iOS 4.3 problemčić s bateriom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iOS 4.3 problemčić s bateriom

13.03.2011 | 09:01
Nakon instalacije iOS-a 4.3 baterija ili drži kraće ili pokazivač (oni postotci) ne radi dobro. Preko noći je palo za 40%, budem ga danas ostavio da se isprazni do kraja. Inaće prije je bez problema izdurao dva dana pez punjenja.
Da li je tko promjetio takvo što?
13.03.2011 | 09:15
Meni se isto cini da baterija puno slabije drži (iphone 3Gs iOS 4.3)
  • campo
  • Posjetitelj
13.03.2011 | 12:26
meni baterija izgleda bolje radi,...iPhone 4 nema JB
13.03.2011 | 12:31
Meni isto baterija traje puno duže. Još sam se iznenadio kako već nije iscurila u vrijeme kada ga inače punim. iPhone 4 bez JB.
13.03.2011 | 15:39
Ukoliko bude trebalo, kako se vraća na 4.2.1? Ako je to uopče moguće? Hvala.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.03.2011 | 17:06
Meni je 3GS jedno vrijeme trošio ko lud bateriju kad je bio ukopčan WiFi, a na iOS 4.2.1 jailbreakan. Onda sam pop... i kako mi je službeno otključan odlučio instalirat iOS 4.3 služebni. I od jučer do danas u 24h sa 100% došao na 90% (24h) nije ga se koristilo, a WiFi ukopčan

iPhone 3G sa modificiranim iOS whited00r 4.2 isto se ne koristi, osim što ja tu i tamo provjerim stanje baterije, ukopčan WiFi, u skoro četiri dana sa 100% došao na 96% prije toga sa jailbreakanim iOS 4.2.1 cuclao je bateriju u dva tri dana bez da se je koristio.

Nemreš blivit
13.03.2011 | 20:47
Dosta se po netu priča o "curenju" baterije nakon iOS 4.3 nadogradnje. Vidim da kod nas nema panike, ili niste stigli nadograditi iOS. Mislim da bi valjalo pričekati ili rješenje ili možda 4.3.1 kad dođe.
Moj savjet je ne nadograđivati ako se baš ne mora, da se ne zeznete kao ja.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.03.2011 | 21:34
zabac, ne čitaš pažljivo Ja sam instalirao iOS 4.3 na iPhone 3GS i sad mi manje troši bateriju nego dok je bio sa jailbreakanim iOS 4.2.1. Barem su mi takvi prvi dojmovi.

iPhone 4 mi se za sada ne da updateati na iOS 4.3 jer mi radi ok, a koristim neke aplikacije skinute preko Cydie kojih mi se za sada ne da odreći. iOS 4.3 će na njega kada izađe jailbreak koji radi.

Šanse da se vratiš na iOS 4.2.1 postoje jedino ako si imao iOS 4.2.1 jailbreakan i ako si pospremio SHSH za njega, ali još uvijek postoji mogućnost da 4.2.1 neće htjeti raditi dobro sa novim basebandom.

EDIT: možda se ne treba žuriti sa downgradeom jer Apple već priprema iOS 4.3.1 da bi zakrpao neke gadne sigurnosne rupe friško otkrivene, pa će vjerojatno taj update riješiti i problem curenja baterije ako stvarno postoji.
13.03.2011 | 23:02
Ja sam napravio update na 4.3 i cini mi se da baterija traje duze mobitel nije jailbrake-an. Ali tek je proslo dva dana od update da bih mogao reci nesto konkretnije.
14.03.2011 | 08:46
Čitam, čitam. Malo se popravilo od kad sam stavio restrikcije. Settings > General > restrictions > Ping (6. stavka). i zadnje dvije (Game center).
14.03.2011 | 09:50
I meni na iPhone 3GS, iOS 4.3 baterija curi, jučer poslije podne oko 17 sati ga napunio do kraja (100%) i već oko 20 sati navečer se ugasio...jest da sam se igrao s njim ali ne toliko da se u roku 3-4 sata isprazni do kraja ...na 4.2.1 se to nije događalo...sad isto, dođem na posao i u roku od 30 minuta baterija pala za 15% a uopće ga nisam koristio...nadam se iOS-u 4.3.1 čim prije...
  • campo
  • Posjetitelj
14.03.2011 | 13:04
defintivno mi baterija sada dužw traje,...iphone 4 nema JB 4.3
14.03.2011 | 14:33
ljudi imam iphone 4 star 2i pol dana nakon sto se ispraznio prvi put punio sam ga 12 sati i sad mi je u 12 sati rada baterija otisla sa 100% na 38% jel to normalno ili ja previse cackam po njemu pa brzo odlazi i još nešt jel istina da se prva tri punjenja mora punit po 12 sati kako bi se kapacitet baterije poveco
14.03.2011 | 15:09
iPhone 4. iOS 4.3. Krace traje majkemi
14.03.2011 | 17:52
Baš gledam, 20 sati rada i nešto malo korištenja dojde do 38%. Sad je na punjaču. S 4.2.1 je trajalo 2 dana bez problema.
15.03.2011 | 17:51
meni na iphoneu 4 iOS 4.2.1 baterija ode za jedan dan a mob je star tek 3 dana jel to normalno ?????? a ugasen je i 3G i mobilni podaci jedino Wi-FI nekad upalim u cemu je problem
15.03.2011 | 18:04
donekle normalno..
  • Sank
  • Moderator
  • 221
15.03.2011 | 18:06
Ja san 3GS apdejto sa 4.3 i poklonio bratu. Sad čekam da vidim na što će se potužit. Od jučer popodne do sad se još nije oglasio, valjda ne stigne jer gušta
15.03.2011 | 18:20
Danas je malo bolje. Isključen push, uključen 3G i ostale stvari isključene. Dogurao je nakon 22 sata na 58% što je zadovoljavajuče. Sad sam uključio push i vidjeti ću da li ga to ždere. e-mail sam ručno skidao što nije neka komocija. Bumo vidli. E da, jučer sam napravio restore i prijavio mob kao novi, a ne kao postojeći. Možda je i to popravilo kaj.
16.03.2011 | 20:19
Imam iphone 4 kupljen u t-mobile i bio je OS 4.2.1 bez JB i unlocka nakon update na OS 4.3 baterija drži slabije oko 40%. za 12 sati se isprazni prije je držala i do 20 sati. normalno korištenje aplikacija i razgovora. vidim da se na samom stand by-u brže prazni nadam se OS 4.3.1 ili nekoj pomoći...pozz
IMG_0015.JPG
16.03.2011 | 20:42
Imenjače, probaj, ako ti nije lijeno, napraviti restore (ostati će 4.3) i prijavi kao novi telefon, a ne da potegne backup. Meni je pomoglo. 1 dan i 22h palo na 14%, s time da je pola vremena bio uključenpush za e-mail, a 2/3 vremena i 3G. Normalno sam koristio telefon kao i svaki dan. Eto.
18.03.2011 | 20:45
4.2.1 sa konstantno uključenim exchange push mailom trajao 2 dana, sada na 4.3 jedva jedan dan. Bez jailbeaka i prije i sad
  • Sank
  • Moderator
  • 221
19.03.2011 | 00:17
Ukoliko vas to trošenje baterije nervira, a i ne da vam se čekati jailbreak za iOS 4.3 i ne vidite nikakve prednosti iOS 4.3 onda možete napraviti downgrade na iOS 4.2.1 prema ovim uputama:

www.omizio.com/jailbreak/kako-downgrade-...padipod-touch-upute/

Gornje upute su za korisnike windowsa, a za korisnike Apple računala izmjena hosts datoteke ide prema ovim uputama:

1. Na vašem Macu, idite u vašu “Applications” mapu.
2. Nađite i otvorite “Utilities” mapu.
3. Pokrenite "Terminal".
4. Upišite "sudo nano /etc/hosts" (bez navodnika) i pritisnite Enter.
5. Upišite svoju ložinku
6. Uz pomoć strelice dolje pronađite kraj datoteke gdje ima linija sa "gs.apple.com". Ako takve linije nema dopište bez navodnika "74.208.105.171 gs.apple.com" ili ako ima linija onda ispravite IP adresu.
7. Spremite promjene kombinacijom tipki stisnutih u isto vrijeme CONTROL+O.
8. Izađite iz nano editora tipkama CONTROL+X.

NAPOMENA: Ovaj downgrade mogu napraviti samo oni koji su imali jailbreakan iPhone na 4.2.1 i spremili su SHSH blobs ili su to učinili uz pomoć TinyUmbrelle. Ostali će se morati strpiti dok ne izađe iOS 4.3.1 koji će nadajmo se ispraviti ovaj problem sa baterijom.
25.03.2011 | 23:28
Izasao iOS 4.3.1

www.cultofmac.com/apple-releases-ios-4-3.../88110#disqus_thread

Sad cu testirati da vidim jel sredjen problem sa baterijom
26.03.2011 | 20:58
Za sad mi se cini da je bolje. Puno bolje.
26.03.2011 | 21:10
ajd, nadam se da je to s baterijom rijeseno pa da i ja napravim upgrade na 4.3
  • Sank
  • Moderator
  • 221
26.03.2011 | 23:47
Eto, i meni se dogodilo da je počeo cuclati bateriju i to prilično grozno. Pomoglo je restartanje i sad je prihvatljivije. IOS 4.3.1 će morati pričekati za sada, dok ne vidim što će izaciti jailbreak scena i da se vratim kući sa radnog zadatka.
27.03.2011 | 00:33
@Sank jesi probao iPad igru?
27.03.2011 | 12:05
Nema promjene u potrosnji. Trosi vise nego sto je bilo.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
27.03.2011 | 14:52
Defou kaže:
@Sank jesi probao iPad igru?

Nisam još stigao. Radim noćnu pa sam ove prve dane u totalnoj banani dok mi se bioritam ne preokrene za 180' Nadam se za par dana kad prođe ova aklimatizacija.

zabac kaže:
Nema promjene u potrosnji. Trosi vise nego sto je bilo.

Misliš nakon što si instalirao 4.3.1?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 3 minuta
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, big_mac, EJc, robee, rusty, ZeljkoB, Anonimci (481)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO