nemam hotspot !!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

nemam hotspot !!!

13.03.2011 | 17:58
Evo saljem vam i slike ! Da ne povjerujes !
Molim pomoc !
hvalaaaa
IMG_0412.PNG
13.03.2011 | 18:10
Nakon što ukljucis "cellular data" trebao bi se pojavit....
13.03.2011 | 18:28
Ma ništa se ne pojavljuje ! Ukljucio sam i iskljucio sve moguce ! Ako ukljucim celular data samo mi se pojavi "Data Roming" ikona off-on a Setings ekran je potpuno isti ! Mzda VIP blokira uslugu ili se to dogadja samo meni ???
13.03.2011 | 18:38
Nemoj iskljucit i ukljucit sve moguce, vec jedno po jedno. Ja isto nisam imao hotspot (t-mobile) ali nakon ukljucenja "cellular data" mi se pojavi. Ne uvijek odmah, ponekad trebam potpuno izgasit settings (dvoklik na home tipku pa ga ugasit) pa mi se tek onda pojavi.
13.03.2011 | 18:44
Odi u General > Network > Personal Hotspot i tamo ga uključi. Nakon toga ti se bude pojavio naprijed na onoj slici koju si dao.
14.03.2011 | 22:29
Ma kakvi ! Kod mene General> Network NE POSTOJI pERSONAL hotspot !! NE RADI ! Pitao sam u VIPu i rekao mi je covjek da to ima veze sa vpn postavkama, jer se ja spajam "gprs0.vipnet.hr" i da ce provjerit ! Mojem prijatelju na vip iphonu radi bez greske !
15.03.2011 | 11:26
Znaći, ti nemaš ovo kao na slici.

photo-71224b7f657637a9ffa64e937af176f6.JPG
  • Sank
  • Moderator
  • 221
15.03.2011 | 17:34
Ma ne zna čovjek šta ima. Inače, ja sam primjetio da više ne moraš namjestit APN da bi ti VIP trošio teško stečenu lovu na data promet. Izgleda da je sada slično kao kod t-Mobilea, osim što se još uvijek pokažu postavke APN, i nekad mi piše nekakav data.vip.hr, a nekad ne, ali svejedno pocucla prepaid lovu.

Jedino pomaže iOS 4.2.1 koji ima da se može isključiti Celular data. Lopovi jedni
15.03.2011 | 18:22
Ovo gore je s 4.3 i ima cellular data!? Kako kod VIP-a nema toga??? Ja velim da su i jedni idrugi cigani, ali VIP je veći. To su kokošari koji po sitno grickaju da se ne primjeti, kod T-Coma to nisam primjetio. LOL
16.03.2011 | 11:02
Ma znam ja bolje od tebe šta imam, a ako neznaš pomoci ne prdi tu po forumu ! I otkrio si Ameriku sto vise ne moras namjestavati VPN na vip pretplati ! To traje vec 3 mjeseca. Svi pretplatnici (ovisi koja pretplata) koji imaju vipove iPhone NE moraju podesavati VPN, jer imaju zakljucane Vipove telefone i to ide autom.
ZABAC :Tako je ja nemam ovako kako si ti poslao sliku ! Kod mene je bez "Personal Hotspot" Šaljem sliku ! poz
16.03.2011 | 11:37
Ovako ti je kod mene !
1-4c03b1e8d568c426f49c7308fb9ef02d.jpg
16.03.2011 | 11:38
i ovako !
2-72eb9651c729c4d858ac74a521b20115.jpg
  • Sank
  • Moderator
  • 221
16.03.2011 | 12:01
KO prvo, kad se naljutiš, bolje je prvo ohladit se ladnim pivom, pa onda pisat po forumu. Žao mi je ako te je pogodilo ono o neznanju, nije mi bila namjera uvrijediti te pa se ispričavam pred svekolikom audijencijom jabučnjaka.

Ko drugo, ako ja prdim, onda ti bogme laprdaš. To sa VIP-om nije Amerika, nego pljačka, samo što sam ja doduše zaboravio naglasiti da se ne radi o SIM kartici s pretplatom, nego o VIPME prepaid kartici.

Naime, moja kćer ima prepaid VIP karticu i neki dan sam bio isključio WiFi i za nekoliko sati je sa 50kn došla na 2 lipe na računu, a nisam bio namještao APN (a ne VPN tj. Virtual Private Nwtwork kako ti pišeš) postavke.

Dakle, tvoja tvrdnja da to ima veze samo sa pretplatnicima na žalost nije točna Pored toga radi se o službeno otključanom iPhoneu 3GS na kojem mi se to dogodilo.

Idem sada ipak napraviti upgrade mog iPhonea 4 na iOS 4.3 iako sam mislio čekati dok izađe jailbreak, a sve u svrhu da više ne prdim po forumu već da mogu korisno pomoći.

Javim se čim to sredim.
16.03.2011 | 13:24
Ok ! Niko se na nikoga ne ljuti, ali ja i dalje nemam Hotspot !
Kad instaliraš na vip 4.3 (pretplata sve za posao 150) i pojavi ti se hotspot idem u vip da im jsps
Javi ako je kod tebe sve u redu
PEACE
POZ
  • Sank
  • Moderator
  • 221
16.03.2011 | 15:31
Eto, konačno sam uspio napraviti update iPhone 4 na iOS 4.3 sa greenpois0n jailbreakanog iOS 4.2.1
Pokušaj samo sa upgradeom nije uspio već u startu. iTunes je javio da se moj iOS ne može upgreadati na iOS 4.3 i to je to. Onda sam išao preko "Restorea", pa je prvi pokušaj restorea na iOS 4.3 završio iTunes greškom 1013. Onda sam iz hosts datoteke maknuo liniju sa “gs.apple.com” prema ovim uputama: www.redmondpie.com/fix-itunes-error-1013...hone-4-to-ios-4.2.1/ i pokušao ponovo sve iz početka, ali je stalo nakon downloada firmware datoteke. Još jedan pokušaj sa Alt(shift) + "Restore" i odabirom tog istog skinutog firmwarea i onda je prošlo ok. Nakon restorea odabrao sam da mi napravi i restore mog prethodnog stanja i sve je prošlo ok.

Pa sad da se vratim na topic. Nakon restorea u iPhoneu je bila T-Mobile SIM kartica i nakon restartanja odmah sam u Postavkama dobio opciju "Osobni hotspot" i mogućnost da ga uključim. Onda sam ubacio VIP karticu i nakon što se iPhone spojio na mrežu također sam dobio mogućnost uključivanja "Osobnog hotspota"?!

Nakon toga sam u APN postavkama izbrisao "data.vip.hr" i nakon toga mi je opcija hotspota nestala. Više se nije htjela pojaviti čak ni nakon ponovnog upisivanja servera "data.vip.hr". Također uključivanje i isključivanje "Mobilnih podataka", potpuno zatvaranje Postavki i ponovno startanje nije htjelo više pokazati toliko željenu opciju!

Zadnje mi se dogodilo da sam dakle ostavio uključene "Mobilne podatke", u APN postavkama originalno upisani "data.vip.hr". Onda sam iPhone pogasio i ponovno upalio pa sam dobio ovo:

VIPHotspot.jpg

Pokušao sam postaviti hotspot, ali mi je reklo da moram kontaktirati VIP radi korištenja ove usluge. Ono što ja mislim da je tome uzrok, jest što na ovoj mojoj pretplatničkoj SIM kartici nemam uključen nikakav data paket, niti promet, pa je uredu da me upozorava na to da bi prvo trebao sa VIP-om vidjeti koju tarifu želim koristiti. Ali naravno to i ne mora biti pravi razlog.

U svakom slučaju, ako izvadim SIM karticu od VIP-a i stavim T-Mobileovu, onda na T-Mobileu odmah dobijem "Osobni hotspot" i mogu ga uključiti (imam i300 tarifu). Ako nakon toga opet stavim VIP SIM karticu, onda mi i ona ponudi opciju "Osobni hotspot", medjutim kada ga probam uključiti onda mi javi da moram kontaktirati VIP radi uključenja.

Dakle, da biš ti dardam dobio opciju "Osobni hotspot", provjeri da ti je pod "Mobilna podaktovna mreža" nešto upisano. Meni je po defaultu bilo upisano "data.vip.hr" pa pretpostavljam da je to ono pravo. Zatim, pretpostavljam da u svojoj tarifi imaš uključen i mobilni data promet, pa nakon toga isključi i uključi svoj iPhone pa ćeš vidit oće ti se "Osobni hotspot" pojaviti ili barem ponuditi da ga postaviš. Ako se ništa od toga ne dogodi, onda vjerojatno moraš do VIP-a i provjeriti s njima svoju tarifu i SIM karticu.

Inače ja imam staru VIP SIM karticu onu plave boje i to još škarama izrezanu jer nisam lopovima u VIPu htio platit 50kn za zamjenu. T-Mobile mi je nekoliko kartica do sada promjenio besplatno VIP tarifa mi je ona pretplatnička, ali bez pretplate, plaćam samo 10 kuna radio frekvenciju mjesečno ako ju ne koristim. To je bila neka stara akcija, mislim da takvo što više ne nude

