iPhone 3GS ne prima/šalje poruke
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 3GS ne prima/šalje poruke

16.03.2011 | 00:44
Eto kao sto pise u naslovu, 3GS mi ne prima poruke uopce!
Na njemu je ono sve "najgore", JB te unlock ipadovog 6.15, te Tele2 (hehh,ovo je tek najgore!)
Vec sam se pomirio s tim sto GPS ne radi, ali ovaj mi se problem tek pojavio popodne!
iPhone niti prima niti šalje poruke, probao sam i s defaultnim messages i s biteSMS i ista se stvar dogadja...sending se ne pomice jednakom brzinom kao i prije, nego mic po mic te na samom kraju i zapne!
Pozive uredno obavljam...
Zamijenio SIM karticu i opet ista stvar te sam i svoju karticu stavio u drugi telefon i sve funkcionira normalno!
Napominjem da je do ovoga došlo odjednom, nikakvu aplikaciju niti program nisam instalirao već koji dan, a do danas je normalno sve funkcioniralo...postavke takodjer nisu mijenjane nego je navedeni problem nastao kada sam htio otvoriti novu poruku koja je odjednom nestala, tj. pokazalo mi je prazan chat iako poruke prije toga nisam brisao!

Molim bilo kakvu pomoć!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
16.03.2011 | 08:15
Jesi li probao restartati iPhone, tj. pogasiti i upaliti ga?
16.03.2011 | 17:55
Gasio ga, palio, refreshao, respringao, rebootao i opet isti ku...!
Ne znam šta mu je više, evo provodim cijeli dan bez poruka a paket na Tele2 mi je "Slike i Slova"!!

Jedino šta mi još preostaje je hard reset, ako će pomoći uopće...a baš ga i ne bih radio jer imam brdo app, package-a sa cydie koje ne vjerujem da bi mi back up-ao, ili griješim?!

Najviše mi je žao Infinity Blade-a, i šta ako napravim reset i uspije mi back up-ati da li će vratiti samo aplikacije ili i save progress igre?
16.03.2011 | 22:45
Ima netko bilo kakvo rješenje?
Bar mi odgovorite šta se sve vraća back up-om pa ću probat riješit ovaj problem hard resetom!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
17.03.2011 | 00:49
Uff, znaš, taj reset i restore se ne radi svaki dan, pa je teško odmah na prvu. Koliko se ja sjećam, onaj "Izbriši sav sadržaj i postavke" u Postavke -> Općenito -> Resetiraj ti ga defešta izresetira da ga poslije moraš spojiti na iTunes radi aktivacije, a naravno izgubi ti se i sav jailbreakani sadržaj.

Druga opcija jest da prvo napraviš backup, ali kad je jailbreakan iPhone, mislim da nije dovoljno napraviti backup samo sa iTunesima, već moraš prije toga napraviti backup preko Cydie instaliranih aplikacija sa AptBackup, a to možeš prema ovim uputama:

http://www.iphonehacks.com/2008/09/iphoneaptbackup.html

No, mislim da ovaj AptBackup zapravo ne sprema i postavke i podatke od aplikacija, ali barem ti vraća sve nazad što je bilo instalirano.

Za one druge aplikacije instalirane preko installousa jest da preko Cydie instaliraš AppBackup pa s njime probaš napraviti backup svih aplikacija. Više detalja vidi na http://me.srwz.us/iphone/appbackup

EDIT: Ima inače u installousu u postavkama opcija "iTunes Sync", ali ona mora biti ukopčana prije instalacije aplikacija, jer ako ju ukopčaš nakon instalacije ta aplikacija se više neće backupati preko iTunesa. Inače je ta opcija dosta bugovita, pa se ponekad zna dogoditi da umjesto syncanja naprave iTunesi totalni pomor, tj. brisanje. Ako ti neko spomene AppSync on radi u sklopu installousa.

Treća i čini se najbolja mogućnost jest PkgBackup koji se može instalirati preko Cydie, ali košta trenutno 7,99$, a više detalja o ovoj aplikaciji na:
http://www.pragmatixconsulting.com/iphoneApps/User_Guide.html

Nisam do sada koristio ove aplikacije pa ti ne mogu tvrditi da će 100% raditi, ali trebalo bi. Naravno restore iOS-a preko iTunesa možeš raditi samo tako da sam biraš firmware datoteku i to od iOS 4.2.1. Ako si spremio SHSH blobs za 4.2.1 ne biš smio imati problema. Da li imaš spremljen SHSH blobs možeš provjeriti u Cydia, piše ti iznad "Welcome to Cydia".

U vezi ovog problema sa SMS porukama, iako su stale kada nisi ništa novog instalirao, još uvijek je moguće da je zapelo zbog neke app ili tweaka, ali naravno teško je reći kojeg, tako da vraćanje backupa možda može prouzročiti ponovo iste probleme? Možda bi ti bilo najbolje sve na čisto?
17.03.2011 | 14:46
Ma ipak mislim da ću ići sve otpočetka, staviti na novo sve aplikacije i packagee iz Cydie samo bitne...2-3 h ako ne bude problema i sve ću vratiti! (uvijek sam bio otimist) hehhh
Hvala na savjetu!

Još evo nešto u svezi s ovim mojim "ŠTEKOM"...
Preko biteSMSa-preko QUICK COMPOSEa poruka odlazi, ali mi je još uvijek ne prikaže na listi poslanih poruka...
dalje: kad pošaljem poruku s nekog drugog telefona na svoj, na onom telefonu dođe izvješće da je isporučena, znači da meni iPhone primi SMS ali ga ne prikazuje!
i još nešto najzanimljivije, na SPOTLIGHT SEARCH sam poruke stavio na prvo mjesto te kada u Search izbornik upišem ime cure, jer znam da njene poruke nisam uopće brisao par dana prije navedenog problema...prikaže mi poruke ali kad tapnem da je otvorim i pogledam cijelu opet mi se prikaže BLANK lista u poruka...
Također u opcijama biteSMSa, mi prikazuje da je trenutno 5 SMS conversations aktivno, točno onoliko koliko sam i imao prije nego što se problem pojavio...znači te poruke još uvijek postoje u iPhoneu ali ih ne prikazuje!

Eto oprostite na opširnom tekstu, ali sam htio iznijeti sve ono što me tišti
  • Sank
  • Moderator
  • 221
17.03.2011 | 14:53
A jesi probao jednostavno prvo deinstalirati ByteSMS? Nisam ga nikada probao, ali sam čuo da je dosta bugovit i da zna svašta zeznuti. Možda da probaš to prije nego napraviš totalno čišćenje.
17.03.2011 | 15:02
A probao sam i to, ali mi ne šteka samo bite, nego i original messages od iPhonea...

Može još malo pomoći kad si već tu?!
Kad odem na ERASE ALL CONTENT AND SETTINGS, šta se dogodi s ios-om, da li i njega totalno makne ili on ostaje pa je potreban JB i unlock onog šugavog BB?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
17.03.2011 | 15:29
"Erase all Content and Settings" ili "Izbriši sav sadržaj i postavke" ti defešta sve makne i moraš iPhone ponovo spojiti na iTunes i aktivirati sa SIM karticom operatora kod kojeg je kupljen ako je zaključan. Također se gubi jailbreak i unlock jer radi totalni reset

Pazi samo ako budeš morao raditi restore, zbog verzije ios, unlocka ako ti je potreban i sve ostalo!
17.03.2011 | 17:03
E sad je pitanje da li će to riješiti ovaj moj problem...samo se nadam da neće trebati restorati ga, jer mi je to žešća zajebancija s ovim 6.15!
18.03.2011 | 02:14
ajoooooj, ode sav onaj otimizam u kurac, već 6 sati sjedim za kompom i ne uspijevam ga restorati...probavam sa redsnowom,snowbreezom i greenpoisonom, i ništa više ne funkcionira, iphone ostane u bootu i ne miče se dalje...a na snowbreezu daje neki 3xxx error!

Kakav je ovo kiks 6.15, i ugovorna obveza prema Tele2!!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
18.03.2011 | 13:17
Ne paničari. Hladna piva rješava sve probleme i malo pomoći od jabučnjak frendova

Evo, pogledaj ovaj video jer mislim da će riješiti tvoj problem:
EDIT: Za download linkove idi na oeriginalnu Youtune stranicu.

Javi kako je prošlo. To bi trebalo biti to, ali ako zapne naći ćemo mu načina da ga probudiš.
18.03.2011 | 17:08
Ovo je stvarno čudo, bojim se da će umjestu u ladici završiti u zidu, u pm i iPhone i DevTeam...a mogao sam ga lijepo koristiti i kao touch bez onih poruka prokletih kako je i bilo...
Nakon što sam prije ovog tvog odgovora zapeo u beskonačnom recovery loopu, nije mu pomogla ni umbrella-ella-e-e-e, ni ireb ni recboot...
Zanemario sam to, ubacio ga u pwned DFU mode i pokušavam sad ovo s videa(pokušavao sam ga i sinoć al se više ne sjećam šta je pošlo po zlu)...
Evo trenutno mi izbaci za custome restore da je corrupted...
Javim dalje ak riješim šta!

EDIT: evo trenutno je mrtav, ne pali se uopće, nije DFU mode jer ga itunes ne prepoznaje...
nakon šta mi se opet ponovio recovery mode i to bezizlazni...stavio sam ga u DFU i više se ne pali...spajam ga na redsnow koji ne prepoznaje DFU, ireb ga također ne registrira!
Ovo je bio jackpot!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
18.03.2011 | 18:13
Oprosti što ne pamtim, ali ako se ne varam ti si na windowsima. Onda moraš izbrisati sve IPSW datoteke iz mape:

c:\\Users\\*tvoje ime*\\AppData\\Roaming\\Apple Computer\\iTunes\\iPhone Software Updates\\

Onda odi u slijedeću mapu:

c:\\Windows\\System32\\drivers\\etc\\

gdje ćeš sa tekst editorom otvoriti datoteku "hosts" i izbrisati liniju u kojoj se nalazi ovaj tekst:

gs.apple.com

Spremi datoteku hosts, ali pazi da tekst editor ne doda nastavak TXT jer ova daoteka nema nastavka od tri slova. Puno ime je HOSTS!

Idi na YouTube di je ovaj video i ispod njega imaš linkove za skinuti datoteke (skriveni su pa moraš kliknuti na "Pogledajte čitav opis" da bi ti se pokazali). Moraš skinuti sve te datoteke i budi samo strpljiv jer se skidaju sa Megauploada koji kao i mnogi drugi traži da platiš ako nemaš strpljenja Važno je da skineš sve od tamo, zaboravi to što si do sada imao na računalu!!!

Ajde, prvo moraš mislit pozitivno, pa će sve ići na bolje. Držim palčeve i pišemo se kasnije! Svakako popij jedno hladno pivce za živce!!!
18.03.2011 | 19:12
U ovom C:/korisnici/korisnik... nemam APPData...
Drugi puta resetiram komp i vraćam ga na 12.03...iz tog mi razloga nije prepoznao iphone...

a u datoteci hosts nemam uopće taj gs.apple.com...
Čitao sam bio na jednoj stranici da treba dopisati nešto al ne znam više šta i nemam više jebenih živaca uopće se drkati s prokletim gayPhoneom...radim noćnu a spavao sam jako malo tako da za sada puštam kako je, ako se sam popravi bit će super hehhehhhh....

Još evo jedna proba pwned DFU prek redsnowa...ako ga vrati u recovery dosta za danas, jer ću ga stvarno razbiti...
Nastavljam sutra kad se malo odmorim!

A tebi Sank stvarno svaka čast na savjetima, ipak si dobar avatar odabrao...skidam kapu do poda!!!!!

EDIT:
Više nemam pojma na kojem je fw moj telefon jer sam pokušao ići na čisti restore, nakon što je obavio taj proces(više od 15 min) izbacio mi je 1015...
Sad pokušavam shift+restore na custom firmware 4.2.1, nakon što sam ga DFU prek redsnowa, i zadnje što mi izbaci je da je iphone uspješno restore-an i vraćen na factory settings, odbroji onih 5 sekund i ugasi ga ali odmah mi izbaci i prozorčić da je u recovery mode-u i da ga opet restore-am...
Znači-ne pali mi ga pa da ga spojim na itunese...

WTF sad?? Ostaje u DFU iako je pisalo da je restore uspješno obavljen!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
18.03.2011 | 23:36
Sad skini

TinyUmbrella

i u njoj imaš dugme "Exit Recovery" ili "FiX Recovery", ufff, nisam više siguran koje dugme je u tvom slučaju slamka spasa, ali ako jedno ne upali, nadam se da drugo hoće bez potrebe za ponovnim restoreom.

Ili isto možeš probati i sa RecBoot alatom, a tamo se i spominje rješenje errora 1015, evo ti linka:

http://jaxov.com/2010/05/recboot-iphone-recovery-mode/

Mislim da ti sad još samo nedostaje ovaj korak do pretvorbe cigle nazad u iPhone.
19.03.2011 | 05:39
uffff...prenaporan dan za mene, neću doć k sebi tjedan dan...nakon niza recovery i DFU modova, uspio sam doći do neke kombinacije restorea preko itunesa pa jailbreaka uz pomoć redsnowa...
i presretan sam bio kad mi se nakon boota s redsnowom pojavio lockscreen, stvarno sam bio presretan, ali eto ne stvarno dugo, a čak sam se i bio pomirio s theteredom, jer greenpoison nije funkcionirao...
Uslijedio je prvo problem s karticom, nije mi uopće učitavao sim karticu, i to od Tmobilea...dalje sam ga pokušao spojiti na wifi, sve ok, ali kad sam pokušao otvoriti cydiu ili safari piše da wifi nije uključen iako mi u general prikazuje na koju je mrežu spojen, ništa zato, reko riješit ću i to nekako...stavim ga u džep, presretan što sam se maknuo s mrtve točke nakon skoro puna 24h za kompom...nakon što sam ga izvadio nakon nepune 2 min, opet DFU...a u pm...i šta sad!
Ništa, spojim ga opet na redsnow da odradim novi boot i od tada mi prvo kao upali bijeli ekran koji nakon 5 sekundi postane kao prljavo bijeli sa crtama okomitim malo tamnijima...
I tako svako sljedeće spajanje ili na restore itunesa ili nakon pokretanja redsnowa...

Evo tu sam zapeo i čini mi se da ostajem...5 je sati ujutro, iskomiran sam, i sa izgublljenih 15 godina života zbog jedne iSprave koja me toliko uveseljavala nepunih mjesec dana...šteta..i do sada sam uvijek imao neku nadu da ću riješiti nešto, ali ovo me nekako previše plaši...
btw;error itunesa je 28 wtf?????

EDIT: hardwear kvar, bye bye iphone
  • Sank
  • Moderator
  • 221
19.03.2011 | 13:06
Ja nisam do sada imao error 28 niti neki njemu sličan, ali googlao sam pa sam pronašao da su neki taj blank ekran i error 28 riješili tako što su otvorili iPhone i isključili bateriju i tako ga pustili na neko vrijeme, a zatim opet napravili restore. Naravno tim postupkom se definitivno gubi jamstvo, ali kako si ti već sa bb 6.15 izgubio jamstvo, mislim da će biti najbolje iPhone dati nekome da ti ga otvori i to napravi. Evo videa koji pokazuje kako to napraviti:

Dio 1.

Dio 2.

Nekima je pak bilo dovoljno da naprave hard reset (Home+Power tipku držati zajedno sve dok se ne pojavi jabučica i onda čekati dok se ne starta)
19.03.2011 | 18:23
Evo još malo novosti...

ako onaj hosts file ne diram, tj.ako nema ono dopisano 74..... pa na kraju onaj gs.apple.com...te nakon što ga preko redsnowa ubacim u pwned i restoram itunese sa custom firmwareom izbaci mi grešku 1600...
druga verzija je ako isto učinim ali sa onim dodatkom u hosts fileu, izbacuje 28 error...
Ako pwned ne diram, nego samo spojim iphone na itunes i restoream ga sa original FW izbaci 28...
Ne znam još u kojoj situaciji do sad mi je čak izbacilo i 3014 error...
Ma čudo, ja ih sve isprobao!

Po tim tutorialima što sam pregledao kažu da bi ovo riješilo problem na videu gore...eh sad-kako mi je sve do sad išlo čisto sumnjam da bi to baš tako lišo prošlo!!

Kako da sad ja više siguran budem da je taj 28 error definitivno greška?!
Izbacuje mi ga najviše puta, u najviše pokušaja!!!

Da se malo glup napravim pa odnesem iPhone na servis u T-com centar?
Ne znam više šta da radim, malo mi je glupo da popušim 2000 kn, a koristio sam ga nepunih mjesec dana, telefon je kupljen 9.02., i od prvoga je dana u maskici i sa folijom, nema doslovno niti ogrebotine...ne bih ga htio sam otvarati da ipak konačno ne popušim tu garanciju koja je i ovako ugrožena s tim 6.15.00...
Ne mislim da su ovi u servisu nesposobni, vjerujem u njihovu stručnost, ali im možda ipak promakne ovaj moj 6.15!

Ne znam više ni sam šta da radim!!
31.03.2011 | 23:57
Bio sam optimist, pa jedno vrijeme izgubio svaku nadu...
Ali eto, posrecilo mi se...naime, telefon sam nakon svih onih pizdarija, uz savjet jednog prijatelja i vlasnika mob servisa i shopa, odnio u T Centar uz garantni list...
Rekli su mi da se čeka najmanje 2 tjedna samo za informacije, ali eto na moju sreću sve je potrajalo 8 dana(točno-samo sta nisam i stopao vrijeme)...
Tako da sam danas preuzeo svoj NOVI iPhone...
E ovaj ne ide na onaj prokleti 6.15, već ostaje original ili do 7 mj.dok mi ne istekne ugovorna obveza ili do nekog stabilnog unlocka, a do tada imam iPod touch...
01.04.2011 | 00:25
odlično, zamijenili su ti 6.15.00.
koji si software i BB dobio sa novim mobitelom.
01.04.2011 | 20:41
4.2.1 fw, 5.15.04 bb

Eh sad treba dočekati unlock neki stabilni, a sad me strah i Jailbreakati ga!! loool
01.04.2011 | 22:46
ma nema sad više straha, jailbreak skoro uvijek uspijeva, ali i kad zapne tu je DFU.
kad radim nešto za iphone, preporučam i vama da radite putem laptopa, jer čuo sam da je nekima prilikom postupaka nestajala struja i tako su brickali mobitel. zato ja fino laptopom, i nema straha
16.04.2011 | 19:21
hehhh, eto me opet na početku...
Već sam i pisao u drugoj temi da ne želim otkljucavati iuredjaj sa iPadovim basebandom, i tako sam i napravio i već 2 tjedna koristim iPhone samo za net preko WiFi-a poneku aplikaciju, i tako moram jos do pocetka 5 mjeseca pa cu broj prebaciti u bonbon kada mi ova ugovorna obveza istekne...
Danas sam odlučio uzeti bonbon karticu da si aktiviram internet paket tako da mogu na net i kad nemam WiFi u blizini...

Bonbon se inače aktivira preko poruke pa sam to i pokušao napravit...i eto KiNDER SURPRISE- iPhone OPET NE ŠALJE poruke...isti problem kao i s onim prvim...da vas podsjetim da je iPhone star 15 dana, JB 4.2.1, 5.15.04...
Eto, meni je ovo presmijesno...na svu sreću da nisam išao na onaj 6.15 jer se sad ne bih usudio restorati iPhone...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 26 minuta
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

EJc, robee, tino1, ZeljkoB, Anonimci (251)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO