Imam iPhone 4, verzija 4.2.1 BB 03.10.01. Nisam jos napravila jailbreak, koji bi napravila samo radi unlocka. Znam da jos taj BB ne mogu trenutno otkljucati, ali je li onda pametno da napravim jailbreak s tim alatima koji čuvaju BB. Hoce li uopce izici unlock za taj BB koji ja imam i ako da, ima li naznake kada? Gdje bi to mogla pogledati.
Tnx
  • Sank
  • Moderator
  • 221
22.02.2011 | 10:10
@Neara

Napravi sada jailbreak sa greenpois0n i sačuvaj preko Cydie SHSH blob za 4.2.1 iOS jer ti može zatrebati za budući upgrade. Kad izađe krajem mjeseca iOS 4.3 nikako ga nemoj updateati i odbij iTunesima da to naprave. Nadam se da će u to vrijeme izaći i kakav novi unlock za BB 3.10.01.

S obzirom da već imaš zadnju verziju BB 3.10.01 nemaš što čuvati pa je jailbreak sa greenpois0n ok, čak ne moraš ni raditi restore iOS 4.2.1 nego možeš odmah jailbreakati, a greenpois0n bi ti trebao sačuvati sve što imaš na iPhone (kontakti, aplikacije, muzika itd.) Naravno, svejedno ti savjetujem prije jailbreaka da napraviš backup iPhonea sa iTunesima.

Kada jednom budeš otključala BB, onda ubuduće smiješ koristiti samo PwnageTool ili Snowbreeze za inastalaciju upgradea iOS da ne izgubiš unlock i sačuvaš BB. Update preko iTunesa ne smiješ NIKAKO napraviti.
22.02.2011 | 11:50
Sank - hvala ))). Probat cu tako
22.02.2011 | 14:25
zna li se možda kad će unlock za 03.10.01?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
22.02.2011 | 18:11
Hackerivs kaže:
zna li se možda kad će unlock za 03.10.01?

Ono što sam ja bio uspio pročitat je da se nešto sprema s izlaskom novog iOS 4.3, spominje se i jailbreak za iOS 4.3 i unlock, ali ne konkretno za koji BB s obzirom da se za sada ne mogu otključati 05.14.02 i 05.15.04 za 3G(S) niti 02.10.04 i 03.10.01 za iPhone 4.

Ako ste još uvijek na nižoj verziji iOS-a i BB savjetovao bih da se upgrade na iOS 4.2.1 radi isključivo sa PwnageTool ili Sn0wbreeze koji ne diraju BB, a u isto vrijeme rade jailbreak 4.2.1. Nedavno se spominjalo da će za jailbreak iOS 4.3 trebati SHSH blob od 4.2.1. Ovi alati također omogućuju aktivaciju uređaja bez posjedovanja originalne SIM kartice.

Za unlock za sada treba čekati.
22.02.2011 | 19:13
šteta. izgleda da je apple stvarno znatno otežao neki unlock exploit.
da bar postoji mogućnost downgradea basebanda iphonea 4 to bi bilo super.
23.02.2011 | 04:01
I ja sam (iz 3. pokušaja) uspješno JB-ako iPhone 3G pomoću PwangeToola 4.2 i tako sačuvao baseband 05.12.01, te ga otključao pomoću Ultrasn0wa. No, nije mi htjelo preko Expert Mode kako je opisano na Omizio.com.

iTunes bi mi javljao da tako Custom created IPSW nije adekvatan za ovaj iPhone, pa sam išao kroz Simple Mode.

Uspjelo je, no sada više nemam Battery Percentage, niti HomeSreen Wallpaper, nego samo onu crnu, defaultnu podlogu. Mogu li nekako doći do toga?

Ok, nije strašno; bitno je da iPhone radi, no ako se može i ovo bilo bi zgodno...
PwnageTool_General_Settings.png
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 47 minuta
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, big_mac, EJc, Riba, robee, ZeljkoB, Anonimci (539)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.47 Seconds

Provided by iJoomla SEO