Uff, baš sam se isprdio, ali nadam se da će biti od kakve koristi (i ovo je samo šala PEACE! )
16.03.2011 | 21:52
Pa takvo "prdenje" ja trebam !! ) HVALA TI 100 PUTA !!!
Pa nisi ti tako grub prema meni ! Pomogao si mi jako !
Dakle, imam Vip tarifu "sve za posao 150" u kojoj je ukljucen i podatkovni promet od 512 mb u pretplati, ali se moram spajati na gprs0.vipnet.hr a ne na data.vip.hr i tu je problem !!
Sve "normalno" plaćene podatkovne vip tarife rade bez greške, a mi ostali cemo malo pricekat !
Da napisem LOPOVI - slaba utjeha !
Idem sutra tamo...nastavak slijedi...svima kojima ne radi na prosvjed....
A tebi Sank nista drugo nego HVALA jos jednom ! PEACE;)
  • Sank
  • Moderator
  • 221
16.03.2011 | 22:01
Eto, fala Bogu i to smo razjasnili. Javi kako je prošlo u VIP-u, baš me zanima što će ti reći, premda već sad na žalost njušim izmotavanje, a možda ti ponude za tebe još nepovoljniju (čitaj lopovskiju) tarifu. Nije da ja to želim, držim ti palčeve da se riješi na tvoje zadovoljstvo, ali to iskustvo iz mene govori.
28.03.2011 | 19:05
Da li je netko riješio ovo?
Ja isto moram upisati apn gprs0.vipnet.hr jer je to apn od moje tarife i onda mi nestane hotspot
Zvao sam službu za korisnike i žena se čudi i nema pojma o čemu pričam
Užas, a odustao sam od jailbreaka baš zbog toga
29.03.2011 | 02:20
Nije vezano uz Hotspot jer uopće nemam 4.3, ali što se tiče APN kod VIP-a.

Iz nedavnog razgovora sa VIP SZK glede tetheringa preko Galaxya u kojem su bile postavke APN-a sa gprs0.vipnet.hr.
Tethering nije radio, nakon mog pitanja zar ne bi APN trebao biti data.vip.hr s obzirom da imam tarifu sve za posao 400 sa uključene 2 gige prometa, gospođa odgovara da je apsolutno svejedno koji APN se upisuje jer bio on gprs.... ili data.... tako i tako se odbija od prometa koji je uključen u tarifu.

I tako Galaxy ostade na gprs0.vipnet.hr, sve za posao 400, internet radi normalno.
Moj iPhone 3GS, 4.2.1 ima APN data.vip.hr, ista tarifa sve za posao 400, u istoj firmi, internet radi normalno.

Iz toga bi zaključio da možda stvarno i je svejedno koji je APN, kako me i žena uvjeravala, jer se uvijek koristi data paket koji imate plaćen.
29.03.2011 | 11:35
Meni sa data.vip.hr ne radi
29.03.2011 | 13:36
Imao sam identičan problem sa VIPom i situacija je slijedeća:
Jako je bitan APN tj. ako se koristi gprs0.vipnet.hr onda ne nudi niti tehtering niti hotspot, jer je tako podešeno u VIPu, pričao sam sa nekim likom,
tako da se mora koristiti data.vip.hr

U mom slučaju, data.vip.hr nije bio ukljucen kao APN u VIP centrali, tako da je mozda u tome problem, pa zatrazite da se data.vip.hr ukljuci....(znaci mogao sam ici samo preko grps0.vipnet.hr)

Nakon što je aktiviran data.vip.hr i nakon što se unese u networks settings, probajte restartati uređaj..... I onda ulaskom u settings pustite ga minutu na glavnom meniju da povuce podatke(uvidom u log fileove od iphone-a, on prilikom svakog ulaska u settings, komunicira sa carrierom i dobiva odgovor u vezi Tetheringa/hotspota)....

Znači, ako je VIP carrier update-an( to znate da vam u desnom gore kutu piše Vip, a ne HR VIP) onda morate koristiti data.vip.hr kako bi imali tethering/Hotspot....
29.03.2011 | 15:22
Fancy_zg je sve tocno opisao, i hvala puno na rjesenju ovog problema !
Ja sam bio u Vipu, ukljucili su mi data.vip.hr APN - restartao iPhone i svim mojim problemima dosao je kraj.
Cak ne treba u postavkama za user i pasw. pisati 38591 vec je dovljno samo za APN upisati data.vip.hr
Hvala svima koji su se ukljucili i pozabavili ovim problemom ! RADIIIII
29.03.2011 | 15:22
E tako nešto sam si i mislio samo što mi žena u vipu nije rekla da se može mijenjat nego da je takav kakav je.
Da li si pisao neki zahtjev ili su ti promijenili samo na poziv?
29.03.2011 | 15:28
Isao sam u Vip poslovnicu, i vrlo ljubazno su mi promjenili APN, jer su znali o cemu se radi ! 10 minuta posla sa restartom iPhona:lol:
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 34 minuta
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

EJc, robee, ZeljkoB, Anonimci (352)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO